6 viktige grunner til at du bør bruke WordPress på nettstedet ditt

Et av spørsmålene vi ofte blir stilt er: Hvorfor skal jeg bruke WordPress? Er ikke min gamle side god nok? Hvorfor må jeg bytte til WordPress fra en annen plattform? Hvis du stiller disse spørsmålene, er du på rett sted. I denne artikkelen vil vi dele 6 viktige grunner til at du bør bruke WordPress. Vi vil også dekke alle de forskjellige nettsteder du kan opprette med WordPress, samt vise frem populære nettsteder som bruker WordPress.


Hvorfor du bør bruke WordPress

Merk: Gjennom denne artikkelen, når vi sier WordPress, snakker vi om WordPress.org, også kjent som selvhusholdende WordPress. Ikke forveksle dette med WordPress.com, som er en vertstjeneste. For detaljer, se vår sammenligning av WordPress.org vs WordPress.com.

En av de vanligste misforståelsene med WordPress er at det bare er en bloggplattform.

Det er ikke.

Mens WordPress startet som et bloggeverktøy, har det utviklet seg gjennom tidene til en kraftig nettstedbygger og et robust content management system (CMS).

Det beste med WordPress er at det er enkelt å bruke og fleksibelt nok til å lage forskjellige typer nettsteder. Det er den viktigste grunnen til at WordPress har vokst så mye i popularitet. Ifølge en fersk undersøkelse, befinner WordPress 32,3% av alle nettsteder.

På grunn av dets robuste funksjoner, bruker mange av de beste merkevarene WordPress til å drive nettsteder, inkludert Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times og mer.

La oss se på hvorfor du bør bruke WordPress til å lage nettstedet ditt.

1. WordPress er gratis som i frihet

WordPress er gratis og åpen kildekode

WordPress er en gratis programvare. Det betyr at du står fritt til å laste ned, installere, bruke og endre den slik at den samsvarer med dine behov. Du kan bruke den til å opprette alle slags nettsteder. For å lære mer, se artikkelen vår om hvorfor er WordPress gratis?.

Mens selve WordPress-programvaren er gratis, trenger du et domenenavn og webhotell for å installere den.

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt på internett. Dette skriver brukerne dine i nettleserens adressefelt for å få tilgang til nettstedet ditt (for eksempel wpbeginner.com).

Webhotell er nettstedet ditt der alle nettstedfilene dine er lagret.

Vi anbefaler å bruke Bluehost. De er et av de største vertsbedriftene i verden og en offisielt anbefalt WordPress-leverandør.

De tilbyr også WPBeginner-brukere 60% rabatt på hosting og et gratis domenenavn. I utgangspunktet kan du komme i gang for $ 2,75 per måned.

Trenger du flere hostinganbefalinger? Se vårt utvalg av de beste leverandørene av WordPress-hosting.

Hvis du vil at noen har opplevd å sette opp ditt WordPress-nettsted, hjelper våre dyktige medarbeidere deg gjerne i gang. Det beste er at vi tilbyr en gratis oppsetttjeneste for WordPress-blogg.

Du kan også gjøre det selv ved å følge vår trinnvise guide for hvordan du installerer WordPress.

Hvis du får problemer med WordPress, skriver du ganske enkelt spørsmålet ditt i Google og legger til wpbeginner på slutten av spørsmålet ditt. Du vil sannsynligvis finne svaret på nettstedet vårt.

2. WordPress er enkelt å tilpasse med temaer og plugins

WordPress-temaer

En stor del av folk som bruker WordPress er verken webdesignere eller programmerere. Faktisk begynner de fleste å bruke WordPress uten forkunnskaper om å designe nettsteder.

For ikke-teknisk kyndige folk, er WordPress den perfekte løsningen fordi det er tusenvis av gratis nettstedmaler (temaer) som du kan velge mellom. Det er et perfekt WordPress-tema for omtrent alle slags nettsteder (enten det er en blogg, bedriftsnettsted eller en nettbutikk).

WordPress-temaer er enkle å tilpasse fordi mange av dem har sitt eget alternativ-panel som lar deg endre farger, laste opp logo, endre bakgrunn, lage vakre skyvekontroller og virkelig tilpasse den til dine behov uten å skrive noen kode i det hele tatt.

Du kan også legge til tilpasset funksjonalitet på WordPress-nettstedet ditt ved å bruke plugins. WordPress-plugins er som apper for nettstedet ditt som du kan bruke til å legge til avanserte funksjoner som analyse, kontaktskjemaer, medlemsområde og mer.

Akkurat som temaer, er det tusenvis av gratis og premium plugins som du kan bruke. For å lære mer, se artikkelen vår om hva som er WordPress-plugins og hvordan fungerer de.

WordPress-plugins

Bortsett fra å legge til ekstra funksjonalitet, kan noen WordPress-plugins la deg transformere nettstedet ditt til en helt ny plattform. Ta en titt på vårt ekspertvalg av viktige WordPress-plugins for hvert nettsted.

3. WordPress er SEO-vennlig

WordPress er skrevet med standard samsvarskode av høy kvalitet og produserer semantisk markering. I ikke-geekiske termer gjør dette at Google og andre søkemotorer elsker WordPress.

Dette er grunnen til at WordPress-nettsteder pleier å rangere høyere enn andre i søkemotorer.

Ved design er WordPress veldig SEO-vennlig. Du kan også bruke WordPress SEO-plugins for å optimalisere nettstedet ditt ytterligere. For fullstendige trinnvise instruksjoner, se vår ultimate WordPress SEO-guide for å optimalisere nettstedet ditt.

4. WordPress er enkelt å administrere

WordPress kommer med et innebygd administrasjonssystem for oppdateringer. Dette lar deg oppdatere plugins og temaer fra ditt WordPress admin-dashbord.

WordPress varsler deg også når det er en ny versjon av WordPress tilgjengelig, slik at du kan oppdatere nettstedet ditt ved å bare klikke på en knapp.

For å beskytte dataene dine mot enhver ulykke eller hacking, kan du enkelt bruke en WordPress-sikkerhetskopi-plugin for automatisk å lage sikkerhetskopier og lagre dem trygt på et eksternt sted.

Du kan også administrere WordPress-nettstedet ditt når du er på farten med WordPress-mobilapper.

5. WordPress er trygt og sikkert

WordPress sikkerhet

WordPress er utviklet med tanke på sikkerhet, og det anses å være en veldig trygg og sikker plattform for å drive et nettsted. Akkurat som den virkelige verden kan internett imidlertid være et usikkert sted.

Det er inntrengere der ute som ønsker å få tak i så mange nettsteder som de kunne. For å beskytte WordPress-nettstedet ditt, er det noen få enkle ting du kan gjøre for å gjøre det enda sikrere. For detaljer, se vår trinnvise WordPress sikkerhetsguide for nybegynnere.

Vi bruker Sucuri på våre nettsteder for å beskytte mot vanlige trusler som brute force-angrep og malware.

6. WordPress kan håndtere forskjellige medietyper

WordPress mediatyper

WordPress er ikke bare begrenset til å skrive tekst. Den leveres med en innebygd mediaopplaster for å håndtere bilder, lyd og videofiler.

WordPress støtter oEmbed-aktiverte nettsteder som betyr at du kan legge inn YouTube-videoer, Instagram-bilder, tweets og Soundcloud-lyd ved bare å lime inn URL-en i redigeringsprogrammet i WordPress..

Hvilke måter å bruke WordPress på?

WordPress kan brukes på mange forskjellige måter fra enkle nettsteder til markedsplasser for e-handel og alt derimellom.

Følgende er bare noen få eksempler på forskjellige typer nettsteder du kan lage med WordPress.

 • Start en blogg
 • Lag et forretningsnettsted
 • Start en nettbutikk
 • Bygg et medlemskap nettsted
 • Selg nettkurs

Se hele listen over 19 forskjellige typer nettsteder du kan lage ved hjelp av WordPress.

Vi håper denne artikkelen svarte på spørsmålet ditt om hvorfor du bør bruke WordPress. Den beste måten å virkelig oppleve kraften i WordPress er ved å bruke den. Prøv det, og la oss få vite hva du synes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map