G Suite versus Office 365-vergelijking – Welke is beter?

Wilt u kiezen tussen G Suite en Office 365 voor uw zakelijke e-mailadres? Op zoek naar een vergelijking tussen Google Apps en Office 365 om te zien welke beter is? G Suite (voorheen Google Apps) en Office 365 bieden professionele zakelijke e-mail- en productiviteitstools voor eenvoudiger samenwerking. In dit artikel vergelijken we G Suite met Office 365 om u te helpen beslissen welke het beste is voor uw bedrijf.


G Suite vs Office 365 vergelijking - welke is beter?

Wat is G Suite en Office 365 en waarom heb je ze nodig??

Nadat u een website heeft gemaakt, is de volgende stap meestal het verkrijgen van een professioneel zakelijk e-mailadres.

In tegenstelling tot uw @ gmail.com of @ outlook.com e-mailadres, wordt een professioneel zakelijk e-mailadres gebrandmerkt met uw bedrijfsnaam: [email protected]

Hoewel de meeste WordPress-hostingbedrijven een gratis zakelijk e-mailadres aanbieden, kunnen ze niet concurreren met de krachtige zakelijke tools die G Suite en Office 365 bieden, inclusief maar niet beperkt tot betrouwbaardere e-mails, bestandsopslag, agenda, notities, tools voor videoconferenties, enz..

G Suite van Google omvat Gmail, Google Drive, Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Agenda, Keep, Hangouts en andere Google-apps die u waarschijnlijk al gebruikt en waar u van houdt.

Office 365 van Microsoft omvat Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, One Note, Skype en andere Microsoft-apps.

Door cloudproductiviteitssuites te gebruiken, kunt u geld besparen op het onderhouden van softwarelicenties, installaties, het runnen van een IT-afdeling en meer. Al uw gegevens worden opgeslagen in de cloud, waardoor u gemakkelijker vanaf elk apparaat toegang hebt tot bestanden vanaf elk apparaat. Dit is geweldig als u een extern bedrijf runt of op reis bent terwijl u uw WordPress-blog beheert.

Wanneer heb ik G Suite of Office 365 nodig??

Als u een kleine bedrijfswebsite heeft, moet u deze bedrijfstools zo snel mogelijk gaan gebruiken. Beide bedrijven bieden plannen voor kleine bedrijven die per gebruiker worden geprijsd.

Het geeft u vanaf het begin toegang tot professionele zakelijke tools. U kunt uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit door meer werknemers toe te voegen of door uw account te upgraden.

Dat gezegd hebbende, laten we G Suite versus Office 365 vergelijken om erachter te komen welke het beste is voor uw bedrijf.

Prijzen van G Suite versus Office 365 – welke is goedkoper?

Wanneer u voor het eerst begint, zijn prijzen een belangrijke factor bij het nemen van een beslissing. U wilt een oplossing kiezen die bij uw budget past.

Laten we de prijzen van G Suite en Office 365 vergelijken om erachter te komen welke de meeste waar voor uw geld biedt.

G Suite-prijzen

G Suite wordt geleverd met drie eenvoudige tariefplannen.

 • Basic – $ 5 per gebruiker per maand met 30 GB cloudopslag.
 • Zakelijk – $ 10 per gebruiker per maand met onbeperkte cloudopslag.
 • Enterprise – $ 29 per gebruiker per maand met onbeperkte opslag.

Opmerking: voor zakelijke en zakelijke abonnementen is onbeperkte opslag alleen beschikbaar als u meer dan 5 gebruikers heeft, anders krijgt u 1 TB opslaglimiet voor elke gebruiker.

Office 365-prijzen

Office 365 wordt geleverd met drie verschillende tariefplannen voor middelgrote en kleine bedrijven.

 • Business Essentials – $ 6 per maand per gebruiker
 • Zakelijk – $ 10 per maand per gebruiker
 • Business Premium – $ 15 per maand per gebruiker

Hieronder volgen de prijsplannen met de jaarlijkse verplichting.

 • Business Essentials – $ 5 per maand per gebruiker
 • Zakelijk – $ 8,25 per maand per gebruiker
 • Business Premium – $ 12,50 per maand per gebruiker
 • Enterprise E1 – $ 8 per gebruiker per maand
 • Enterprise ProPlus – $ 12 per gebruiker per maand
 • Enterprise E3 – $ 20 per gebruiker per maand
 • Enterprise E5 – $ 35 per gebruiker per maand

Alle abonnementen worden geleverd met 1 TB cloudopslag en 50 GB e-mailopslag.

Welke is goedkoper?

Beide oplossingen bieden concurrerende prijzen, waardoor het voor kleine bedrijven moeilijk is om te beslissen welke het beste bij hen past. Gelukkig zijn er nog andere doorslaggevende factoren.

G Suite biedt bijvoorbeeld onbeperkte cloudopslag met hun bedrijfs- en bedrijfsplannen voor meer dan 5 gebruikers.

Aan de andere kant biedt Office 365 1 TB cloudopslag met alle abonnementen, inclusief het business essentials-abonnement. Dit is veel opslagruimte, maar het is niet onbeperkt.

Een andere factor die G Suite een voordeel geeft, zijn gratis lokale gesprekken met Google Hangouts en Google Voice. Office 365 gebruikt Skype voor bedrijven, dat beschikbaar is voor Business Premium- en hoger-abonnementen. U moet ook Skype-tegoed kopen om lokaal te bellen.

Winnaar: G Suite

Functievergelijking van G Suite versus Office 365

Beide kantoorsuites bieden een heleboel functies waarmee u uw bedrijf efficiënt kunt runnen. Laten we die functies eens bekijken en kijken hoe Office 365 en G Suite zich verhouden.

Professionele zakelijke e-mail

Met zowel G Suite als Office 365 kunt u professionele zakelijke e-mailaccounts maken met uw eigen domeinnaam.

G Suite – Gmail for Business

Met G Suite kunt u een domeinnaam registreren of uw bestaande domeinnaam gebruiken om e-mailaccounts te maken. U kunt voor elke gebruiker ook maximaal 30 e-mailaliassen maken.

Gmail voor bedrijven

G Suite gebruikt dezelfde technologie als Gmail, wat betekent dat u dezelfde vertrouwde interface gebruikt voor uw zakelijke e-mailadres. Je e-mail werkt ook met Gmail-apps voor mobiele apparaten.

Als u de voorkeur geeft aan een desktop-e-mailclient, kunt u uw e-mail gebruiken met alle populaire clients zoals Thunderbird of zelfs Microsoft Outlook.

Office 365 – Outlook voor bedrijven

Met Office 365 kun je ook gemakkelijk professionele e-mailadressen aanmaken met je eigen domeinnaam. Het biedt 400 e-mailaliassen voor elke gebruiker.

Het gebruikt Outlook als de mailing-app met een webversie, een volledig uitgeruste desktop-e-mailclient en mobiele apps. De mobiele en web-apps van Outlook zijn niet zo goed, maar hun desktopclient is behoorlijk populair.

Outlook in Office 365

Je kunt je e-mailadres van Office 365 ook gebruiken met andere e-mailclients en je kunt die e-mails zelfs ontvangen in je Gmail-inbox.

Opslag en delen van bestanden in de cloud

Een van de belangrijkste redenen voor het gebruik van een cloudproductiviteitssuite is bestandsopslag. U kunt al uw bestanden in de cloud opslaan, zodat u ze overal en met elk apparaat kunt openen en gemakkelijk kunt delen.

Zowel G Suite als Office 365 maken het opslaan en delen van bestanden eenvoudig.

G Suite – Google Drive Cloud Storage

G Suite biedt u 30 GB cloudopslag voor elke gebruiker met het basisabonnement, onbeperkte opslag met bedrijfs- en bedrijfsabonnementen, 1 TB opslag voor elke gebruiker als u minder dan vijf gebruikers heeft voor een bedrijfs- of bedrijfsabonnement.

Google Drive in G Suite

Het gebruikt Google Drive om bestanden op te slaan en te beheren. Het wordt geleverd met apps die u kunt downloaden op uw mobiele apparaten, tablets of desktop. Hierdoor hebt u eenvoudig toegang tot bestanden die zijn opgeslagen op de schijf en kunt u ze zelfs offline beschikbaar maken.

Google Drive maakt het ook super eenvoudig om bestanden te delen met je collega’s of iemand anders. U kunt delen via e-mail, anderen toestaan ​​alleen een bestand te bekijken of te bewerken en zelfs anderen toestaan ​​om ze te downloaden.

Het heeft een veel betere zoekfunctie om bestanden, gedeelde mappen, teamdrive (een Google Drive gedeeld met alle gebruikers in uw account) en een betere interface te lokaliseren.

Met veel WordPress-back-upplug-ins kunt u ook uw website-back-ups opslaan op Google Drive. Als u onbeperkte opslagruimte heeft, kunt u al uw website-back-ups veilig opslaan in de cloud.

Office 365 – OneDrive Cloud Storage

Office 365 biedt 1 TB cloudopslag voor elke gebruiker met al zijn plannen. Dit is veel opslagruimte, maar het is niet onbeperkt. Elke gebruiker krijgt ook 50 GB aan e-mailopslag die los staat van de opslaglimiet van uw schijf.

Het gebruikt OneDrive om bestanden op te slaan en te beheren, die ook worden geleverd met desktop-, mobiele en web-apps. Net als bij Google Drive kun je bestanden synchroniseren met OneDrive en ze gemakkelijk delen.

Als u een Windows 10- of Windows 8-pc gebruikt, wordt OneDrive geïntegreerd in die besturingssystemen. Dit maakt het opslaan van bestanden in de cloud en het delen ervan nog gemakkelijker. U kunt bestanden ook rechtstreeks vanuit OneDrive naar Microsoft Office en andere standaard-apps op uw pc openen.

Zakelijke apps in Office 365 en G Suite

Zowel Office 365 als G Suite worden geleverd met verschillende apps om documenten, spreadsheets, presentaties en meer te maken. U kunt bestanden in die apps ook rechtstreeks vanuit uw cloudopslag bewerken.

Laten we eens kijken naar de apps die door beide platforms worden aangeboden en hoe ze met elkaar worden vergeleken.

Apps in G Suite

G Suite wordt geleverd met populaire Google-apps zoals Gmail, Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, Google Agenda, Keep, Hangouts en Foto’s.

Deze apps werken het beste in een desktopbrowser op alle besturingssystemen. Google heeft ook mobiele apps voor elk van hen voor zowel Android als iOS. Als u al een Android-telefoon gebruikt, zijn hun mobiele versies mogelijk vooraf geïnstalleerd op uw telefoon.

G Suite-apps

Google heeft ook offline versies van sommige apps die in je browser zouden werken. De offline functionaliteit is echter vrij beperkt en u moet een bestand afzonderlijk beschikbaar maken voor offline bewerking.

G Suite wordt niet geleverd met volwaardige desktop-apps die u op uw computer kunt gebruiken. Hun web-apps zijn echter behoorlijk rijk aan functies en in de meeste gevallen zult u de klus kunnen klaren.

Vanwege de functies voor alleen internet en de cloud zijn G Suite-apps geschikter voor externe teams of organisaties die al hun gegevens in de cloud opslaan.

Apps in Office 365

Een zakelijk Office 365-abonnement geeft je toegang tot de Microsoft Office-apps zoals Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote. Voor desktopcomputers zijn deze apps nog steeds de meest veelzijdige en complete kantoorapplicatiesuite op de markt.

Office 365-apps

Office 365 biedt ook webversies en mobiele versies van deze apps, maar ze zijn beperkt vergelijkbaar met Google Docs. De desktop-apps van Office 365 stellen een zeer hoge standaard waaraan geen enkele web- of mobiele app heeft kunnen concurreren.

Voor bedrijven die zijn verbonden met het Microsoft-ecosysteem met Windows-pc’s, zijn deze apps een geweldige optie en kunnen ze een beslissende factor zijn in welk platform u kiest.

Samenwerkingstools in G Suite versus Office 365

De echte reden waarom bedrijven cloudgebaseerde kantoorsuites willen gebruiken, is om samenwerking eenvoudiger te maken. Dit is een van de belangrijkste verkoopargumenten voor zowel G Suite als Office 365.

Laten we eens kijken hoe ze samenwerken en welke tools er beschikbaar zijn voor teams om dingen voor elkaar te krijgen.

Samenwerkingstools in G Suite

G Suite is alleen begonnen met de cloud-apps. Vanaf de eerste dag lag hun belangrijkste focus op eenvoudig delen en communicatie tussen teams.

Het wordt geleverd met Hangouts voor videoconferenties en sms-berichten. Hangouts kan ook worden geïntegreerd met Google Voice, waarmee je gratis lokaal kunt bellen en sms’en in de VS / Canada.

G Suite-samenwerkingstools

Met G Suite kunnen ook meerdere gebruikers tegelijkertijd aan een bestand werken. Gebruikers kunnen opmerkingen en notities achterlaten op documenten, suggesties doen, wijzigingen bekijken en terugkeren naar een eerdere versie.

Met Google Agenda en Google Keep kunt u eenvoudig taken, takenlijsten, evenementen en tijdlijnen maken, zodat u ze kunt delen met uw team of iemand anders ter wereld.

Samenwerkingstools in Office 365

Office 365 probeert het gedrag en de weergave van de desktopversies van Microsoft Office na te bootsen. Dit maakt hun samenwerkingstools een beetje moeilijker te ontdekken en te gebruiken.

Samenwerkingstools in Office 365

Het staat meerdere gebruikers toe om tegelijkertijd aan hetzelfde document te werken. Gebruikers kunnen gemakkelijk notities, opmerkingen en suggesties achterlaten.

Het gebruikt Skype voor tekstberichten en videoconferenties. Hoewel het gratis Skype-naar-Skype-videovergaderingen en -gesprekken heeft, heeft het geen gratis Skype-naar-telefoongesprekken. U moet een Skype-nummer en tegoed kopen om lokaal of internationaal te bellen.

Notitie: Skype voor Bedrijven is niet beschikbaar met Office 365 voor Bedrijven en Business Essentials-abonnementen. Het is alleen beschikbaar voor Business Premium- en Enterprise-abonnementen.

Over het algemeen loopt Office 365 een beetje achter op het gebied van samenwerkingstools, waardoor het minder geschikt is voor teams op afstand.

G Suite versus Office 365-beveiliging

Beveiliging is een van de grootste zorgen voor kleine bedrijven bij het gebruik van cloudapplicaties. Laten we eens kijken hoe G Suite en Office 365 de gegevens beschermen die u op hun cloudplatforms opslaat.

G Suite-beveiligingsfuncties

G Suite is gebouwd bovenop de cloudinfrastructuur van Google en gebruikt dezelfde beveiligingsniveaus die Google zelf gebruikt. Dit omvat automatische detectie van verdachte activiteiten, phishing-pogingen en andere hackpogingen.

Als beheerder kunt u met Google verschillende beleidsregels instellen om ongeoorloofde toegang tot uw beheerdersconsole of een van de gebruikersaccounts te voorkomen. U kunt tweeledige verificatie gebruiken en deze afdwingen voor al uw gebruikers.

Het wordt ook geleverd met een beveiliging tegen gegevenslekken, waar u trefwoorden kunt instellen om uitgaande communicatie te blokkeren. G Suite heeft ingebouwde spam-, virus- en malwaredetectie die alle documenten en bijlagen scant.

Beveiligingsfuncties van Office 365

Met Office 365 kunt u meervoudige authenticatie inschakelen voor alle gebruikerswachtwoorden. Het gebruikt ook hun eigen AI-tools om de werkgewoonten van elke gebruiker te leren om verdachte activiteiten te detecteren en deze te markeren als iets niet op zijn plaats lijkt.

Het bevat een tool om gegevensverlies te voorkomen ter bescherming tegen gegevensdiefstal en lekken. Uw organisatie kan de gebruikerstoegang tot door het bedrijf uitgegeven apparaten ook beperken met behulp van hun apparaatbeheerprogramma.

Office 365 maakt ook gebruik van de spam-, virus- en malwaredetectietools van Microsoft om alle documenten, e-mails en bijlagen te scannen.

G Suite vs Office 365 vergelijkingstabel

Na het lezen van alle bovenstaande informatie, vraagt ​​u zich misschien nog steeds af welke van deze twee beter is voor uw eigen bedrijf. Zoals je misschien merkt, bieden ze beide vergelijkbare functies tegen vergelijkbare prijzen.

Laten we zowel G Suite als Office 365 naast elkaar vergelijken voor een sneller overzicht.

Kenmerken G SuiteOffice 365
PrijzenBasic – $ 5 / gebruiker / maand
Zakelijk – $ 10 / gebruiker / maand
Enterprise – $ 29 / gebruiker / maand
Business Essentials – $ 6 / gebruiker / maand
Zakelijk – $ 10 / gebruiker / maand
Business Premium – $ 15 / gebruiker / maand
Enterprise-abonnementen vanaf $ 8 / gebruiker / maand met jaarlijkse verplichting
Cloud opslag30 GB
Onbeperkt (1 TB voor minder dan 5 gebruikers)
1 TB voor alle abonnementen
E-mailopslag van 50 GB
AppsDocumenten, Spreadsheets, Presentaties, Keep, Agenda, Hangouts, Gmail, Foto’sWord, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook
Makkelijk te gebruiken– Betere beheercontroles
– Betere web- en mobiele apps
Betere desktop-apps
SamenwerkingLive bewerken voor meerdere gebruikers
Hangouts voor videoconferenties en teksten
Google Voice voor telefoontjes en sms
Live bewerken voor meerdere gebruikers
Skype voor Bedrijven (alleen beschikbaar met Business Premium- of Enterprise-abonnementen)
VeiligheidBeveilig professionele zakelijke e-mail
De cloudbeveiliging van Google
Twee-factorenauthenticatie
Gegevensverlies en lekpreventie
Ingebouwde detectie van spam, virussen en ongebruikelijke activiteiten
Beveilig professionele zakelijke e-mail
Cloudbeveiligingstechnologie van Microsoft
Multi-factor authenticatie
Gegevensverlies en lekpreventie
Ingebouwde detectie van spam, virussen en ongebruikelijke activiteiten
BeginKoop G SuiteKoop Office 365

Conclusie – G Suite versus Office 365 – Welke is beter?

G Suite en Office 365 zijn beide geweldige suites voor cloudproductiviteit. Beide stellen uw bedrijf in staat om samen te werken, bestanden online op te slaan en ze gemakkelijk te delen. Ze bieden u allebei de mogelijkheid om overal te werken met verschillende apparaten.

We zijn van mening dat G Suite een veel betere keuze is voor eigenaren van kleine bedrijven. Het is veel gemakkelijker te gebruiken, hun web- en mobiele apps zijn de beste en u gebruikt waarschijnlijk al veel van hun apps zoals Gmail, Agenda, Foto’s, Google Docs en meer.

Een ander voordeel van G Suite is de prijs. Als u een basisabonnement heeft, kunt u meer opslagruimte kopen en krijgt u onbeperkte opslagruimte met hun bedrijfs- en bedrijfsabonnementen.

G Suite heeft ook een veel eenvoudiger beheerdersdashboard met veel documentatie. Als eigenaar van een klein bedrijf alleen al bespaart u tijd bij het toevoegen van werknemers en het beheren van accounts.

Office 365 is geschikter voor bedrijven op ondernemingsniveau waar alle werknemers vanuit een kantoor werken met een Windows-pc. Hun desktop-apps zijn van topklasse, vooral als u zich in een Windows-ecosysteem bevindt.

Aan het eind van de dag komt de keuze echt neer op welk platform ben je beter bekend? Als je Gmail gebruikt voor je persoonlijke e-mail, dan zul je G Suite geweldig vinden. Als u gewend bent om Outlook te gebruiken, zult u dol zijn op Office 365.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen Google’s G Suite versus Office 365 te vergelijken om erachter te komen welke beter is. Mogelijk wilt u ook onze lijst met top WordPress-plug-ins en tools voor zakelijke websites bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map