Waarom u WordPress nooit zou moeten gebruiken om nieuwsbrief-e-mails te verzenden

WordPress wordt geleverd met een ingebouwde e-mailfunctie die de e-mailfunctie van PHP gebruikt om e-mails te verzenden. Er zijn verschillende plug-ins voor WordPress-nieuwsbrief waarmee u een volledig functionele nieuwsbrief kunt gebruiken met deze functie. Onlangs vroeg een van onze gebruikers ons: “Als het mogelijk is om e-mailnieuwsbrieven te verzenden met WordPress-plug-ins, waarom raden we dan aan een e-mailserviceprovider zoals Constant Contact of Aweber te gebruiken?” In dit artikel leggen we uit waarom je WordPress nooit mag gebruiken om nieuwsbrief e-mails te versturen.


Waarom u uw e-maillijst serieus moet nemen?

Belang van e-mailmarketing

Uw e-maillijst is een van de meest betrouwbare communicatiemiddelen. Het helpt u om gebruikers terug te brengen naar uw website. Het helpt u de verkoop te verhogen, producten te promoten en vertrouwen rond uw merk op te bouwen.

Als u dit nog niet doet, moet u meteen beginnen met het samenstellen van uw e-maillijst.

U zult merken dat bijna elke serieuze marketeer, blogger en expert u zal aanbevelen om een ​​e-mailmarketingservice zoals Aweber of Constant Contact te gebruiken in plaats van WordPress te gebruiken voor e-mailnieuwsbrieven. Laten we eens kijken waarom.

Betrouwbaarheid

Uw e-mail moet in de inbox van de gebruiker terechtkomen

Wanneer u e-mails verzendt met een nieuwsbrief-plug-in die afhankelijk is van PHP- en WordPress-mailfuncties, is de kans groot dat uw e-mails in de SPAM-map van uw gebruiker terechtkomen.

E-mailproviders (gmail, yahoo, etc.) hebben spamtools die uw e-mail om een ​​aantal redenen als SPAM zouden markeren.

De e-mailserver die uw e-mail ontvangt, zoekt bijvoorbeeld naar een SPF-record om te bepalen of de server die e-mail verzendt dit mag doen of niet. Het zoekt naar verdacht gedrag, woorden en zinnen om spam uit te sluiten.

De tools voor het opsporen van spam zullen ook hun databases controleren op uw IP-adres. Bij gedeelde WordPress-hosting deelt uw website hetzelfde server-IP-adres met verschillende andere websites.

Elk teken van misbruik door één persoon op die server kan tot spamvangende databases leiden, waardoor de bezorging van uw e-mail twijfelachtig wordt. Er zijn talloze andere factoren die worden gecontroleerd door algoritmen voor het opvangen van spam, en het is een hele uitdaging om aan al deze factoren te voldoen.

Aan de andere kant werken professionele e-mailserviceproviders dag en nacht om ervoor te zorgen dat hun e-mails worden bezorgd in de inbox van uw gebruiker. Ze volgen een strikte reeks regels en passen het toe op al hun uitgaande e-mails om ervoor te zorgen dat het de bestemming bereikt en niet in ongewenste e-mail terechtkomt.

Ze hebben hoogopgeleide ingenieurs, ontwikkelaars en ondersteunend personeel dat de klok rond werkt om dit mogelijk te maken. Ze zijn ook goedgekeurde en bekende aanbieders van bulkpostservices bij de meeste grote ISP’s en e-maildiensten. Wanneer de e-mailserver van een gebruiker e-mail ontvangt van een server op de witte lijst, weten ze dat deze betrouwbaar is en geen spam.

Deze betrouwbaarheid alleen is de belangrijkste factor die voldoende zou moeten zijn om u te overtuigen om gebruik te maken van een professionele nieuwsbriefdienst.

E-maillimieten en vertragingen

De meeste hostingproviders hebben limieten voor het aantal e-mails dat u tegelijkertijd kunt verzenden. Het is mogelijk dat uw nieuwsbrief-plug-in of script probeert uitgaande e-mails in de wachtrij te plaatsen, maar er is altijd een kans dat er iets misgaat en dat uw uitgaande e-mailwachtrij niet eens wordt verwerkt. Voor grote e-maillijsten kan uw webhost dit zelfs beschouwen als misbruik van hun services.

Aan de andere kant, wanneer u een professionele e-mailmarketingservice gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over deze beperkingen. Ze hebben servers over de hele wereld die elke dag honderdduizenden e-mails verzenden. Ze hebben flexibele plannen waarmee u eenvoudig kunt upgraden naarmate uw e-maillijst groeit.

Makkelijk te gebruiken

Met e-mailserviceproviders zoals Constant Contact en Aweber kunt u eenvoudig e-mails maken en verzenden naar uw abonnees. Ze hebben uiterst eenvoudig te gebruiken tools om uw e-mails te maken en te ontwerpen.

Ze hebben ook API-integratie, waardoor u eenvoudig uw e-maillijst kunt verbinden met andere nuttige WordPress-plug-ins zoals OptinMonster, Gravity Forms, enz..

Een prachtig geïntegreerd aanmeldingsformulier

Door je eigen nieuwsbrief te draaien mis je al deze tools die het makkelijker maken. In plaats van u te concentreren op uw website, zult u tijd besteden aan het worstelen om dingen te doen die eenvoudig binnen enkele minuten kunnen worden gedaan met behulp van een goede e-mailmarketingservice.

Statistieken en analyse

Professionele e-mailserviceproviders bieden u geïntegreerde statistieken en analyses over uw campagnes. U kunt het aantal e-mails in de inbox van de gebruiker zien, hoeveel er zijn geopend en het aantal klikken dat u heeft ontvangen. Hiermee kunt u uw campagnes verbeteren en aanpassen.

Statistieken en analyserapporten in Constant Contact

Wanneer u uw eigen nieuwsbrief verzendt via een nieuwsbrief-plug-in, weet u niet hoeveel e-mails de inbox van de gebruiker hebben bereikt, geopend of erop geklikt. U zult veel tijd moeten besteden aan het integreren van Google Analytics in uw campagnes en bestemmingspagina’s, en toch zijn de gegevens die u zou verzamelen beperkt.

Een andere reden om een ​​e-mailprovider te gebruiken, is dat sommigen van hen u diagnose- en analysehulpmiddelen bieden. U kunt deze tools gebruiken om te zien hoe uw campagnes presteren. Als uw e-mails als spam worden gemarkeerd, kunt u erachter komen wat de spamcontroletools activeert om uw e-mails te markeren.

Nalevingsproblemen

E-mailmarketing is enorm en dat geldt ook voor spam. Om met spam om te gaan, hebben ISP’s en e-mailmarketingservices nieuwe wetgeving, vereisten en protocollen geïntroduceerd en geïmplementeerd. Wanneer u een professionele e-mailservice gebruikt om uw nieuwsbrief te verzenden, hoeft u zich over al deze dingen geen zorgen te maken. Deze e-mailserviceproviders werken heel hard om ervoor te zorgen dat uw e-mails hun bestemming bereiken.

Aan de andere kant, als u uw eigen nieuwsbrief verstuurt, weet u minder snel of er iets nieuws gebeurt in de wereld van e-mailspambescherming.

Kosten efficiëntie

Sommige gebruikers denken misschien dat als ze hun eigen nieuwsbrief uitvoeren met een plug-in, ze geld besparen. Allereerst moet u waarde hechten aan uw tijd. De tijd die u besteedt aan het configureren van uw nieuwsbrief-plug-in is veel waardevoller dan het bedrag dat u betaalt voor een goede e-mailservice.

Kosten van e-mailservice berekenen

U kunt zelfs twee maanden lang gratis gebruikmaken van een van de beste e-mailservices, Constant Contact. Deze gratis proefperiode geeft u voldoende tijd om e-mailadressen in te stellen en te verzamelen. Tegen de tijd dat uw proefperiode eindigt, betaalt uw e-maillijst zichzelf terug.

Conclusie

Gezien al deze feiten, raden we onze gebruikers ten zeerste aan om professionele e-mailmarketingservices te gebruiken.

Als u een plug-in voor WordPress-nieuwsbrief moet gebruiken, gebruik dan alleen MailPoet. Onthoud dat afleverbaarheid nog steeds een probleem is en zelfs MailPoet begrijpt dat ze daarom de mogelijkheid bieden om SMTP-services van derden te gebruiken, zoals SendGrid (wat geld kost).

Welke e-mailmarketingservice gebruikt u? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Vergeet ook niet ons te volgen op Twitter en Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me