Wix vs WordPress – Hvilken er bedre? (Fordeler og ulemper)

Prøver du å bestemme deg mellom Wix vs WordPress om å bygge nettstedet ditt? Mens WordPress er den mest populære nettstedbyggeren i verden, er det ikke det eneste alternativet.

Etter å ha sett TV-reklamer for Wix, ba noen av våre brukere oss om å gjøre en detaljert sammenligning av Wix vs WordPress for å finne ut hva som er det bedre valget.

I denne artikkelen vil vi sammenligne Wix vs WordPress og fremheve fordeler og ulemper. Vårt håp er at du med denne Wix-gjennomgangen og sammenligningen vil kunne bestemme hvilken plattform som passer for dine behov.

Wix vs WordPress - Hvilken er en bedre plattform

Merk: Denne artikkelen sammenligner Wix vs Self Hosted WordPress.org IKKE WordPress.com. Se forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com nettsteder som er vertskap for selv.

Vi har delt denne sammenligningen i 7 kategorier:

  La oss se hvordan Wix og WordPress går sammen i hver av disse kategoriene.

  1. Priser og kostnader

  Kostnadene for å bygge et nettsted er en viktig faktor når du velger plattformen for byggherre. De totale kostnadene ved å utvikle og vedlikeholde nettstedet ditt vil helt avhenge av dine behov. Målet vårt er å sørge for at du kan gjøre det du trenger innenfor budsjettet.

  La oss sammenligne prisene på Wix og WordPress for å finne ut hvilken som gir deg mer smell for pengene.

  Wix:

  Wix tilbyr en grunnleggende nettstedbygger gratis. Imidlertid er det to store ulemper med det. For det første legger den til Wix-merkede annonser på toppen og bunnen av nettstedet ditt. For det andre kan du ikke bruke et tilpasset domenenavn for nettstedet ditt, så nettstedets adresse vil være: username.wix.com/sitename

  Bortsett fra det, tilbyr grunnleggende plan ikke nødvendige tillegg som Google Analytics, Favicons, e-handel, etc. For å fjerne annonser og få flere funksjoner fra appmarkedet, må du oppgradere til en av de premium planene de by på.

  Hver Wix premiumplan har forskjellige lagrings- og båndbreddebegrensninger. Du kan betale månedlig eller velge en årlig plan.

  Wix premiumplaner

  De beste verdiplanene på Wix er Ubegrenset plan ($ 12,50 / måned), og hvis du vil ha en eCommerce-butikk, trenger du eCommerce-planen ($ 16,50 / måned).

  Denne kostnaden inkluderer ikke apper du senere velger å kjøpe fra Wix-appmarkedet for å bruke på nettstedet ditt.

  WordPress:

  WordPress-programvaren er åpen kildekode, og den er gratis tilgjengelig for alle som kan bruke dem.

  Vi blir ofte spurt om hvorfor er WordPress gratis og hva er fangsten?

  Vel, den største fangsten er at du trenger ditt eget domenenavn og webhotell for å installere det. Det er flere WordPress-hostingleverandører som du kan velge mellom. Se vår guide for hvordan du velger det beste WordPress-vertsfirmaet.

  Avhengig av budsjett, kan du starte med en grunnleggende plan med en WordPress-hostingleverandør som Bluehost som vil koste deg $ 2,75 per måned og inkluderer et gratis tilpasset domenenavn.

  Hvis budsjettet tillater det, kan du bruke en administrert WordPress-leverandør som WP Engine som koster $ 29 per måned.

  Kostnaden for et WordPress-nettsted vil øke hvis du bestemmer deg for å bruke premium WordPress-temaer eller plugins (ligner apper i WordPress).

  Imidlertid er det tusenvis av gratis WordPress-temaer og plugins som du kan bruke for å redusere kostnadene. Du kan legge til hvilken som helst funksjon på WordPress-nettstedet ditt ved å bruke en plugin uten å oppgradere hostingplanen din.

  For mer informasjon, se vår guide om hvor mye det koster å bygge et WordPress-nettsted.

  Konklusjon:

  WordPress slår Wix med fleksible planer tilgjengelig fra en rekke webhotellfirmaer. Kostnaden avhenger av hvor mye ressurser du bruker, og du står fritt til å bruke WordPress-nettstedet ditt på hvilken som helst måte du vil.

  2. Brukervennlighet

  De fleste nybegynnere velger Wix eller WordPress fordi de ikke ønsker å ansette en nettsteddesigner. Både Wix og WordPress lar deg lage nettsteder uten å lære å kode.

  Wix:

  Wix kommer med kraftige og brukervennlige verktøy for å bygge din egen webside. Det tilbyr et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt der du kan velge hvilket som helst element på nettstedet ditt og begynne å redigere det i et WYSIWYG-grensesnitt.

  Wix Editor

  Du kan dra og slippe elementer hvor som helst på nettstedet ditt, ordne ting på sidene dine, skrive innhold og legge til medier i et brukervennlig miljø. Mange nybegynnere vil finne denne funksjonen en velsignelse da den sparer dem fra å håndtere kode.

  WordPress:

  WordPress kommer med en visuell redigerer for å skrive innholdet ditt, og en tematilpassing som lar deg redigere temaegenskapene dine i et WYSIWYG-miljø. Som standard leveres imidlertid ikke WordPress med en innebygd dra- og slipp-sidebygger.

  WordPress innlegg redaktør

  For å få full kontroll over utseendet, må brukerne gjøre seg kjent med forskjellige seksjoner som navigasjonsmenyer, tilpassing, redaktør for visuelt innlegg osv. Dette betyr at WordPress krever en liten læringskurve for nybegynnere.

  På den annen side er det tusenvis av temaer som gjør tilpasningen virkelig enkel.

  Konklusjon:

  Wix er helt klart vinneren her. Brukere trenger ikke å bruke mye tid på å lære plattformen eller installere plugins før de kan begynne å bygge nettstedet sitt. På den annen side vil de trenge å forstå WordPress-grunnleggende, og kan være nødvendig å installere plugins for å bygge nettstedet deres.

  Du kan imidlertid bruke kraftige WordPress-sidebygger-plugins som BeaverBuilder eller Divi som tilbyr mye kraftigere funksjoner enn Wix-byggherren.

  Dette er grunnen til at smarte bedriftseiere bruker WordPress fordi det gir dem større fleksibilitet.

  3. Design og layout

  Nettstedets design og layout spiller en viktig rolle i suksessen din. Hver sideeier trenger et design som ikke bare er bra, men også brukervennlig og som gjør at merkevaren deres skiller seg ut.

  Wix:

  Wix kommer med mer enn 500 ferdige maler å velge mellom. Alle Wix-design er fullt responsive og skrevet i HTML5. Ved hjelp av de innebygde verktøyene kan du tilpasse nettsteddesignet ytterligere, endre layout og omorganisere elementer etter behov..

  Wix-maler

  Det er design tilgjengelig for alle slags nettsteder. Maler er delt inn i kategorier som forretning, e-handel, hobbyer, kunst & håndverk, personlig osv.

  En stor ulempe er at når du først har valgt en mal, kan du ikke endre den. Du kan endre det og tilpasse det så mye du vil bare bruke de innebygde verktøyene, men du kan ikke bytte til en annen mal.

  WordPress:

  Det er tusenvis av gratis og betalte temaer tilgjengelig for WordPress. Gratis temaer har begrenset støtte, men de gjennomgår også en streng gjennomgangsprosess. Betalte temaer tilbyr vanligvis flere funksjoner og har premium supportalternativer.

  WordPress-temaer

  WordPress-temaer spenner fra små personlige nettsteder til fullverdige e-handelsnettsteder. De fleste temaene har innebygde egne tilpasningsalternativer. Du kan også bruke en av de mange styling-programtilleggene for å videreformidle eller tilpasse WordPress-temaene dine.

  Brukere kan laste ned gratis temaer fra WordPess.org-katalogen. For betalte temaer er det flere WordPress-temabutikker som Themify, CSSIgniter, StudioPress og mer. Se listen over de beste kommersielle WordPress-temabutikkene.

  Videre kan du ansette en utvikler eller lære å lage et helt tilpasset tema for bedriften din.

  Konklusjon:

  WordPress har et mye større utvalg av temaer og designoppsett enn Wix. WordPress-brukere kan også enkelt bytte tema eller tilpasse dem så mye de vil uten noen begrensninger.

  4. Plugins og apper

  Plugins og apper er tredjepartsutvidelser som du kan bruke med plattformen din for å legge til flere funksjoner. Wix kaller dem apper, og i WordPress økosystem kalles de plugins.

  La oss sammenligne apper og plugins som er tilgjengelige på begge plattformene, og hva du kan gjøre med dem.

  Wix:

  Wix kommer med nesten 200+ apper som du kan legge til på nettstedet ditt. Disse appene tilbyr et bredt spekter av funksjoner som å legge til kontaktskjemaer, galleri, kommentarer, sosiale medieknapper, e-postmarkedsføring og så videre.

  Wix App Marketplace

  De fleste apper er gratis eller har en lite versjon. Andre apper krever månedlige betalinger og varierer i priser. Selv om det er en begrenset samling av apper, dekker de ofte etterspurte funksjoner fra nettstedseiere.

  WordPress:

  I skrivende stund denne artikkelen skrives, er det mer enn 55 000 gratis plugins tilgjengelig i WordPress.org-plugin-katalogen alene. For ikke å nevne premium plugins som er tilgjengelige på andre markedsplasser.

  WordPress-plugins

  Ordtaket sier: Hvis du kan tenke på en funksjon, er det sannsynligvis en WordPress-plugin som får den til å skje.

  Enten du vil opprette et kontaktskjema, installere Google Analytics, bygge et nettsted for medlemskap eller selge nettkurs, det er en plugin for det.

  Du kan gjøre omtrent hva du vil med WordPress. Det er mange plugins, både gratis og betalt, som du kan bruke til å lage en drømmenettsted.

  Konklusjon:

  WordPress slår enkelt Wix også på dette området. Selv om Wixs appbibliotek vokser, er det fremdeles begrenset i forhold til det enorme valget som er tilgjengelig for WordPress-brukere.

  5. Wix vs WordPress – Hvilken er bedre for blogging?

  Mange brukere leter etter en enklere plattform for å begynne å blogge. Wix og WordPress kan begge brukes til å lage blogger. La oss se på hvilken som gjør det bedre.

  Blogger med Wix

  Wix lar deg enkelt legge til en bloggseksjon på nettstedet ditt. Den har alle de grunnleggende bloggfunksjonene du ofte bruker. For eksempel kategorier og tagger, foto og videoer, arkiver osv.

  Wix bloggredaktør

  Imidlertid har den ikke et eget kommentarsystem som WordPress. I stedet bruker den Facebook-kommentarer, og disse kommentarene er ikke bærbare.

  Det mangler også flere funksjoner som kjente bilder, tilbakedaterte innlegg, oppretting av private innlegg og mer.

  Skrivegrensesnittet for blogginnlegg er ikke det samme som Wix nettstedbygger. I stedet bruker den en vanlig tekstredigerer som er veldig begrenset når det gjelder formateringsalternativer.

  Blogger med WordPress

  WordPress startet som en bloggplattform og utviklet seg til en fullverdig nettstedbygger. I dag har den nesten 33% av alle nettsteder.

  Den har alle bloggfunksjonene du trenger, som et innfødt kommentarsystem og alle andre avanserte funksjoner som mangler i Wix.

  Redigering av blogginnlegg i WordPress

  Den kommer med den kraftige Gutenberg-blokkereditoren som lar deg lage vakre oppsett for blogginnleggene dine.

  Det viktigste er at du kan utvide bloggen din ved å bruke plugins og legge til en hvilken som helst funksjon du kan tenke på.

  Konklusjon

  WordPress overgår Wix totalt som en bloggplattform. Wix-blogger er for grunnleggende og mangler flere viktige funksjoner. Hvis du tenker på å starte en blogg, kommer Wix ikke engang i nærheten av WordPress.

  6. Sammenligning av Wix vs WordPress e-handel

  Å selge ting på nettet er en annen viktig funksjon som de fleste nybegynnere ser etter. La oss se hvordan WordPress og Wix sammenligner seg i e-handel.

  Wix:

  Wix tilbyr e-handel med sine betalte planer. Dette betyr at brukere med gratisplanen ikke kan kjøre e-handelsbutikken på Wix uten å oppgradere til en betalt plan. Med WixStores kan du bare godta betaling med PayPal eller Authorize.net.

  Det er noen få tredjepartsapper du kan bruke til å selge ting på nettet, men disse appene vil koste deg enda mer penger med de månedlige avgiftene. For ikke å nevne at du har begrensede betalingsportaler og funksjonalitet.

  WordPress:

  WordPress gjør det superenkelt å opprette din nettbutikk ved hjelp av WooCommerce, som driver mer enn 42% av alle netthandelsnettsteder i verden.

  Det er også mange andre eCommerce-plugins som er tilgjengelige for WordPress som du kan bruke til å selge fysiske eller digitale varer, tjenester, arrangementer, abonnementer og mer.

  De fleste eCommerce-plugins for WordPress har til og med egne dedikerte temaer og tilleggsprogrammer. Se listen over beste WooCommerce-temaer for noen gode eksempler.

  Konklusjon:

  Hvis du vil bygge en skikkelig nettbutikk og være klar for vekst, så tilbyr WordPress + WooCommerce mye mer fleksibilitet, frihet og valg sammenlignet med Wix.

  7. Alternativer for dataportabilitet i Wix vs WordPress

  Dataportabilitet gir deg friheten til å flytte innholdet ditt bort når du trenger det. La oss se på hvordan Wix og WordPress hjelper deg med å flytte innholdet ditt bort hvis du trenger det.

  Alternativer for dataportabilitet i Wix

  Wix kommer med svært begrensede alternativer for å flytte innholdet ditt til en annen plattform. Du kan bare eksportere blogginnleggene dine i XML-format. Du må laste ned sidene, bilder, videoer og annet innhold manuelt.

  Ifølge Wix-dokumentasjon vert alt innholdet utelukkende på Wixs servere og kan ikke eksporteres andre steder.

  Dette gjør det litt vanskelig å flytte innholdet ditt til en annen plattform om nødvendig. Du kan imidlertid fortsatt overføre et Wix-nettsted. Se vår artikkel om hvordan du bytter fra Wix til WordPress for mer informasjon.

  Alternativer for dataportabilitet i WordPress

  WordPress gjør det ekstremt enkelt å eksportere innholdet ditt. Den kommer med en eksportør med ett klikk som lar deg laste ned innholdet ditt i XML-format.

  Eksportere ditt WordPress-nettsted

  Siden det er en plattform med egen vert, kan du også lage komplette WordPress-sikkerhetskopier, laste ned mediefilene og til og med eksportere WordPress-databasen manuelt..

  Du kan da enkelt flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert hvis du ikke er fornøyd med ditt nåværende WordPress-vertsfirma.

  Konklusjon:

  WordPress er mye bedre når det kommer til nedlasting og flytting av dataene dine. Wix, derimot, gjør det ganske vanskelig å flytte innholdet ditt bort.

  Sammendrag

  WordPress er langt overlegen Wix som en nettpubliseringsplattform for alle slags nettsteder. Mens Wix tilbyr en brukervennlig nettstedbygger, kan du oppnå mye mer med WordPress på lang sikt.

  Se vår guide for hvordan du lager et nettsted ved hjelp av WordPress for trinnvise instruksjoner.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å sammenligne Wix vs WordPress og lære fordeler og ulemper. Det kan også være lurt å se våre handlingsrike tips for å føre trafikk til ditt nye WordPress-nettsted.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me