Wordfence vs Sucuri – Welke is beter? (Vergeleken)

Wordfence en Sucuri zijn twee van de beste en populairste WordPress-beveiligingsplug-ins op de markt.


Ze zijn allebei sterk aanbevolen en ongelooflijk nuttig om uw WordPress-site veilig te houden. Dit maakt het moeilijk voor beginners om te kiezen welke het beste bij hen past.

Hoewel Sucuri en Wordfence veel vergelijkbare functies hebben, heeft elk zijn eigen voor- en nadelen.

In dit artikel zullen we Wordfence versus Sucuri vergelijken om te delen welke volgens onze deskundige beter is voor de algehele WordPress-beveiliging.

Sucuri vs Wordfance welke beter is voor beveiliging

Vergelijk Wordfence vs Sucuri – wat te zoeken?

Wordfence en Sucuri zijn de twee beste WordPress-beveiligingsplug-ins. Ze bieden allebei uitgebreide bescherming tegen brute force-aanvallen, malware-infectie en gegevensdiefstal.

Als website-eigenaar moet u een beveiligingsplug-in kiezen die niet alleen uw website beschermt, maar ook efficiënt doet. U wilt ook iets dat weinig onderhoud vergt, zodat u zich kunt concentreren op de groei van uw bedrijf.

Ten slotte moet u een beveiligingsplug-in kiezen die gemakkelijk te gebruiken is en waarvoor geen technische vaardigheden vereist zijn om te installeren / onderhouden.

Voor deze gids zullen we Sucuri vs Wordfence naast elkaar vergelijken. Onze vergelijking is onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Website Application Firewall (WAF)
 • Beveiligingsmonitoring en meldingen
 • Malwarescanner
 • Gehackte website opruimen

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe Wordfence vs Sucuri zich opstapelen en welke uitkomt als de beste algemene WordPress-beveiligingsplug-in.

Makkelijk te gebruiken

Websitebeveiliging is een zeer complex en technisch veld. Daarom is onze eerste vergelijkingscategorie gebruiksgemak.

Laten we eens kijken hoe gemakkelijk het is om Wordfence vs Sucuri te gebruiken om uw website te beschermen.

Wordfence – gebruiksgemak

Het opzetten van Wordfence is vrij eenvoudig. Direct na het installeren van de plug-in wordt u gevraagd om een ​​e-mailadres op te geven waar u beveiligingsmeldingen wilt ontvangen. U moet ook akkoord gaan met hun Servicevoorwaarden.

Configuratie van Wordfence

Daarna ziet u een onboarding-wizard die u zal helpen vertrouwd te raken met het Wordfence-dashboard. Het geeft aan waar u beveiligingsmeldingen en scans ziet.

Wordfence-dashboard

De plug-in schakelt de firewall van de websitetoepassing in de leermodus in en voert een automatische scan op de achtergrond uit. Afhankelijk van de grootte van je website zie je meldingen wanneer de scan is voltooid.

Als u op een melding klikt, worden de details weergegeven met de aanbevolen actie die u moet ondernemen. Hier liet het ons bijvoorbeeld zien dat ons WordPress-thema een nieuwere versie beschikbaar heeft.

Veiligheidsproblemen

De firewall werkt standaard als een WordPress-plug-in die niet erg effectief is. Met Wordfence kunt u het in de uitgebreide modus uitvoeren voor betere bescherming, maar u moet het handmatig instellen (hierover later meer).

De basisconfiguratie van de Wordfence-plug-in is vrij eenvoudig en vereist niet te veel gebruikersinvoer. De gebruikersinterface is een beetje rommelig, wat het voor beginners moeilijk kan maken om bepaalde instellingen / opties te vinden.

Sucuri – Gebruiksgemak

Sucuri biedt een schonere gebruikersinterface zonder onnodige prompts op het scherm. Het voert ook een snelle scan uit bij activering en je ziet meldingen op het dashboard van de plug-in.

Sucuri dashboard

Sucuri’s website application firewall (WAF) is een cloudgebaseerde firewall, wat betekent dat deze niet op uw server draait. Met andere woorden, aan uw kant geen technisch onderhoud nodig.

U moet uw API-sleutel toevoegen en DNS-instellingen configureren voor uw domeinnaam. Hierdoor kan de firewall kwaadaardig verkeer opvangen voordat het zelfs uw WordPress-hostserver bereikt.

Eenmaal ingesteld, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het updaten of onderhouden in de toekomst.

Sucuri maakt het ook gemakkelijk om aanbevolen instellingen voor beveiligingsharden op uw website uit te voeren. Het enige dat u hoeft te doen, is op te klikken om verschillende instellingen voor beveiliging te gebruiken.

Versterking van WordPress-beveiliging met Sucuri

De algehele gebruikersinterface is leuk. Gebruikers moeten echter nog steeds dieper graven om de opties te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Het bijwerken van naamservers op domeinregistreerders is een extra stap die nodig is om de firewall van Sucuri in te stellen, en het kan voor sommige niet-technische gebruikers een beetje moeilijk zijn. Het goede ding is dat de meest populaire domeinregistreerders zoals Domain.com, GoDaddy, enz. U kunnen helpen bij het opzetten ervan.

Winnaar: Sucuri

Website Application Firewall (WAF)

Een webapplicatiefirewall controleert uw websiteverkeer en blokkeert veelvoorkomende beveiligingsbedreigingen. Er zijn verschillende manieren om een ​​firewall te implementeren (op applicaties gebaseerd versus op cloud gebaseerd).

Wij zijn van mening dat cloudgebaseerde firewalls op de lange termijn efficiënter en betrouwbaarder zijn.

Zowel Sucuri als Wordfence bieden een firewall voor websitetoepassingen, laten we eens kijken hoe ze verschillen.

Wordfence Website Application Firewall

Wordfence biedt een firewall voor websitetoepassingen die schadelijk websiteverkeer controleert en blokkeert.

Wordfence-firewall

Dit is een firewall op applicatieniveau, wat betekent dat deze op uw server draait en minder efficiënt is dan een cloudgebaseerde firewall.

Standaard zet Wordfence het aan met de basismodus. Dit betekent dat de firewall werkt als een WordPress-plug-in, dus voordat een aanval kan worden geblokkeerd, moet WordPress worden geladen. Dit kan veel serverbronnen in beslag nemen en is niet efficiënt.

Om dat te veranderen, moet u de Wordfence-firewall handmatig instellen in de uitgebreide modus. Hierdoor kan de Wordfence-firewall het verkeer controleren voordat het uw WordPress-installatie bereikt.

Omdat het een endpoint-firewall is, kan Wordfence alleen verkeer blokkeren als het al uw hostserver heeft bereikt. In het geval van een DDOS-aanval of brute force-poging, zullen uw serverbronnen nog steeds worden beïnvloed en zullen de prestaties van uw website slecht zijn. Het kan zelfs crashen.

Wanneer u Wordfence voor het eerst activeert, bevindt hun firewall zich in de leermodus. Het leert hoe u en andere gebruikers toegang krijgen tot uw WordPress-website. Gedurende deze tijd worden verschillende firewallregels niet toegepast om ervoor te zorgen dat legitieme websitegebruikers niet per ongeluk worden geblokkeerd.

Sucuri Website Application Firewall

Sucuri biedt een cloudgebaseerde firewall voor websitetoepassingen, wat betekent dat het verdacht verkeer blokkeert nog voordat het uw hostingserver bereikt.

Sucuri WAF

Dit bespaart u veel serverbronnen en verbetert direct de snelheid van uw website. De CDN-servers van Sucuri bevinden zich in verschillende regio’s, wat een extra bonus is voor de snelheid van de website.

Om de firewall te gebruiken, moet u de DNS-instellingen van uw domeinnaam wijzigen. Door deze wijziging zou al uw websiteverkeer via de servers van Sucuri kunnen gaan.

Er is geen basis- of uitgebreide modus. Zodra de installatie is voltooid, begint Sucuri’s WAF uw website te beschermen tegen kwaadwillende verzoeken, DDOS-aanvallen en pogingen om wachtwoorden te raden.

Ze hebben een robuust algoritme voor machine learning dat geavanceerd genoeg is om valse positieven te voorkomen.

Sucuri laat je van de modus Hoge beveiliging naar Paranoïde modus gaan als je DDoS ervaart. Dit zorgt ervoor dat uw websiteserver niet crasht.

Winnaar: Sucuri

Beveiligingscontrole en meldingen

Als website-eigenaar moet u zo snel mogelijk weten of er iets mis is op uw website. Een beveiligingsprobleem kan u klanten en geld kosten.

Om deze meldingen te ontvangen, moet je ervoor zorgen dat je WordPress-site e-mails kan verzenden. De beste manier om ervoor te zorgen is door een SMTP-service te gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden.

Laten we eens kijken hoe Wordfence en Sucuri omgaan met website-monitoring en -waarschuwingen.

Wordfence Monitoring en waarschuwingen

Wordfence heeft een uitstekend meldings- en waarschuwingssysteem. Eerst worden meldingen gemarkeerd naast het Wordfence-menu in de zijbalk en het dashboard van WordPress.

Dashboardmeldingen in Wordfence

Ze worden gemarkeerd op basis van hun ernst. U kunt op een melding klikken voor meer informatie en hoe u deze kunt oplossen.

Je zou dit echter alleen zien als je inlogt op het WordPress-dashboard.

Wordfence wordt ook geleverd met directe meldingen via e-mail. Ga naar om e-mailwaarschuwingen te configureren Wordfence »Alle opties pagina en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Voorkeuren voor e-mailwaarschuwingen’.

E-mailwaarschuwingen in Wordfence

Vanaf hier kunt u e-mailwaarschuwingen in- / uitschakelen. U kunt ook het ernstniveau kiezen om een ​​e-mailwaarschuwing te sturen.

Sucuri Monitoring en waarschuwingen

Sucuri geeft ook kritieke meldingen weer op uw dashboard. De rechterbovenhoek van het scherm is bedoeld om de status van de belangrijkste WordPress-bestanden weer te geven.

Sucuri dashboardwaarschuwingen

Daaronder ziet u de auditlogboeken en de status van de site.

Sucuri wordt geleverd met een compleet waarschuwingsbeheersysteem. Bezoek gewoon de Sucuri Security »Instellingen pagina en ga naar het tabblad Waarschuwingen.

Sucuri-waarschuwingen

U kunt e-mailadressen toevoegen waarvan u een melding wilt ontvangen. Daarna kunt u e-mailwaarschuwingen verder aanpassen.

Pas Sucuri e-mailwaarschuwingen aan

U kunt gebeurtenissen kiezen waarover u op de hoogte wilt worden gehouden, het aantal waarschuwingen per uur en instellingen aanpassen voor brute force-aanvallen, berichttypen en e-mailonderwerpen voor waarschuwingen.

De firewall van hun websitetoepassing stuurt ook geautomatiseerde meldingen op hoog niveau naar uw e-mail.

Winnaar: Binden

Malwarescanner

Beide plug-ins worden geleverd met ingebouwde beveiligingsscanners om uw WordPress-site te controleren op malware, gewijzigde bestanden en schadelijke code.

Laten we eens kijken hoe Wordfence en Sucuri scannen op malware en andere problemen.

Wordfence Malware Scanner

Wordfence wordt geleverd met een krachtige scanner die in hoge mate aanpasbaar is om te voldoen aan uw hostingomgeving en beveiligingsproblemen.

De scan is standaard ingeschakeld met beperkte scaninstellingen (om serverbronnen op gedeelde hostingplannen te besparen).

Wordfence-scanner

Voor de gratis versie bepaalt Wordfence automatisch een scanschema voor uw site. Gebruikers van de Premium-versie kunnen hun eigen scanschema kiezen.

U kunt de scanner instellen om in verschillende modi te werken. Sommige scanopties zijn alleen beschikbaar met de premium-versie.

De Wordfence-scanner kan ook uw plug-in en thema’s controleren om overeen te komen met de repository-versie.

Sucuri Malware Scanner

Sucuri Malware-scanner maakt gebruik van Sucuri’s Sitecheck API. Deze API controleert uw site automatisch op meerdere veilig browsen-API’s om ervoor te zorgen dat uw website niet op de zwarte lijst komt te staan.

Het controleert automatisch de integriteit van uw kern WordPress-bestanden om ervoor te zorgen dat ze niet worden gewijzigd.

U kunt de scaninstellingen aanpassen vanuit Sucuri Security »Instellingen pagina en klik op het tabblad van de scanner.

Sucuri scannerinstellingen

De gratis scanner van Sucuri draait op de openbaar beschikbare bestanden op uw website. Het is geen WordPress-specifieke scanner, dus het is ongelooflijk goed in het detecteren van elk type malware en kwaadaardige code.

Het is ook minder opdringerig voor uw serverbronnen, wat een extra bonus is.

Winnaar: Sucuri

Gehackte website opschonen

Het opruimen van een gehackte WordPress-site is niet eenvoudig. Malware kan van invloed zijn op verschillende bestanden, koppelingen in uw inhoud plaatsen of u blokkeren van uw eigen website.

Handmatig alles zelf schoonmaken is voor de meeste beginners niet mogelijk.

Gelukkig bieden zowel Wordfence als Sucuri een service voor het opschonen van sites en het verwijderen van malware. Laten we eens kijken welke het beter doet.

Wordfence-site opschonen

De schoonmaakdienst van Wordfence-sites is niet inbegrepen in hun gratis of premium-abonnementen. Het wordt apart verkocht als een add-on-service.

Wordfence site opruimservice

Het opschonen van de site geeft u ook een premium Wordfence-licentie voor één website.

Het proces voor het opschonen van malware is vrij eenvoudig. Ze scannen uw site op malware / infecties en ruimen vervolgens alle getroffen bestanden op.

Hun team zal ook onderzoeken hoe hackers toegang tot uw site hebben gekregen. Ze zullen een gedetailleerd rapport opstellen van het hele schoonmaakproces met suggesties voor toekomstige preventie.

Sucuri Site Clean up

Alle betaalde Sucuri-abonnementen zijn inclusief website-opruimservice. Dit wordt geleverd met het opschonen van sites, het verwijderen van zwarte lijsten, SEO-spamreparatie en WAF-bescherming voor toekomstige preventie.

Sucuri website opschonen

Ze zijn erg goed in het opschonen van malware, geïnjecteerde spam-code en backdoor-toegangsbestanden.

Het proces is vrij eenvoudig. U opent een supportticket en hun team begint te werken aan het opschoningsproces.

Ze zullen uw inloggegevens gebruiken voor FTP / SSH-toegang of cPanel. Tijdens het proces houden ze een logboek bij van elk bestand dat ze aanraken en maken ze automatisch een back-up van alles.

Winnner: Binden

Conclusie

Zowel Wordfence als Sucuri zijn uitstekende WordPress-beveiligingsplug-ins. We zijn echter van mening dat Sucuri over het algemeen de beste WordPress-beveiligingsplug-in is.

Het biedt een cloudgebaseerde WAF die de prestaties en snelheid van uw website verbetert en kwaadaardig verkeer en brute force-aanvallen blokkeert.

Wordfence is een goede gratis optie als je het niet erg vindt om een ​​server-side firewall en scanner te gebruiken.

Als u op zoek bent naar een gratis cloudgebaseerde website-firewall, kunt u Cloudflare gebruiken als een gratis alternatief, maar het biedt geen uitgebreide bescherming. Zie onze vergelijking van Sucuri vs Cloudflare.

Noot van de redactie: we gebruiken Sucuri op de WPBeginner-website om onze beveiliging te verbeteren. Zie onze gedetailleerde Sucuri-recensie.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen Wordfence vs Sucuri te vergelijken en erachter te komen welke beter is voor jouw behoeften. Mogelijk wilt u ook onze complete WordPress-beveiligingsgids volgen voor stapsgewijze instructies om uw website te beschermen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map