WordPress vs. Blogger – Hvilken er bedre? (Fordeler og ulemper)

Planlegger du å starte en ny blogg? Er du usikker på om du bør bruke WordPress eller Blogger som bloggplattform? Vel, vi kan hjelpe.


WordPress og Blogger er de to mest populære bloggplattformene på internett. De lar deg begge lage en blogg enkelt; Det er imidlertid noen store forskjeller mellom dem. Hver og en har sine egne fordeler og ulemper.

I denne artikkelen vil vi sammenligne Blogger vs WordPress side om side og vise deg forskjellene som betyr noe. Målet vårt er å hjelpe deg med å bestemme hvilken som er bedre for dine behov.

WordPress vs Blogger - Sammenligning av bloggplattformer

Hva du skal se etter i bloggplattformen din?

Før vi begynner sammenligningen av WordPress vs. Blogger, la oss dekke noen viktige ting å se etter når du velger en bloggplattform.

 • Brukervennlighet: Du trenger en enkel og brukervennlig plattform for raskt å sette opp bloggen din, legge til innhold og vokse publikum.
 • fleksibilitet: Du trenger en plattform som lar deg legge til flere funksjoner eller bruke flere ressurser etter hvert som bloggen din vokser.
 • Alternativer for inntektsgenerering: Vil du tjene penger på nettet med bloggen din? Hvis ja, må du velge en plattform som har mange alternativer for inntektsgenerering.
 • Brukerstøtte: Du kan trenge støtte når du oppretter bloggen, designer eller administrerer den. Sjekk om du vil få støtte når du trenger det eller ikke.

I tillegg må du vurdere kostnadssammenligning, designalternativer, muligheter for søkemotoroptimalisering (SEO) osv.

Når det er sagt, la oss sammenligne hvordan WordPress og Blogger stables opp mot disse kravene.

– WordPress vs Blogger

  Merk: Denne sammenligningen er mellom WordPress.org og Blogger (ikke WordPress.com vs Blogger). Se vår guide om forskjellene mellom WordPress.org og WordPress.com.

  Oversikt – WordPress vs Blogger

  Som vi nevnte ovenfor, er WordPress og Blogger de to mest brukte bloggadministrasjonsplattformene i verden.

  I følge bloggteknologibruksstatistikk fra BuiltWith er WordPress den # 1 mest populære bloggprogramvaren som brukes av rundt 35% av bloggene på de 1 million nettstedene.

  Den samme rapporten viser Blogger som den nest mest populære plattformen som brukes av omtrent 1% av bloggene på de 1 million nettstedene.

  Vi sammenlignet også søkeordene ‘WordPress’ og ‘Blogger’ i Google Trends for å se brukernes ‘interesse over tid.’

  WordPress vs Blogger Google Trends Compare

  Som vist på skjermdumpen over, steg WordPress stadig til popularitet og slo Blogger innen 2005.

  Hva er WordPress?

  WordPress.org Beste blogging og nettstedplattform

  WordPress er en gratis open source-programvare som lar deg enkelt opprette en webside, blogg eller en nettbutikk. Startet i 2003, og befinner nå WordPress mer enn 30% av alle nettsteder på internett.

  Du kan laste ned WordPress-programvaren gratis og bruke den ubegrenset på så mange nettsteder du vil.

  For å opprette en blogg i WordPress, må du kjøpe en hostingplan og et domenenavn, slik at du kan installere WordPress. Det høres litt sammensatt ut med det første; Det er imidlertid ganske enkelt med mange brukervennlige opplæringsprogrammer på WPBeginner og andre nettsteder.

  Teamet vårt kan til og med konfigurere WordPress-bloggen din gratis. Lær mer om vår gratis bloggkonfigurasjonstjeneste.

  Hva er Blogger?

  Blogger's beste bloggplattform

  Blogger er en gratis bloggtjeneste av Google. Startet i 1999 av Pyra Labs og ble anskaffet av Google i 2003, og de tegnet det opp igjen som produktet det er i dag.

  Blogger er en gratis bloggvertjeneste som lar deg opprette en blogg helt gratis. Du får også et gratis underdomen for Blogspot for den nye bloggen din.

  For eksempel vil bloggen din se slik ut: www.yourname.blogspot.com.

  Du kan imidlertid også koble bloggen din til et tilpasset domenenavn. For det må du registrere et domenenavn gjennom tredjeparts domeneregistratorer.

  Brukervennlighet – Blogger vs WordPress

  De fleste brukere som vil opprette en blogg er ikke webutviklere. De er lidenskapelige forfattere og historiefortellere, eller de er ikke-tekniske bedriftseiere. En enkel å bruke bloggplattform kan gi dem mulighet til å presentere historiene sine for verden.

  WordPress – Brukervennlighet

  Å sette opp en blogg i WordPress er en enkel og rask prosess. Det krever ingen kodingsferdigheter, men det krever at du vet hvordan du peker og klikker på en dataskjerm for å sette opp WordPress og installere WordPress-apper.

  Du kan følge vår trinnvise nybegynnerveiledning for hvordan du starter en WordPress-blogg, og du vil være i gang om mindre enn 30 minutter.

  Når oppsettet er gjort, kan du velge et WordPress-bloggetema etter ditt krav. Et tema bestemmer for det meste utseendet til bloggen din i WordPress.

  Etter det kan du installere de beste WordPress-plugins for å forbedre WordPress-bloggens funksjoner.

  Å legge til innhold til WordPress er enkelt med standardinnlegg og sider.

  Standard WordPress-redaktør

  Du kan enkelt lage tekstinnhold, legge til bilder, videoer og andre medier til WordPress-innlegg og sider ved å bruke den enkle blokkereditoren.

  Blogger – Brukervennlighet

  Blogger er en enkel bloggplattform der du kan opprette en blogg på bare noen få minutter. Du trenger ganske enkelt en Google-konto for å komme i gang.

  Gå til Blogger-nettstedet og registrer deg deretter med Google-kontoen din. Etter det kan du finne et alternativet “Lag ny blogg”, der du må klikke for å starte prosessen. Velg deretter bloggtittelen, bloggadressen og et tema.

  Det er alt, og oppsettet vil bli gjort. Deretter kan du konfigurere blogginnstillinger, redigere blogglayouten og legge til innlegg.

  Opprette en artikkel i Blogger

  Installasjonsprosessen er ganske enkel; Blogger har imidlertid en viss læringskurve under tilpasning av temaer. Du kan ikke endre mye av designet med mindre du har noen HTML-ferdigheter.

  Mens du i WordPress har dra og slipp sidebyggere som lar deg tilpasse alt.

  Vinner: Slips.

  Eierskap – Blogger vs WordPress

  Eierskap til bloggen din er et annet viktig aspekt å vurdere når du velger en bloggside.

  Å ha fullt eierskap til bloggen din gir deg friheten til å gjøre hva som helst, inkludert hvordan du håndterer den, hvordan du kan tjene penger på den og når du skal slå den av.

  Hvem eier bloggen din på Blogger?

  Blogger er en bloggtjeneste levert av teknologigiganten Google. Det er gratis, pålitelig mesteparten av tiden, og har nok funksjoner til å publisere innholdet ditt på nettet.

  Den eies imidlertid ikke av deg.

  Google kjører denne tjenesten og har rett til å stenge den eller stenge tilgangen til den når som helst.

  Det er et poeng å merke seg at Google har en historie med å forlate prosjekter uten forvarsel, for eksempel Feedburner.

  Hvem eier bloggen din på WordPress?

  Med WordPress bruker du en WordPress-hostingleverandør for å være vert for nettstedet ditt. Du kan selv bestemme hvor lenge du vil kjøre den, og når du vil slå den av.

  Du eier alle dataene dine, og du kontrollerer hvilken informasjon du deler med noen tredjepart.

  Vinner: WordPress.

  Kontroll og fleksibilitet – Blogger vs WordPress

  En annen viktig ting du må vurdere er fleksibilitetsalternativer. Lar bloggstedet ditt deg fullstendig kontrollere designen og funksjonaliteten til bloggen din? Kan du legge til nye funksjoner i bloggen din?

  La oss se hvordan Blogger og WordPress sammenligner seg med dette aspektet.

  Kontroll og fleksibilitet med Blogger

  Blogger er en fininnstilt tjeneste med minimale verktøy som lar deg utføre bare spesifikke oppgaver på nettstedet ditt. Tingene du kan gjøre på Blogspot-bloggen din er begrenset, og det er ingen måte å utvide dem på.

  Blogger har et sett med innebygde dingser (lik WordPress-moduler) for å legge til funksjoner som annonser, abonnementslenker, kontaktskjema, etc. Men disse dingsene har begrenset funksjonalitet, og det er ingen alternativer tilgjengelig for dem.

  Legger til Blogger Gadgets

  Mer frustrerende er at avanserte alternativer som popups, e-handelsfunksjoner osv. Ikke er tilgjengelige på Blogger-plattformen.

  Kontroll- og fleksibilitetsalternativer med WordPress

  WordPress er en åpen kildekode-programvare, slik at du enkelt kan utvide den til å legge til nye funksjoner. Du kan legge til nesten hvilken som helst funksjonalitet tenkelig i WordPress-bloggen din med plugins og tredjepartsintegrasjoner.

  Det er tusenvis av gratis og premium WordPress-plugins som lar deg endre og utvide standardfunksjonene.

  For eksempel legge til en butikk på nettstedet ditt, opprette en portefølje, lage popups, legge til sosiale aksjeknapper osv.

  Hvis du besøker plugins-siden på WordPress.org, kan du finne over 55 000+ gratis plugins der.

  Offisiell WordPress-plugins-side

  Hvis du har kodingsevner, kan du også lage dine egne tilpassede plugins og bruke på bloggen din.

  Når du sammenligner WordPress vs Blogger for fleksibilitet og tilpasningsmuligheter, er WordPress den beste langsiktige løsningen for enhver seriøs blogger / bedriftseier..

  Vinner: WordPress.

  Utseende og designalternativer

  Utseendet eller utformingen av bloggen din spiller en viktig rolle i å tiltrekke brukere og engasjere dem på nettstedet ditt. Du trenger et elegant bloggdesign for å engasjere brukere, redusere avvisningsfrekvensen og forbedre tiden du bruker på bloggen din.

  Alternativer for bloggdesign i Blogger

  Blogger gir som standard bare et begrenset sett med maler du kan bruke. Disse malene ser grunnleggende ut slik de har blitt brukt på tusenvis av blogger.

  Blogger-temaer

  Du kan endre fargene og utformingen av disse maler ved hjelp av de innebygde verktøyene, men du kan ikke lage dine egne oppsett eller gjøre endringer.

  Det er noen ikke-offisielle Blogger-maler tilgjengelig, men malene er vanligvis av svært lav kvalitet.

  Færre maler, grunnleggende tilpasningsmuligheter og mangel på layoutvalg gjør at Blogger seriøst faller bak når det gjelder designvalg.

  Alternativer for bloggdesign i WordPress

  I WordPress er det tusenvis av gratis og premium WordPress-temaer som lar deg lage profesjonelle nettsteder.

  Det er et WordPress-tema for omtrent alle slags nettsteder. Uansett hva nettstedet ditt handler om, vil du finne mange temaer av høy kvalitet som er enkle å endre og tilpasse.

  Du kan finne en samling med 7000+ gratis WordPress-temaer på den offisielle WordPress.org-temasiden. Du kan søke i ‘blogg’ for å se temaene designet for blogger. Da vi søkte, fant vi mer enn 2000 gratis bloggtemaer.

  Gratis WordPress-blogg-temaer

  Og du kan få flere temaer fra tredjeparts temaleverandører som Elegante temaer, Themify og Astra temaer.

  Ikke bare det, du kan bruke de enkle dra og slipp WordPress-sidebyggerne til å designe fantastiske landingssider enkelt i WordPress.

  Du kan til og med lage dine egne WordPress-temaer uten å skrive noen kode.

  Vinner: WordPress.

  Sikkerhet – WordPress vs Blogger

  Sikkerheten til bloggen din

  Sikkerhet er et annet viktig aspekt du må tenke på når du velger bloggplattform. Med mindre du velger en sikker plattform, kan investeringen din og tiden gå til spill hvis nettstedet ditt er svartelistet eller hacket.

  Administrere sikkerhet i Blogger

  Ved hjelp av Blogger har du den ekstra fordelen med Googles robuste, sikre plattform. Du trenger ikke å bekymre deg for å administrere serverens ressurser, sikre bloggen eller lage sikkerhetskopier.

  Men det betyr også at en hel nedetid på tjenesten vil slå ned bloggen din også. Du kan ikke gjøre noe for å fortsette bloggen din når Blogger-nettstedet er nede.

  Administrere sikkerhet i WordPress

  WordPress er ganske sikkert, men siden det er en løsning som er hostet, er du ansvarlig for sikkerhet og sikkerhetskopiering. Det er mange WordPress-plugins som gjør det enklere for deg.

  Du kan for eksempel bruke UpdraftPlus eller VaultPress for å lage en sikkerhetskopi, og Sucuri for brannmur for web-applikasjon for å forbedre nettstedets sikkerhet.

  For den komplette veiledningen om håndtering av sikkerhet i WordPress, se vår ultimate WordPress sikkerhetsguide.

  Vinner: Slips.

  Støtte – WordPress vs Blogger

  Støtte er en annen viktig faktor du må ta i betraktning når du velger bloggplattformen. Sjekk om det er et pålitelig støttesystem som kan hjelpe deg når du trenger det.

  Støttealternativer i Blogger

  Det er begrenset støtte tilgjengelig for Blogger. De har veldig grunnleggende dokumentasjon og et brukerforum. Når det gjelder støtte, er valgene dine veldig begrensede.

  Du kan klikke på Hjelp-alternativet i Blogger-administratorpanelet for å se veiledningsstøtter som vist på bildet nedenfor.

  Blogger-støttealternativer

  Siden det er en gratis tjeneste, er det ikke mulig for Google å gi tilstrekkelig støtte til enkelte bloggeiere.

  Støttealternativer i WordPress

  WordPress har et veldig aktivt støttesystem for fellesskapet. Det er spørsmål-svarfora for hvert tema og plugin på WordPress.org. Dette er for eksempel det offisielle supportforumet til den populære snart plugin SeedProd.

  SeedProd kommer snart støtteside for plugins

  Hvis du bruker betalte WordPress-produkter, kan du få enda mer dedikert støtte fra de respektive produktbedriftene.

  I tillegg kan du finne online dokumentasjon, samfunnsfora og IRC-chatrooms, hvor du kan få hjelp fra erfarne WordPress-brukere og utviklere. Vårt team av WordPress-eksperter hjelper også tusenvis av brukere via Facebook-gruppen vår.

  Bortsett fra samfunnsstøtte, er det mange selskaper som tilbyr førsteklasses støtte for WordPress. Sjekk ut vår guide for hvordan du riktig kan be om WordPress-støtte og få den.

  Vinner: WordPress.

  Future – Blogger vs WordPress

  Fremtiden til bloggplattformen din avgjør hvor langt du kan gå med bloggen din.

  Fremtiden til bloggen din på Blogger

  Blogger har ikke sett noen større oppdatering siden veldig lang tid. Vi har sett Google drepe deres populære tjenester som Google Reader, Google Adsense for feeds og FeedBurner.

  Fremtiden til Blogger er avhengig av Google, og de har rett til å slå den av når de vil. Så fremtiden til bloggen din avhenger også av Googles beslutninger.

  Fremtiden til bloggen din på WordPress

  WordPress er en Open Source-programvare som betyr at fremtiden ikke er avhengig av ett selskap eller en person (sjekk historien til WordPress). Det administreres av et fellesskap av utviklere og brukere.

  Å være verdens mest populære innholdsstyringssystem, er tusenvis av virksomheter over hele verden avhengig av det. Fremtiden til WordPress er lys og betryggende.

  Vinner: WordPress.

  Bærbarhet – WordPress vs Blogger

  Bærbarhet - Flytte bloggen din fra en plattform til en annen

  Formålet med denne artikkelen er å hjelpe deg med å velge den beste plattformen, slik at du ikke trenger å flytte nettstedet ditt. Men feil kan skje. Så det er viktig å sjekke om bloggplattformen din har sikre alternativer for å flytte til en annen plattform eller ikke.

  Bærbarhet av Bloggerbloggen din

  Å flytte nettstedet ditt fra Blogger til en annen plattform er en komplisert oppgave. Det er en betydelig risiko for at du mister SEO (rangeringer av søkemotorer), abonnenter og følgere under flyttingen.

  Selv om Blogger lar deg eksportere innholdet ditt, vil dataene bli liggende på Googles servere i veldig lang tid.

  Bærbarhet av WordPress-bloggen din

  Ved hjelp av WordPress kan du flytte nettstedet dit du vil. Du kan flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert, endre domenenavn eller til og med flytte nettstedet ditt til andre innholdsstyringssystemer.

  Hvis du sammenligner WordPress vs Blogger SEO, tilbyr WordPress mye mer SEO-fordeler.

  Vinner: WordPress.

  Prising – Blogger vs WordPress

  Sist, men ikke minst, er det avgjørende å sammenligne kostnadene ved å opprette en blogg og administrere den.

  Kostnader for å lage en blogg i Blogger

  Blogger er en helt gratis bloggtjeneste. Det gir gratis blogghosting og gratis underdomen for Blogspot for å komme i gang. Og alle temaer, dingser og andre alternativer er også gratis.

  Hvis du vil bruke et tilpasset domenenavn, må du kjøpe det fra et domeneregistreringsselskap som Domain.com. Et domenenavn koster vanligvis $ 14.99 per år, men du kan få en rabatt med vår Domain.com-kupongkode.

  Blogger-plattformen er veldig kostnadseffektiv, men den mangler mange funksjoner du trenger for å gjøre bloggen din vellykket.

  Kostnader for å lage en blogg i WordPress

  WordPress-programvare er gratis, men du må kjøpe en vertsplan og domenenavn for å starte en blogg.

  Med Bluehost kan du få en WordPress-hostingplan for bare $ 2,75 per måned og et gratis domene sammen med det.

  Kom i gang med Bluehost

  Når oppsettet er fullført, avhenger kostnadene helt av tjenestene du vil bruke. Hvis du skal bruke betalte temaer og plugins, vil kostnadene for å lage en blogg gå høyere.

  For mer informasjon, se vår komplette guide for hvor mye det koster å bygge et WordPress-nettsted.

  Vinner: Slips.

  Konklusjon: Blogger vs WordPress – Hvilken er bedre?

  WordPress og Blogger er begge brukte bloggplattformer. Men siden du trenger å velge en, kommer den helt til hensikten med bloggen din.

  Hvis målet ditt er å lage en personlig blogg og dele historiene dine, kan du velge en enkel plattform som Blogger.

  Men hvis du tar sikte på å lage en profesjonell blogg som kan tjene penger, trenger du en robust og skalerbar plattform som WordPress.

  Med WordPress kan du legge til en butikk til bloggen din, lage medlemskapsside og legge til mange markedsføringsverktøy til bloggen din, og tjene penger.

  Vi håper denne sammenligningen av WordPress vs Blogger hjalp deg med å forstå fordeler og ulemper ved hver enkelt og hjalp deg med å ta den riktige beslutningen for bloggen din.

  For å lære mer om WordPress, anbefaler vi deg å lese vår guide om Hvorfor er WordPress gratis? og 9 vanligste feiloppfatninger om WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map