WordPress vs. Blogger – Welke is beter? (Voors en tegens)

Ben je van plan een nieuwe blog te starten? Weet u niet zeker of u WordPress of Blogger als uw blogplatform moet gebruiken? Wel, we kunnen helpen.


WordPress en Blogger zijn de twee populairste blogplatforms op internet. Ze laten je allebei gemakkelijk een blog maken; er zijn echter enkele grote verschillen tussen beide. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

In dit artikel zullen we Blogger versus WordPress naast elkaar vergelijken en u de verschillen laten zien die er toe doen. Ons doel is om u te helpen beslissen welke het beste is voor uw behoeften.

WordPress vs Blogger - Vergelijking van blogplatforms

Waar u op moet letten in uw blogplatform?

Voordat we beginnen met onze vergelijking tussen WordPress en Blogger, bespreken we enkele belangrijke zaken waar u op moet letten bij het kiezen van een blogplatform.

 • Makkelijk te gebruiken: U hebt een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform nodig om snel uw blog op te zetten, inhoud toe te voegen en uw publiek te laten groeien.
 • Flexibiliteit: U hebt een platform nodig waarmee u meer functies kunt toevoegen of meer bronnen kunt gebruiken naarmate uw blog groeit.
 • Opties voor het genereren van inkomsten: Wil je online geld verdienen met je blog? Zo ja, dan moet u een platform kiezen met tal van opties voor het genereren van inkomsten.
 • Ondersteuning: Mogelijk hebt u ondersteuning nodig bij het maken, ontwerpen of beheren van uw blog. Controleer of je ondersteuning krijgt wanneer je het nodig hebt of niet.

Bovendien moet u rekening houden met kostenvergelijking, ontwerpopties, mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), enz.

Dat gezegd hebbende, laten we vergelijken hoe WordPress en Blogger zich verhouden tot deze vereisten.

– WordPress versus Blogger

  Notitie: Deze vergelijking is tussen zelf-gehoste WordPress.org en Blogger (niet WordPress.com versus Blogger). Zie onze gids over de verschillen tussen door uzelf gehoste WordPress.org en WordPress.com.

  Overzicht – WordPress vs Blogger

  Zoals we hierboven vermeldden, zijn WordPress en Blogger de twee meest gebruikte blogbeheerplatforms ter wereld.

  Volgens de statistieken over het gebruik van blogtechnologie van BuiltWith, is WordPress de # 1 meest populaire blogsoftware die wordt gebruikt door ongeveer 35% van de blogs in de top 1 miljoen sites.

  Uit hetzelfde rapport blijkt dat Blogger het op één na populairste platform is dat wordt gebruikt door ongeveer 1% van de blogs in de top 1 miljoen sites.

  We hebben ook de zoektermen ‘WordPress’ en ‘Blogger’ in Google Trends vergeleken om de interesse van gebruikers na verloop van tijd te zien.

  WordPress vs Blogger Google Trends vergelijken

  Zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding, steeg WordPress gestaag tot populariteit door Blogger tegen 2005 te verslaan.

  Wat is WordPress?

  WordPress.org Beste blog- en websiteplatform

  WordPress is een gratis open source-software waarmee u eenvoudig een website, blog of een online winkel kunt maken. Gestart In 2003 ondersteunt WordPress nu meer dan 30% van alle websites op internet.

  Je kunt de WordPress-software gratis downloaden en onbeperkt gebruiken op zoveel sites als je wilt.

  Om een ​​blog in WordPress te maken, moet je een hostingplan en een domeinnaam kopen, zodat je WordPress kunt installeren. Het klinkt eerst een beetje ingewikkeld; het is echter vrij eenvoudig met tonnen gebruiksvriendelijke tutorials op WPBeginner en andere sites.

  Ons team kan zelfs gratis uw WordPress-blog opzetten. Meer informatie over onze gratis service voor het instellen van blogs.

  Wat is Blogger?

  Blogger Beste blogplatform

  Blogger is een gratis blogservice van Google. Begonnen in 1999 door Pyra Labs, werd het in 2003 overgenomen door Google en zij hebben het opnieuw ontworpen als het product dat het nu is.

  Blogger is een gratis bloghostingservice waarmee u volledig gratis een blog kunt maken. Je krijgt ook een gratis Blogspot-subdomein voor je nieuwe blog.

  Het adres van je blog ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: www.uwnaam.blogspot.com.

  Je kunt je blog echter ook koppelen aan een aangepaste domeinnaam. Daarvoor moet u een domeinnaam registreren via externe domeinregistreerders.

  Gebruiksgemak – Blogger versus WordPress

  De meeste gebruikers die een blog willen maken, zijn geen webontwikkelaars. Het zijn gepassioneerde schrijvers en verhalenvertellers, of ze zijn niet-technische ondernemers. Een eenvoudig te gebruiken blogplatform kan hen in staat stellen hun verhalen aan de wereld te presenteren.

  WordPress – Gebruiksgemak

  Het opzetten van een blog in WordPress is een eenvoudig en snel proces. Het vereist geen codeervaardigheden, maar je moet wel weten hoe je moet wijzen en klikken op een computerscherm om WordPress in te stellen en WordPress-apps te installeren.

  U kunt onze stapsgewijze beginnershandleiding volgen over het starten van een WordPress-blog en u bent binnen 30 minuten klaar voor gebruik.

  Zodra de installatie is voltooid, kunt u een WordPress-blogthema kiezen volgens uw vereisten. Een thema bepaalt vooral het uiterlijk van je blog in WordPress.

  Daarna kunt u de beste WordPress-plug-ins installeren om de functies van uw WordPress-blog te verbeteren.

  Inhoud toevoegen aan WordPress is eenvoudig met standaardberichten en pagina’s.

  Standaard WordPress-editor

  U kunt eenvoudig tekstinhoud maken, afbeeldingen, video’s en andere media toevoegen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s met behulp van de eenvoudige blokeditor.

  Blogger – Gebruiksgemak

  Blogger is een eenvoudig blogplatform waar u binnen enkele minuten een blog kunt maken. Je hebt gewoon een Google-account nodig om te beginnen.

  Ga naar de Blogger-website en meld je aan met je Google-account. Daarna kunt u een ‘Nieuwe blog maken’ optie vinden, waar u op moet klikken om het proces te starten. Kies vervolgens uw blogtitel, blogadres en een thema.

  Dat is alles, en de installatie is klaar. Vervolgens kunt u bloginstellingen configureren, uw bloglay-out bewerken en berichten toevoegen.

  Een artikel maken in Blogger

  Het installatieproces is vrij eenvoudig; Blogger heeft echter een leercurve tijdens het aanpassen van thema’s. Je kunt niet veel van het ontwerp veranderen, tenzij je wat HTML-vaardigheden hebt.

  Terwijl je in WordPress paginabuilders met slepen en neerzetten hebt waarmee je alles kunt aanpassen.

  Winnaar: Binden.

  Eigendom – Blogger versus WordPress

  Eigendom van uw blog is een ander cruciaal aspect waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een blogsite.

  Als je de volledige eigendom van je blog hebt, heb je de vrijheid om alles te doen, inclusief hoe je ermee omgaat, hoe je er inkomsten mee kunt genereren en wanneer je het moet afsluiten.

  Wie is de eigenaar van uw blog op Blogger?

  Blogger is een blogservice die wordt aangeboden door de techgigant Google. Het is meestal gratis, betrouwbaar en heeft voldoende functies om uw inhoud op internet te publiceren.

  Het is echter niet jouw eigendom.

  Google voert deze service uit en heeft het recht om deze op elk moment af te sluiten of uw toegang ertoe af te sluiten.

  Opgemerkt moet worden dat Google in het verleden projecten heeft verlaten zonder waarschuwing, zoals Feedburner.

  Wie is de eigenaar van uw blog op WordPress?

  Met WordPress gebruikt u een WordPress-hostingprovider om uw site te hosten. Je bent vrij om te beslissen hoe lang je het wilt gebruiken en wanneer je het wilt uitschakelen.

  U bezit al uw gegevens en u bepaalt welke informatie u deelt met een derde partij.

  Winnaar: WordPress.

  Controle en flexibiliteit – Blogger vs WordPress

  Een ander belangrijk ding dat u moet overwegen, zijn flexibiliteitsopties. Kunt u met uw blogsite het ontwerp en de functies van uw blog volledig beheren? Ben je in staat om nieuwe functies toe te voegen aan je blog?

  Laten we eens kijken hoe Blogger en WordPress zich op dit aspect vergelijken.

  Controle en flexibiliteit met Blogger

  Blogger is een verfijnde service met minimale tools waarmee u alleen specifieke taken op uw website kunt uitvoeren. De dingen die je kunt doen op je Blogspot-blog zijn beperkt en je kunt ze op geen enkele manier uitbreiden.

  Blogger heeft een set ingebouwde gadgets (vergelijkbaar met WordPress-widgets) om functies toe te voegen zoals advertenties, abonnementslinks, contactformulier, enz. Maar deze gadgets hebben beperkte functionaliteit en er zijn geen alternatieven voor beschikbaar.

  Blogger-gadgets toevoegen

  Meer frustrerend is dat geavanceerde opties zoals pop-ups, eCommerce-functies, enz. Niet beschikbaar zijn op het Blogger-platform.

  Controle en flexibiliteit opties met WordPress

  WordPress is open source-software, dus u kunt het eenvoudig uitbreiden om nieuwe functies toe te voegen. U kunt bijna elke denkbare functionaliteit aan uw WordPress-blog toevoegen met plug-ins en integraties van derden.

  Er zijn duizenden gratis en premium WordPress-plug-ins waarmee u de standaardfuncties kunt wijzigen en uitbreiden.

  Bijvoorbeeld het toevoegen van een winkel aan uw website, het maken van een portfolio, het maken van pop-ups, het toevoegen van social share buttons, etc.

  Als u de pagina met plug-ins op WordPress.org bezoekt, kunt u daar meer dan 55.000 gratis plug-ins vinden.

  Officiële WordPress Plugins-pagina

  Als je codeervaardigheden hebt, kun je ook je eigen aangepaste plug-ins maken en gebruiken op je blog.

  Bij het vergelijken van WordPress versus Blogger voor flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, is WordPress zonder twijfel de beste langetermijnoplossing voor elke serieuze blogger / bedrijfseigenaar.

  Winnaar: WordPress.

  Uiterlijk en ontwerpopties

  Het uiterlijk of het ontwerp van uw blog speelt een cruciale rol bij het aantrekken van gebruikers en het betrekken van hen op uw site. Je hebt een elegant blogontwerp nodig om gebruikers te betrekken, het bouncepercentage te verlagen en de tijd die je aan je blog besteedt te verbeteren.

  Opties voor blogontwerp in Blogger

  Blogger biedt standaard slechts een beperkte set sjablonen om te gebruiken. Deze sjablonen zien er eenvoudig uit omdat ze op duizenden blogs zijn gebruikt.

  Blogger-thema's

  U kunt de kleuren en lay-out van deze sjablonen wijzigen met de ingebouwde tools, maar u kunt niet uw eigen lay-outs maken of wijzigingen aanbrengen.

  Er zijn enkele niet-officiële Blogger-sjablonen beschikbaar, maar die sjablonen zijn meestal van zeer lage kwaliteit.

  Minder sjablonen, basisaanpassingsopties en gebrek aan lay-outkeuzes zorgen ervoor dat Blogger ernstig achterloopt op het gebied van ontwerpkeuzes.

  Blog ontwerpopties in WordPress

  In WordPress zijn er duizenden gratis en premium WordPress-thema’s waarmee u professioneel ogende websites kunt maken.

  Er is een WordPress-thema voor zowat elk soort website. Het maakt niet uit waar uw site over gaat, u zult tal van thema’s van hoge kwaliteit vinden die gemakkelijk te wijzigen en aan te passen zijn.

  Je kunt een verzameling van meer dan 7000 gratis WordPress-thema’s vinden op de officiële WordPress.org-themapagina. U kunt op ‘blog’ zoeken om de thema’s te bekijken die voor blogs zijn ontworpen. Toen we zochten, vonden we meer dan 2000 gratis blogthema’s.

  Gratis WordPress Blog-thema's

  En u kunt meer thema’s krijgen van externe themaproviders zoals Elegant Themes, Themify en Astra Themes.

  Niet alleen dat, u kunt de eenvoudige WordPress-paginabouwers slepen en neerzetten om eenvoudig verbluffende bestemmingspagina’s in WordPress te ontwerpen.

  U kunt zelfs uw eigen aangepaste WordPress-thema’s maken zonder code te schrijven.

  Winnaar: WordPress.

  Beveiliging – WordPress vs Blogger

  Beveiliging van uw blog

  Beveiliging is een ander essentieel aspect waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van uw blogplatform. Tenzij u een veilig platform kiest, kunnen uw investering en tijd verloren gaan als uw site op de zwarte lijst of gehackt wordt.

  Beveiliging beheren in Blogger

  Met Blogger heb je het extra voordeel van het robuuste, veilige platform van Google. U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van de bronnen van uw server, het beveiligen van uw blog of het maken van back-ups.

  Maar het betekent ook dat een volledige downtime van uw service uw blog ook zal afwijzen. Je kunt niets doen om je blog te hervatten wanneer de Blogger-site niet beschikbaar is.

  Beveiliging beheren in WordPress

  WordPress is redelijk veilig, maar aangezien het een zelf-gehoste oplossing is, bent u verantwoordelijk voor beveiliging en back-ups. Er zijn tal van WordPress-plug-ins die het u gemakkelijker maken.

  U kunt bijvoorbeeld UpdraftPlus of VaultPress gebruiken voor het maken van een back-up en Sucuri voor een webapplicatie-firewall om de sitebeveiliging te verbeteren.

  Zie onze ultieme WordPress-beveiligingsgids voor een complete handleiding over het beheren van beveiliging in WordPress.

  Winnaar: Binden.

  Ondersteuning – WordPress vs Blogger

  Ondersteuning is een andere cruciale factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw blogplatform. Controleer of er een betrouwbaar ondersteuningssysteem is om je te helpen wanneer je het nodig hebt.

  Ondersteuningsopties in Blogger

  Er is beperkte ondersteuning beschikbaar voor Blogger. Ze hebben zeer eenvoudige documentatie en een gebruikersforum. Wat betreft ondersteuning zijn uw keuzes zeer beperkt.

  U kunt op de Help-optie in uw Blogger-beheerderspaneel klikken om ondersteuningslessen te zien, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

  Ondersteuningsopties van Blogger

  Aangezien het een gratis service is, is het voor Google niet mogelijk om adequate ondersteuning te bieden aan individuele blog-eigenaren.

  Ondersteuningsopties in WordPress

  WordPress heeft een zeer actief community-ondersteuningssysteem. Er zijn vraag-antwoordforums voor elk thema en plug-in op WordPress.org. Dit is bijvoorbeeld het officiële ondersteuningsforum van de populaire plug-in SeedProd.

  SeedProd Coming Soon Plugin Support Page

  Als u betaalde WordPress-producten gebruikt, kunt u nog meer toegewijde ondersteuning krijgen van de respectievelijke productbedrijven.

  Bovendien kunt u online documentatie, communityforums en IRC-chatrooms vinden, waar u hulp kunt krijgen van ervaren WordPress-gebruikers en ontwikkelaars. Ons team van WordPress-experts helpt ook duizenden gebruikers via onze Facebook-groep.

  Afgezien van community-ondersteuning, zijn er veel bedrijven die premium-ondersteuning bieden voor WordPress. Bekijk onze gids over hoe u correct om WordPress-ondersteuning kunt vragen en deze kunt krijgen.

  Winnaar: WordPress.

  Toekomst – Blogger vs WordPress

  De toekomst van uw blogplatform bepaalt hoe ver u met uw blog kunt gaan.

  Toekomst van uw blog op Blogger

  Blogger heeft sinds lange tijd geen grote update meer gezien. We hebben gezien dat Google hun populaire services zoals Google Reader, Google Adsense voor feeds en FeedBurner doodt.

  De toekomst van Blogger hangt af van Google en ze hebben het recht om het op elk gewenst moment af te sluiten. De toekomst van je blog hangt dus ook af van de beslissingen van Google.

  Toekomst van uw blog op WordPress

  WordPress is Open Source-software, wat betekent dat de toekomst niet afhankelijk is van één bedrijf of individu (bekijk de geschiedenis van WordPress). Het wordt beheerd door een community van ontwikkelaars en gebruikers.

  Als ‘s werelds populairste contentmanagementsysteem zijn duizenden bedrijven over de hele wereld ervan afhankelijk. De toekomst van WordPress is rooskleurig en geruststellend.

  Winnaar: WordPress.

  Draagbaarheid – WordPress vs Blogger

  Draagbaarheid - Verplaats uw blog van het ene platform naar het andere

  Het doel van dit artikel is om u te helpen bij het kiezen van het beste platform, zodat u uw site niet hoeft te verplaatsen. Maar er kunnen fouten optreden. Het is dus essentieel om te controleren of uw blogplatform veilige opties heeft om naar een ander platform te gaan of niet.

  Draagbaarheid van uw Blogger-blog

  Het verplaatsen van uw site van Blogger naar een ander platform is een gecompliceerde taak. Er is een aanzienlijk risico dat u tijdens de verhuizing uw SEO (rangschikking van zoekmachines), abonnees en volgers verliest.

  Ook al kunt u met Blogger uw inhoud exporteren, uw gegevens blijven heel lang op de servers van Google staan.

  Draagbaarheid van uw WordPress-blog

  Met WordPress kunt u uw site verplaatsen waar u maar wilt. U kunt uw WordPress-site naar een nieuwe host verplaatsen, uw domeinnaam wijzigen of zelfs uw site naar andere contentbeheersystemen verplaatsen.

  Als je WordPress versus Blogger SEO vergelijkt, biedt WordPress ook veel meer SEO-voordelen.

  Winnaar: WordPress.

  Prijzen – Blogger vs WordPress

  Last but not least, het vergelijken van de kosten van het maken en beheren van een blog is cruciaal.

  Kosten van het maken van een blog in Blogger

  Blogger is een volledig gratis blogservice. Het biedt gratis bloghosting en gratis Blogspot-subdomein om aan de slag te gaan. En alle thema’s, gadgets en andere opties zijn ook gratis.

  Als u een aangepaste domeinnaam wilt gebruiken, moet u deze kopen bij een domeinregistratiebedrijf zoals Domain.com. Een domeinnaam kost doorgaans $ 14,99 per jaar, maar u kunt korting krijgen met onze Domain.com-couponcode.

  Blogger-platform is zeer kosteneffectief, maar het mist veel functies die u nodig heeft om uw blog succesvol te maken.

  Kosten van het maken van een blog in WordPress

  WordPress-software is gratis, maar je moet een hostingplan en domeinnaam kopen om een ​​blog te starten.

  Met Bluehost kun je een WordPress-hostingplan krijgen voor slechts $ 2,75 per maand en een gratis domein.

  Ga aan de slag met Bluehost

  Zodra de installatie is voltooid, zijn de kosten volledig afhankelijk van de services die u wilt gebruiken. Als je betaalde thema’s en plug-ins gaat gebruiken, worden de kosten voor het maken van een blog hoger.

  Zie voor meer informatie onze complete gids over hoeveel het echt kost om een ​​WordPress-website te bouwen.

  Winnaar: Binden.

  Conclusie: Blogger vs WordPress – Welke is beter?

  WordPress en Blogger zijn beide veelgebruikte blogplatforms. Maar aangezien je er een moet kiezen, komt het helemaal neer op het doel van je blog.

  Als het je doel is om een ​​persoonlijke blog te maken en je verhalen te delen, dan kun je een eenvoudig platform zoals Blogger kiezen.

  Maar als je een professionele blog wilt maken die de kost kan verdienen, dan heb je een robuust en schaalbaar platform zoals WordPress nodig.

  Met WordPress kunt u een winkel aan uw blog toevoegen, een lidmaatschapswebsite maken en tonnen marketingtools aan uw blog toevoegen en geld verdienen.

  We hopen dat deze vergelijking tussen WordPress en Blogger u heeft geholpen de voor- en nadelen van elk te begrijpen en u heeft geholpen de juiste beslissing voor uw blog te nemen.

  Voor meer informatie over WordPress raden we je aan onze handleiding te lezen over Waarom is WordPress gratis? en 9 meest voorkomende misvattingen over WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map