WordPress vs Joomla vs Drupal – Hvilken er bedre?

Mens WordPress driver mer enn 35% av alle nettsteder på internett, er det ikke det eneste open source content management system (CMS) i markedet. Det er andre populære programvarealternativer som Joomla og Drupal.


Alle tre av dem har mye til felles og mange betydelige forskjeller. Hver og en av dem er en unik nettstedbygger med fordeler og ulemper.

I denne artikkelen vil vi sammenligne WordPress vs Joomla vs Drupal for å finne ut hvilken som er det beste valget for deg.

WordPress vs Joomla vs Drupal

Merk: Vi sammenligner WordPress.org, og ikke WordPress.com-hosting-tjenesten. Se vår guide om forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com.

Hva som er vanlig i WordPress, Joomla og Drupal

Alle tre av nettets mest populære CMS har mye til felles når det gjelder teknologi, filosofi og fellesskap.

WordPress, Joomla og Drupal utgis under GNU GPL-lisens

 • WordPress, Joomla og Drupal er alle gratis og open source programvare lisensiert under GPL. Se vår artikkel om hvorfor er WordPress gratis for å lære mer om gratis programvare.
 • Alle tre av dem er hovedsakelig skrevet i PHP.
 • De støtter alle MySQL som sitt databasesystem. WordPress støtter utelukkende bare MySQL, mens Joomla og Drupal støtter andre databasesystemer.
 • Alle tre bruker temaer og maler for visuelt utseende på nettsteder, og plugins, moduler eller utvidelser for å utvide funksjoner.
 • Som åpen kildekode-programvare er de alle samfunnsdrevne prosjekter.

Selv om det er mange likheter, er de forskjellige i mange aspekter.

For eksempel har de forskjellige retningslinjer for hva de skal inkludere i kjerneprogramvaren, hvordan håndtere moduler og maler, hvordan de skal håndtere sikkerhet osv..

Disse forskjellene har stor innvirkning på brukerne, og hvordan de bygger sine nettsteder.

Når det er sagt, la oss se på hvordan WordPress, Joomla og Drupal sammenlikner seg med hverandre, slik at du kan velge den beste plattformen for byggherrer for nettsteder.

Brukervennlighet og vennlighet med nybegynnere

De fleste som oppretter nettsteder er ikke webutviklere, designere eller programmerere. De er gjennomsnittlige brukere som bare vil bygge et nettsted. Brukervennlighet er den viktigste faktoren for flertallet av brukerne.

WordPress

WordPress kommer med en berømt fem minutters installasjon. De fleste WordPress-hostingleverandører tilbyr også ett klikk installasjon av WordPress. Dette gjør det ganske enkelt for en ny bruker å starte en WordPress-blogg eller -side på få minutter, ikke timer.

WordPress dashbord

Etterinstallasjonen brukeropplevelse av WordPress er langt bedre enn Joomla eller Drupal. Brukeren ser et enkelt, rent brukergrensesnitt med menyene for å lage innlegg, sider eller begynne å tilpasse utseende og temaer.

Joomla

Joomla-installasjonen ser kanskje ikke så raskt ut som WordPress, men den har veldig like trinn. Bortsett fra at mange delte hostingleverandører tilbyr installasjonspakker med ett klikk også for Joomla.

Joomla dashbord etter en ny installasjon

Etter installasjonen lander brukeren på et kontrollpanel som ikke er like rett frem som WordPress. Det er bare for mange menyer å klikke på og tilpasse nettstedet ditt.

Joomla-fans vil si at det er fordi Joomla er mye kraftigere enn WordPress, men vi tror ikke det er sant.

Drupal

Drupals installasjon ligner på både Joomla og WordPress. Bare last ned og last opp pakken og kjør installasjonsskriptet.

Drupal admin

Drupal tilbyr også distribusjoner. Dette er ferdigpakkede Drupal-pakker med moduler og konfigurasjoner for å lage spesifikke typer nettsteder.

Opplevelsen etter installasjonen for absolutte nybegynnere er litt komplisert. Brukere vil finne det vanskelig å finne ut hvordan de kan endre ting på nettstedet deres. Drupal gjør det veldig tydelig hvordan du legger til innholdet, men å endre utseende og legge til ikke-innholdselementer er ikke veldig opplagt.

Vinner: WordPress

Temaer og addons

Alle disse tre populære CMS-ene kommer med temaer og plugins / moduler som en måte å utvide programvarens funksjoner og utseende.

Temaer kontrollerer utseendet til nettstedet ditt og hvordan det ser ut for brukerne dine. Plugins eller moduler er som apper for CMS.

La oss se hvordan disse tre viktige CMS-programvarene fungerer i denne kategorien.

WordPress

WordPress lar brukere endre nettstedets utseende ved hjelp av temaer. WordPress kommer med noen få standardtemaer forhåndsinstallert.

Når som helst kan du klikke på legg til ny knapp fra Utseende-siden din og installere gratis WordPress-temaer fra den offisielle WordPress.org-temakatalogen.

Wordpress temaer

Bortsett fra gratis temaer, vil du finne mange flere premium WordPress-temaer utviklet av tredjeparts temabutikker som StudioPress, Astra Theme, Elegante temaer og mer. Dette er betalte temaer og kommer med premium supportalternativer.

Den virkelige kraften til WordPress ligger i plugins. Det er mer enn 55 000 WordPress-plugins som er gratis tilgjengelig i den offisielle WordPress-plugin-katalogen. Du kan også kjøpe premium plugins som kommer med betalt støtte levert av plugin-utviklere. Sjekk ut vår liste over må-ha WordPress-plugins for å se hvordan plugins gjør WordPress kjempebra.

Joomla

Akkurat som WordPress, kommer Joomla også med maler og utvidelser. Det er gode utvidelser å gjøre omtrent alt fra å opprette en e-handelsbutikk til administrering av e-post.

Joomla-utvidelser

Mengden av disse maler og utvidelser er imidlertid ikke så høy som WordPress. Dette kan gjøre det vanskelig å finne den perfekte malen og de perfekte utvidelsene.

Som standard har Joomla ikke en funksjon som lar brukere søke og installere utvidelser eller maler fra administrasjonsområdet. Det er en utvidelse som lar deg legge til “installere fra web” -funksjonen for utvidelser. Men for maler, vil brukerne fortsatt måtte søke i maler manuelt og deretter installere dem ved å legge til URL-en.

Drupal

Drupal har samme problem med tilgjengeligheten av temaer og moduler. Brukere må forlate nettstedet sitt, søke etter modulen og temaet de vil legge til, og deretter finne prosjektets zip-fil-URL. Endelig kan de legge inn URL-adressen på siden Moduler eller temaer for å installere dem.

Drupal-moduler

Det er moduler å gjøre omtrent hva som helst, og nye legges til regelmessig. Fortsatt mangler den totale mengden moduler sammenlignet med WordPress.

Vinner: WordPress.

Støttealternativer

Tilgjengeligheten av hjelp og støttealternativer er veldig viktig for nybegynnere. Det vil helt sikkert være noen hindringer når du prøver ny programvare. Det er ok så lenge du kan få hjelp.

WordPress

WordPress har et sterkt fellesskap av brukere. Du kan finne WordPress-hjelp på offisielle supportfora, dokumenter, håndbøker, codex, Slack-kanaler, Stack Exchange, WPBeginner Engage facebook-gruppen, og nesten alle forum på internett om webdesign og utvikling.

WordPress støttefora

Det finnes nettsteder som WPBeginner, som inneholder hundrevis av opplæringsprogrammer, videoopplæringer og artikler som serverer WordPress-brukere på begynnernivå. Det er mange måter å be om gratis WordPress-støtte og få det.

Bortsett fra de gratis supportalternativene, er det måter å få betalt støtte for WordPress også.

Nettplattformer som Codeable, UpWork, Fiverr, etc. er bare noen av stedene hvor du kan ansette WordPress-fagfolk for å hjelpe deg. På grunn av den enorme populariteten til WordPress, er det enkelt og rimelig å finne WordPress-utviklere for små bedrifter og enkeltpersoner.

Joomla

Joomla, akkurat som WordPress har et stort og veldig nyttig fellesskap. Det er omfattende dokumentasjon på Joomla-nettstedet som er en verdifull ressurs for nybegynnere. For mer interaktiv støtte kan brukere bli med på forum, adresselister, brukergrupper osv.

Joomla støtteforum

Bortsett fra samfunnsstøtte, er det ressurser fra tredjepart, betalt opplæring og utviklingsbyråer som kan være nyttige.

I motsetning til WordPress, er det vanskelig å finne rimelig eksperthjelp for Joomla. Å ansette en utvikler eller ekspert for Joomla-utvikling, feilsøking eller assistanse kan koste mye mer enn WordPress.

Drupal

Drupal har et veldig proaktivt samfunn av fans og brukere. Du vil finne alle fellesskapsstøttealternativene for Drupal akkurat som WordPress og Joomla. Det er omfattende dokumentasjon, supportforum, adresselister, brukergrupper, irc chatrooms. Alle gode steder å få råd og gratis hjelp.

Drupal samfunnsstøtte

Drupal prøver å koble brukere til utviklere og selskaper som tilbyr profesjonelle Drupal-tjenester. Du kan finne dem i Drupal Marketplace.

Imidlertid er Drupal-utvikler som ligner på Joomla veldig dyre sammenlignet med WordPress.

Vinner: WordPress

lokalisering & Flerspråklig støtte

En stor andel nettsteder som opprettes hver dag, er ikke-engelske eller flerspråklige nettsteder. Det er mye mer sannsynlig at mange nybegynnere sannsynligvis vil være ute etter et CMS som kan håndtere flere språk eller har støtte for forskjellige steder og språk.

WordPress

WordPress gjør en utmerket jobb med å tilby en god plattform for å bygge et flerspråklig nettsted. Det støtter ikke flere språk ut av boksen, men det er noen gode plugins som lar deg enkelt opprette et flerspråklig nettsted for WordPress.

WordPress er tilgjengelig på mer enn 57 språk. Nye språk kan installeres med bare et klikk fra WordPress admin-området.

Velg språk i WordPress

De mest populære temaene og pluginsene er også tilgjengelige på flere språk. Tema- og pluginutviklere søker aktivt hjelp til å oversette pakkene sine til andre språk.

Alle disse anstrengelsene gjør WordPress til en flott plattform for å bygge et ikke-engelsk eller flerspråklig nettsted.

Joomla

Joomla kommer ut av boksen muligheten til å håndtere et flerspråklig nettsted uten å installere noen utvidelse. Bare gå til språkansvarlig, legg til et innholdsspråk og begynn å lage flerspråklig innhold på nettstedet ditt.

Legger til språkstøtte i Joomla

Oversettelser er også tilgjengelig for administratorgrensesnittet på mange språk og kan enkelt installeres fra adminområdet.

Drupal

Drupal kommer med innebygd støtte for å håndtere ikke-engelske eller flerspråklige nettsteder. Du må aktivere moduler for oversettelse av språk og innhold. Etter det kan du legge til språk for nettsteds- og admingrensesnitt fra konfigurasjonsdelen til Drupal.

Drupal flerspråklig støtte

Vinner: Tie – Alle tre støtter flerspråklige nettsteder og er tilgjengelige på flere språk.

Sikkerhet

Sikkerhet er en veldig viktig faktor når du velger CMS for nettstedet ditt. Nesten hvert nettsted på internett er sårbart for sikkerhetstrusler.

WordPress

WordPress-baserte nettsteder er ofte det mest populære CMS i verden, og er ofte målrettet av hackere. WordPress er imidlertid bygd på en veldig sikker kode, og den reagerer på sikkerhetssårbarhet veldig raskt.

WordPress har også en automatisk oppdateringsmekanisme som lar WordPress nettsteder oppdatere automatisk når det er en ny sikkerhetsoppdatering.

WordPress-nettsteder kan sikres ytterligere med automatiserte sikkerhetskopieringer, tofaktorautentisering og annen god praksis for WordPress-sikkerhet.

Det er også en innebygd mekanisme for å vise oppdateringer for WordPress-temaer og plugins. Dette lar temaer og plugin-utviklere raskt svare på ethvert sikkerhetssårbarhet.

Joomla

Joomla er veldig lik WordPress når det gjelder sikkerhet. De reagerer aktivt på ethvert sikkerhetsproblem og er veldig raske med å løse det. Vedlikehold av et nettsted og installering av oppdateringer er imidlertid fortsatt opp til brukeren.

Det er utvidelser tilgjengelig for sikkerhetskopiering av Joomla-nettstedet. Du kan også styrke Joomla-nettstedets sikkerhet ved å følge de samme beste praksisene som WordPress.

Drupal

Drupal tar en veldig alvorlig tilnærming til sikkerhet. De publiserer sikkerhetsproblemer på sitt eget nettsted når de blir oppdaget og lappet. Det er en oppfatning at Drupal er sikrere fordi du ikke hører om Drupal-nettsteder som blir hacket så ofte, men det kan fordi det ikke er så populære Joomla eller WordPress.

Vinner: Slips – Alle tre følger riktige sikkerhetsstandarder.

Konklusjon:

Drupal, Joomla og WordPress er alle fantastiske innholdsstyringssystemer. Drupal og Joomla har mange flere innebygde funksjoner enn WordPress.

WordPress slår dem imidlertid med sin brukervennlighet, enorme globale samfunn, plugins og temaer. Vi føler at de fleste brukere som ikke er utvikler, ville synes det er mye enklere å bygge med WordPress enn Joomla eller Drupal.

Med over 55 000 WordPress-plugins kan du legge til omtrent hvilken som helst funksjon eller bygge hvilken som helst type nettsted du vil (uten å skrive kode).

Samlet vinner: WordPress

Slik kommer du i gang med ditt favoritt CMS

Enten du velger WordPress, Joomla eller Drupal, trenger du et domenenavn og webhotell for å lage et nettsted.

Heldigvis har alle disse tre topp CMS-programvarene ganske like krav, noe som betyr at alle topphotellfirmaer støtter dem.

Vi anbefaler å bruke enten Bluehost eller SiteGround. De er begge blant de største vertsbedriftene i verden og spesialiserer seg på hosting av WordPress, Joomla og Drupal nettsteder.

For flere anbefalinger, se vår komplette webhotellguide for nybegynnere.

Hvis du begynner med WordPress, kan du se vår nybegynnerveiledning for hvordan du lager et nettsted med trinnvise instruksjoner.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å sammenligne WordPress vs Joomla vs Drupal, for å finne ut det beste CMS for nettstedet ditt. Det kan også være lurt å se vår sammenligning av de beste e-postmarkedsføringstjenestene og den beste live chat-programvaren for små bedrifter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map