WordPress vs. Medium – Hvilken er bedre? (Fordeler og ulemper)

Vi blir ofte spurt av brukere hvorfor de bør bruke WordPress i stedet for andre gratis bloggtjenester som Blogger, Ghost, Tumblr, etc? Medium er en raskt voksende gratis bloggplattform som lar enhver lage historier og ha sin egen personlige plass på nettet. I denne artikkelen vil vi sammenligne WordPress vs Medium med fordeler og ulemper ved hver plattform.

WordPress vs Medium - Hvilken er bedre?

Viktig: Vær oppmerksom på at denne sammenligningen er mellom WordPress.org-nettsteder og Medium, og ikke WordPress.com vs Medium. Vennligst se vår guide om forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com.

1. Eierskap til innholdet ditt

Medium er et gratis online fellesskap der alle kan dele historiene sine. Den er enkel å bruke, pålitelig og har innebygde sosiale nettverksfunksjoner.

Du eier imidlertid ikke Medium. Det eies av ‘A Medium Corporation’, og de kan bestemme seg for å slå den av, kunngjøre nye prisplaner eller kansellere kontoen din når som helst..

På den annen side lar WordPress deg eie ditt eget innhold. Siden du er vert for ditt eget nettsted, har du full kontroll over dataene dine og hvem du deler dem med.

2. Å vokse til ditt eget merke

Medium merke vises i en Medium publikasjon

Når du bruker Medium, markedsfører du merkevaren deres sammen med historiene dine. Du får ikke betalt for det. Hvis du ikke er en kjent forfatter, er sjansen stor for at Medium brukere vil huske å lese en historie på Medium uten å huske navnet ditt.

Medium er også et nettverk som betyr at innhold fra andre forfattere ofte vises som neste historier under din egen historie. Å ta brukerne dine bort for å lese artikler av andre merker og forfattere.

På WordPress har du full kontroll på hvordan du vil markedsføre merkevaren din. Når nettstedet vokser i popularitet, bestemmer du alene hvordan du skal utnytte innholdet og merkevaregjenkjenningen. Innholdet og ideene dine blir gjenkjent med navnet ditt alene.

Siden du har full kontroll over WordPress-nettstedet ditt, kan du gjøre mye mer for å øke tiden brukerne bruker på nettstedet ditt.

3. Designmuligheter

Medium lar deg velge en layout for publiseringen. Du legger til din egen logo, bakgrunnsfarge eller bilde i overskriften. For layout kan du velge rutenett eller strømbasert layout. Denne dra og slipp-redigereren er veldig enkel å bruke og tilbyr flere tilpasningsalternativer.

Imidlertid er publikasjonens utseende begrenset til valgene som er tilgjengelige i Medium. Du kan ikke velge ditt eget design og layout for nettstedet ditt.

På den annen side er det tusenvis av gratis og betalte WordPress-temaer tilgjengelig. Disse temaene er designet av profesjonelle med nyskapende design og ubegrensede tilpasningsmuligheter.

WordPress-temaer tilbyr ubegrensede designmuligheter

WordPress gir deg fleksibiliteten til å bygge et nettsted som ser unikt ut ditt. Hvis du kan bruke litt mer, kan du ansette designere og utviklere for å lage en hvilken som helst webside som kan tenkes.

4. Frihet til å bevege seg

Flytte bloggen din

Medium lar deg eksportere dataene dine i HTML-format. Dette gjør det vanskelig å eksportere dataene dine til andre plattformer som WordPress. Svar og lignende på artiklene dine kan ikke eksporteres.

Det er nesten umulig å konfigurere viderekoblinger fra Medium til WordPress. Selv om du bruker et tilpasset domene på Medium, må du fortsatt konfigurere en viderekobling manuelt for hver historie på den nye plattformen.

Som en åpen kildekodeplattform gir WordPress deg frihet til å flytte alt innholdet. Du kan importere / eksportere dataene dine fra WordPress ved å bruke importør-plugins.

Du kan også importere / eksportere brukere og kommentarer. WordPress kommer også med fantastiske backup-plugins som lar deg gjenopprette og migrere nettstedet til en ny vert eller til og med et nytt domenenavn.

5. Støttealternativer

Medium kommer med omfattende dokumentasjon og et billettbasert støttesystem. Foreløpig er support gratis for alle brukere. Svar blir gitt av ansatte i Medium, og svartiden deres avhenger av antall støtteforespørsler de har i påvente.

WordPress er et samfunnsdrevet prosjekt. Det gir mer enn 26% av alle nettsteder på internett. Gratis fellesskapsstøtte er tilgjengelig via WordPress.org nettsted. (Se: hvorfor er WordPress gratis?)

WordPress.org-støtte

Bortsett fra det, vil du finne WordPress-støtte på utallige tredjepartsplattformer som StackExchange, YouTube, SitePoint, etc. Se vår guide for hvordan du riktig kan be om WordPress-støtte og få det.

WPBeginner er i seg selv den største WordPress-ressurssiden for nybegynnere. Vi har hundrevis av instruksjoner, opplæringsprogrammer, videoer og trinnvise guider for å lage en hvilken som helst webside med WordPress. Se vår guide for hvordan du kan få mest mulig ut av gratis WPBeginner-ressurser.

6. Sikkerhet

Medium er en plattform som er fullt vertskap, og det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for programvaren. Innholdet ditt blir servert av svært sikre Medium-servere. Din private informasjon holdes sikker ved å bruke bransjestandard sikkerhetstiltak.

WordPress er en selvbetjent plattform. Dette betyr at du er ansvarlig for sikkerhet og sikkerhet på nettstedet ditt. WordPress er kjent for sin raske respons på sikkerhetsproblemer med umiddelbare oppdateringer som automatisk installeres på millioner av WordPress-nettsteder.

WordPress sikkerhet

Hos WPBeginner bruker vi Sucuri for å beskytte nettstedet vårt mot ondsinnede angrep. Ta en titt på hvordan Sucuri hjalp oss med å blokkere 450 000 angrep på tre måneder.

7. Fremtid

Medium er et privat selskap eid av ‘A Medium Corporation’. For øyeblikket har selskapet begrensede inntektsalternativer som tilbys av partnerskap med utvalgte merker for færre utgivere. Vi vet ikke helt sikkert hva fremtiden gir for Medium. Det kan overleve og tjene penger, eller det kan forsvinne som dusinvis av andre gratis innholdshostingstjenester før det.

WordPress er et åpen kildekode-prosjekt, administrert av et samfunn med tusenvis av uavhengige utviklere og brukere. WordPress Foundation beskytter de rettslige frihetene til WordPress som sikrer at prosjektet vil fortsette selv om kjerneutviklere forlater prosjektet.

Det har eksistert i mer enn 13 år og vokst til det største innholdsstyringssystemet i verden. Det er trygt å si at WordPress kommer til å eksistere i mange år fremover.

For mer informasjon, se vår guide om hvem som eier WordPress og hvordan tjener WordPress penger?

Klar til å komme i gang med WordPress? Følg vår trinnvise guide for hvordan du starter en WordPress-blogg.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å sammenligne fordeler og ulemper ved WordPress vs Medium. Det kan også være lurt å se guidene våre om de vanligste misoppfatningene om WordPress og hvorfor er WordPress gratis?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me