WordPress vs Weebly – Welke is beter? (Vergelijking)

Probeer je te kiezen tussen WordPress en Weebly om je site te bouwen? WordPress is een populaire keuze en beheert 23% van alle websites op internet, maar Weebly is een andere oplossing waarmee je je website, blogs en e-commerce winkels kunt bouwen. Als je je afvraagt ​​wat het verschil is tussen Weebly en WordPress, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we WordPress versus Weebly vergelijken door de voor- en nadelen van elk op te sommen, zodat u kunt beslissen welke beter voor u is.


WordPress vs Weebly-vergelijking

Opmerking: dit artikel vergelijkt Weebly met zelf gehoste WordPress.org-sites en niet WordPress.com-blogs. Bekijk onze gids over wat het verschil is tussen WordPress.com en WordPress.org.

Videoversie

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of liever in je eigen tempo leest, lees dan verder.

Gehost platform versus zelf gehost

Weebly is een volledig gehoste service. Dit betekent dat uw website op hun servers staat en dat u zich moet houden aan hun servicevoorwaarden. Als u besluit van platform te wisselen, is het migratieproces buitengewoon moeilijk. Hun beheerdersgedeelte heeft alle tools die u kunt gebruiken om uw Weebly-site te bouwen, bewerken en beheren.

WordPress daarentegen is gratis software die u op uw eigen webhostingaccount kunt installeren. Dit betekent dat u 100% van al uw inhoud bezit, en WordPress maakt het heel gemakkelijk om naar een ander platform over te schakelen als u daarvoor kiest.

Zie onze gids over het starten van een WordPress-blog (stap voor stap).

Winnaar: WordPress

Functies en plug-ins

Kenmerken

Weebly wordt geleverd met een goede selectie van tools die zijn ingebouwd in hun platform. Dit omvat de mogelijkheid om een ​​online winkel, blog, contactformulier, foto’s enz. Toe te voegen. Het beste van ingebouwde functies is dat u geen extensie of applicatie hoeft te installeren.

Als je echter een functie nodig hebt die niet beschikbaar is in Weebly, dan heb je problemen omdat je geen ontwerper of ontwikkelaar kunt inhuren om deze voor je toe te voegen.

Aan de andere kant heeft WordPress alle functies waar u van kunt dromen: online winkels, contactformulieren, galerijen, portfolio, SEO enz. De meeste van deze functies zijn echter niet vooraf geïnstalleerd en u moet ze toevoegen met plug-ins.

Er zijn meer dan 37.000 gratis plug-ins beschikbaar in de officiële WordPress plug-in-directory. Om nog maar te zwijgen van talloze andere premium plug-ins die beschikbaar zijn op websites van derden. Als je een functie kunt bedenken, is de kans groot dat daarvoor al een plug-in bestaat. Plug-ins zoals WordPress SEO door Yoast maken WordPress SEO-vriendelijker dan Weebly.

De beste manier om na te denken over functies in WordPress versus Weebly is door te kijken naar functietelefoons versus smartphones (iPhone of Android). WordPress is een smartphone die wordt geleverd met alle benodigdheden, maar je kunt een app installeren om nieuwe functionaliteit toe te voegen. Weebly is een functietelefoon waarmee je geen apps kunt installeren. Je krijgt waar het mee komt.

Winnaar: WordPress

Ontwerp- en lay-outkeuzes

Weebly blinkt uit in ontwerp en de meest gewenste functie van Weebly is hun paginabuilder met slepen en neerzetten. Momenteel hebben ze bijna 100 thema’s die u kunt aanpassen met hun hulpmiddelen voor slepen en neerzetten. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en uiterst beginnersvriendelijk.

Weebly Builder

WordPress wordt niet geleverd met een ingebouwde paginabuilder met slepen en neerzetten. Er zijn echter duizenden vooraf gemaakte sjablonen beschikbaar, waarvan sommige met drag-drop-functionaliteit. Velen van hen zijn gratis beschikbaar in de officiële WordPress.org-themadirectory. Andere thema’s kunnen worden gekocht bij themawinkels zoals StudioPress, Themify en ThemeLab.

WordPress heeft ook thema’s die door Themfiy zijn gemaakt met slepen en neerzetten, waardoor het super eenvoudig is om uw eigen lay-outs te maken.

Duizenden WordPress-thema's om uit te kiezen

Winnaar: Weebly

eCommerce en Business

Winkel

Met Weebly kunt u uw eigen online winkel openen. Hun functies zijn echter erg eenvoudig en u kunt niet veel doen om uw winkel aan te passen zoals u dat wilt.

Weebly brengt 3% transactiekosten in rekening bovenop de kosten die u in rekening wordt gebracht door de betalingsverwerker zoals Stripe en PayPal. Dit betekent dat u dubbel aan transactiekosten betaalt. U kunt upgraden naar hun Business-abonnement $ 25 per maand om de extra transactiekosten te verwijderen.

WordPress heeft verschillende robuuste eCommerce-plug-ins waarmee u uw eigen online winkel kunt maken, zoals WooCommerce, EasyDigitalDownloads, iThemes Exchange, WP eCommerce en verschillende andere.

De meeste hiervan worden geleverd met tientallen vooraf gemaakte thema’s, u kunt kortingsbonnen toevoegen, bonnen aanpassen en eigenlijk alles wat u wilt doen.

Er zijn ook geen extra transactiekosten. Het enige dat u betaalt, zijn de kosten voor de betalingsprocessor die u op elk platform moet betalen.

Winnaar: WordPress

Gegevensoverdraagbaarheid

Data migratie

Met Weebly kunt u uw site downloaden als zip-bestand, maar dit zal alleen uw HTML-pagina’s en afbeeldingen bevatten. Als je een blog had, wordt deze niet geëxporteerd. Als u schuifregelaars had, zouden ze niet werken op de geëxporteerde site. In feite is het erg moeilijk om een ​​site van Weebly te verwijderen.

Wanneer u uw eigen website host op een open source-platform zoals WordPress, kunt u uw gegevens eenvoudig in vele formaten exporteren. U kunt uw WordPress-site exporteren als XML-bestand, database exporteren, uw bestanden en inhoud downloaden. U kunt uw WordPress-site eenvoudig migreren naar elk ander platform dat u leuk vindt.

Deze vrijheid geeft u volledige controle over uw website en deze controle geeft gemoedsrust aan veel site-eigenaren.

Winnaar: WordPress

Conclusie

Weebly is een mooie service die meer geschikt is voor kleine websites. Het is geen ideale oplossing om een ​​blog te maken of een online winkel te runnen. De glimmende ontwerpbouwer ziet er misschien aantrekkelijk uit, maar niet alles wat schittert, is goud.

WordPress biedt meer tools, vrijheid en flexibiliteit. Al deze dingen maken het voor u mogelijk om een ​​website te bouwen zoals u dat wilt.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen WordPress versus Weebly te vergelijken en een platform te kiezen voor je volgende website. Misschien wil je ook onze vergelijking van Squarespace versus WordPress bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map