36 razlogov, zakaj je imeti »brezplačno spletno mesto« slaba ideja

Misel na brezplačno spletno mesto je mamljiva. Internet je poln podjetij, ki ponujajo brezplačno gostovanje spletnih strani tudi za WordPress, ki gostuje samostojno. Verjetno se sprašujete, kaj je ulov? Zakaj vsi drugi ne uporabljajo brezplačnega spletnega mesta WordPress? V tem članku bomo delili 36 razlogov, zakaj je brezplačno spletno mesto slaba ideja in nekaj, čemur se morate za vsako ceno izogniti.


Zakaj je brezplačna spletna stran slaba ideja

Kaj mislimo z brezplačno spletno stranjo?

Večina začetnikov, ki želijo ustanoviti svoje spletno mesto, želi, da so stroški nizki, kar je razumljivo.

Tako navadno Google izrazite brezplačno spletno mesto in najdete veliko podjetij, ki ponujajo brezplačne storitve gostovanja spletnih strani brezplačno.

Misel, da bi imeli brezplačno spletno gostovanje in gradnjo spletnega mesta, ne da bi kaj plačali, je mamljiva.

Dokler ne dobite preverjanja resničnosti. Ko se prijavite na te tako imenovane “brezplačne spletne strani”, počasi začnete odkrivati ​​omejitve in mnogi od njih se izkažejo, da sploh niso brezplačni.

Če vi ali vaš prijatelj razmišljate o pridobitvi brezplačnega spletnega mesta, ustavite zdaj.

In preberite teh 36 razlogov, zakaj so brezplačna spletna mesta skoraj vedno slaba ideja.

1. Izredno počasne spletne strani

Večina brezplačnih ponudnikov gostovanja spletnih strani postavi na stotine spletnih mest, ki imajo isti strežnik. Zaradi tega se vsa njihova spletna mesta nalagajo pri zelo nizkih hitrostih. Počasna spletna mesta ustvarjajo slabo uporabniško izkušnjo in so slaba za SEO.

2. Neprofesionalni spletni naslov

Če imate naslov spletnega mesta, kot je mysmallbusiness.Freewebsite.com, sploh ne izgleda profesionalno. Obiskovalci vašega spletnega mesta in potencialne stranke bi težko težko jemali vaše spletno mesto resno, ko še nimate ustreznega imena domene.

Ko od teh podjetij zahtevate domeno po meri, morate običajno plačati premijo – približno 19 do 25 dolarjev za domeno, ki običajno stane 10 dolarjev.

3. Poskusna storitev ni zares brezplačna

Za mnoge od teh brezplačnih spletnih strani se pogosto izkaže, da so preskušanja omejena. Čez nekaj časa boste morali plačati. V večini primerov je ta cena običajno precej višja od običajnih storitev gostovanja WordPress. Če ste med registracijo dodali kreditno kartico, vam lahko zaračunajo, ne da bi vas opozorili.

4. Skrite pristojbine za brezplačno spletno mesto

Kot vsako drugo podjetje, morajo tudi ta brezplačna podjetja zaslužiti denar. Nekateri od njih zaračunajo svojim uporabnikom dodatne storitve, kot so gostovanje slik, e-poštni računi, dostop do FTP, prenos spletnega mesta itd. Te cene so pogosto nezaslišano visoke.

5. Lahko zaklenejo vaše podatke

Številni uporabniki, ki začnejo z brezplačno spletno stranjo in se nato želijo premakniti na plačljivo storitev, ne morejo premakniti podatkov svojih spletnih strani. Ti ponudniki storitev ne ponujajo nobenih orodij za enostavno selitev vašega spletnega mesta. Uporabniki plačajo samostojni izvajalci, da ročno izvozijo svojo vsebino, kar lahko hitro poveča vaš račun.

6. Neustrezni oglasi na vašem spletnem mestu

Večina teh brezplačnih spletnih strani je podprta z oglasi. Ustvarjate vsebino in gradite svoje spletno mesto, vendar se za oglase plačajo. Pogosto so ti oglasi moteči, vsiljivi in ​​izgledajo grdo.

Najslabši del je, da včasih lahko vaši pametni konkurenti plačajo tem brezplačnim podjetjem, ki gostijo spletna mesta, za oglaševanje na vašem spletnem mestu. Pogovorite se o sabotaži vašega podjetja.

7. Lahko zaustavijo vaše spletno mesto

Pogoji in storitve teh storitev jasno navajajo, da lahko kadar koli izklopijo vaše spletno mesto, ne da bi vam predstavili razlog. Če ustavijo spletno mesto, ponavadi ne dajo vaših podatkov ali pa vam pomagajo shraniti vsebino.

Spletnega mesta ni mogoče najti

8. Te družbe lahko kadar koli izginejo

Kadar koli se lahko brezplačno spletno podjetje odloči, da bo ustanovilo svoje podjetje in odšlo. Preprosto bi izklopili svoje strežnike, vi pa boste izgubili spletno mesto in vse podatke. Pogoji storitve jim omogočajo popolno pravno varstvo.

9. Izgubili boste naslov svoje strani

Če se bodo odločili zapreti storitev ali ugasniti vaše spletno mesto, boste izgubili spletni naslov. Večino časa je to poddomena, povezana s storitvijo. Ne morete kopirati tega naslova ali preusmeriti uporabnikov na svoje novo spletno mesto drugje.

10. Lahko prodajo vaše podatke

Ne pozabite, da morajo te storitve nekako zaslužiti, da ostanejo v poslu. Dobro pravilo je, če tega ne plačujete, potem ste izdelek.

Ta podjetja najdejo druge načine zaslužka, kot so prodaja vašega e-poštnega naslova, osebnih podatkov in naslova vašega spletnega mesta drugim podjetjem. Njihovi pogoji, ki jih nihče v resnici ne bere, jim nudijo popolno pravno imuniteto.

11. Brez orodij za gradnjo spletnih mest

Za razliko od resničnega spletnega gostovanja ta podjetja svojim uporabnikom ponujajo zelo omejena orodja in storitve. S pomočjo teh orodij bo spletno mesto, ki ga boste ustvarili, videti še bolj neprofesionalno.

12. Brez WordPressa

Mnoge od teh brezplačnih storitev ne omogočajo namestitve WordPress-a na vašo brezplačno spletno mesto. WordPress zahteva malo več sredstev, kot si jih lahko privošči brezplačna spletna storitev.

13. Omejena WordPress

Četudi vam omogočajo gostovanje v WordPressu, njihovi strežniki tega preprosto ne zmorejo. Naleteli boste na številne napake in to bo uničilo vašo WordPress izkušnjo.

14. Distribucija zlonamerne programske opreme

Brezplačne storitve na spletnem mestu so zelo razširjene po distribuciji zlonamerne programske opreme. To je lahko posledica njihove slabe varnosti ali pa bi to lahko storili zaradi denarnih koristi. V obeh primerih škodi ugledu in SEO spletnega mesta.

15. Lahko postanete del povezovalne kmetije

Razlog, zakaj te storitve nenehno izginjajo in se potem ponovno pojavljajo, je v tem, da poskušajo ustvariti denar z neetičnimi metodami. Gradnja kmetij povezav je ena takšnih praks, kjer prodajajo na tisoče strani, ki so jih ustvarili njihovi uporabniki, pošiljateljem neželene pošte, ponarejenih mamil in spletnih strani za igre na srečo, spletnih prevar itd.

16. Omejena pasovna širina

Pasovna širina je količina podatkov, prenesenih s strežnika na brskalnik uporabnika. To stane denar, večina brezplačnih spletnih strani pa ima zelo omejene pasovne širine.

17. Nizka shramba diska

Brezplačna podjetja na spletnem mestu gostijo na stotine spletnih strani, ki si delijo isti strežnik in trde diske. Običajno vam dajo zelo omejen prostor za shranjevanje podatkov. Ko dosežete to mejo, vas pogosto prosijo, da plačate več prostora za shranjevanje.

18. Ranljiv za poskuse vdora

Hakirana spletna mesta

Zaradi slabe varnosti so brezplačna spletna mesta pogosto bolj izpostavljena poskusom krajanja. Če je vaše spletno mesto vlomljeno, ga bo veliko težje obnoviti, saj vam ta podjetja omogočajo zelo omejen dostop do lastnih datotek in podatkov.

19. Spletna mesta samo z HTML z omejenim številom strani

Nekatera od teh brezplačnih spletnih strani ponujajo le omejeno število strani na vašem spletnem mestu. Če želite dodati več strani, boste morali nadgraditi na plačljivi načrt.

20. Nizka verodostojnost med vašimi uporabniki

Ko gostitelj vaše spletne strani ponuja brezplačno storitev, se bodo vaši uporabniki počutili manj naklonjeni. Če uporabniki ne bodo lažje delili svojih podatkov, bo to ubilo celoten namen ustvarjanja spletnega mesta.

21. Omejena izbira oblikovanja

Oblikovanje in postavitve

Za razliko od spletnega mesta, ki ga gosti WordPress, na katerem lahko izbirate med tisoči WordPress tem, brezplačna spletna mesta ponujajo le nekaj slabo zasnovanih predlog. Ne morete uporabljati svojih lastnih modelov ali drugega spletnega oblikovanja.

22. Brez pomoči ali storitve za stranke

Ta brezplačna spletna mesta ne nudijo pomoči uporabnikom. Svoje spletno mesto boste morali sami nastaviti s pomočjo zelo omejene in slabo predstavljene dokumentacije. Precej si sam, če tega ne znaš ugotoviti.

23. Ne morete oglaševati oglasov ali zaslužiti denarja

Čeprav vaše brezplačno podjetje na svojem spletnem mestu prikazuje lastne oglase, vam ne dovoljujejo oglaševanja ali zaslužka na vašem spletnem mestu. Ne boste mogli dodati partnerskih povezav ali Google Adsense na svoje spletno mesto.

24. Varnostnih kopij ni

Na teh brezplačnih spletnih mestih ni koncepta rednih varnostnih kopij. Ne varnostno kopirajo vaših podatkov in če se z vašim spletnim mestom zgodi kaj slabega, ne morete obnoviti svojih podatkov.

25. Težko se jih je znebiti

Podjetja, ki ponujajo te storitve, pogosto zaslužijo od vsebine, ki jo ustvarijo uporabniki, kot ste vi. Namenoma vam otežujejo brisanje lastnega spletnega mesta. To pomeni, da bo vaše spletno mesto ostalo na njihovih strežnikih in težko ga boste odstranili.

26. Brez statistike ali spodobne analitike

Z dobrim gostiteljskim podjetjem lahko dobite brezplačne statistike o obiskovalcih vašega spletnega mesta. Lahko celo namestite Google Analytics ali kateri koli drug števec prometa. Na brezplačnih spletnih mestih vam ne omogočajo dodajanja Google Analytics, ker na vašem spletnem mestu vodijo lastno analitično kodo.

27. Usmerjeni boste v ponudbe po e-pošti

Ne pozabite, da morajo ta podjetja kriti svoje stroške z zaslužkom z alternativnimi metodami. Nenehno vam bodo poslali e-pošto s posebnimi ponudbami. Da ne omenjam, da bi lahko vaš e-poštni naslov prodali tudi drugim marketinškim podjetjem.

28. Brez podpore za mobilne naprave

Svojega spletnega mesta ne morete posodobiti s svojih mobilnih ali ročnih naprav. Brezplačna spletna podjetja imajo večinoma svoje nadzorne plošče, namenjene namizju. To bo otežilo posodobitev spletnega mesta z mobilnega telefona.

29. Brez odzivnih modelov

Večina brezplačnih spletnih mest ponuja zasnove spletnih strani, ki so zelo stare in ne delujejo na mobilnih telefonih. Uporabniki mobilnih telefonov predstavljajo velik delež internetnega prometa. Če nimate odzivnega oblikovanja, boste izgubili vse te uporabnike.

30. Brez blagovne znamke z blagovno znamko

Ne morete ustvariti e-poštnih računov z lastnim domenskim imenom. To pomeni, da boste morali uporabiti svoj e-poštni račun gmail ali hotmail, ki ni videti zelo profesionalno.

31. Brez kontaktnih obrazcev ali e-poštnih sporočil

Vsako spletno mesto potrebuje dober kontaktni obrazec. Ta brezplačna podjetja na spletnem mestu nimajo možnosti, da dodate kontaktne obrazce po meri. Prav tako ne boste mogli posredovati e-poštnih sporočil, prejetih v svojih slabo konfiguriranih skripti obrazcev.

32. Omejene funkcije nalaganja datotek

Pri podjetjih, ki plačujejo gostovanje, lahko na WordPress naložite na vaše spletno mesto neomejene datoteke s pomočjo FTP odjemalca ali medijskega nalaganja. Brezplačna podjetja na spletnem mestu vam ponujajo samo spletni vmesnik, v katerega lahko naenkrat naložite eno datoteko.

34. Ni načina za nastavitev preusmeritev

Z WordPressom lahko preusmeritev nastavite na več različnih načinov. To je zelo koristen način za vzdrževanje rezultatov SEO za vaše spletno mesto. Z brezplačnimi spletnimi mesti sploh ne morete nastaviti nobene vrste preusmeritev. Tudi če se pozneje premaknete na plačljivo storitev, ne boste mogli preusmeriti uporabnikov s svojega brezplačnega spletnega mesta.

35. Vložiti čas na brezplačno spletno mesto je nespametno

Če imate kakršen koli resen namen, da nekaj zgradite na spletu, potem nikoli ne smete začeti z brezplačno spletno stranjo. Kot ste prebrali v tem članku, so nezanesljive, nevarne, težke in močno omejujejo vaše možnosti rasti.

36. Niti za prakso

Brezplačna spletna mesta so grozna, tudi če želite samo vaditi.

Dobre alternative brezplačnemu spletnemu mestu

Najboljša alternativa brezplačni spletni strani je seveda plačljiva spletna stran. Obstaja veliko gostovalnih storitev, ki ponujajo gostovanje v WordPressu z zelo nizkimi stroški.

Začnete lahko z Bluehostom, saj ponujajo skupno gostovanje spletnih strani in so ena od uradnih storitev gostovanja WordPress. Za bralce WPBeginner nudijo 60% dodaten popust in brezplačno domeno.

Sledite našemu koraku po koraku, kako narediti spletno mesto (pravi način).

Če sploh ne želite plačevati in se želite samo učiti, lahko vadite v svojem računalniku. WordPress lahko enostavno namestite v računalnik z operacijskim sistemom Windows z uporabo Wamp ali Mamp for Mac.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izvedeti, zakaj je imeti brezplačno spletno mesto slaba ideja. Tu je nekaj odličnih razlogov, ki pojasnjujejo, zakaj morate uporabljati WordPress.

Prav tako bi bilo koristno, da si preberete: Zakaj je WordPress brezplačen, kakšni so stroški in kakšen je ulov?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me