Primerjava G Suite proti Office 365 – Kateri je boljši?

Poskušate določiti med G Suite in Office 365 za e-poštni naslov vašega podjetja? Iščete primerjavo med Google Apps in Office 365, da bi videli, katera je boljša? G Suite (prej Google Apps) in Office 365 ponujata profesionalna poslovna e-poštna orodja in produktivnost za lažje sodelovanje. V tem članku bomo primerjali G Suite in Office 365, da se bomo lažje odločili, kateri je boljši za vaše podjetje.


Primerjava G Suite in Office 365 - katera je boljša?

Kaj je G Suite in Office 365 in zakaj jih potrebujete?

Ko naredite spletno mesto, je naslednji korak običajno pridobitev profesionalnega poslovnega e-poštnega naslova.

Za razliko od e-poštnega naslova @ gmail.com ali @ outlook.com je profesionalni poslovni e-poštni naslov označen z imenom vašega podjetja: [email protected]

Medtem ko večina podjetij za gostovanje WordPress ponuja brezplačen poslovni e-poštni naslov, se ne morejo potegovati za zmogljiva poslovna orodja, ki jih ponujata G Suite in Office 365, vključno z zanesljivimi e-poštnimi sporočili, shranjevanjem datotek, koledarjem, zapiski, orodji za videokonference itd..

Googlov G Suite vključuje Gmail, Google Drive, Google Dokumente, Preglednice, Diapozitive, Koledar, Keep, Hangouts in druge Googlove aplikacije, ki jih verjetno že uporabljate in jih imate radi.

Microsoftov Office 365 vključuje Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, One Note, Skype in druge Microsoftove aplikacije.

Uporaba paketov produktivnosti v oblaku vam omogoča, da prihranite denar za vzdrževanje licenc za programsko opremo, namestitve, zagon IT-oddelka in še več. Vsi vaši podatki so shranjeni v oblaku, kar olajša dostop do datotek od koder koli s katero koli napravo. To je super, če vodite oddaljeno podjetje ali potujete med upravljanjem svojega spletnega dnevnika WordPress.

Kdaj potrebujem G Suite ali Office 365?

Če imate spletno mesto za majhna podjetja, morate čim prej začeti uporabljati ta poslovna orodja. Obe podjetji ponujata načrte za mala podjetja, ki so po ceni na uporabnika.

Omogoča vam dostop do profesionalnih poslovnih orodij že od samega začetka. Razširite se lahko z rastjo vašega podjetja z dodajanjem več zaposlenih ali z nadgradnjo računa.

Kot rečeno, primerjajmo G Suite in Office 365, da ugotovimo, kateri je boljši za vaše podjetje.

G Suite proti cenam Office 365 – Kateri je cenejši?

Ko prvič začnete, je cena pomemben dejavnik pri odločitvi. Izbrati želite rešitev, ki ustreza vašemu proračunu.

Primerjajmo cene storitev G Suite in Office 365, da ugotovimo, katera ponuja vašo korist za denar.

G Suite apartma

G Suite ima tri preproste načrte cen.

 • Osnovno – 5 USD na uporabnika na mesec s shrambo v oblaku 30 GB.
 • Poslovanje – 10 USD na uporabnika na mesec z neomejenim shranjevanjem v oblaku.
 • Podjetje – 29 USD na uporabnika na mesec z neomejenim pomnilnikom.

Opomba: Za poslovne in podjetniške načrte je neomejeno shranjevanje na voljo samo, če imate več kot 5 uporabnikov, sicer dobite 1 TB omejitve prostora za shranjevanje za vsakega uporabnika.

Office 365 Cene

Office 365 ima tri različne načrte cen za srednja in mala podjetja.

 • Poslovne bistve – 6 USD na mesec na uporabnika
 • Posel – 10 USD na mesec na uporabnika
 • Business Premium – 15 USD na mesec na uporabnika

Sledijo načrti za oblikovanje cen z letno obveznostjo.

 • Poslovne bistve – 5 USD na mesec na uporabnika
 • Poslovanje – 8,25 USD na mesec na uporabnika
 • Business Premium – 12,50 USD na mesec na uporabnika
 • Enterprise E1 – 8 USD na uporabnika na mesec
 • Enterprise ProPlus – 12 USD na uporabnika na mesec
 • Enterprise E3 – 20 USD na uporabnika na mesec
 • Enterprise E5 – 35 USD na uporabnika na mesec

Vsi načrti imajo 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku in 50 GB prostora za shranjevanje po e-pošti.

Kateri je cenejši?

Obe rešitvi ponujata konkurenčne cene, zaradi česar se mala podjetja težko odločijo, katera je primerna za njih. K sreči obstajajo tudi drugi odločilni dejavniki.

Na primer, G Suite ponuja neomejeno shranjevanje v oblaku s svojimi poslovnimi in podjetniškimi načrti za več kot 5 uporabnikov.

Po drugi strani pa Office 365 ponuja 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku z vsemi načrti, vključno z načrtom osnovnih stvari. To je veliko prostora za shranjevanje, vendar ni neomejeno.

Drugi dejavnik, ki daje G Suite prednost, so brezplačni lokalni klici z uporabo Google Hangouts in Google Voice. Office 365 uporablja Skype za podjetja, ki je na voljo za Business Premium in nad načrte. Za lokalne klice boste morali kupiti tudi kredite Skype.

Zmagovalec: G Suite

Primerjava funkcij G Suite in Office 365

Oba pisarniška apartmaja ponujata številne funkcije, ki vam omogočajo učinkovito vodenje vašega podjetja. Oglejmo si te funkcije in poglejmo, kako se zbirke Office 365 in G Suite.

Professional Business Email

Tako G Suite kot Office 365 omogočata ustvarjanje profesionalnih poslovnih e-poštnih računov z lastnim domenskim imenom.

G Suite – Gmail za podjetja

G Suite vam omogoča, da registrirate ime domene ali uporabite obstoječe ime domene za ustvarjanje e-poštnih računov. Za vsakega uporabnika lahko ustvarite tudi do 30 vzdevkov e-pošte.

Gmail za podjetja

G Suite uporablja isto tehnologijo kot Gmail, kar pomeni, da boste za e-poštni naslov svojega podjetja uporabljali isti znani vmesnik. Vaša e-pošta bi delovala tudi z Gmailovimi aplikacijami za mobilne naprave.

Če imate raje namizni odjemalec, lahko svojo e-pošto uporabljate z vsemi priljubljenimi odjemalci, kot je Thunderbird ali celo Microsoft Outlook.

Office 365 – Outlook za podjetja

Office 365 omogoča tudi enostavno ustvarjanje profesionalnih e-poštnih naslovov z lastnim domenskim imenom. Ponuja 400 vzdevkov e-pošte za vsakega uporabnika.

Outlook uporablja kot poštno aplikacijo, ki ima spletno različico, popoln e-poštni odjemalec za namizje in mobilne aplikacije. Outlookove mobilne in spletne aplikacije niso tako dobre, vendar je njihov namizni odjemalec precej priljubljen.

Outlook v Office 365

E-poštni naslov svojega pisarniškega 365 lahko uporabljate tudi z drugimi poštnimi odjemalci in jih lahko prejmete celo v Gmail nabiralnik.

Shranjevanje in skupna raba datotek v oblaku

Eden glavnih razlogov za uporabo zbirke produktivnosti v oblaku je shranjevanje datotek. Vse datoteke lahko shranite v oblak, tako da lahko do njih dostopate kjer koli, s katero koli napravo in jih preprosto delite.

Tako G Suite kot Office 365 omogočata enostavno shranjevanje datotek in skupno rabo.

G Suite – oblak za shranjevanje v Googlu Drive

G Suite vam nudi 30 GB prostora za shranjevanje v oblaku za vsakega uporabnika z osnovnim načrtom, neomejeno shranjevanje s poslovnimi in podjetniškimi načrti, 1 TB prostora za shranjevanje za vsakega uporabnika, če imate v poslovnem ali podjetniškem načrtu manj kot 5 uporabnikov..

Google Drive v G Suite

Za shranjevanje in upravljanje datotek uporablja Google Drive. Priložen je z aplikacijami, ki jih lahko prenesete na svoje mobilne naprave, tablice ali namizje. To vam omogoča preprost dostop do datotek, shranjenih v storitvi Drive, in celo dostop do njih brez povezave.

Google Drive prav tako omogoča preprosto deljenje datotek s sodelavci ali drugimi. Delite lahko po e-pošti, drugim dovolite, da si ogledajo ali urejajo datoteko in drugim dovolite, da jih prenesejo.

Ima veliko boljše iskalno funkcijo za iskanje datotek, skupnih map, skupinski pogon (Google Drive v skupni rabi z vsemi uporabniki v vašem računu) in boljši vmesnik.

Številni vtičniki za varnostno kopiranje za WordPress omogočajo tudi shranjevanje varnostnih kopij spletnega mesta na Google Drive. Če imate neomejeno prostora za shranjevanje, lahko varno shranite vse varnostne kopije svojega spletnega mesta v oblaku.

Office 365 – OneDrive Cloud Storage

Office 365 ponuja 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku za vsakega uporabnika z vsemi njihovimi načrti. To je veliko prostora za shranjevanje, vendar ni neomejeno. Vsak uporabnik dobi tudi 50 GB prostora za shranjevanje po e-pošti, ki je ločen od omejitve za shranjevanje vašega pogona.

OneDrive uporablja za shranjevanje in upravljanje datotek, ki so na voljo tudi v namiznih, mobilnih in spletnih aplikacijah. Podobno kot Google Drive, lahko datoteke sinhronizirate s programom OneDrive in jih preprosto delite.

Če uporabljate računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 ali Windows 8, je OneDrive integriran v te operacijske sisteme. To omogoča lažje shranjevanje datotek v oblak in skupno rabo. Datoteke lahko tudi odprete neposredno iz OneDrive v Microsoft Office in druge privzete aplikacije v računalniku.

Poslovne aplikacije v Office 365 in G Suite

Tako Office 365 kot G Suite imata več aplikacij za ustvarjanje dokumentov, preglednic, predstavitev in še več. Datoteke v teh aplikacijah lahko urejate tudi neposredno iz vašega shrambe v oblaku.

Oglejmo si aplikacije, ki jih ponujata obe platformi in kako se med seboj primerjajo.

Aplikacije v G Suite

G Suite je na voljo s priljubljenimi Googlovimi aplikacijami, kot so Gmail, Google Dokumenti, Preglednice in diapozitivi, Google Koledar, Keep, Hangouts in Fotografije.

Te aplikacije najbolje delujejo v namiznem brskalniku v vseh operacijskih sistemih. Google ima za vsako od njih tudi mobilne aplikacije, tako za Android kot iOS. Če že uporabljate telefon Android, bodo morda njihove mobilne različice že vnaprej nameščene s telefonom.

G Suite aplikacije

Google ima tudi različice nekaterih aplikacij, ki bi delovale v vašem brskalniku, brez povezave. Vendar pa je njihova funkcija brez povezave precej omejena, zato boste morali posamično narediti datoteko, ki je na voljo za urejanje brez povezave.

G Suite ne vsebuje popolnih namiznih aplikacij, ki jih lahko uporabljate v računalniku. Vendar pa so njihove spletne aplikacije precej bogate funkcije in v večini primerov boste delo lahko opravili.

Aplikacije G Suite so zaradi svojih spletnih in oblačnih funkcij primernejše za oddaljene skupine ali organizacije, ki vse svoje podatke shranijo v oblak.

Aplikacije v Office 365

Poslovna naročnina za Office 365 omogoča dostop do aplikacij Microsoft Office, kot so Word, Excel, Powerpoint, Outlook in OneNote. Za namizne računalnike so te aplikacije še vedno najbolj bogate in popolne pisarniške zbirke aplikacij na trgu.

Aplikacije za Office 365

Office 365 ponuja tudi spletne različice in mobilno različico teh aplikacij, vendar so omejene podobno kot Google Dokumenti. Namizne aplikacije Office 365 postavljajo zelo visok standard, s katerim nobena spletna ali mobilna aplikacija ne more konkurirati.

Za podjetja, ki so povezana z Microsoftovim ekosistemom z osebnimi računalniki Windows, so te aplikacije odlična možnost in so lahko odločilni dejavnik, na kateri platformi se odločite.

Orodja za sodelovanje v G Suite proti Office 365

Pravi razlog, da podjetja želijo uporabljati pisarniške pakete v oblaku, je olajšati sodelovanje. To je eno glavnih prodajnih mest tako za G Suite kot za Office 365.

Oglejmo si, kako obvladujeta sodelovanje in katera orodja so na voljo, da ekipe uresničijo.

Orodja za sodelovanje v G Suite

G Suite se je začel samo z aplikacijami v oblaku. Od prvega dne je bil njihov glavni poudarek enostavno deljenje in komunikacija med ekipami.

Priložena je aplikaciji Hangouts za videokonference in besedilna sporočila. Pogovori Hangouts se vključujejo tudi z Google Voice, ki omogoča brezplačne klice in pošiljanje SMS-ov v ZDA / Kanadi brezplačno.

Orodja za sodelovanje v Suite

G Suite omogoča tudi, da več datotek hkrati dela več datotek. Uporabniki lahko puščajo pripombe in opombe na dokumente, dajejo predloge, pregledajo spremembe in se vrnejo na prejšnjo različico.

Google Koledar in Google Keep olajšata ustvarjanje nalog, seznamov opravkov, dogodkov in časovnih rokov, tako da jih lahko delite s svojo ekipo ali komur koli drugim na svetu.

Orodja za sodelovanje v programu Office 365

Office 365 poskuša oponašati vedenje in videz namiznih različic sistema Microsoft Office. Zaradi tega je njihova orodja za sodelovanje nekoliko težje odkriti in uporabiti.

Orodja za sodelovanje v programu Office 365

Omogoča več uporabnikom hkrati delo na istem dokumentu. Uporabniki zlahka puščajo opombe, komentarje in predloge.

Skype uporablja za besedilna sporočila in videokonference. Čeprav ima brezplačne videokonference in klice Skype-to-Skype, nima brezplačnih klicev Skype-to-Phone. Za klice v lokalni ali mednarodni državi boste morali kupiti številko Skype in dobropis.

Opomba: Skype za podjetja ni na voljo pri programih Office 365 for Business in Business Essentials. Na voljo je samo za načrte Business Premium in Enterprise.

Na splošno Office 365 nekoliko zaostaja pri orodjih za sodelovanje, zaradi česar je manj primeren za oddaljene ekipe.

G Suite proti Office 365 Varnost

Varnost je ena največjih skrbi za mala podjetja pri uporabi aplikacij v oblaku. Poglejmo, kako G Suite in Office 365 ščitata podatke, ki jih shranite na svojih oblačnih platformah.

G Suite varnostne funkcije

G Suite je zgrajen na podlagi Googlove infrastrukture v oblaku in uporablja enake stopnje varnosti, kot jih uporablja sam Google. To vključuje samodejno odkrivanje sumljivih dejavnosti, poskusov lažnega predstavljanja in drugih poskusov vdora.

Kot skrbnik Google omogoča nastavitev različnih pravilnikov, da preprečite nepooblaščen dostop do skrbniške konzole ali katerega koli uporabniškega računa. Lahko uporabite dvofaktorsko preverjanje pristnosti in jo uveljavite za vse svoje uporabnike.

Na voljo je tudi funkcija zaščite pred uhajanjem podatkov, kjer lahko nastavite ključne besede, da blokirate vsako odhodno komunikacijo. G Suite ima vgrajeno odkrivanje neželene pošte, virusa in zlonamerne programske opreme, ki pregleda vse dokumente in priloge.

Varnostne funkcije Office 365

Office 365 omogoča, da omogočite več faktorsko preverjanje pristnosti za vsa uporabniška gesla. Uporablja tudi lastna orodja AI, da se nauči delovnih navad vsakega uporabnika, da odkrije sumljive dejavnosti in jih označi, če kaj ni na mestu.

Vključuje orodje za preprečevanje izgube podatkov za zaščito pred krajo in puščanjem podatkov. Vaša organizacija lahko uporabnikom tudi omeji dostop do naprav, ki jih je izdala družba, z uporabo njihovega orodja za upravljanje naprav.

Office 365 uporablja tudi Microsoftova orodja za odkrivanje neželene pošte, virusa in zlonamerne programske opreme za pregledovanje vseh dokumentov, e-poštnih sporočil in prilog.

Primerjalna shema G Suite proti Office 365

Po branju vseh zgornjih informacij se morda še vedno sprašujete, kateri od teh dveh je boljši za vaše podjetje. Kot lahko opazite, da oba ponujata podobne lastnosti po podobnih cenah.

Primerjajmo G Suite in Office 365 drug za drugega za hitrejši pregled.

LastnostiG SuiteOffice 365
CenitevOsnovni – 5 USD / uporabnik / mesec
Posel – 10 USD / uporabnik / mesec
Podjetje – 29 USD / uporabnik / mesec
Poslovne potrebščine – 6 USD / uporabnik / mesec
Posel – 10 USD / uporabnik / mesec
Business Premium – 15 USD / uporabnik / mesec
Načrti za podjetja, ki se začnejo od 8 USD / uporabnika / mesec z letnimi obveznostmi
Shranjevanje v oblaku30 GB
Neomejeno (1 TB za manj kot 5 uporabnikov)
1 TB za vse načrte
50 GB prostora za shranjevanje e-pošte
AplikacijeDokumenti, Preglednice, Diapozitivi, Keep, Koledar, Hangouts, Gmail, FotografijeWord, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook
Enostavnost uporabe– Boljši skrbniški nadzor
– Boljše spletne in mobilne aplikacije
Boljše namizne aplikacije
SodelovanjeUrejanje več uporabnikov v živo
Klepetalnice Hangouts za videokonference in besedila
Google Voice za telefonske klice in SMS
Urejanje več uporabnikov v živo
Skype za podjetja (na voljo samo s programi Business Premium ali Enterprise)
VarnostVarno profesionalno poslovno e-pošto
Googlova varnostna zaščita v oblaku
Dvofaktorska overitev
Izguba podatkov in preprečevanje uhajanja
Vgrajena neželena pošta, virus in nenavadno odkrivanje dejavnosti
Varno profesionalno poslovno e-pošto
Microsoftova tehnologija zaščite v oblaku
Večfaktorska overitev
Izguba podatkov in preprečevanje uhajanja
Vgrajena neželena pošta, virus in nenavadno odkrivanje dejavnosti
ZačetiKupite G SuiteKupite Office 365

Zaključek – G Suite proti Office 365 – Kateri je boljši?

G Suite in Office 365 sta odlična paketa za produktivnost v oblaku. Oba omogočata, da vaše podjetje sodeluje, shranjuje datoteke v spletu in jih preprosto deli. Oba vas brezplačno uporabljata od kjer koli kjer uporabljate različne naprave.

Verjamemo, da je G Suite veliko boljša izbira za lastnike malih podjetij. Veliko lažje je uporabljati, njihove spletne in mobilne aplikacije so najboljše in verjetno že uporabljate številne njihove aplikacije, kot so Gmail, Koledar, Fotografije, Google Dokumenti in še več.

Druga prednost pri G Suite so cene. Če imate osnovni načrt, lahko kupite več prostora za shranjevanje in s svojimi poslovnimi in podjetniškimi načrti dobite neomejeno skladiščenje.

G Suite ima tudi veliko enostavnejšo skrbniško nadzorno ploščo s tono dokumentacije. Kot lastnik majhnega podjetja boste le tako prihranili čas pri dodajanju zaposlenih in upravljanju računov.

Office 365 je bolj primeren za podjetja na ravni podjetij, kjer vsi zaposleni delajo v pisarni z računalnikom z operacijskim sistemom Windows. Njihove namizne aplikacije so vrhunske, še posebej, če ste v ekosistemu Windows.

Na koncu se resnično odloči, na kateri platformi ste bolj seznanjeni? Če Gmail uporabljate za svoj osebni e-poštni naslov, vam bo všeč G Suite. Če ste navajeni uporabljati Outlook, boste imeli radi Office 365.

Upamo, da vam je ta članek pomagal primerjati Googlov G Suite in Office 365 in ugotoviti, kateri je boljši. Morda boste želeli videti tudi naš seznam najboljših WordPress vtičnikov in orodij za poslovna spletna mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map