Shopify vs WooCommerce – katera je boljša platforma? (Primerjava)

Ali razmišljate o ustanovitvi spletne trgovine? Ne veste, ali bi morali uporabljati Shopify ali WooCommerce?


Shopify in WooCommerce sta dve najboljši platformi e-trgovine na svetu, vsaka s svojimi prednosti in slabostmi.

Kot lastnik podjetja je izbira prave platforme za e-trgovino, ki ustreza vašim poslovnim potrebam, ključnega pomena za vaš uspeh.

V tem priročniku vam bomo pokazali podrobno primerjavo Shopify vs WooCommerce. Cilj je razčleniti njihove prednosti in slabosti, da bi lažje izbrali najboljšo možnost za vašo trgovino e-trgovine.

Shopify proti WooCommerce

Ker gre za podrobno primerjavo Shopify-a in WooCommerce-a, je tukaj na kratko preglednica vsebine:

  • Možnosti podpore

Pregled: Shopify proti WooCommerce

Preden začnemo s poglobljeno primerjavo dveh najbolj priljubljenih platform e-trgovine v spletu, je pomembno, da pokrijemo osnove in izpostavimo tisto, zaradi česar se ta platforma izstopa.

Kaj je Shopify?

Shopify je platforma za e-trgovino vse v enem, ki vam olajša ustvarjanje spletne trgovine, sprejemanje plačil in upravljanje zalog vse z ene platforme, ne da bi se pri tem kdaj skrbeli za tehnične vidike upravljanja spletnega mesta, kot je spletno gostovanje, varnost, predpomnjenje itd.

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce je odprtokodni vtičnik za e-trgovino, zgrajen za WordPress. Omogoča vam, da izkoristite najzmogljivejši sistem za upravljanje vsebin (CMS) in ga uporabite za vodenje spletne trgovine. Zaradi odprtokodne narave lahko prilagodite vsak vidik svoje trgovine in enostavno sestavite razširitve po meri.

Odločitev za izbiro med dvema platformama je v celoti odvisna od vaših potreb in ravni spretnosti.

Kaj iskati v svoji platformi za e-trgovino?

Ob zagonu spletne trgovine je nekaj stvari, ki jih morate absolutno upoštevati. Ti ključni dejavniki vam bodo pomagali odločiti, katera platforma je bolj primerna za vaše potrebe.

  • Proračun – začetni stroški zagon popolnoma funkcionalne trgovine za e-trgovino.
  • Enostavnost uporabe – To bi moralo biti preprosto za uporabo tudi za absolutne začetnike.
  • načini plačila – Podpora za več načinov plačila (npr. PayPal, Stripe, drugi trgovski procesorji).
  • Integracije – Število storitev in orodij tretjih oseb, ki jih lahko vključite za rast vašega podjetja.
  • Prilagodljivost – Platforma bi morala biti sposobna spreminjati obseg, ko raste vaše podjetje.

To so zelo osnovne zahteve, ki jih morajo upoštevati vsi lastniki spletnih trgovin. Glede na vaše potrebe pa boste morda želeli pogledati tudi druge možnosti, kot so pošiljanje, upravljanje zalog, izdajanje računov, davki, dropshipping itd..

Naš cilj tega članka je poglobljeno pogledati, kako Shopify in WooCommerce stojita na teh osnovnih zahtevah in katera od njih je najbolj primerna za vaše potrebe.

Cena: Shopify vs WooCommerce

Stroški so pogosto najpomembnejši dejavniki za lastnike spletnih strani e-trgovine. Oceniti morate stroške začetka, hkrati pa upoštevati spremenljive stroške za dodatne storitve in programsko opremo.

Pravi stroški uporabe Shopifyja

Shopify zelo enostavno zažene vašo spletno trgovino. Njihov osnovni načrt se začne pri 29 USD na mesec, nadgradite pa ga lahko na Shopify načrt za 79 $ ali na Advanced Shopify načrt na 299 USD na mesec.

Pozorno določite cene

Vsak od teh načrtov vključuje ime domene, SSL potrdilo in spletno gostovanje.

Osnovni načrt ima dovolj funkcij za postavitev nove spletne trgovine. Dodate lahko neomejene izdelke, 2 uporabniška računa, neomejeno shranjevanje datotek in še več.

Vendar ta cena ne vključuje orodij in dodatkov drugih proizvajalcev, ki jih boste morali preusmeriti v svojo trgovino Shopify na naslednjo raven. Ko bo vaše podjetje raslo, se bodo ti stroški začeli seštevati in kmalu boste plačali veliko več kot osnovni načrt.

Plačila so še en dejavnik, ki vpliva na vaše stroške. Shopify ponuja lastno rešitev Shopify Payments, ki stane 2,9% + 30 centov na transakcijo.

Če želite uporabiti plačilni prehod drugih ponudnikov ali svoj račun trgovca, vam bomo zaračunali pavšalno pristojbino v višini 2,0% za vse transakcije. To pristojbino lahko znižate na 0,5% z uporabo načrta Shopify Advanced, ki stane 299 USD na mesec.

Te pristojbine za obdelavo plačil so dokaj strme pri uporabi zunanjih plačilnih prehodov. Če pa šele začnete in želite uporabiti rešitev za plačilo Shopify, so pristojbine dokaj primerljive s priljubljenimi platformami, kot sta Stripe in Braintree.

Pravi stroški uporabe WooCommerce

WooCommerce je vtičnik za e-trgovino za WordPress.org (znan tudi kot WordPress, ki ga sam gosti). Je odprtokodna in prosto dostopna kot vtičnik WordPress.

Za začetek trgovine WooCommerce boste potrebovali ime domene, SSL potrdilo in račun za gostovanje WordPress..

Običajno ime domene stane 14,99 USD, SSL potrdilo stane 69,99 USD, spletno gostovanje pa približno 7,99 USD / mesec. To ni poceni, še posebej, ko šele začenjate.

Na srečo obstaja več gostujočih podjetij, ki zdaj ponujajo specializirane gostovalne načrte WooCommerce, kar znatno zniža stroške.

Uvod v WooCommerce

Bluehost, uradni ponudnik gostovanja za WordPress in WooCommerce, se je dogovoril, da bo svojim uporabnikom ponudil brezplačno ime domene, brezplačno SSL potrdilo in popust na spletno gostovanje.

Tako boste lahko spletno trgovino zagnali že za 6,95 USD na mesec.

Kot lahko vidite, so stroški zagon osnovne trgovine WooCommerce bistveno nižji od Shopifyja. WooCommerce vam tudi ne zaračuna odstotek provizije za vaše transakcije, kar je zelo lepo.

Toda stroški WooCommerce se začnejo seštevati, ko kupujete plačane razširitve. Z rastjo vaše spletne trgovine se bodo povečevali tudi stroški gostovanja.

Ključna prednost uporabe storitve WooCommerce pa je, da lahko pogosto najdete brezplačne alternative za plačane razširitve. Svoje stroške lahko obvladate tudi tako, da kupite orodja in vtičnike, kolikor jih potrebujete.

S številom brezplačnih tem in brezplačnih dodatkov za WooCommerce je zagotovo zmagovalec, ko gre za stroške.

Zmagovalec: WooCommerce

Enostavnost uporabe: Shopify vs WooCommerce

Večina uporabnikov, ki začenjajo spletno trgovino, niso spletni oblikovalci ali razvijalci. Tudi uporabniki, ki so seznanjeni z osnovnimi koncepti, potrebujejo platformo, ki je enostavna za uporabo in jim uide.

Poglejmo, kako se Shopify in WooCommerce združita v smislu prijaznosti do uporabnika.

Shopify – Enostavna uporaba

Shopify je platforma v celoti gosti, kar pomeni, da vam ni treba nameščati, upravljati ali posodabljati nobene programske opreme. Prav tako vam ni treba skrbeti za vprašanja glede varnosti, učinkovitosti, varnostnega kopiranja in združljivosti.

Takoj, ko se prijavite, vam pomaga izbrati zasnovo za vaše spletno mesto. Po tem vas vodijo po prilagoditvah in vam nato pomagajo pri dodajanju izdelkov.

Poiščite prilagoditev

Shopify prihaja z intuitivnim vmesnikom povleci in spusti. Upravljanje izdelkov, prodaje in zalog znotraj Shopifyja je prepir.

Slaba stran te vodene, polirane in zelo optimizirane uporabniške izkušnje je, da omejuje vaš nadzor. Uporabljate lahko samo orodja za oblikovanje in razvoj, ki jih nudijo Shopify, ali dodatke, ki so na voljo na njihovem trgu.

Vendar to ni tako slabo, kot se sliši. Velik izbor razširitev in tem, ki so na voljo v Shopifyju, je večini uporabnikov več kot dovolj za začetek in rast spletne trgovine.

WooCommerce – Enostavna uporaba

WooCommerce ni gostujoča platforma, kot je Shopify. To pomeni, da boste morali namestiti WooCommerce, upravljati posodobitve, vzdrževati varnostne kopije in zagotoviti, da je vaše spletno mesto varno. Obstaja veliko brezplačnih in plačanih vtičnikov, ki vam lahko avtomatizirajo večino teh nalog.

Čarovnik za nastavitev WooCommerce

WooCommerce je zelo prilagodljiv, ko gre za prilagoditve. Imate popoln nadzor nad celotno platformo. Svojemu spletnemu mestu lahko dodate katero koli funkcionalnost, ki jo je mogoče predstavljati s pomočjo več kot 55.000+ dodatkov WordPress.

Vendar vgrajenega vleka ni & drop design builder. Lahko uporabite enega od graditeljev strani WordPress, kot je Beaver Builder, vendar to povečuje vaše stroške.

Največja pomanjkljivost fleksibilnosti je, da gre za krivuljo učenja in zahteva bolj priročno upravljanje spletnega mesta. Prav tako se morate prijaviti za račun trgovca ali podobno storitev, kot je Stripe / PayPal.

Čeprav je čarovnik za vodenje nastavitev WooCommerce koristen, se ne približa vkrcanju in enostavni uporabi Shopifyja.

Zmagovalec: Shopify

Načini plačila: Shopify vs WooCommerce

Na spletu je veliko plačilnih prehodov, s katerimi lahko sprejemate plačila. Nekateri načini plačila morda niso primerni za vas, drugi pa morda ne bodo na voljo vašim strankam.

Zato je pomembno, da izbrana platforma ponuja več možnosti plačila. Oglejmo si, kako se Shopify in WooCommerce primerjata, ko gre za plačilne integracije.

Možnosti plačila v Shopify

Shopify ponuja veliko možnosti plačila, ki jih lahko uporabite za prejemanje plačil od kupcev. Ima lastno rešitev za plačila, imenovano Shopify Payments (ki jo poganja Stripe), kot tudi vse priljubljene plačilne prehode tretjih strank..

Potrdi plačila

Težava je v tem, da Shopify zaračuna dodatnih 2% pristojbin za vsako transakcijo prek plačilnih prehodov tretjih oseb. To je nadpovprečno nad transakcijskimi provizijami, ki jih zaračunava plačilni prehod. Pristojbino lahko znižate na 0,5%, tako da za načrt Advanced Shopify plačujete 299 USD na mesec.

Shopify Payments ima pavšalne provizije za kreditne kartice, ni pa drugih provizij. Cene kreditnih kartic se začnejo od 2,9% + 30 ¢ za osnovni načrt in za druge načrte nižje.

Možnosti plačila v WooCommerce

WooCommerce privzeto ponuja plačila PayPal in Stripe. Preko dodatkov podpira tudi vse druge priljubljene ponudnike plačilnih storitev.

Načini plačila WooCommerce

Na področju plačilnih prehodov ima WooCommerce celo podporo za številne regionalne in manj priljubljene plačilne storitve. Ker ni nobene ovire za vstop, lahko katero koli plačilno podjetje ustvari dodatke za WooCommerce in mu nudi podporo..

Kot samoplačniško platformo vam zaračunavajo samo transakcijske provizije s strani vašega plačilnega prehoda ali vaše banke. WooCommerce vam nikoli ne zaračuna% pristojbine za transakcije v trgovini, kar je velik plus.

Če je za vas pomembna izbira lastnega računa trgovca in uporaba prehodov drugih ponudnikov, boste z WooCommerce prihranili veliko denarja. Če pa ste majhna trgovina in ste pripravljeni uporabljati Shopify Payments, ki ima enake stopnje kreditne kartice kot Stripe / Paypal, potem ni nobene razlike.

Zmagovalec: Tie

Integracije in dodatki: Shopify vs WooCommerce

Ne glede na to, kako robustna je platforma za e-trgovino, boste za rast svoje trgovine vedno potrebovali zunanja orodja in storitve. Na primer programska oprema za trženje e-pošte, orodje za generiranje svinčenih izdelkov, orodja za analitiko, storitve za stike z drugimi itd.

Tako Shopify kot WooCommerce imata ogromen imenik razširitev in sta združena z mnogimi tretjimi storitvami.

Omogočite dodatke in integracije

Shopify ponuja močan API in App Store, kjer lahko kupite dodatke drugih proizvajalcev za svojo trgovino Shopify. V trgovini je na stotine aplikacij, ki pokrivajo vsako funkcijo, ki jo želite dodati v trgovino.

Shopify App Store

Za vodenje generacije imajo integracije s programsko opremo, kot je OptinMonster, ki vam pomaga razviti seznam e-poštnih sporočil in zmanjšati opustitev vozička. Imajo aplikacije za SEO, ocene izdelkov, popuste, odštevanja in še več.

Trgovina z aplikacijami Shopify vsebuje brezplačne in plačljive aplikacije. Brezplačne aplikacije običajno ustvarijo tretje storitve, ki imajo lastne cene, aplikacija pa vašo trgovino integrira samo v njihove API-je. Cene za plačane dodatke so različne in večina aplikacij ponuja mesečne naročnine.

WooCommerce Dodatki in integracije

Razširitve za WooCommerce

WooCommerce je odprtokoden in zgrajen na vrhu WordPress-a. To vam omogoča dostop do več kot 55.000 brezplačnih vtičnikov WordPress in še veliko več plačanih vtičnikov.

Te dodatke lahko uporabite za dodajanje plačilnih prehodov, generiranje potencialnih strank, SEO, optimizacijo uspešnosti in skoraj katero koli funkcijo, ki si jo omislite.

Zaradi nizke ovire za vstop je za WooCommerce na voljo veliko več integracij in dodatkov kot Shopify. Skoraj vsa zunanja orodja in ponudniki storitev imajo svoje vtičnike, s katerimi se lahko brez težav integrirajo z vašo trgovino WooCommerce.

Razvijalca lahko tudi najamete, da ustvari integracijo ali vtičnik samo za svoje spletno mesto. Vendar je pomembno upoštevati, da je WooCommerce veliko lažje prilagoditi. Ko smo se osebno podali skozi postopek predložitve vtičnika za WordPress in oddajo aplikacije v trgovino Shopify, lahko rečemo, da je postopek v Shopify vs WooCommerce izredno težji..

Zmagovalec: WooCommerce

Shopify vs WooCommerce Dropshipping

Shopify proti WooCommerce drophippingu

Dropshipping je spletno podjetje, v katerem trgovina e-trgovine ne hrani izdelkov na zalogi. Namesto tega napolni naročilo tako, da izdelke kupi pri prodajalcih in jih nato neposredno pošlje kupcem.

Dropshipping je zaradi svoje nizke stroške postal priljubljen po vsem svetu. Mnogi naši uporabniki so nas prosili, da primerjamo WooCommerce z Shopifyjem za dropshipping in kateri od njih je boljši za dropshipping.

Dropshipping s Shopifyjem

Pri gradnji podjetja Dropshipping bo sprednji del vaše spletne strani videti tako kot vsaka spletna trgovina. Vaši uporabniki bodo lahko brskali po izdelkih, jih dodali v košarico in izvedli plačilo, tako kot bi to storili v kateri koli drugi trgovini e-trgovine..

Odvisno od ponudnika, ki ga izberete, boste morali nato oddati naročilo uporabnika za odpremo.

Shopify ima tudi aplikacije za integracijo za več priljubljenih tržnic Dropshippinga, kot so AliExpress, Oberlo, Printify in še več. Vendar pa ima vsaka od teh prodajnih mest svoje članarine, pošiljanje in druge stroške, ki jih morate upoštevati pri izdelavi spletnega mesta Dropshipping s Shopify.

Dropshipping z WooCommerce

WooCommerce je priljubljena izbira med dropshipping podjetji. Predvsem zato, ker vam WooCommerce omogoča namestitev razširitev, zaradi katerih je izpolnitev naročila lažja.

Zlahka najdete razširitve, ki omogočajo takojšen uvoz izdelkov, izpolnjevanje naročil s vašega spletnega mesta in še več. Lahko celo ustvarite svoj trg e-trgovine, ki drugim prodajalcem omogoča prodajo na vašem spletnem mestu.

Upoštevajte, da imata lahko dobavitelj in prodajalec minimalne zahteve za naročilo, članarino in druge stroške. To morate upoštevati, ko izdelke dodajate v svojo prodajalno WooCommerce dropshipping.

Zmagovalec: WooCommerce

Prilagodljivost in rast: Shopify vs WooCommerce

Verjetno ste že slišali izraz “bolečine v rasti” pri različnih izvršnih direktorjih. Ko se vaše podjetje širi, boste potrebovali več sredstev za obvladovanje novih izzivov in ciljev.

Shopify in WooCommerce se lahko povečata za veliko prometa in naročil, vendar nista ustvarjena enako. Oglejmo si, kako se primerjata obe platformi za e-trgovino, ko gre za razširljivost.

Prilagodljivost za Shopify

Shopify podjetje

Shopify obravnava tehnične dele vaše trgovine, kar pomeni, da vam nikoli ni treba skrbeti za učinkovitost, varnost in razširljivost. Ko vaše podjetje začne rasti, lahko preprosto nadgradite svoje načrte Shopify.

Njihova infrastruktura zlahka rešuje vaše rastoče podjetje, ne da bi vam bilo treba skrbeti za izpade, varnostne kopije, posodobitve ali varnost. Ponujajo tudi podjetniške storitve kot del načrta Shopify Plus.

To odvzame boleč del rasti, hkrati pa poveča vaše stroške poslovanja. Vaši stroški bodo rasli in morali boste ustrezno načrtovati.

Dober del tega je, da vam bodo stroški poravnali, da vam ni treba najeti / upravljati tehničnega osebja.

Prilagodljivost za WooCommerce

WooCommerce Scalability

WooCommerce je samoplačnikova platforma, s katero ste odgovorni za vzdrževanje posodobitev, varnostnih kopij in varnost svojega spletnega mesta.

V vašem začetnem načrtu gostovanja WooCommerce zmanjkuje virov, ker vaša trgovina začne dobivati ​​več prometa.

Dobra stran je, da imate veliko možnosti za upravljanje rasti, saj imate popoln nadzor nad svojo spletno stranjo. Začenši z boljšim upravljanjem virov s predpomnjenjem do nadgradnje vašega gostiteljskega načrta na močnejše strežnike.

Stroški gostovanja v WooCommerce se bodo povečali, vendar boste imeli boljši nadzor nad viri in boste lahko poskrbeli, da ne boste plačevali sredstev, ki jih ne potrebujete. Za povečevanje vaše trgovine WooCommerce lahko uporabite upravljanega ponudnika gostovanja WordPress, kot je WP Engine ali LiquidWeb..

Kljub nadzoru, ki ga ponuja WooCommerce, nekateri lastniki podjetij preprosto raje brez težav.

Zmagovalec: Shopify

Možnosti podpore za WooCommerce vs Shopify

Tako WooCommerce kot Shopify sta zelo enostavni za uporabo. Vendar pa včasih morda potrebujete pomoč, da se naučite, kako narediti nekaj novega v svoji trgovini.

Oglejmo si, kako WooCommerce in Shopify ravnata s podporo in kakšne so vaše možnosti za pomoč, kadar je to potrebno.

Možnosti podpore pri Shopify

Shopify je platforma v celoti gosti, kar pomeni, da nadzorujejo programsko opremo in so tisti, ki svojo platformo najbolje poznajo.

Shopify nudi 24/7 podporo prek klepeta v živo, telefona, e-pošte in Twitterja. Za uporabnike, ki želijo stvari popraviti sami, Shopify ponuja obsežno dokumentacijo, navodila za uporabo, bazo znanja, video vadnice in forume.

Omogočite možnosti podpore

Prav tako vzdržuje imenik Shopify Experts, ki ga lahko najamete, če potrebujete dodatno pomoč ali če želite vključiti tretjo rešitev.

Shopify ne nudi nobenih drugih aplikacij ali tem, ki jih uporabljate.

Možnosti podpore za WooCommerce

WooCommerce je najbolj priljubljena platforma za e-trgovino na svetu, kar pomeni, da obstaja veliko podpornih možnosti, ki jih lahko uporabite po potrebi.

Na uradni spletni strani je obsežna dokumentacija, vaje in vodniki, ki vam omogočajo, da si pomagate sami. Imajo tudi forume za podporo, na katerih lahko poiščete pomoč drugih uporabnikov in strokovnjakov WooCommerce.

WooCommerce je samoplačniška platforma, kar pomeni, da je za zagotavljanje podpore za težave s strežnikom odgovoren vaš ponudnik gostovanja.

Za vašo temo in razširitve WooCommerce so ti razvijalci odgovorni za odgovore na vprašanja o podpori v zvezi z njihovimi izdelki.

Zaradi svoje izjemne priljubljenosti je precej lažje in pogosto ceneje poiskati razvijalce, ki vam bodo pomagali odpraviti težave s trgovino WooCommerce. Razvijalce lahko najdete na spletnih mestih za freelancing za odpravljanje težav z WooCommerce.

Zmagovalec: Shopify

WooCommerce vs Shopify: Katera je najboljša platforma e-trgovine?

Shopify in WooCommerce sta močni platformi za zagon vaše trgovine e-trgovine. Resnično se spusti v vaše osebne spretnosti in želje.

Shopify je veliko lažji za uporabo. Ne potrebujete ničesar, da namestite in lahko začnete hitro. Nastavitev plačil je enostavnejša in z njimi je enostavno razumeti cenovne načrte.

Pomanjkljivost Shopifyja je, da nimate popolnega nadzora nad vsem. S stroški za transakcije, dodatki in integracije lahko vaši stroški narastejo visoko. Možnosti nadgradnje so omejene na izbiro načrtov in stroškov ne morete upravljati s plačilom v porastu.

WooCommerce je odprtokoden in vam omogoča popoln nadzor nad vašo spletno stranjo. Veliko manj stane zagnati spletno trgovino z WooCommerce, posebej s temi podjetji za gostovanje WooCommerce.

Pomanjkljivost je, da boste morali vzdrževati programsko opremo. Prihaja z malo krivulje učenja. Vendar jo milijoni začetnikov že uporabljajo in dokaj hitro preidejo skozi fazo učenja.

Če iščete stroškovno učinkovito rešitev in želite imeti popoln nadzor nad svojo spletno trgovino, je WooCommerce najboljša platforma za vas.

Če želite nekaj popolnoma brez težav, ki ima neskončno skalabilnost, je Shopify najboljša platforma za vas.

Upamo, da vam je ta članek pomagal primerjati prednosti in slabosti Shopify vs WooCommerce. Morda boste želeli pogledati tudi naš vodič o tem, kako izbrati najboljšega ustvarjalca spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me