Wordfence vs Sucuri – katera je boljša? (V primerjavi)

Wordfence in Sucuri sta dva najboljša in najbolj priljubljena varnostna vtičnika WordPress na trgu.


Obe strani sta zelo priporočljiva in izjemno koristna pri varovanju spletnega mesta WordPress. Tako začetniki težko izberejo, kateri je pravi za njih.

Medtem ko imata Sucuri in Wordfence veliko podobnih lastnosti, ima vsak svoje prednosti in slabosti.

V tem članku bomo primerjali Wordfence in Sucuri in s tem delili, katera je po našem strokovnem mnenju boljša za splošno WordPress varnost.

Sucuri vs Wordfance, kateri je boljši za varnost

Primerjava Wordfence in Sucuri – Kaj iskati?

Wordfence in Sucuri sta dva vrhunska varnostna vtičnika WordPress. Oba ponujata celovito zaščito pred napadi grobe sile, okužbo z zlonamerno programsko opremo in krajo podatkov.

Kot lastnik spletnega mesta morate izbrati varnostni vtičnik, ki ne samo da ščiti vaše spletno mesto, ampak tudi učinkovito. Želeli bi tudi nekaj, kar zahteva malo vzdrževanja, zato se lahko osredotočite na rast vašega podjetja.

Nazadnje morate izbrati varnostni vtičnik, ki je enostaven za uporabo in ne potrebuje tehničnih znanj za namestitev / vzdrževanje.

V tem priročniku bomo primerjali Sucuri proti Wordfenceu drug ob drugem. Naša primerjava je razdeljena na naslednje kategorije:

  • Enostavnost uporabe
  • Požarni zid za spletno mesto (WAF)
  • Nadzor varnosti in obvestila
  • Optični bralnik
  • Hakirano spletno mesto počistite

Ob tem si poglejmo, kako se Wordfence proti Sucuri zlaga in kateri je najboljši celoten WordPress varnostni vtičnik.

Enostavnost uporabe

Varnost spletnih strani je zelo zapleteno in tehnično področje. Zato je naša prva primerjalna kategorija enostavna uporaba.

Poglejmo, kako enostavno je za zaščito vašega spletnega mesta uporabljati Wordfence vs Sucuri.

Wordfence – Enostavna uporaba

Nastavitev Wordfencea je dokaj enostavna. Takoj po namestitvi vtičnika vas prosimo, da navedete e-poštni naslov, na katerega želite prejemati varnostna obvestila. Prav tako bi se morali strinjati z njihovimi pogoji storitve.

Namestitev Wordfence

Po tem boste videli čarovnika za vkrcanje, ki vam bo pomagal, da se seznanite z nadzorno ploščo Wordfence. Nakazuje, kje boste videli varnostna obvestila in preglede.

Nadzorna plošča Wordfence

Vtičnik vklopi požarni zid spletne strani v načinu učenja in v ozadju zažene samodejno skeniranje. Glede na velikost vašega spletnega mesta boste ob pregledu končale obvestila.

Če kliknete obvestilo, bodo prikazane njegove podrobnosti s priporočenimi ukrepi, ki jih morate izvesti. Na primer, tukaj nam je pokazalo, da ima naša WordPress tema na voljo novejšo različico.

Varnostna vprašanja

Požarni zid privzeto deluje kot vtičnik WordPress, ki ni zelo učinkovit. Wordfence vam omogoča, da jo zaženete v razširjenem načinu za boljšo zaščito, vendar jo boste morali nastaviti ročno (več o tem kasneje).

Osnovna nastavitev vtičnikov Wordfence je dokaj enostavna in ne zahteva preveč uporabniškega vnosa. Uporabniški vmesnik je nekoliko zamašen, kar lahko začetnikom oteži iskanje določenih nastavitev / možnosti.

Sucuri – Enostavna uporaba

Sucuri ponuja čistejši uporabniški vmesnik, brez nepotrebnih pozivov po zaslonu. Po aktiviranju izvede tudi hitro skeniranje in na nadzorni plošči vtičnika boste videli obvestila.

Sucuri armaturna plošča

Požarni zid aplikacij za spletno mesto Sucuri (WAF) je požarni zid, ki temelji na oblaku, kar pomeni, da ne deluje na vašem strežniku. Z drugimi besedami, na vašem koncu ni potrebno tehnično vzdrževanje.

Dodati boste morali ključ API in konfigurirati nastavitve DNS za ime vaše domene. To bo požarnemu zidu omogočilo, da ujame zlonamerni promet, preden sploh doseže vaš strežnik WordPress gostovanje.

Po namestitvi vam ne bo treba skrbeti za posodabljanje ali vzdrževanje v prihodnosti.

Sucuri omogoča tudi enostavno izvajanje priporočljivih nastavitev varnostnega utrjevanja na vašem spletnem mestu. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete za uporabo različnih nastavitev varnostnega utrjevanja.

Utrjevanje varnosti WordPressa s Sucuri

Celoten uporabniški vmesnik je lep. Vendar bodo uporabniki še vedno morali iskati globlje, da bi našli možnosti, ki jih iščejo.

Posodobitev strežnikov imen v registratorju domen je dodaten korak, ki je potreben za nastavitev požarnega zidu Sucuri, in za nekatere nestrokovne uporabnike je lahko nekoliko težaven. Dobra stvar je, da vam bodo lahko pomagali najbolj priljubljeni registratorji domen, kot so Domain.com, GoDaddy itd..

Zmagovalec: Sucuri

Požarni zid za spletno mesto (WAF)

Požarni zid spletne aplikacije spremlja promet na vašem spletnem mestu in blokira običajne grožnje varnosti. Požarni zid obstaja na različne načine (aplikacija, ki temelji na oblaku).

Verjamemo, da so požarni zidovi v oblaku dolgoročno bolj učinkoviti in zanesljivi.

Tako Sucuri kot Wordfence ponujata požarni zid za spletne strani, poglejmo, kako se razlikujeta.

Požarni zid za spletno aplikacijo Wordfence

Wordfence ponuja požarni zid za spletne strani, ki spremlja in blokira zlonamerni promet na spletnem mestu.

Wordfence požarni zid

To je požarni zid na aplikaciji, kar pomeni, da deluje na vašem strežniku in je manj učinkovit kot požarni zid v oblaku.

Wordfence ga privzeto vklopi v osnovnem načinu. To pomeni, da je požarni zid delujoč kot vtičnik WordPress, zato se mora WordPress, preden se blokira napad, naložiti. To lahko porabi veliko virov strežnika in ni učinkovito.

Če želite to spremeniti, boste morali ročno nastaviti požarni zid Wordfence v razširjenem načinu. To bo omogočilo požarni zid Wordfence za spremljanje prometa, preden doseže vašo namestitev WordPress.

Ker je požarni zid končne točke, Wordfence lahko blokira promet šele, ko je že dosegel vaš strežnik gostovanja. V primeru DDOS napada ali grobe sile poskusi bodo še naprej vplivali viri vašega strežnika in delovanje vašega spletnega mesta bo upadalo. Lahko celo zruši.

Ko prvič aktivirate Wordfence, je njihov požarni zid v načinu učenja. Izvede se, kako vi in ​​drugi uporabniki dostopate do vašega spletnega mesta WordPress. V tem času se ne uporablja več pravil požarnega zidu, da bi zagotovili, da zakoniti uporabniki spletnih strani niso slučajno blokirani.

Požarni zid za aplikacije za Sucuri

Sucuri ponuja požarni zid za uporabo v oblaku, kar pomeni, da blokira sumljiv promet, še preden doseže strežnik gostovanja.

Sucuri WAF

Tako prihranite veliko virov strežnika in takoj izboljšate hitrost vašega spletnega mesta. Sucurijevi strežniki CDN se nahajajo v različnih regijah, kar je še dodaten bonus za hitrost spletnega mesta.

Če želite uporabljati požarni zid, boste morali spremeniti nastavitve DNS imena vaše domene. Ta sprememba bi omogočila, da ves promet vašega spletnega mesta poteka prek strežnikov Sucuri.

Osnovnega ali razširjenega načina ni. Ko je namestitev končana, bo Sucuri’s WAF začel zaščititi vaše spletno mesto pred zlonamernimi zahtevami, napadi DDOS in poskusi ugibanja gesla..

Imajo močan algoritem strojnega učenja, ki je dovolj izpopolnjen, da prepreči lažne pozitivne rezultate.

Sucuri vas med DDoS-om pusti iz načina visoke varnosti v paranoični način. S tem zagotovite, da se strežnik vašega spletnega mesta ne zruši.

Zmagovalec: Sucuri

Nadzor nad varnostjo in obvestila

Kot lastnik spletnega mesta morate čim prej vedeti, če je na vašem spletnem mestu kaj narobe. Varnostno vprašanje vas lahko stane kupcev in denarja.

Za prejemanje teh obvestil morate poskrbeti, da lahko vaše spletno mesto WordPress pošilja e-poštna sporočila. Najboljši način za to je uporaba storitve SMTP za pošiljanje e-poštnih sporočil WordPress.

Oglejmo si, kako Wordfence in Sucuri obravnavata spremljanje in opozorila spletnega mesta.

Nadzor nad besedi in opozorila

Wordfence ima odličen sistem obveščanja in opozoril. Najprej bodo obvestila označena poleg menija Wordfence na stranski vrstici in nadzorni plošči programa WordPress.

Obvestila na nadzorni plošči v Wordfenceu

Izpostavljeni so glede na resnost. Če želite izvedeti več o tem in kako ga odpraviti, lahko kliknete obvestilo.

Vendar bi to videli šele, ko se prijavite na nadzorno ploščo WordPress.

Wordfence ima tudi takojšnja obvestila po e-pošti. Če želite konfigurirati opozorila po e-pošti, pojdite na Wordfence »Vse možnosti strani in se pomaknite navzdol do razdelka »Nastavitve opozorila po e-pošti«.

Opozorila po e-pošti v Wordfenceu

Tu lahko vklopite ali izklopite opozorila po e-pošti. Izberete lahko tudi stopnjo resnosti, če želite poslati opozorilo po e-pošti.

Nadzor nad nadzorom in opozorila

Sucuri prikazuje tudi kritična obvestila na vaši nadzorni plošči. V zgornjem desnem kotu zaslona je prikazan status osnovnih WordPress datotek.

Opozorila nadzorne plošče Sucuri

Spodaj bodo prikazani dnevniki revizij in zdravstveno stanje spletnega mesta.

Sucuri prihaja s popolnim sistemom za upravljanje opozoril. Preprosto obiščite Sucuri Varnost »Nastavitve stran in preklopite na zavihek Opozorila.

Opozorila Sucuri

Dodate lahko e-poštne naslove, o katerih želite biti obveščeni. Po tem lahko še dodatno prilagodite opozorila po e-pošti.

Prilagodite obvestila o opozorilu po e-pošti Sucuri

Izberete lahko dogodke, o katerih želite biti obveščeni, število opozoril na uro in prilagoditi nastavitve za napade silovitih napadov, vrste objav in opozorilne e-poštne teme.

Njihov požarni zid za spletne strani bo na vaš e-poštni naslov poslal tudi samodejna opozorila na visoki ravni.

Zmagovalec: Kravata

Skener zlonamerne programske opreme

Oba vtičnika sta z vgrajenim varnostnim skenerjem, s katerim lahko preverite na svojem mestu WordPress zlonamerno programsko opremo, spremenjene datoteke in zlonamerno kodo.

Poglejmo, kako Wordfence in Sucuri iščeta zlonamerno programsko opremo in druge težave.

Wordfence Malner Scanner

Wordfence ima močan optični bralnik, ki je zelo prilagodljiv, da ustreza vašim gostiteljskim okoljem in varnostnim težavam.

Optično branje je privzeto omogočeno z omejenimi nastavitvami skeniranja (za shranjevanje strežniških virov v skupnih gostovalnih načrtih).

Wordfence skener

Za brezplačno različico Wordfence samodejno določi urnik skeniranja za vaše spletno mesto. Uporabniki premium različice lahko sami izberejo razpored skeniranja.

Optični bralnik lahko nastavite tako, da deluje v različnih načinih. Nekatere možnosti optičnega branja so na voljo samo s premijsko različico.

Skener Wordfence lahko preveri tudi vaš vtičnik in teme, da se ujemajo z različico repozitorija.

Sucuri skener zlonamerne programske opreme

Optični bralnik programske opreme Sucuri uporablja API za preverjanje spletnega mesta. Ta API samodejno preveri vaše spletno mesto pred več API-ji za varno brskanje, da se prepriča, da vaše spletno mesto ni na črnem seznamu.

Samodejno preveri celovitost vaših osnovnih WordPress datotek in se prepriča, da niso spremenjene.

Nastavitve optičnega branja lahko prilagodite od Sucuri Varnost »Nastavitve strani in s klikom na zavihek optičnega bralnika.

Nastavitve skenerja Sucuri

Brezplačni optični bralnik Sucuri deluje na javno dostopnih datotekah na vašem spletnem mestu. To ni specifični optični bralnik za WordPress, zato je neverjetno dober pri zaznavanju katere koli vrste zlonamerne programske opreme in zlonamerne kode.

Prav tako je manj vsiljiv na vire vašega strežnika, kar je dodaten bonus.

Zmagovalec: Sucuri

Hakirano spletno mesto počistite

Čiščenje prekaljenega spletnega mesta WordPress ni enostavno. Zlonamerna programska oprema lahko vpliva na več datotek, vbrizga povezave v vašo vsebino ali vas blokira iz lastnega spletnega mesta.

Ročno čiščenje vsega ni mogoče za večino začetnikov.

Na srečo tako Wordfence kot Sucuri ponujata storitev čiščenja in odstranitve zlonamerne programske opreme. Poglejmo si, katera mu gre bolje.

Čiščenje spletnega mesta Wordfence

Storitev čiščenja spletnega mesta Wordfence ni vključena v njihove brezplačne ali premium načrte. Prodaja se ločeno kot dodatna storitev.

Storitev čiščenja spletnega mesta Wordfence

Čiščenje spletnega mesta vam bo prineslo tudi premium licenco Wordfence za eno spletno mesto.

Postopek čiščenja zlonamerne programske opreme je precej neposreden. Preiskali bodo vašo spletno stran z zlonamerno programsko opremo / okužbo in nato očistili vse prizadete datoteke.

Njihova ekipa bo tudi raziskala, kako so hekerji dobili dostop do vaše strani. Pripravili bodo podrobno poročilo o celotnem postopku čiščenja s predlogi za preprečevanje v prihodnosti.

Sucuri Site Cleanup

Vsi plačani Sucuri načrti vključujejo storitev čiščenja spletnih strani. To je čiščenje spletnega mesta, odstranjevanje črnih seznamov, popravilo neželene pošte SEO in zaščita WAF za preprečevanje prihodnosti.

Čiščenje spletnega mesta Sucuri

Resnično so dober za čiščenje zlonamerne programske opreme, vbrizgano kodo za neželeno pošto in datoteke za dostop do zunanjih vrat.

Proces je precej naravnost naprej. Odprite vozovnico za podporo in njihova ekipa bo začela delati na postopku čiščenja.

Uporabili bodo vaše poverilnice za dostop do FTP / SSH ali cPanel. Med postopkom vodijo dnevnik vsake datoteke, ki se je dotaknejo, in samodejno varnostno kopirajo vse.

Winnner: Kravata

Zaključek

Tako Wordfence kot Sucuri sta odlična varnostna vtičnika WordPress. Vendar verjamemo, da je Sucuri najboljši WordPress varnostni vtičnik na splošno.

Ponuja WAF v oblaku, ki izboljšuje uspešnost in hitrost vašega spletnega mesta, obenem pa blokira zlonamerni promet in napadi grobe sile.

Wordfence je dobra brezplačna možnost, če nimate nič proti uporabi požarnega zidu in optičnega bralnika.

Če iščete brezplačen požarni zid spletnega mesta v oblaku, lahko Cloudflare uporabite kot brezplačno alternativo, vendar ne nudi celovite zaščite. Oglejte si našo primerjavo Sucuri proti Cloudflare.

Opomba urednika: Za povečanje naše varnosti uporabljamo Sucuri na spletnem mestu WPBeginner. Oglejte si naš podroben pregled Sucuri.

Upamo, da vam je ta članek pomagal primerjati Wordfence proti Sucuri in ugotoviti, kateri je boljši za vaše potrebe. Za zaščito svojega spletnega mesta boste morda želeli upoštevati tudi naš celotni varnostni vodnik za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me