WordPress vs. Medium – Kateri je boljši? (Prednosti in slabosti)

Uporabniki nas pogosto sprašujejo, zakaj naj uporabljajo WordPress namesto drugih brezplačnih blogerskih storitev, kot so Blogger, Ghost, Tumblr itd.? Medium je hitro rastoča brezplačna blogerska platforma, ki vsem omogoča ustvarjanje zgodb in osebni prostor na spletu. V tem članku bomo primerjali WordPress in Medium s prednosti in slabostmi posameznih platform.


WordPress vs Medium - Kateri je boljši?

Pomembno: Upoštevajte, da je ta primerjava med samoplačniškimi spletnimi stranmi WordPress.org in Medium, ne WordPress.com proti Medium. Oglejte si naš vodnik o razliki med samo gostovanjem WordPress.org in WordPress.com.

1. Lastništvo nad vašo vsebino

Medium je brezplačna spletna skupnost, kjer lahko vsakdo deli svoje zgodbe. Je enostaven za uporabo, zanesljiv in ima vgrajene funkcije socialnega omrežja.

Vendar niste lastnik Medium. V lasti je podjetja „Srednja korporacija“, zato se lahko odločijo, da ga bodo zaprli, objavili nove načrte cen ali kadar koli preklicali račun..

Po drugi strani pa vam WordPress omogoča lastništvo lastne vsebine. Ker gostite svoje spletno mesto, imate popoln nadzor nad svojimi podatki in s kom jih delite.

2. Odraščanje v lastno blagovno znamko

Srednja blagovna znamka je prikazana v publikaciji Medium

Ko uporabljate medij, skupaj s svojimi zgodbami oglašujete njihovo blagovno znamko. Za to ne boste plačani. Če niste znan avtor, obstaja velika verjetnost, da bi si uporabniki Medium zapomnili, da so na Mediumu brali zgodbo, ne da bi se sploh spomnili vašega imena.

Medium je tudi omrežje, ki pomeni, da se vsebine drugih avtorjev pogosto prikažejo kot naslednje zgodbe pod lastno zgodbo. Svojim uporabnikom omogočite branje člankov drugih znamk in avtorjev.

V WordPressu imate popoln nadzor nad tem, kako želite promovirati svojo blagovno znamko. Ko vaše spletno mesto raste v priljubljenosti, se sami odločite, kako izkoristiti svojo vsebino in prepoznavnost blagovne znamke. Vaša vsebina in ideje so prepoznane samo po vašem imenu.

Ker imate popoln nadzor nad svojim WordPress spletnim mestom, lahko naredite veliko več, da povečate čas, ki ga uporabniki preživijo na vašem spletnem mestu.

3. Možnosti oblikovanja

Medij omogoča izbiro postavitve za vašo objavo. V glavo dodate svoj logotip, barvo ozadja ali sliko. Za postavitev lahko izberete postavitev na osnovi mreže ali toka. Ta urejevalnik povleci in spusti je zelo enostaven za uporabo in ponuja več možnosti prilagajanja.

Kljub temu je še vedno pojavljanje vaših publikacij omejeno na možnosti, ki so na voljo v programu Medium. Ne morete izbrati svojega lastnega oblikovanja in postavitve za svoje spletno mesto.

Po drugi strani je na voljo na tisoče brezplačnih in plačljivih tem WordPress. Te teme so oblikovali profesionalci z inovativnimi dizajni in neomejenimi možnostmi prilagajanja.

Teme WordPressa ponujajo neomejene možnosti oblikovanja

WordPress vam omogoča prilagodljivost za izdelavo spletnega mesta, ki je edinstveno vaše. Če lahko porabite malo več, potem lahko najamete oblikovalce in razvijalce, da ustvarijo kakršno koli spletno stran, ki jo je mogoče zamisliti.

4. Svoboda gibanja

Premik vašega spletnega dnevnika

Medij vam omogoča izvoz podatkov v obliki HTML. To otežuje izvoz podatkov na druge platforme, kot je WordPress. Odzivov in všečkov na vaše izdelke ni mogoče izvoziti.

Nastavitev preusmeritev iz Medium na WordPress je skoraj nemogoča. Tudi če uporabljate domeno po meri na mediju, boste morali še vedno ročno nastaviti preusmeritev za vsako zgodbo na svoji novi platformi.

WordPress vam kot odprtokodno platformo omogoča svobodo premikanja vseh vsebin. Svoje podatke lahko uvozite / izvozite iz programa WordPress z uporabo vtičnikov uvoznikov.

Uporabnike lahko tudi uvažate / izvozite in komentirate. WordPress ponuja tudi neverjetne varnostne vtičnike, ki vam omogočajo, da obnovite in preselite spletno mesto na novega gostitelja ali celo novo ime domene.

5. Možnosti podpore

Medium ima obsežno dokumentacijo in sistem za podporo na vozovnicah. Trenutno je podpora brezplačna za vse uporabnike. Odgovore nudi srednje osebje, njihov odzivni čas pa je odvisen od števila prošenj za podporo, ki jih čakajo v obravnavi.

WordPress je projekt, ki ga vodi skupnost. Pooblasti več kot 26% vseh spletnih strani na internetu. Brezplačna podpora skupnosti je na voljo na spletnem mestu WordPress.org. (Glej: zakaj je WordPress brezplačen?)

Podpora za WordPress.org

Poleg tega boste našli podporo za WordPress na neštetih drugih platformah, kot so StackExchange, YouTube, SitePoint itd. Oglejte si naš vodič, kako pravilno zaprositi za podporo WordPress-a in ga pridobiti.

Sam WPBeginner je največje mesto WordPress virov za začetnike. Na voljo imamo na stotine navodil, vaj, videov in navodila po korakih za ustvarjanje kakršnih koli spletnih strani z WordPressom. Oglejte si naš vodič o tem, kako kar najbolje izkoristiti brezplačne vire WPBeginner.

6. Varnost

Medium je platforma v celoti gosti, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za programsko opremo. Vaše vsebine strežejo visoko varni srednje veliki strežniki. Vaši zasebni podatki se varujejo z varnostnimi ukrepi industrijskih standardov.

WordPress je samoplačniška platforma. To pomeni, da ste odgovorni za varnost in zaščito svojega spletnega mesta. WordPress je znan po hitrem odzivanju na varnostne težave s takojšnjimi posodobitvami, ki se samodejno namestijo na milijone WordPress spletnih mest.

Varnost WordPressa

Pri WPBeginner uporabljamo Sucuri za zaščito našega spletnega mesta pred zlonamernimi napadi. Oglejte si, kako nam je Sucuri v 3 mesecih pomagal blokirati 450.000 napadov.

7. Prihodnost

Medium je zasebno podjetje v lasti „A Medium Corporation“. Trenutno ima podjetje omejene možnosti zaslužka, ki jo ponujajo partnerstva z izbranimi blagovnimi znamkami za manjše založnike. Ne vemo zagotovo, kaj ima prihodnost za Medium. Lahko preživi in ​​zasluži, ali pa izgine kot desetine drugih brezplačnih storitev gostovanja vsebin pred njim.

WordPress je projekt z odprto kodo, ki ga upravlja skupnost tisoč neodvisnih razvijalcev in uporabnikov. Fundacija WordPress ščiti pravne svoboščine programa WordPress, kar zagotavlja, da se bo projekt nadaljeval, tudi če osnovni razvijalci zapustijo projekt.

Obstaja že več kot 13 let in je prerasel v največji sistem za upravljanje vsebin na svetu. Varno lahko rečemo, da bo WordPress že dolga leta.

Za več podrobnosti glejte naš vodič o tem, kdo je lastnik WordPress-a in kako WordPress zasluži?

Ste pripravljeni, da začnete z WordPressom? Upoštevajte naš korak za korakom navodila o tem, kako zagnati WordPress blog.

Upamo, da vam je ta članek pomagal primerjati prednosti in slabosti programa WordPress in Medium. Morda boste želeli videti tudi naše vodiče o najpogostejših napačnih predstavah o WordPressu in zakaj je WordPress brezplačen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map