WordPress vs Weebly – Kateri je boljši? (Primerjava)

Se poskušate odločiti med WordPressom in Weeblyom, da zgradite svoje spletno mesto? WordPress je priljubljena izbira in pokriva 23% vseh spletnih strani na internetu, vendar je Weebly še ena rešitev, ki omogoča izdelavo spletnega mesta, spletnih dnevnikov in trgovin e-trgovine. Če se sprašujete, kakšna je razlika med Weeblyjem in WordPressom, potem ste na pravem mestu. V tem članku bomo primerjali WordPress in Weebly, tako da bomo našteli prednosti in slabosti vsakega, tako da se boste lahko odločili, kateri je boljši za vas.


WordPress vs Weebly primerjava

Opomba: Ta članek Weebly primerja s spletnimi mesti WordPress.org, ki jih sam gostuje, in ne z blogi WordPress.com. Oglejte si naš vodič o tem, kakšna je razlika med WordPress.com in WordPress.org.

Različica videoposnetka

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali bi ga radi prebrali v svojem tempu, nadaljujte z branjem.

Gostovana platforma vs samostojno gostovanje

Weebly je popolnoma gosti storitev. To pomeni, da vaše spletno mesto prebiva na njihovih strežnikih in morate upoštevati njihove pogoje storitve. Če bi se odločili za zamenjavo platform, je postopek selitve izredno težaven. Njihovo skrbniško območje ima vsa orodja, ki jih lahko uporabite za izdelavo, urejanje in upravljanje spletnega mesta Weebly.

WordPress je na drugi strani brezplačna programska oprema, ki jo lahko namestite na svoj račun za spletno gostovanje. To pomeni, da imate 100% vse vsebine, WordPress pa zelo enostavno preklopi na drugo platformo, če se za to odločite..

Oglejte si naš vodič o tem, kako začeti WordPress blog (korak za korakom).

Zmagovalec: WordPress

Funkcije in vtičniki

Lastnosti

Weebly ponuja dobro izbiro vgrajenih orodij s svojo platformo. To vključuje možnost dodajanja spletne trgovine, bloga, kontaktnega obrazca, fotografij itd. Najboljši del vgrajenih funkcij je, da vam ni treba namestiti razširitve ali aplikacije.

Če pa potrebujete funkcijo, ki ni na voljo v Weeblyu, potem imate težave, ker ne morete najeti oblikovalca ali razvijalca, da bi jo dodal namesto vas.

Po drugi strani ima WordPress vse funkcije, o katerih lahko sanjate: spletne trgovine, kontaktne obrazce, galerije, portfelj, SEO itd. Vendar večina teh funkcij ni vnaprej nameščenih in jih morate dodati z vtičniki.

V uradnem imeniku vtičnikov WordPress je na voljo več kot 37.000 brezplačnih vtičnikov. Da ne omenjam nešteto drugih premium vtičnikov, ki so na voljo na spletnih straneh tretjih oseb. Če si lahko omislite kakšno funkcijo, obstaja velika možnost, da vtičnik za to že obstaja. Vtičniki, kot je WordPress SEO by Yoast, naredijo WordPress bolj SEO prijaznega kot Weebly.

Najboljši način razmišljanja o funkcijah v WordPressu proti Weeblyu je gledanje funkcijskih telefonov v primerjavi s pametnimi telefoni (iPhone ali Android). WordPress je pametni telefon, ki je na voljo z vsemi osnovnimi stvarmi, vendar lahko namestite aplikacijo in dodate novo funkcionalnost. Weebly je funkcijski telefon, ki ne omogoča nameščanja aplikacij. Dobiš, kar gre.

Zmagovalec: WordPress

Izbira oblikovanja in postavitve

Weebly se odlično odreže pri oblikovanju, najbolj zaželena lastnost Weeblyja pa je njihova priprava za povleci in spusti strani. Trenutno imajo skoraj 100 tem, ki jih lahko prilagodite z njihovimi orodji za povleci in spusti. Je zelo enostaven za uporabo in izredno prijazen do začetnikov.

Weebly Builder

WordPress ne prihaja z vgrajenim ustvarjalcem strani za povleci in spusti. Na voljo pa je na tisoče že izdelanih predlog, ki ponujajo funkcionalnost povlečevanja. Številne so na voljo brezplačno v uradnem imeniku tem WordPress.org. Druge teme lahko kupite v tematskih trgovinah, kot so StudioPress, Themify in ThemeLab.

WordPress ima tudi teme povleci in spusti, ki jih je ustvaril Themfiy, kar omogoča zelo enostavno ustvarjanje lastnih postavitev.

Na tisoče tem WordPress, med katerimi lahko izbirate

Zmagovalec: Weebly

e-trgovina in poslovanje

Trgovina

Weebly omogoča odpiranje lastne spletne trgovine. Vendar so njihove značilnosti zelo osnovne in ne morete veliko storiti, da bi svojo trgovino prilagodili tako, kot želite.

Weebly zaračuna 3% transakcijske pristojbine poleg pristojbine, ki vam jo bo zaračunal plačilni procesor, kot sta Stripe in PayPal. To pomeni, da plačujete dvakrat transakcijske pristojbine. Na svoj poslovni načrt lahko nadgradite 25 USD na mesec, da odstranite dodatno pristojbino za transakcije.

WordPress ima več robustnih vtičnikov za e-trgovino, ki omogoča ustvarjanje lastne spletne trgovine, kot so WooCommerce, EasyDigitalDownloads, iThemes Exchange, WP eCommerce in več drugih.

Večina teh je na voljo z desetimi vnaprej pripravljenimi temami, dodate lahko kupone, prilagodite potrdila in v bistvu vse, kar želite storiti.

Prav tako ni dodatnih transakcijskih stroškov. Vse, kar plačate, so pristojbine za plačilni procesor, ki jih boste morali plačati s katero koli platformo.

Zmagovalec: WordPress

Prenosljivost podatkov

Migracije podatkov

Weebly vam omogoča, da svoje spletno mesto naložite kot zip datoteko, vendar bo to vsebovalo samo vaše strani in slike HTML. Če ste imeli blog, potem ga ne boste izvažali. Če bi imeli drsnike, potem na izvoženem mestu ne bi delovali. V bistvu je zelo težko premakniti spletno mesto stran od Weeblyja.

Ko svoje spletno mesto gostite na odprtokodni platformi, kot je WordPress, lahko svoje podatke enostavno izvozite v številne formate. Svoje mesto WordPress lahko izvozite kot datoteko XML, izvoz baze podatkov, nalaganje datotek in vsebine. Svoje mesto WordPress lahko preprosto preselite na katero koli drugo platformo, ki vam je všeč.

Ta svoboda vam omogoča popoln nadzor nad vašo spletno stranjo, ta nadzor pa mnogim lastnikom spletnih mest prinaša mir.

Zmagovalec: WordPress

Zaključek

Weebly je lepa storitev, primernejša za majhna spletna mesta. Ni idealna rešitev za ustvarjanje bloga ali vodenje spletne trgovine. Sijoč oblikovalec oblikovalcev morda izgleda privlačno, vendar ni vse, kar sveti, zlato.

WordPress ponuja več orodij, svobode in prilagodljivosti. Vse te stvari vam omogočajo, da zgradite spletno mesto tako, kot želite.

Upamo, da vam je ta članek pomagal primerjati WordPress in Weebly in izbrati platformo za vaše naslednje spletno mesto. Morda boste želeli preveriti tudi našo primerjavo Squarespace in WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map