Zakaj nikoli ne uporabljate WordPressa za pošiljanje e-poštnih sporočil

WordPress ima vgrajeno funkcijo pošte, ki za pošiljanje e-poštnih sporočil uporablja funkcijo pošte PHP. Obstaja več vtičnikov za novice WordPress, ki vam omogočajo zagon popolnoma funkcionalnega glasila s to funkcijo. Pred kratkim nas je eden od uporabnikov vprašal: “Če je mogoče pošiljati e-novice z vtičniki WordPress, zakaj potem priporočamo uporabo ponudnika e-poštnih storitev, kot sta Constant Contact ali Aweber?” V tem članku bomo razložili, zakaj nikoli ne smete uporabljati WordPressa za pošiljanje e-poštnih sporočil.


Zakaj bi morali resno jemati svoj seznam e-poštnih sporočil?

Pomen email marketinga

Vaš e-poštni seznam je eno najbolj zanesljivih komunikacijskih orodij. Pomaga vam vrniti uporabnike na vaše spletno mesto. Pomaga vam povečati prodajo, promocijo izdelkov in graditi zaupanje v svojo blagovno znamko.

Če tega še ne počnete, morate takoj začeti sestavljati seznam e-poštnih sporočil.

Opazili boste, da vam bo skoraj vsak resen prodajalec, bloger in strokovnjak priporočil, da uporabite e-poštno trženje, kot sta Aweber ali Constant Contact, namesto WordPressa za e-poštne novice. Poglejmo, zakaj.

Zanesljivost

Vaša e-pošta mora priti v mapo »Prejeto«

Ko pošiljate e-poštna sporočila s pomočjo vtičnika za biltene, ki se opira na funkcije PHP in WordPress, obstaja velika možnost, da bodo vaša e-poštna sporočila pristala v mapi SPAM vašega uporabnika..

Ponudniki e-pošte (gmail, yahoo itd.) Imajo orodja za neželeno pošto, ki bi vašo e-pošto označila za SPAM iz več razlogov.

Na primer, e-poštni strežnik, ki prejme vaše e-poštno sporočilo, poišče SPF zapis, s katerim bo ugotovil, ali strežnik, ki pošilja e-pošto, to dovoli ali ne. Iskal bo sumljivo vedenje, besede in stavke, da bi izključil neželeno pošto.

Orodja za iskanje neželene pošte bodo preverila tudi njihove baze podatkov za vaš IP naslov. Na spletnem gostovanju v WordPressu vaše spletno mesto deli isti IP naslov strežnika z več drugimi spletnimi mesti.

Vsak znak zlorabe s strani ene osebe na tem strežniku lahko sproži zajem neželene pošte v baze podatkov, zaradi česar bo vaša elektronska pošta dvomljiva. Obstaja nešteto drugih dejavnikov, ki jih preverjajo algoritmi za zaznavanje neželene pošte, in vse te izzive je zelo zahtevno.

Po drugi strani pa profesionalni ponudniki e-poštnih storitev delajo podnevi in ​​ponoči, da poskrbijo, da se njihova e-poštna sporočila dostavijo v mapo »Prejeto«. Sledijo strogim pravilom in jih uporabljajo za vsa svoja odhodna e-poštna sporočila, da se prepričajte, ali je dosežen cilj in se ne bo končal v neželeni pošti.

Imajo visoko usposobljene inženirje, razvijalce in podporno osebje, ki delajo neprekinjeno, da bi to omogočili. So tudi odobreni in znani ponudniki storitev razsutega tovora z večino glavnih ponudnikov internetnih storitev in e-poštnih storitev. Ko uporabnikov e-poštni strežnik prejme e-pošto od belega strežnika, vedo, da je zanesljiv in da ni neželena pošta.

Ta zanesljivost je edini najpomembnejši dejavnik, ki bi moral biti dovolj, da vas prepričamo, da uporabljate storitev profesionalnega glasila.

Omejitve in zamude pri e-pošti

Večina ponudnikov gostovanja ima omejitve glede števila e-poštnih sporočil hkrati. Mogoče je, da bo vaš vtičnik ali skript za glasilo poskušal uvrstiti odhodna e-poštna sporočila, vendar bo vedno obstajala možnost, da bo šlo kaj narobe, vaša čakalna vrsta odhodnih e-poštnih sporočil pa morda niti ne bo obdelana. Pri velikih seznamih e-poštnih sporočil lahko vaš spletni gostitelj to celo obravnava kot zlorabo svojih storitev.

Po drugi strani, ko uporabljate profesionalno storitev trženja e-pošte, vam ni treba skrbeti za te omejitve. Strežniki so razporejeni po vsem svetu, ki vsak dan pošiljajo sto in tisoč e-poštnih sporočil. Imajo prožne načrte, ki vam omogočajo enostavno nadgradnjo, ko raste vaš seznam e-poštnih sporočil.

Enostavnost uporabe

Ponudniki e-poštnih storitev, kot sta Constant Contact in Aweber, omogočajo enostavno ustvarjanje in pošiljanje e-poštnih sporočil svojim naročnikom. Imajo izredno enostavna orodja za ustvarjanje in oblikovanje e-poštnih sporočil.

Imajo tudi integracijo API-ja, kar vam olajša povezavo seznama e-pošte z drugimi uporabnimi vtičniki WordPress, kot so OptinMonster, Gravity Forms itd..

Lepo integriran obrazec za prijavo

Z izdajo lastnega glasila zamudite vsa ta orodja, ki olajšajo stvari. Namesto da se osredotočite na svoje spletno mesto, boste porabili nekaj časa, da bi počeli stvari, ki jih je mogoče enostavno narediti v nekaj minutah z uporabo ustrezne storitve e-poštnega trženja..

Statistika in analiza

Profesionalni ponudniki e-poštnih storitev vam ponujajo integrirano statistiko in analitiko vaših oglaševalskih akcij. V e-poštnem nabiralniku lahko vidite število e-poštnih sporočil, koliko jih je bilo odprtih in število prejetih klikov. To vam omogoča, da svoje kampanje ustrezno izboljšate in prilagodite.

Statistični podatki in poročila o analizi v Constant Contact

Ko pošiljate svoje glasilo prek vtičnika, ne morete vedeti, koliko e-poštnih sporočil je doseglo do uporabnikovega nabiralnika, ga odprli ali kliknili. Veliko časa boste morali porabiti za vključitev storitve Google Analytics v svoje oglaševalske akcije in ciljne strani, vendar bodo podatki, ki jih boste zbrali, omejeni..

Drug razlog za uporabo ponudnika e-poštnih storitev je, da vam nekateri ponujajo orodja za diagnostiko in analizo. S temi orodji si lahko ogledate, kako uspešne so vaše oglaševalske akcije. Če so vaša e-poštna sporočila označena kot neželena pošta, lahko ugotovite, kaj sproži orodja za preverjanje neželene pošte, da označijo e-poštna sporočila..

Vprašanja skladnosti

Trženje e-pošte je ogromno in tako tudi neželena pošta. Da bi se spopadli z neželeno pošto, so ponudniki internetnih storitev in e-poštnega trženja uvedli in uvedli novo zakonodajo, zahteve in protokole. Ko za pošiljanje novic uporabljate profesionalno e-poštno storitev, vam ni treba skrbeti za vse te stvari. Ti ponudniki e-poštnih storitev si zelo prizadevajo, da bi zagotovili, da bodo vaša e-pošta prispela do cilja.

Po drugi strani pa, če pošiljate svoje glasilo, manj verjetno veste, ali se v svetu zaščite pred nezaželeno pošto od e-pošte zgodi kaj novega..

Stroškovna učinkovitost

Nekateri uporabniki si lahko mislijo, da če vodijo svoje glasilo s pomočjo vtičnika, potem prihranijo denar. Najprej morate dati vrednost svojemu času. Čas, ki ga porabite za konfiguriranje vtičnika za novice, je veliko bolj dragocen od zneska, ki ga plačate za dobro e-poštno storitev.

Izračun stroškov storitve e-pošte

Pravzaprav lahko dva meseca brezplačno uporabljate eno najboljših e-poštnih storitev, Constant Contact. Ta brezplačna preskusna različica vam daje dovolj časa za nastavitev in začetek zbiranja e-poštnih naslovov. Ko se preizkus konča, bo vaš e-poštni seznam plačeval sam.

Zaključek

Ob upoštevanju vseh teh dejstev svojim uporabnikom toplo priporočamo, da uporabljajo profesionalno storitev trženja e-pošte.

Če morate uporabiti vtičnik za novice WordPress, uporabite samo MailPoet. Ne pozabite, da je dobavljivost še vedno težava in celo MailPoet razume, da zato omogočajo uporabo drugih SMTP storitev, kot je SendGrid (kar stane denar).

Katero storitev trženja e-pošte uporabljate? Sporočite nam tako, da pustite komentar spodaj.

Ne pozabite nas spremljati tudi na Twitterju in v Googlu+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map