12 WordPress Search Plugins för att förbättra din webbplatssökning

Vill du förbättra din WordPress-webbplatssökning? Vi vet alla att standardfunktionen i WordPress är ganska begränsande. Det finns emellertid flera WordPress-sök-plugins som kan hjälpa dig att förbättra standardsökupplevelsen. I den här artikeln kommer vi att lyfta fram de bästa WordPress-sök-plugins och handledning för att anpassa och förbättra din webbplatssökning.


1. SökWP

SearchWP

SearchWP är ett kraftfullt anpassat sökplugin för WordPress. Det är mycket enkelt att använda och sökresultaten är relativt mer exakta.

Det tillåter sökningar efter ditt sökord i post / sidtitel, innehåll, snegel, kategorier, taggar, taxonomier, utdrag och till och med kommentarer. Du kan styra algoritmen genom att tilldela vikt till varje innehållstyp från 1 till 10 där 10 är högst.

Efter aktivering indexeras plugin automatiskt ditt innehåll och ersätter standardsökfunktionen i WordPress. Se vår artikel om hur du kan förbättra WordPress-sökning med SearchWP för mer detaljerade instruktioner.

2. Lägga till ett taxonomifilter till WordPress Search

Ajax baserat WordPress Search Plugin

Om du använder kategorier, taggar eller annan anpassad taxonomi för att sortera innehåll, kan du lägga till ett taxonomifilter för att söka i hög grad hjälpa användare att minska resultaten.

Med Ajax WP Query Search Filter kan du skapa anpassade WordPress-sökformer med kryssrutor för taxonomier, inläggstyper och anpassade fält.

Den använder Ajax för att ladda resultat, så det fungerar riktigt snabbt och ger en bättre upplevelse för användare. Ta en titt på vår handledning om hur du lägger till ajax taxonomifilter i WordPress-sökning för att lära dig mer.

3. Swiftype-sökning

Swiftype-sökmotor för WordPress

Switype är en webbplatssökningstjänst som kommer med en gratis och betald version. Deras WordPress-plugin ersätter din standard WordPress-sökning med Swiftype.

Swiftype kommer att indexera dina dokument, och det fungerar mycket snabbare än standard WordPress-sökning. Resultaten är oerhört relevanta. Swiftype lagrar också användarsökningar och visar dig vad användare sökte efter, vad de klickade på och annan cool analys.

Se vår guide om hur du förbättrar WordPress-sökning Med Swfitype-sökning efter steg för steg-instruktioner.

4. Googles anpassade sökning efter WordPress

Googles anpassade sökning efter WordPress-webbplatser

När det gäller sökning är Google utan tvekan kungen. Det bästa är att du kan skapa en anpassad Google-sökmotor för din webbplats och integrera den i WordPress.

Nackdelen är att det kommer med Googles personliga varumärke, vilket kanske inte är så illa eftersom användare redan litar på detta märke.

Vi har en stegvis steghandledning om hur du lägger till Google-sökning på en WordPress-webbplats.

5. Sök efter kategori

Sök efter kategori-plugin efter WordPress

Kategori Wise Search-plugin låter dig lägga till en kategori i WordPress-sökningen. Användare kan begränsa sin sökning till en viss kategori för att begränsa resultaten. Plugin tillåter dig också att utesluta kategorier från sökningen, och du kan enkelt lägga till den med en widget för din sidofält.

Ta en titt på vår artikel om hur du söker efter kategori i WordPress.

6. Markera söktermer

Markera söktermer i WordPress sökresultat

Att markera söktermer på resultatsidan kan förbättra användarupplevelsen. Det ökar också chanserna för att de ska hitta det de letar efter.

Om du använder standard WordPress-sökningen kan du enkelt implementera detta genom att redigera sökresultatmallen i ditt barntema. För detaljerade instruktioner se vår artikel om hur du markerar söktermer i sökresultat i WordPress.

7. Visa söktermer och resultaträkning i WordPress

Visar söktermer och resultaträkning i WordPress-sökning

Det finns flera saker du kan göra genom att redigera ditt tema eller barntema’s search.php-mall. En av dessa saker är att visa användarna söktermen och antalet resultat. Lägg bara till den här koden i din search.php-mall.

Sökresultat för <?php / * Sökantal * / $ allsearch = &ny WP_Query ("s = $ s&showposts = -1"); $ key = wp_specialchars ($ s, 1); $ count = $ allsearch->POST_COUNT; _E ( ”); _E ( ”); echo $ nyckel; _E ( ”); _e (‘-‘); eko $ räkning. ”; _E ( ‘artiklar’); wp_reset_query (); ?>

Den här koden visar helt enkelt söktermen och antalet hittade resultat. Du kan använda klassen .sök-termer CSS för att markera söktermen med CSS.

8. Skapa ett avancerat sökformulär för anpassade inläggstyper

Avancerat anpassat WordPress-sökformulär för inläggstyper

Med anpassade inläggstyper kan du lägga till olika innehållstyper på din WordPress-webbplats. På WPBeginner använder vi till exempel anpassade inläggstyper för avsnitt Ordlista och erbjudanden.

Många WordPress-webbplatser har anpassade inläggstyper för produkter, recensioner, recept osv. WordPress-sökningen är dock inte särskilt bra på att hantera inläggstyper. Skulle det inte vara trevligt om du hade ett sökformulär där användare bara kan kontrollera vilken inläggstyp de vill söka och begränsa sina resultat?

Vi har en detaljerad handledning om hur du skapar ett avancerat sökformulär i WordPress för anpassade inläggstyper.

9. Uteslut helt enkelt

Uteslut specifikt innehåll från anpassad WordPress-sökning

Ibland kanske du vill utesluta specifikt innehåll från sökresultaten. Simply Exclude är ett WordPress-plugin som låter dig utesluta innehåll baserat på dina valda kriterier.

Du kan till exempel utesluta alla inlägg som har taggats som presenterade, eller alla inlägg i kategoriutställning, etc. Titta på vår handledning om hur du utesluter specifika sidor, författare och mer från WordPress-sökning.

10. Använda flera sökformulär i WordPress

Standardsökningen kan vara värdelös, men med små tweaks kan den förbättras ganska mycket.

Tidigare nämnde vi att skapa ett sökformulär för anpassade inläggstyper. Men vad händer om du ville visa olika sökformer på olika sidor? Vad sägs om att visa mer än en sökform i WordPress?

Detta kan enkelt uppnås genom att skapa olika sökformulär och sökresultatmallar med olika frågor. Titta på vår handledning om hur du använder flera sökformulär i WordPress för detaljerade instruktioner.

11. Lägga till sökformulär i ett WordPress-inlägg

Ibland kanske du vill lägga till ett sökformulär i ett inlägg eller en sida för att uppmuntra användare att söka efter innehåll på din webbplats. WordPress-sökformuläret är en vanlig HTML-form. Men om du ville lägga till sökformuläret i dina inlägg eller sidor, kommer HTML att strippas av WordPress.

Detta kan lösas genom att skapa en enkel kortkod som visar sökformuläret och sedan använda kortkoden inuti ditt inlägg eller sida. Lägg bara till den här koden i ditt temas funktioner.php-fil eller ett webbplatsspecifikt plugin.

add_shortcode (‘wpbsearch’, ‘get_search_form’);

Använd kortkod [wpbsearch] för att visa sökformulär i ditt inlägg / sidor. För mer detaljerade instruktioner, titta på vår handledning om hur du lägger till sökformulär i ditt inlägg med en WordPress-sökkodkod. Du kan också lägga till ett anpassat WordPress-sökformulär med den här metoden.

12. Lägg till röstsökning i WordPress

Förhandsvisning av röstsökning i WordPress

Om du har en smartphone känner du förmodligen röstsökning med Siri, Google Now eller Cortana. Skulle det inte vara trevligt om du kan ta med röstsökfunktioner till din WordPress-webbplats? Nu kan du det.

Med WordPress-röstsökningsprogram kan du lägga till röstsökfunktioner i ditt WordPress-sökformulär.

Se vår artikel om hur du lägger till röstsökning i WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att förbättra din WordPress-sökning. Du kanske också vill kolla in de bästa WordPress-verktygen och plugins för affiliate-marknadsförare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map