14 bästa domännamngenerator som hjälper dig att välja ett domän (FAST)

Vill du starta en webbplats, men inte säker på vilket domännamn du vill använda? Att välja rätt domännamn är inte lätt. Speciellt när du hittar något unikt, minnesvärt och meningsfullt bara för att ta reda på att det redan har tagits. I den här artikeln kommer vi att dela de bästa gratis domännamngeneratorerna för att hjälpa dig hitta det perfekta domännamnet för ditt företag.


Gratis verktyg för generatorer för domännamn

Innan du börjar

Innan vi börjar titta på domännamngeneratorer vill vi dela några bästa praxis för domännamn och visa dig hur du kan få ditt första domännamn gratis!

Låt oss få grunderna ur vägen.

Ett domännamn är din webbplats adress på internet. Det här är vad folk skriver för att komma till din webbplats (som google.com eller wpbeginner.com). För mer information, se vår nybörjarguide om domännamn och hur fungerar de.

När du väljer ett domännamn bör du tänka på följande kriterier:

  • Försök registrera en .com (det är den mest erkända)
  • Se till att det är lätt att uttala
  • Gör det så kort som du kan
  • Använd nyckelord om du kan
  • Undvik bindestreck
  • Kränka inte andra varumärken

Nu när du vet vad ett bra domännamn ska ha kanske du undrar hur mycket kostar ett domännamn?

Domännamn kostar vanligtvis cirka $ 14 per år (det är för. Com).

Om du får andra dunkla tillägg kostar de dig ännu mer.

Hur man får ett gratis domännamn

Chansen är stor om du letar efter ett domännamn, så försöker du starta en blogg eller webbplats vilket innebär att du också behöver webbhotell. Se vår guide om skillnaden mellan domännamn och webbhotell.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. De är ett av världens största värdföretag, och de erbjuder WPBeginner-användare ett gratis domännamn + 60% rabatt på värd. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Bluehost är ett av världens största värdföretag och officiellt rekommenderad WordPress-webbhotell.

Notera: Detta exklusiva rabatterbjudande fungerar bara när du klickar på länken från vår webbplats, så använd domännamngeneratorerna nedan för att hitta det domännamn du vill, och kom sedan tillbaka till vår webbplats för att göra anspråk på erbjudandet.

För mer information och steg för steg-instruktioner, se vår artikel om hur du registrerar ett domännamn.

Med det sagt, låt oss titta på de bästa gratis domängeneratorerna på internet.

Bästa domännamngeneratorer

Råd:

Dessa domännamngeneratorer är konstgjord intelligens, så de är inte perfekta.

Men de är tillräckligt bra för att få de kreativa juicerna i ditt huvud, så att du kan välja det bästa domännamnet för din webbplats.

1. Nameboy

Nameboy

Nameboy är en av de bästa domännamngeneratorerna runt. Ange helt enkelt ditt sökord och det kommer att generera massor av smarta idéer för domännamn åt dig. Klicka på valfritt domännamn för att se detaljer eller slutföra din registrering genom att följa anvisningarna. Det är brinnande snabbt som hjälper dig att söka igenom fler domännamnidéer på kortare tid.

2. IsItWP

IsItWP

IsItWP erbjuder ett snabbt och snabbt domänforskningsverktyg. Börja med att ange några nyckelord eller ditt varumärke så kommer det att visa massor av domänidéer med olika kombinationer. Du kan förfina din sökning, starta en ny sökning eller klicka på visa fler resultat för att se ännu fler idéer.

3. Shopify Business Name Generator

Shopify Business Name Generator

Shopify är känd för att erbjuda gratisverktyg för sina besökare och Business Name Generator-verktyget är bra. Det finns inte ett ton som skiljer detta verktyg från de andra när det gäller funktioner, men det är ett av de snabbaste och lättaste att använda.

Om du vill starta en onlinebutik kanske du vill kolla in jämförelse av Shopify vs WooCommerce samt se vår lista över de bästa e-handelsplugins för WordPress.

4. Domänhjul

Domänhjul

Domain Wheel är en annan fantastisk domännamngenerator som låter dig hitta bra domännamnsidéer. De kombinerar också sin sökning med slumpmässiga idéer, namn som låter liknande din sökning, rim med din sökning och några andra slumpmässiga idéer.

5. Namn Mesh

Namn Mesh

Det finns många komplicerade domännamngeneratorer som kräver att du justerar olika inställningar för att få de resultat du letar efter. Name Mesh är inte en av dem. Detta verktyg är otroligt enkelt att använda. Skriv bara två eller tre nyckelord i sökfältet och generatorn producerar en mängd tillgängliga domännamn kategoriserade under rubriker som “vanliga”, “nya”, “korta”, “liknande”, “och” roliga. “

6. Bust ett namn

Bust ett namn

Även om verktygets layout och design kanske inte är lika attraktiva som några av de mer moderna verktygen, förväxla inte dess intetsägande utseende med brist på resultat. Bust a Name har massor av funktioner som andra verktyg helt enkelt inte har. Dessa inkluderar förmågan att ställa in prefix, suffix, bindestreck, pluraler och till och med möjligheten att släppa den sista vokalen i ett ord.

7. DomänerBot

DomainsBot

En av de snygga sakerna med DomainsBot är att det faktiskt kommer att meddela dig när ett domännamn som för närvarande håller på att upphöra. Detta ger dig möjligheten att öronmärka vissa namn och eventuellt göra anspråk på dem om de slutar löpa ut.

8. Namnstation

Namnstation

NameStation är mer än en domännamngenerator, det är en gemenskap. Förutom att söka efter domännamn kan du också vara värd för en tävling och förslag på namn på källkod. Så inte bara får du automatiserade resultat, utan du får också kreativa input från andra människor.

9. Panabee

Panabee

Panabee är estetiskt tilltalande, vilket är viktigt för vissa människor. Det ger dig också en lista över relaterade termer, som kan hjälpa dig att rikta dig i en annan riktning. En extra bonus är funktionen som kontrollerar användarnamn på sociala medier på Facebook, Twitter, Instagram och Tumblr.

10. Dot-o-Mator

Dot-O-Mator

Med tanke på den enkla utseendet på denna generator är Dot-o-Mator ganska funktionell. Börja med att utveckla en lista med början och skapa sedan en lista med avslut. Klicka på kombinera-knappen så får du en massa resultat. Det finns även en mobilapp så att du kan generera namn när du är på språng.

11. Domainr

Domainr

Domainr röra sig inte med överflödiga element eller funktioner. Det är utformat för att vara ett verktyg som du kan komma åt och använda på bara några sekunder. Den producerar en handfull tillgängliga toppdomäner och rangordnar sedan de bästa köpalternativen baserade på namn, funktioner och pris.

12. NameSmith

NameSmith

Det finns vissa spekulationer bland företagare online som namngeneratorer registrerar dina sökningar och sedan använder den informationen i framtiden för att köpa vissa domännamn som de känner att de skulle kunna sälja till ett högre pris. Vare sig det är sant eller inte, ingen vet. Namnsmäst får dig dock inte att spekulera. De lovar att inte dela dina data eller sälja dem till andra. Alla nyckelord lovas att vara säkra.

13. Domänpuzzler

Domänpuzzler

Vissa människor vill bara ha ett enkelt gränssnitt som gör allt för dem. Om du tillhör denna kategori är Domain Puzzler ett bra alternativ. Skriv in ett gäng ord, ange dina tillägg och du är redo att rulla. Om du vill ha mer avancerade sorteringsalternativ kan du alltid välja fliken “avancerad”.

14. Sök efter omedelbar domän

Omedelbar domänsökning

Som namnet antyder är Instant Domain Search ett supersnabbt nästan omedelbart sökverktyg. Det börjar visa resultat så snart du börjar skriva. Den försöker också visa olika variationer och kombinationer när du skriver.

Vad kommer härnäst

När du har valt ditt domännamn är nästa sak du behöver välja den bästa WordPress-värden, så att du kan konfigurera din webbplats.

Vi har en steg för steg-guide för hur du installerar WordPress för att hjälpa dig komma igång.

Du kanske också vill överväga att skapa en företags e-postadress för din webbplats (t.ex. [email protected]).

När din webbplats är klar kanske du vill använda dessa 19 handlingsbara tips för att få mer trafik till din nya webbplats.

Det är allt. Vi hoppas att dessa domängeneratorer hjälpte dig att välja den bästa domänen. Om du vill fortsätta lära dig WordPress kan du läsa vår guide om hur du kan lära dig WordPress gratis på mindre än en vecka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me