14 bästa SEO-plugins och verktyg för WordPress som du bör använda

Ofta blir vi frågade om vad som är de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg som vi rekommenderar.


Det beror på att sökmotorer är en viktig källa för trafik för de flesta webbplatser på internet. Optimering av din webbplats för sökmotorer kan hjälpa dig att ranka högre i sökresultaten och växa ditt företag betydligt.

I den här artikeln kommer vi att dela de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg som du bör använda. Vissa av dessa verktyg erbjuder liknande funktioner, så vi kommer också att lyfta fram vilka som är bäst för specifika användningsfall.

Bästa WordPress SEO-plugins och verktyg

Saker du måste veta om WordPress SEO-plugins & Verktyg

När du läser SEO-tips eller söker efter “bästa gratis WordPress SEO-plugins” kommer du att stöta på artiklar som har flera dussin verktyg.

Detta kan vara ganska överväldigande för nybörjare och icke-tekniska användare.

Sanningen är att du inte behöver dussintals bästa SEO-verktyg för att få högre sökrankning.

Medan de flesta blogginlägg (inklusive våra) delar de mest populära SEO-pluginsna, är det oerhört viktigt för dig att förstå användningsfallen för varje verktyg.

Till exempel vill du aldrig använda mer än ett WordPress SEO-plugin på din webbplats. Vi kommer att nämna Yoast, All in One SEO, Rank Math och SEOPress. Du behöver bara välja en för att undvika plugin-konflikt.

Vi kommer att nämna SEMRush, Ahrefs och få andra kraftfulla verktyg, men du behöver inte dem alla när du först börjar eftersom de har liknande funktioner. Vi kommer att dela vilka verktyg vi använder i vår verksamhet och vilka funktioner som är bäst bland varje verktyg.

Med det sagt, låt oss ta en titt på vår expertval av de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg.

1. Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO är marknadens bästa WordPress SEO-plugin. Det erbjuder ett komplett webbplatsoptimeringsverktyg som hjälper dig att förbättra din webbplats.

Det låter dig enkelt lägga till SEO-titlar och beskrivningar till alla inlägg och sidor på din webbplats. Du kan också använda den för att lägga till Open Graph-metadata och bilder på sociala medier till dina artiklar.

Yoast SEO genererar automatiskt en XML-webbplatskarta för allt webbplatsinnehåll som gör det lättare för sökmotorer att genomsöka din webbplats. Det hjälper dig också enkelt att importera dina SEO-data om du har använt ett annat SEO-plugin.

Mer information finns i vår kompletta guide om hur du installerar och konfigurerar Yoast SEO-plugin i WordPress.

Vi använder Yoast SEO-plugin på WPBeginner för att optimera våra metatitlar och beskrivningar för SEO på sidan, hantera SEO-omdirigeringar, kontrollera indexinställningar, generera webbplatskartor, etc..

Vi använder emellertid inte alla Yoast SEO-funktioner som innehållsanalys eftersom vi anser att det saknar kort jämfört med en mer omfattande skrivassistentlösning som SEMRush.

Detta tar oss till nästa SEO-verktyg i listan.

2. SEMRush

SEMRush

SEMRush är det bästa övergripande SEO-verktyget på marknaden. Den används av professionella SEO-experter, marknadsförare, bloggare och företag i alla storlekar och ger en omfattande uppsättning verktyg för att öka din trafik.

Du kan använda den för att hitta organiska nyckelord och söktermer som du enkelt kan rangordna för. Det låter dig också göra konkurrenskraftig forskning och se vilka nyckelord dina konkurrenter rankas efter och hur du kan slå dem.

SEMRush SEO Writing Assistant-verktyg hjälper dig att förbättra webbplatsens innehåll för att slå de 10 bästa resultaten för ditt fokusord. Det integreras med WordPress, och detta hjälper dig att skriva mer SEO-vänligt innehåll.

För att lära dig mer, se vår kompletta guide för hur du gör sökordundersökningar för din webbplats.

3. Google Search Console

Google Search Console

Google Search Console är ett gratis verktyg som erbjuds av Google för att hjälpa webbplatsägare att övervaka och behålla sin webbplats närvaro i Googles sökresultat.

Det varnar dig när Google inte kan genomsöka och indexera sidor på din webbplats. Du får också användbara tips om hur du åtgärdar dessa genomsökningsfel.

Det viktigaste av allt är att det visar vilka nyckelord din webbplats rankar för, förankringstexter, genomsnittlig position, intryck och mer. Du kan använda dessa data för att hitta nyckelord där du enkelt kan rangordna högre genom att helt enkelt optimera ditt innehåll. Du kan också använda dessa nyckelorddata för att komma med nya idéer på blogginlägg.

Mer information finns i vår omfattande guide för Google Search Console för nybörjare.

Yoast SEO kommer med en enkel integration som låter dig ställa in Search Console utan att skriva någon kod.

MonsterInsights, ett annat verktyg som vi kommer att nämna senare, hjälper dig att ta med Search Console-rapporterna direkt i din WordPress-instrumentbräda för enkel åtkomst.

4. Ahrefs

Ahrefs

Ahrefs är ett allt-i-ett SEO-verktyg för marknadsförare, bloggare och företag. Det är ett populärt alternativ till SEMRush och erbjuder många liknande verktyg och funktioner.

Det låter dig göra sökordsundersökningar, tävlingsanalys, backlink-forskning, övervaka sökordsrankning och mer.

Det erbjuder också ett detaljerat verktyg för innehållsanalys som hjälper dig att förbättra innehållet samtidigt som du riktar dig till specifika sökord.

Det finns en enorm överlappning av funktioner, men Ahrefs gör riktigt bra backlink-analys. Vi kan använda den för att se vilka webbplatser som länkar till flera konkurrenter, men inte oss. Detta hjälper oss att få fler bakåtlänkar och bygga fler partnerskap.

De hjälper oss också att identifiera vilket innehåll som flera av våra konkurrenter rankar för det vi inte gör, så vi kan skapa innehåll om dessa ämnen för att få mer exponering.

Sist men inte minst, Ahrefs hjälper oss att bättre identifiera duplicerat innehåll och nyckelordets kannibalisering som hjälper oss att slå samman och uppgradera rätt innehåll för att öka våra rankningar.

Av skälen ovan betalar vi både SEMRush och Ahrefs eftersom de båda är bra för specifika användningsfall.

5. Googles nyckelplanerare

Googles nyckelplanerare

Ingen på planeten har mer insikt i vad människor söker än sökgiganten Google.

Visste du att du kan få dina egna sökordsidéer från Google själv med hjälp av verktyget Google Keyword Planner.

Detta gratis verktyg erbjuds Googles annonsörer gratis och vem som helst kan använda det. Det huvudsakliga syftet är att visa annonsörerna de sökord de kan bjuda på för sina reklamkampanjer.

Det hjälper också annonsörer att välja rätt sökord genom att visa dem en uppskattning av sökvolym, antal resultat och svårighetsnivå.

Som innehållsmarknadsförare eller bloggare kan du använda den här informationen för att hitta nyckelord med hög sökvolym, stort annonsörsintresse och ännu viktigare sökord där du enkelt kan överstiga alla andra webbplatser.

Bonus: Se dessa 103 blogginlägg som dina läsare kommer att älska (Cheat Sheet).

6. Allt i ett SEO-paket

Allt i ett SEO-paket

Allt i ett SEO-paket är ett populärt WordPress SEO-plugin som erbjuder en omfattande uppsättning verktyg för att förbättra din webbplats. Det låter dig enkelt lägga till SEO-titel- och metataggar, öppna metataggar för graf, XML-webbplatskartor, webbplatskartor med bild och mer.

Det fungerar inte med WooCommerce för att optimera din webbutik för SEO. Det kommer med enkel installation och gör att du kan kontrollera åtkomst till olika inställningar med en funktionshanterare.

Du kanske också vill se vår kompletta nybörjarguide till Allt i ett SEO-paket och vår jämförelse av Yoast SEO vs Allt i ett SEO-paket.

Allt i ett SEO Pack Pro-plugin ger dig tillgång till fler tillägg, och det är en mer prisvärd lösning än Yoast SEO, varför det är det näst populäraste WordPress SEO-plugin på marknaden.

Notera: Allt i ett SEO-paket är ett Yoast SEO-alternativ. Kom ihåg att du bara behöver ett WordPress SEO-plugin på din webbplats.

7. SEOPress

SEOPress

SEOPress är ett annat enkelt men ändå kraftfullt WordPress SEO-plugin. Den innehåller alla funktioner du kan förvänta dig av en SEO-plugin som metatitel, beskrivning, öppet diagramstöd, bild- och innehåll XML-webbplatskartor, omdirigeringar och mer.

Det kommer med enklare installation för nybörjare och avancerade kontroller för mer erfarna användare. Det är jämförbart med alla bästa WordPress SEO-plugins på marknaden när det gäller funktioner och användarvänlighet.

En stor anledning till att vissa användare väljer SEOPress över Yoast SEO beror på att premiumversionen är betydligt billigare och kommer med många liknande funktioner.

Notera: SEOPress är ett Yoast SEO-alternativ. Kom ihåg att du bara behöver ett WordPress SEO-plugin på din webbplats.

8. Ranka matematik

Ranka matematik

Rank Math är ett snabbt växande användarvänligt WordPress SEO-plugin som låter dig optimera din webbplats för sökmotorer och sociala medier. Den levereras med en installationsguide och låter dig importera data från andra SEO-plugins under installationen.

Det gör att du enkelt kan lägga till metatitel, beskrivning och Open Graph-metadata till dina blogginlägg. Plugin låter dig också skapa en XML-webbplatskarta, ansluta Google Search Console och kontrollera åtkomst till plugin-funktioner baserade på användarroller.

Notera: Rank Math är ett Yoast SEO-alternativ. Kom ihåg att du bara behöver ett WordPress SEO-plugin på din webbplats.

9. Allt i ett schema Rika utdrag

Allt i ett schema Rika utdrag

Med Rich Snippets kan du göra din webbplats framstående i sökresultaten genom att visa stjärnbetyg under en recension, priser under en produkt, bild eller video bredvid beskrivningen och så vidare.

Sökmotorer använder data tillgängliga i schemaformat för att få denna information. Allt i ett schema Rich Snippets hjälper dig att optimera din webbplats genom att lägga till schemametadata till din webbplats.

Det stöder recensioner, evenemang, personer, produkter, recept, programvaruappar, videor och artiklar som schemainnehållstyper. Det fungerar bra tillsammans med din befintliga WordPress SEO-plugin.

10. KeywordTool.io

Sökordsverktyg

Sökordsverktyg är ett av de bästa verktygen för gratis sökord som finns tillgängliga just nu. Det låter dig helt enkelt generera nyckelordsidéer genom att skriva in ett nyckelord. Dessa sökordsförslag samlas in från Googles autosuggest-funktion. Den visar också nyckelordförslag från Bing, YouTube, Amazon och mer.

Dessa nyckelordförslag är en skatt för information. Du kan också få sökvolym, kostnad per klick och annan information för varje sökord genom att uppgradera till deras betalda plan.

11. Bruten länkkontroll

Bruten länkkontroll

Trasiga länkar kan påverka webbplatsens SEO och skapa en dålig upplevelse för dina användare. Om du har kört en blogg under någon tid bör du kontrollera din webbplats då och då för trasiga länkar och fixa dem.

Broken Link Checker är ett gratis WordPress-plugin som låter dig hitta trasiga länkar på din WordPress-webbplats. Du kan sedan fixa dessa länkar utan att ens redigera dina inlägg. Se vår handledning om hur du fixar trasiga länkar i WordPress med Broken Link Checker.

Det är ett mycket användbart plugin, och det är helt gratis. Den enda nackdelen är att den kan bli resurskrävande och kan bromsa din WordPress-värdserver. Vissa värdleverantörer som WP Engine blockerar redan detta plugin.

Eftersom detta plugin kan bromsa din webbplats om du har mycket innehåll, använder vi Ahrefs-verktyget för upptäckt av bruten länk eftersom det hjälper oss att se till att vår webbplats alltid är snabb.

Bonus: Omdirigering är ett gratis plugin som hjälper dig att omdirigera trasiga länkar till en lämplig sida på din webbplats.

12. SEO-jordbävning

Seoquake

SEOquake är ett användbart SEO-verktyg för webbplatsägare. Det är tillgängligt som webbläsartillägg för webbläsare Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera och Safari.

Det ger SEO-relaterad information för alla webbplatser. Dessa data inkluderar sidhälsa, ålder, senast uppdaterad, Alexa rankning och många andra parametrar. Det är en av de mest nedladdade webbläsartillägg av SEO-proffs.

Bortsett från det kan SEOquake-verktygsfältet visa dig samma datasökresultat när du skriver in ett nyckelord. Denna information kan vara oerhört användbar om du mäter konkurrens om olika sökord. Du kan till och med ladda ner sökresultat i CSV-format och förbereda dina egna excel-ark med sökdata.

Bonus Plugins för WordPress webbplatsägare

Dessa verktyg ger dig ytterligare fördel när du optimerar din webbplats för SEO. De annonserar inte själva som SEO-verktyg men de är viktiga för varje webbplats och spelar en viktig roll i din webbplats sökresultat.

13. WP Rocket

WP-Rocket

Webbplatshastighet är en viktig faktor i sökrankningen. Det är därför du måste övervaka din webbplatshastighet & prestanda för att se till att det inte påverkar din SEO.

Det enklaste sättet att öka din webbplatshastighet är genom att aktivera cache. WP Rocket är det bästa WordPress-cache-plugin på marknaden, vilket gör att du kan ställa in caching utan att dyka in i några tekniska grejer.

Alternativ: WP Super Cache

14. MonsterInsights

MonsterInsights

Många nybörjare litar på deras bästa gissning för att fatta sina marknadsföringsbeslut. Du behöver inte göra det när du enkelt kan få de insikter du behöver för att förbättra din webbplats SEO-strategi.

MonsterInsights är vad Google Analytics-plugin för WordPress är. Det låter dig enkelt installera Google Analytics i WordPress och visar mänskliga läsbara rapporter i din WordPress-instrumentbräda.

Det berättar var dina användare kommer ifrån, ditt toppinnehåll, vad användare gör på din webbplats och mer. Det låter dig också spåra din WooCommerce SEO genom att se vilka produkter som är populära och var du tappar kunder.

Bonustips: Se vilka andra marknadsföringsuppgifter du måste spåra på din webbplats för att växa ditt företag.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg för din webbplats. Du kanske också vill se våra beprövade tips för att enkelt öka din webbplatstrafik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me