16 bästa gratis sociala mediesymboler för WordPress

Nyligen frågade en av våra användare oss om hjälp med att hitta gratis sociala medieikonuppsättningar som de kan använda på sin webbplats. Det finns dock många WordPress-plugins som gör att du kan lägga till sociala medieikoner i WordPress, vissa användare kanske vill lägga till anpassade ikonbilder och länka dem till deras sociala medieprofiler. I den här artikeln visar vi dig några av de bästa kostnadsfria ikonerna för sociala medier för WordPress-användare.


Om du letar efter WordPress-plugins som låter dig lägga till ikoner för sociala medier, kolla in våra artiklar om hur du lägger till sociala medieikoner i din WordPress-sidfält och menyer..

Om du vill lägga till en flytande delningsfält som vår webbplats använder du Floating Social Bar.

Med detta sagt, låt oss ta en titt på några av de bästa ikonerna för sociala medier som du kan använda.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

1. Genericons

Genericons är ett gratis och GPL-licensierat ikonteckensnitt skapat av Automattic. Det är en komplett ikonuppsättning med ikoner för de mest populära webbplatserna för sociala medier. För nybörjare kan det vara lite svårt att lägga till ikonteckensnitt.

Ett enklare sätt att använda Genericons-ikonuppsättningen på din WordPress-webbplats är genom att installera och aktivera Genericon’s plugin. Vid aktivering, gå till Utseende »Genericon’d och klicka på ikonen du vill lägga till.

Genericond användning

Din valda ikon visas överst. Klicka på kopierings-kortkodslänken bredvid ikonen så visas ett popup-fönster med kortkoden. Kopiera och klistra in kortkoden var du vill visa ikonen. Du kan också kopiera HTML-koden och klistra in den i en textwidget för att visa ikonteckensnittet.

2. Font Awesome

Font Awesome

Font Awesome är ett annat gratis och öppen källkodsikonsteckensnitt som du kan använda med WordPress. Font Awesome kommer med en stor samling ikonsteckensnitt.

Du kan manuellt lägga till Font Awesome till ditt WordPress-tema eller så kan du använda ett plugin. Installera och aktivera bara Better Font Awesome plugin. Det kommer med kortkoder, HTML och TinyMCE alternativ för att enkelt lägga till ikoner var som helst på din WordPress-webbplats.

3. Flat Social Media Icons av Best PSD Freebies

Platt sociala medier Ikonuppsättning

Vi förstår att de flesta användare på nybörjarnivå skulle ha svårare att lägga till ikonteckensnitt än att lägga till bildfiler. Flat Social Media Icons är en kompakt uppsättning av de mest använda ikonerna för sociala medier. Du kan helt enkelt ladda ner och extrahera ikonuppsättningen och sedan ladda upp dem till din webbplats från Media »Lägg till nytt sida i WordPress adminområde.

4. Geekly – 40 ikoner set

Geekly

Denna ikonuppsättning kommer med 40 vackra ikoner inklusive 25 sociala medieikoner. Varje ikon har 512px-dimensioner och du kan anpassa dem i Photoshop om du behöver.

5. Gratis färgglada ikoner

Gratis färgglada ikoner

Det här är ett enkelt men vackert gjort ikonuppsättning för sociala medier. Skapad av Michael Dolejs, denna ikonuppsättning är tillgänglig som en PSD-fil. Du kan öppna PSD-filen i Adobe Photoshop och använda ikonerna som du vill.

6. Flat Social Media Ikonuppsättning

Gratis platta sociala medier Ikonuppsättning

Denna vackra gratis sociala mediesymbolsuppsättning innehåller två varianter avrundade och fyrkantiga ikoner. Det finns 10 ikoner på 64x64px i jpg- och png-format.

7. 40 platta ikoner för sociala medier

40 platta ikoner för sociala medier

Denna vackra ikonuppsättning innehåller 40 sociala medieikoner. Varje ikon finns i fyra storlekar 32 × 32 px, 64 × 64 px, 128 × 128 px och 256 × 256 px. Det finns en lång skugga till varje ikon som ger en vacker effekt på varje ikon.

8. Gratis platta sociala medieikoner av Enfuzed

Gratis platta sociala medieikoner av Enfuzed

Denna platta sociala medieikoner som Enfuzed har i två varianter. De platta sociala medieikonerna i fullfärg och ljusa transparenta ikoner för sociala medier för mörk bakgrund.

9. Hex Icons Pack

Hex Icons Pack av Martz90

Detta sociala medieikonpaket från Martz90 visar de populära sociala medieikonerna i sexkantig form. Ikonpaketet innehåller ett stort antal ikoner för de mest populära webbplatserna för sociala medier, nyhetssajter, tjänster och spel.

10. Retina Ready Circle Flat Icons

Retina Ready Flat Icons Set

Denna vackra cirkel platta sociala medier ikonen som Land of Web är näthinnan redo. Alla ikoner är i png-format och är tillgängliga i storlekarna 256x256px, 128x128px, 64x64px och 32x32px.

11. Vector polygon sociala medier ikoner

Gratis vektor polygon sociala medier ikoner set av LunarPixel

Denna vackra sociala medieikonuppsättning av LunarPixel innehåller 80 polygonformade ikoner. Paketet innehåller också de ursprungliga vektorfilerna som du kan spela med.

12. 20 Sociala medieikoner

20 Social Media Icons av Dawid Dapszus

Denna unika och vackra ikonuppsättning är skapad av Dawid Dapszus. Den innehåller 20 ikoner för de mest populära webbplatserna för sociala medier. Alla ikoner är 80x80px och i png-format.

13. Enkla platta sociala medieikoner

Enkla platta sociala ikoner

Denna vackra ikonuppsättning kommer med PSF- och PNG-filer. Den innehåller 20 ikoner, varje ikonfil är 114x114px i dimensioner.

14. 24 gratis platta sociala ikoner

24 platta sociala ikoner set

Denna vackra uppsättning gratis sociala ikoner som Mohammed Alyousfi har kommer med 24 ikoner. Den innehåller ikoner i storlekar från 512px till 16px. Paketet innehåller också källfiler i AI- och EPS-filformat.

15. Ikoner för sociala medier

Sociala medieikoner

Denna ikonuppsättning av Luke Taylor finns i två varianter för mörk och ljus bakgrund. Paketet innehåller 89 sociala medieikoner i båda variationerna.

16. Free Social Media Icon Set av Hugo

Gratis sociala mediesymbolsuppsättning av Hugo

En vacker uppsättning sociala medieikoner skapade av Hugo. Paketet innehåller 8 ikoner i en snygg PSD-fil. Du kan sedan använda spara för webb för att spara de ikoner du vill använda på din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa kostnadsfria ikonen för sociala medier som du kan använda på din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in vår lista med 40 användbara verktyg för att hantera och växa din WordPress-blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me