19 typer av webbplatser du kan skapa med WordPress

När människor beslutar varför de ska använda WordPress blir vi ofta frågade om “kan WordPress göra [tomt]? Svaret är mestadels ja. I den här artikeln kommer vi att visa dig 19 olika typer av webbplatser du kan skapa med WordPress utan att lära dig några programmeringsfärdigheter.


Bygga webbplatser med WordPress

Komma igång med WordPress

Du behöver WordPress-värd och ett domännamn för att komma igång med din WordPress-webbplats. Vi har en steg-för-steg-guide om hur du skapar din webbplats med WordPress.

Om du bara vill leka med WordPress kan du installera det på din dator. Ta en titt på våra tutorials för hur du installerar WordPress på Windows- och Mac-datorer.

1. Blogg eller personlig webbplats

WordPress började som en enkel bloggplattform och utvecklades snabbt till ett kraftfullt CMS. Under de senaste 12 åren försvann inte dessa bloggningar och personliga webbplatskomponenter.

De har blivit mer polerade, sofistikerade och mogna. Om du ska skapa en blogg eller personlig webbplats kommer du hitta massor av verktyg för att hantera och växa ditt WordPress snabbt.

2. Företagswebbplats

WordPress affärssida

WordPress är det enklaste sättet att bygga en professionell webbplats som ser professionellt ut. Det är så kraftfullt att många stora namnmärken använder WordPress för att driva sina webbplatser. Det ger dig enkla verktyg för att snabbt starta en webbplats och sedan utöka den när ditt företag växer.

3. e-handel

WordPress-baserade e-handelsbutiker

WordPress blir snabbt en lösning för att bygga en e-handelswebbplatser. Det finns fantastiska plugins som WooCommerce, Easy Digital Downloads och WPEcommerce som konverterar din WordPress-webbplats till en helt funktionell eCommerce-plattform. Du kan acceptera betalningar, hantera lager, frakt, skatter och användare från samma tak.

4. Jobbstyrelse

WordPress-baserad jobbtavla

Flera populära webbplatser som Smashing Magazine, Problogger etc använder jobbtavlor som en extra inkomstkälla. Det finns en växande efterfrågan på nischjobbskort som tillgodoser behoven i en specifik bransch eller specialisering.

Med WordPress kan du enkelt skapa en jobbtavla där arbetsgivare kan publicera jobblistor och proffs kan svara på dem.

5. Företagsregister

Företagsregister

Precis som jobbstyrelser ökar efterfrågan på nischföretagskataloger på webben. Det finns några fantastiska WordPress-katalogplugins som gör att du enkelt kan skapa en företagskatalog.

Du kan till och med skapa en webbkatalog som inte är begränsad till enbart företag.

6. Fråga & Svar på webbplatsen

Skapa fråga och svar webbplats i WordPress

Vill du skapa din egen version av Yahoo Answers, Stack Exchange eller Quora? Med WordPress kan du enkelt skapa en webbplats med frågor och svar. Kombinera det med andra verktyg, så kan du bygga dig själv en blomstrande online-community.

7. Icke-profiter och religiösa webbplatser

Skapa ideella webbplatser med WordPress

WordPress är gratis som i frihet (se vår guide varför är WordPress gratis?). Detta gör det till en idealisk lösning för ideella organisationer.

Med WordPress-plugins kan du lägga till donationsformulär och samla in pengar genom att acceptera PayPal-donationer. Det finns några fantastiska WordPress-teman för kyrkor och ideella organisationer.

8. Portföljwebbplatser

Portföljwebbplatser med WordPress

Behöver du en plats att visa upp ditt arbete? Du kan enkelt lägga till en portfölj till din WordPress-webbplats med fantastiska bildgallerier och vackra reglage. WordPress kan användas för att ge en mycket elegant och polerad användarupplevelse för din portföljsida, vilket gör det lättare för andra att bläddra och lära dig om ditt arbete.

9. Online-gemenskaper

Onlinemiljöer och forum

WordPress kan användas som ett onlineforum med hjälp av det lätta bbPress-forumet. Du kan till och med lägga till sociala funktioner på en WordPress-webbplats med plugins som BuddyPress.

10. Kupongwebbplats

Kuponger webbplats med WordPress

Vill du tjäna affiliate-provisioner från tusentals webbplatser som erbjuder specialrabatter på sina produkter och tjänster? Använd WordPress för att skapa en kupongsajt. Det gör att du enkelt kan lägga till, hantera och löpa ut kuponger. Dina användare kan rösta och betygsätta kuponger, och det passar allt rätt i ditt WordPress admin-område.

11. Auktionswebbplatser

auktioner

Vill du driva din egen eBay som auktionswebbplats? Med WordPress kan du skapa en fullt funktionell auktionswebbplats. Användare kan bjuda online, göra betalningar och du kan tjäna genom att helt enkelt tillhandahålla en plattform för din nischindustri.

12. Flerspråkiga webbplatser

Flerspråkiga WordPress-webbplatser

Du kan installera WordPress på många språk, men du kan också skapa en flerspråkig webbplats också. Se hur lätt det är att skapa flerspråkiga webbplatser med WordPress.

13. Knowledgebase / Wiki-webbplatser

Skapa wiki-kunskapsbas i WordPress

Vill du lägga till ett dokumentationsavsnitt med en kunskapsbas eller artiklar som är wiki-liknande? WordPress levereras med fantastiska plugins som snabbt förvandlar din webbplats till en lättbläddrad wiki med kunskapsbas.

14. Podcasting-webbplatser

Skapa en podcastingwebbplats med WordPress

WordPress och podcasting går hand i hand. De populäraste podcastarna på webben använder WordPress för sina webbplatser. Se vår steg för steg-guide om hur du startar en podcast med WordPress.

15. Nisjepartnalsajter

Nisch affiliate-marknadsföringswebbplatser med WordPress

Vill du göra en provision genom att hänvisa dina användare till produkter och tjänster? Här är de bästa marknadsföringsverktygen och plugins som är tillgängliga för WordPress. Dessa verktyg kommer att öka dina affiliate-intäkter och göra saker mycket enklare.

16. Fotografihemsidor

Fotografihemsidor

Är du en professionell eller amatörfotograf? Vill du dela dina familjesemester? Med WordPress och Envira Gallery kan du skapa fantastiskt vackra fotografihemsidor. Du kan lägga till gallerier, album, titlar, bildtexter, popup-fönster med ljusboxar, bildspel och klockor och visselpipor.

Det finns också massor av fotografimallar tillgängliga för WordPress.

17. Webbplatser för skolor eller högskolor

Skol- eller högskolewebbplatser med WordPress

WordPress driver tusentals skolor och universitetswebbplatser runt om i världen. Det är säkert, säkert och enkelt att hantera. Se vår lista över populära universitet som använder WordPress.

18. Privata bloggar

Privata WordPress-webbplatser

Vill du hålla din WordPress-blogg för dig själv? Se hur enkelt du kan göra din WordPress-blogg helt privat. Kör teamprojekt, dagböcker eller vad du än vill ha i en säker miljö bort från nyfikna ögon.

19. Familjebloggar

Familjebloggar

Med inbyggt media och användarhanteringssystem är WordPress perfekt för att skapa små familjens webbplatser. Skapa vackra bröllopswebbplatser, ladda upp familjefoton eller lägg till familjskvaller. WordPress kan ge oändliga kul för alla medlemmar i familjen 10 och uppåt. Se vår lista över de bästa WordPress-teman för familjebloggar.

Vi hoppas att den här artikeln gav dig några idéer om vilken typ av webbplatser du kan skapa med WordPress. Att komma igång med WordPress är enklare med WPBeginner, se hur du kan få ut mesta möjliga av WPBeginners gratis inlärningsresurser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map