29 bästa WordPress-teman för artister (2020)

Letar du efter de bästa WordPress-teman för artister?


Ibland är det svårt att hitta det perfekta temat som kan visa upp din kreativitet och talang. Du vill ha ett tema som kan hjälpa dig att visa din konstportfölj, fotogalleri och visuell grafik professionellt.

I den här artikeln har vi handplockat några av de bästa WordPress-teman för artister som du kan använda.

Bästa WordPress-teman för artister

Bygga en WordPress-webbplats för artister

WordPress är den mest populära webbplatsbyggaren bland konstnärer, illustratörer, designers och andra kreativa yrkesverksamma. Huvudsakligen eftersom det är lätt att använda och mycket flexibelt.

För att komma igång måste du först se till att du använder rätt plattform. En självhostad WordPress-webbplats ger dig flexibilitet att använda alla funktioner i WordPress.

Därefter måste du registrera dig för ett WordPress-värdkonto och registrera ett domännamn.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost för värd eftersom de är ett av världens största värdföretag och en officiell värdpartner som rekommenderas av WordPress.

WPBeginner-användare kan också få ett gratis domännamn, ett gratis SSL-certifikat och en STOR rabatt på webbhotell.

Efter att ha registrerat dig för värd är det dags att installera WordPress. Gå över till vår steg-för-steg-guide om hur du startar en WordPress-blogg så kommer du vara igång på nolltid.

Du kan nu välja ett tema för din WordPress-webbplats. Välj ett tema från listan nedan. Om du behöver hjälp med att installera temat, kolla in vår guide för hur du installerar ett WordPress-tema.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de bästa WordPress-teman för artister.

1. Astra

Astra

Astra är ett kraftfullt WordPress-tema som är lämpligt för visuella artister och kreativa typer. Det kommer med dussintals färdiga att använda webbplatsmallar som låter dig direkt skapa alla typer av webbplatser.

Den har kraftfulla anpassade widgetar, sidofält, sidmallar och flexibla anpassningsalternativ. Det är också ett Gutenberg-klart WordPress-tema med anpassade block och mallar.

2. Genombrott Pro

Genombrott Pro

Breakthrough Pro är byggd ovanpå Genesis temaram som är känd för sin prestanda och sin solida grund. Detta elegant designade WordPress-tema har en minimalistisk design med precis rätt mängd färger.

Det kommer med inbyggt stöd för e-handel, vilket gör att du kan sälja dina konstverk online. Det kräver minimal inställning och de flesta temainställningar skulle bara fungera ut ur rutan.

StudioPress är nu en del av WP Engine, det populäraste WordPress-värdföretaget. Du kan få detta tema och alla 35+ andra StudioPress-teman när du registrerar dig för WP Engine hosting för att bygga din webbplats.

Bonus: WPBeginner-användare får också ytterligare 20% RABATT. Kom igång med WP Engine idag!

3. Neve

Neve

Neve är ett heltäckande WordPress-tema som passar för konstnärer, konstbutiker, fotografer och andra kreativa yrkesverksamma. Den har en mycket flexibel hemsidadesign med parallaxavsnitt.

Det kommer med kraftfulla anpassningsalternativ för att välja din egen stil, färger, rubriker och mer. Den är e-handel klar och låter dig tjäna pengar online genom att sälja dina visuella konstverk.

4. Ultra

Ultra

Ultra är ett modernt WordPress-tema med vackra färdiga demonstrationer och en dra-och-släpp-layoutbyggare. Det kommer med ett inbyggt avsnitt för din konstportfölj och ditt kreativa galleri.

Det är packat med layoutalternativ, anpassade widgetar, Gutenberg-block och rubrikformat. Ultra är lätt att använda och perfekt för icke-tekniska kunniga personer som söker professionell webbdesign.

5. OceanWP

OceanWP

OceanWP är ett populärt WordPress-tema för konstnärliga bloggar, proffs, designers och hobbyister. Detta otroligt kraftfulla WordPress-tema ger dig massor av anpassningsalternativ för att göra det till ditt eget.

Dess betalda tillägg skulle ge dig ännu fler mallar och anpassningsalternativ. Den är redo för e-handel och kan användas för att skapa flerspråkiga webbplatser.

6. Indigo

Indigo

Indigo är ett underbart mångsidig WordPress-tema noggrant utformat med en konstnärlig strategi för detaljer. Det levereras med enkla att använda moduler som du bara kan dra och släppa för att bygga din hemsideslayout.

Det innehåller 14 färdiga mallar för att skapa en webbplats. Du kan installera och sedan bara ersätta innehållet med ditt eget. Dessa webbplatser inkluderar en blogg, tidskrift, portfölj och berättelse tema som skulle fungera perfekt för en konstwebbplats.

7. Portfölj

Portfölj

Portfolio är ett utmärkt WordPress-tema som byggs specifikt för konstnärer, kreativa designers och fotografer. Det kommer med en blogglayout och en webbplatsmall för att visa upp dina visuella konstverk.

Den har avancerade portföljfilter, flexibla kolumner, anpassade bildstorlekar och vackra teckensnitt. Dessutom inkluderar temat integration av sociala medier för att marknadsföra ditt konstgalleri online.

8. Hestia

Hestia Pro

Om du letar efter ett mångsidigt tema med flexibla funktioner, kolla in Hestia. Det är ett enkelt men kraftfullt WordPress-tema som kan användas för att bygga en artistportfölj.

Det kommer med en vacker hemsidamall med en stor bild ovanpå med dina uppmaningsknappar. Den är e-handel klar och fungerar med alla bästa WordPress-plugins.

9. Ambiance Pro

Ambiance Pro

Ambiance Pro är ett WordPress-tema för artister, bloggare och fotografer. Det är byggt på den stenhäftiga grunden för Genesis ramverk. Ambiance Pro är designad för att visa dina foton och bilder vackert och har vackra layoutalternativ och elegant typografi.

Den har flera sidmallar för din blogg, arkiv och målsidor. Det är snabbt och enkelt att installera med anpassning av live-tema. Hemsidan är helt widgeterad så att du enkelt kan ställa in den på några minuter.

10. Kustlinje

kust

Coastline är ett vackert WordPress-portföljtema med en unik design. Det innehåller kraftfulla anpassade widgets, flera layoutalternativ och en välgjord portföljdel.

Den har en fast vänster sidofält med anpassad bakgrundsstöd och kommer med olika sidmallar för blogg, portfölj, arkiv och gallerier.

11. Återupplev

Återupplev

Vill du berätta dina historier med en spännande layout? Kolla in Relive. Det är ett WordPress-tema för berättare, fotografer, artister och mer. Den är utformad för att erbjuda en uppslukande användarupplevelse med ljud, video, bilder och text.

Det är idealiskt för innehåll i lång form, portföljer, foto- och videogallerier. Den har vackra mallar för enstaka inlägg och sidor, fotogallerier och en unik hemsida-layout. Inuti hittar du också massor av anpassningsalternativ med färgscheman, sidofält, anpassade widgetar, kortkoder och mer.

12. Avik

Avik

Avik är ett gratis WordPress-tema för konstnärer, fotografer, kreativa designers, digitala byråer och onlineportföljsajter. Den har en fullskärmsbildbakgrund på hemsidan för att visa dina mest populära konstverk.

På hemsidan kan du lägga till flera Ajax-baserade rörliga sektioner för att visa dina foton, portfölj, biografi och mer. Avik har en vit bakgrund som gör din text och bilder ganska synliga för användare.

13. Studio Pro

Studio Pro

Om du letar efter ett modernt WordPress-tema för artister, ta en titt på Studio Pro. Detta vackert utformade WordPress-tema kommer med stöd för fullskärmvideobakgrund på hemsidan.

Det innehåller flera sidmallar, sidofältområden och transparenta navigationsmenyer ovanpå. Det är nybörjarvänligt och alla temalternativ är snyggt organiserade under kundanpassning.

14. Närvaro

Närvaro

Närvaro är ett WordPress-tema för proffs och företag för att skapa sin online-närvaro. Temat kommer med flera färdiga demonstrationer som du kan installera med 1-klick och starta din webbplats.

Det finns i flera färger och innehåller olika stilar, layouter och mallar att välja mellan. Med detaljerade anpassningsalternativ och support för sidbyggare kan du skapa mycket engagerande webbplatser inom några minuter.

15. Suarez

Suarez

Suarez är ett fantastiskt vackert WordPress-tema för bloggare, fotografer, artister och berättare. Den är utformad för att erbjuda en uppslukande användarupplevelse med en bländande visning av fotografier och bilder.

Hemsidans layout har en stor fullskärmshuvudbild överst, följt av ett murgitter av ditt viktigaste innehåll med smart användning av bilder. Andra funktioner inkluderar kategorier karusell, sidofältfilter, prenumerationslåda, widgets för sociala medier och mer.

16. Euphony

Välljud

Euphony är ett gratis WordPress-tema som bygger specifikt för artister, musiker, band och producenter av visuellt innehåll. Det kommer med flera användbara funktioner för artister och musiker, inklusive klibbig spellista, innehållsreglage och mer.

Temat har ljusa färger för att skapa ett kraftfullt första intryck på dina användare. Det är översättningsklart för att skapa en webbplats på ditt språk.

17. Hörn

Hörn

Corner är ett elegant WordPress-tema med en 2-kolumnslayout. Den har navigationsmenyn, sociala ikoner och kort beskrivning på vänster sidofält, och innehållet och det presenterade arbetet på höger sida av skärmen.

Temat erbjuder en minimal layout för att ge dina användare ett framträdande utseende på ditt presenterade verk. Det innehåller obegränsade färgvariationer och anpassade widgets för enkel anpassning.

18. Weston

Weston

Weston är ett fantastiskt WordPress-tema byggt specifikt för skissartister, bildkonstnärer och andra webbplatser för konstnärskap. Den levereras med WPBakery sidbyggaren plugin som gör att du enkelt kan skapa anpassade mallar och målsidor.

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar videobakgrunder, reglaget för revolutionen, Google-teckensnitt, widgetområden och mega-menyer. Weston-temat stöder WPML för att korrekt översätta din webbplats till andra språk.

19. Sanremo

Sanremo

Sanremo är ett gratis WordPress-tema för bloggare och artister. Den har en minimalistisk rymlig layout med stora bilder.

Den innehåller också en anpassad widget för sociala medielänkar, en klibbig navigationsmeny upptill och en sidfotwidget-område.

20. Filt

känt

Felt är ett sofistikerat WordPress-tema för personliga webbplatser, bloggar och artister. Det kommer med flera hemsidor och blogglayouter, postmallar, gallerier och ikonteckensnitt.

Det har obegränsade färger, unika widgetar, integration i sociala medier, annonsutrymmen med mer. Temainställning är ganska enkel så att du snabbt kan komma igång utan att kämpa med inställningarna.

21. Utkast

Förslag

Utkast är ett annat gratis WordPress-tema som passar för artister, illustratörer och bloggare. Den använder presenterade bilder för att visa en rutnätlayout på hemsidan.

Det kommer med en välkomstmeddelanderuta, anpassade färger, sidhuvud och bakgrundsstöd. Alla temalternativ kan ställas in med hjälp av anpassare.

22. Binder Pro

Binder Pro

Binder Pro är ett klassiskt WordPress-tema som är speciellt utformat för bloggare, förlag, artister och kreativa författare. Den har en snygg och ren layout med iögonfallande teckensnitt för att imponera på dina användare i det första utseendet.

Med Binder Pro-temat kan du visa upp ditt visade verk i rubrikavsnittet. Du kan också lägga till kategorier, anpassade widgetar och mer på hemsidan.

23. Parallax

Parallax

Parallax är ett modernt WordPress-tema för webbplatser för portfölj, konst och fotografering. Den har fullskärms parallaxbakgrunder och en unik layout. Det levereras med 40 olika layouter som kan installeras med 1-klick. Den har också en integrerad drag-and-drop-sidbyggare.

Bland andra funktioner hittar du anpassade widgetar för sociala medier, portföljavsnitt och bildfilter. Det kan användas som ett enskilt sidtema, en enstaka sida med oändlig rullning eller som ett vanligt tema på flera sidor.

24. Förmörkelse

Förmörkelse

Eclipse är ett elegant WordPress-tema för fotografer, artister och bloggare. Temas hemsida har en vacker reglage som visar ditt senaste arbete. Det visar också dina sidor och senaste inlägg i block på hemsidan.

Den levereras med en anpassad widget för att visa dina Instagram-foton och videor. Den har också vackra gallerimallar, portföljavsnitt och är fullt kompatibel med WooCommerce.

25. Infinity Pro

StudioPress Infinity Pro

Om du letar efter en elegant design, ta en titt på Infinity Pro. Detta eleganta WordPress-tema är optimerat för fler konverteringar och förbättrad användarupplevelse, vilket gör det perfekt för konstgallerier, konstmagasiner och andra kreativa publikationer.

Det är byggt med Genesis-ramverket och kommer med en dra-och-släpp-startsida-layout. Alla temalternativ är snyggt organiserade och kräver en minimitid för att ställa in.

26. ePortfolio

ePortfolio

Letar du efter ett tema för att marknadsföra ditt personliga varumärke? ePortfolio är ett gratis WordPress-tema för att marknadsföra ditt personliga märke online. Det levereras med integration av sociala medier till alla dina profiler på sociala medier.

Hemsidan visar ditt personliga foto i den vänstra sidofältet, som följs av dina korta bio, sociala profillänkar, blogginlägg och portföljobjekt. Det är enkelt att anpassa och kommer med flera kortkoder, mallar och anpassade widgetar.

27. Det är en wrap

Slå in

Om videon spelar en viktig roll i dina konstverk kan Wrap vara det perfekta sättet att visa den. Detta tema har tre hemsidor, flera innehållsupptäcktsfunktioner och en vacker popup-uppspelning för dina videor.

Den innehåller också fyra kreativa sidstilar, presenterad innehållskarusell, integration i sociala medier och en visuell sidbyggare. Det innehåller flera sidlayouter, anpassade widgets och enkla anpassningsalternativ.

28. Mozzy

mozzy

Behöver du ett ljust och livligt WordPress-tema för dina illustrationer? Kolla in Mozzy. Det är ett WordPress-portföljtema för illustratörer, grafiska formgivare och fotografer. Den inkluderar en widgetiserad hemsidaylayout med ett skjutreglage och innehållsområden.

Det levereras med inbyggda avsnitt för portfölj, tjänster och klienter. Andra funktioner inkluderar anpassade inläggsformat, bakgrunder, rubriker och sociala widgetar.

29. Filtrerad

filtreras

Filtrerad är ett modigt WordPress-tema för artister, onlineportföljer och personliga bloggare. Den har ett balanserat vitt utrymme på toppen och skarp typografi för att ditt innehåll ska dyka upp för användare.

Temalternativen inkluderar en anpassad logotyp, färgval och mer. Det låter dig bädda in videor från dina favoritkällor som Vimeo, YouTube osv.

Det är allt.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa WordPress-teman för artister och designers. Du kanske också vill kolla in vår ultimata steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare för att öka dina SEO-rankningar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map