6 Bästa FTP-klienter för Mac- och Windows WordPress-användare

Nyligen när vi diskuterade hur man använder FTP för att ladda upp filer till WordPress bad en av våra användare oss att rekommendera FTP-klienter för Windows och Mac. Det finns gott om gratis och betalda FTP-klienter. I den här artikeln har vi valt ut några av de bästa FTP-klienterna för WordPress-nybörjare. Målet här är att hitta det mest pålitliga, säkra och lättanvända FTP-verktyget för alla dina WordPress-filredigeringar och uppladdningar.


Bästa FTP-klienter för Mac- och Windows WordPress-användare

Vad är en FTP-klient? Varför du behöver det?

FTP (File Transfer Protocol) låter dig ladda upp filer från din dator till din WordPress-webbplats. För att kunna använda FTP behöver du en FTP-klient som är en stationär app som ansluter din dator till ditt WordPress-värdkonto.

Det ger ett användarvänligt gränssnitt för grafikanvändare, så att du kan utföra alla FTP-funktioner som kopiera, ladda upp, ta bort, byta namn på och redigera filer / mappar på din WordPress-webbplats.

Det är inte nödvändigt att installera en FTP-klient för att använda WordPress. En FTP-klient kan emellertid hjälpa dig att snabbt fixa vanliga WordPress-fel när du inte kan komma åt WordPress-administrationsområdet.

Hur man använder en FTP-klient?

Du behöver ett FTP-användarnamn och lösenord för att kunna ansluta till din WordPress-webbplats.

Denna information finns i e-postmeddelandet du fick när du först startade din blogg och registrerade dig för ett webbhotellkonto.

Du kan också få den här informationen från din webbhotell cPanel-instrumentpanelen eller be supporten, och de kommer att skicka den till dig.

När du har fått den här informationen kan du ansluta till din webbplats.

Först måste du starta din FTP-klient och ange ditt FTP-användarnamn, lösenord, värd (vanligtvis din webbplatsadress t.ex. wpbeginner.com) och sedan klicka på anslutningsknappen.

Ansluter din FTP-klient

Värd är vanligtvis din webbplats URL (t.ex. wpbeginner.com).

Om du inte anger något i portfältet kommer din FTP-klient att ansluta med det vanliga FTP-protokollet på port 21.

Du kan använda port 22 för att ansluta till din server med SFTP som krypterar information innan du skickar den till din webbserver. Detta minskar chansen för att hackare stjäl ditt FTP-lösenord eller sniffar på information.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de bästa FTP-klienterna tillgängliga för WordPress-användare på olika plattformar.

Bästa FTP-klienter för WordPress-användare

Det finns flera betalda och gratis FTP-klienter tillgängliga för olika plattformar och operativsystem. Var och en av dem har ett användarvänligt gränssnitt och ytterligare funktioner som gör det lättare för dig att redigera WordPress-filer.

1. WinSCP

WinSCP

WinSCP är en av de mest kraftfulla och lättanvända FTP-klienten för Windows-användare. Det känns som att det finns för många saker i användargränssnittet, men det är faktiskt ganska lätt att lära sig.

Till vänster har du filerna på din dator och till höger ser du filerna på din server. Klicka bara på en fil för att ladda ner, ladda upp eller redigera den.

För avancerade användare har WinSCP alla funktioner du behöver från en kraftfull FTP-klient. Det stöder SFTP, SSH och naturligtvis den gamla gamla FTP. Det är ganska enkelt att hantera filer och tilldela standardredigerare med WinSCP.

Plattform: Windows
Pris: Fri

2. Cyberduck

Cyberduck

CyberDuck är en extremt lättanvänd FTP-klient som passar såväl nybörjare som avancerade användare.

Det är tillgängligt för Mac- och Windows-datorer. Till skillnad från andra applikationer på flera plattformar integreras det faktiskt vackert med din ursprungliga Mac-miljö. Det stöder också Mac-funktioner som att lagra dina inloggningsuppgifter i nyckelring och hitta filer i finder.

Du kan välja önskad kodredigerare och öppna filer för redigering med ett klick på en knapp.

Plattform: Windows, Mac
Pris: Fri

3. Sänd

Överföra

Transmit är den mest populära FTP-klienten för Mac, särskilt bland webbutvecklare. Det kommer med en extremt kraftfull uppsättning funktioner som mappsynkronisering, diskfunktion och högre hastigheter.

Överför vackert integreras i din ursprungliga Mac-miljö som gör det superlätt för Mac-användare att lära sig snabbt. Du kan lägga till dina överföringsgenvägar till Finder som favoriter och snabbt komma åt dem.

Det stöder SSH-, SFTP-, FTP-, FTP-anslutningar. Det kommer också med en snygg kodredigerare för snabba filredigeringar.

Plattform: Mac
Pris: Gratis, betald version för $ 34

4. Gratis FTP

Gratis FTP

Gratis FTP by Coffee House är en populär FTP-klient bland Windows-användare. Det är väldigt nybörjarvänligt och ganska lätt att använda.

Det stöder FTP, SFTP, FTPS och integreras vackert i ditt operativsystem. Den har en historikfunktion som låter dig komma ihåg var du lagrade en fil.

Det finns också en betald version som kallas Direct FTP. Det har extrafunktioner som kodredigerare, autofyllt, bildvisare, etc..

Plattform: Windows
Pris: Gratis, betald version för $ 39

5. FileZilla

FileZilla

FileZilla är en populär gratis FTP-klient för Windows, Mac och Linux.

Det är kanske den mest enkla att använda FTP-klienten. Anledningen till att vi har placerat den på femte plats beror dock på att Windows-användare enligt uppgift har hittat adware eller spyware paketerat till FileZilla-nedladdningar.

Du kan avmarkera rutan under installationen för att välja bort adware, men eftersom många av våra användare är nybörjare är vi rädda för att de kan missa det och så småningom hamna med en adware på sin dator.

Våra erfarna användare kan installera FileZilla från officiell webbplats. Linux-användare hittar Filezilla tillgängligt i deras distro officiella förvar.

Plattform: Windows, Mac, Linux
Pris: Fri

6. WS_FTP Professional

WS_FTP Professional

WS_FTP Professional är en populär kommersiell FTP-klient för Windows. Det erbjuder säkerhet för företagskvalitet med SSH och 256-bitars AES, FIPS 140-2 validerad kryptering och OpenPGP-filkryptering för överföringar.

Det kommer med kraftfull filsökning, dra och släpp överföringar, snabbare hastigheter, schemalagda överföringar och många fler avancerade funktioner.

Plattform: Windows
Pris: Från $ 49,95

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa FTP-klienten för att ladda upp filer till WordPress. Du kanske också vill titta på vår nybörjarguide för klistra in kodavsnitt i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map