6 bästa verktyg för grammatikontroll online för WordPress (2020)

Letar du efter de bästa grammatikontrollverktygen online för WordPress? De flesta webbläsare har också en inbyggd stavningskontroll, men det kontrollerar inte för grammatik och läsbarhet. I den här artikeln har vi handplockat de bästa grammatikontrollverktygen som du kan använda med WordPress.


Grammatikontrollverktyg online för WordPress

Varför lägga till ett grammatikontrollverktyg för WordPress?

Även de mest erfarna författarna gör misstag. Korrekturläsning av dina egna artiklar leder ofta till att göra små slarviga fel eftersom vi ofta tenderar att gå igenom checklistan före publicering.

Ett sätt att lösa problemet är att läsa dina artiklar högt. Att lyssna på din egen röst kan hjälpa dig att hitta misstag och förbättra den totala läsbarhetsgraden för dina artiklar.

För att hjälpa dig med grammatiken och stavningen kan du använda ett grammatikontrollverktyg. Dessa verktyg kan upptäcka stavfel och grammatikfel när du skriver. Detta sparar tid på korrekturläsning medan du förbättrar innehåll på din webbplats.

Med det sagt, låt oss ta en titt på de bästa grammatikontrollverktygen för WordPress som du kan använda.

1. Grammatiskt

Grammarly är ett populärt grammatikontrollverktyg på nätet tillgängligt som tillägg för webbläsare för Google Chrome, Firefox och till och med Microsoft Edge. Det kontrollerar för grammatik och stavfel när du skriver dina inlägg.

Grammarly

Det visar en indikator längst ner till höger i skrivområdet. Klicka på indikatorn visar antalet fel. Stava, grammatik och kontextuella fel kommer att markeras med en understrykning när du skriver.

En nackdel med Grammarly är att du måste byta till textredigeraren för korrekturläsning.

2. Ingefära

Ingefära är ett annat praktiskt stavnings- och grammatikontrollverktyg för att förbättra dina skrivfärdigheter och öka produktiviteten. Det finns som webbläsartillägg och erbjuder en trevlig användarupplevelse.

Ingefära

Den visar en liten ikon i det nedre högra hörnet av skrivområden inklusive WordPress-postredigerare, Gmail, Facebook och mer. Den kontrollerar för misstag när du skriver och markerar fel med sammanhang.

Det finns några nackdelar med att använda ingefära. Du måste byta till textredigeraren i WordPress. För bättre korrekturläsning måste du klicka på ikonen för att starta Ginger-redigeraren.

3. Efter tidsfristen

After The Deadline är tillgängligt som en Google Chrome-förlängning. Det levereras med ett inbyggt stavkontrollverktyg med grammatik och läsbarhetskontroll (tillval).

När du har installerat tillägget i din webbläsare måste du klicka på det och välja alternativ. Detta öppnar tilläggets inställningssida där du kan kontrollera alternativen som du vill att addon ska leta efter.

Efter tidsfristen

Du kan köra verktyget medan du skriver dina blogginlägg genom att klicka på stavkontrollikonen längst ned till höger i redaktören.

4. Hemingway

Hemingway finns som webbaserad textredigerare, så det fungerar inte direkt i din WordPress-postredigerare. Men du kan använda deras gratis webbaserade redaktör för att kontrollera dina artiklar för läsbarhet, grammatik och stavfel.

Hemingway

Tänk på Hemingway som inte bara en grammatikontroll utan en stilkontroll. Det är utformat för att förbättra läsbarheten genom att visa dig en läsbarhetsgradering av ditt innehåll och föreslå förbättringar. Webb-appen har en ren och distraheringsfri layout som kan hjälpa dig att utvärdera ditt innehåll snabbt innan du trycker på publicera-knappen i WordPress.

Hemingway är också tillgängligt som en betald desktop-app för både Windows och Mac som låter dig posta direkt till WordPress.

5. LanguageTool

LanguageTool är tillgängligt som ett gratis tillägg för Chrome, FireFox, Google Docs och LibreOffice. Det är också tillgängligt som en webbaserad redaktör och en komplett skrivbordsapp.

LanguageTool

Det bra med LanguageTool är att det fungerar med engelska, tyska, polska, ryska och över 20 andra språk. Detta gör det till ett särskilt användbart verktyg för flerspråkiga webbplatser och flerspråkiga författare.

Nackdelen är att gratisversionen endast är begränsad till 20 000 tecken per check, så du måste uppgradera till betalda planer för fler funktioner.

6. Jetpack

Jetpack är en WordPress-plugin-svit som kommer med många användbara moduler. En av dess kärnfunktioner är att lägga till korrekturläsning till WordPress-postredigeraren.

Ryggraket

För utvidgad grammatikontroll måste du besöka JetPack »Inställningar sida. Under skrivfliken ser du stavningen, stilen och grammatikavsnittet. Härifrån kan du aktivera olika korrekturläsningsalternativ inklusive stilregler.

Nackdelen med att använda JetPack är att det kräver ett WordPress.com-konto, och du kommer också att få massor av funktioner som du kanske inte behöver.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa grammatikontrollverktygen online för WordPress. Du kanske också vill se vår lista över bästa kontaktformulär-plugins för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me