61 bästa gratis WordPress-bloggteman för 2020

Letar du efter ett gratis WordPress-bloggtema för din webbplats?


Det finns tusentals gratis bloggteman för WordPress vilket gör det svårare för nybörjare att välja ett för sina webbplatser. Dessa bloggteman är vidare indelade i olika nischer och kategorier.

I den här artikeln har vi valt ut några av de bästa gratis WordPress-bloggtema som du kan använda på din nya blogg.

Bästa gratis bloggteman för WordPress

Komma igång med WordPress

Först måste du se till att du använder rätt plattform. WordPress.org-webbhotell är den perfekta plattformen för att starta din blogg eftersom den ger dig mer frihet, flexibilitet och kontroll.

Det är öppen källkod och kommer med stöd för tusentals gratis mallar och tillägg som hjälper dig att växa din blogg snabbare. Se vår guide om varför du bör använda WordPress för mer information.

Du kan använda vår steg-för-steg-nybörjarguide för hur du startar en WordPress-blogg för fullständiga instruktioner.

När du är igång är det dags att välja ett tema för din webbplats. Du kan välja ett tema från vårt expertutbud nedan och sedan följa instruktionerna i hur du installerar en WordPress-temaguide för att konfigurera den ordentligt.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de bästa gratis WordPress-bloggtema som du kan installera på din webbplats.

1. Astra

Astra

Astra är ett helt anpassningsbart och gratis WordPress-bloggtema. Det passar bra för personliga bloggar, portföljer, affärsbloggar och till och med e-handelswebbplatser. Det fungerar perfekt med alla populära sidbyggare, inklusive Beaver Builder, Divi, Elementor osv.

Det kommer med inbyggt stöd för WooCommerce för att enkelt lägga till en onlinebutik till din blogg om det behövs. Det är också översättningsklart och kan användas för att skapa bloggar på vilket språk som helst.

Det är ett lätt tema med massor av färgalternativ och typsnitt. Du kan hitta temalternativen i WordPress-anpassaren med live-förhandsvisning.

2. OceanWP

OceanWP

OceanWP är ett av de mest populära gratis WordPress-teman med massor av premiumliknande funktioner. Den har sin egen kompanjonstillägg och rekommenderar att du installerar ett gratis sidbyggareplugin vid aktivering. Den kan användas för alla typer av webbplatser, inklusive bloggar, tidskrifter, företagswebbplats eller e-handel.

Det innehåller flera layoutalternativ, fullbreddssidor, 2 navigationsmenyer på toppen, anpassad logotypstöd, flera sidofältområden, vackra bildgallerier och mer. Det är superflexibelt men fortfarande väldigt enkelt att installera med live-anpassningsstöd.

3. Hestia

Hestia

Hestia är ett mycket flexibelt WordPress-tema för alla typer av webbplatser. Det kommer med en enkel installationsguide och en kompletterande plugin som lägger till vittnesmål och tjänster på din webbplats.

Det kan användas med populära plugins för sidbyggare och är redo för WooCommerce ur lådan. Hemsidan kan enkelt konfigureras med anpassning av live-tema där du bara kan lägga till sektioner och ordna dem med dra och släpp.

4. Bento

Bento

Bento är ett kraftfullt WordPress-bloggtema med många funktioner. Det fungerar bra med de flesta sidbyggare-plugins och rekommenderar till och med att installera en vid aktivering.

För ett gratis WordPress-tema kommer Bento fullpackade med fantastiska anpassningsalternativ. Alla dem kan nås med WordPress-tematilpassaren.

5. Gå

Gå

Behöver du ett bloggtema med en minimalistisk strategi för design? Kassa Gå. Det är ett enkelt WordPress-bloggtema med ett välkomstmeddelande och uppmaningsknappar i rubriken.

Den är utformad för att förbättra läsbarheten och använder ren typografi och hanterar eleganta bilder på ett elegant sätt.

6. Ribosom

ribosomen

Ribosome är ett gratis WordPress-bloggtema i en magasinstil. Det kommer med en anpassad rubrik, anpassad bakgrund och obegränsade färger. Den har en enda navigationsmeny och en social meny på toppen.

Det levereras med en 2-kolumns layout med en sidofält till höger. Ribosome har sex olika Google-teckensnitt, runda eller fyrkantiga miniatyrbilder, 2 widgets-områden i början och slutet av inlägg, perfekt för att visa annonser eller relaterade inlägg.

7. Poseidon

Poseidon

Poseidon är ett gratis mångsidig WordPress-bloggtema. Den har en rymlig layout och har en skjutreglage i full bredd, layout av hemsidan och flera sidmallar.

Startsidan kan enkelt konfigureras med widgetar.

8. SiteOrigin Unwind

Koppla av

SiteOrigin Unwind är ett gratis mångsidig WordPress-tema med fullt WooCommerce-stöd. Unwind är designad med en minimalistisk stil och är mycket anpassningsbar med SiteOrigin Page Builder-plugin.

Det kommer med flera layouter, anpassad rubrik, bakgrund och färgstöd.

9. Hemingway

Hemingway

Hemingway är ett rent WordPress-bloggtema med en 2-kolumnslayout och ett fullständigt breddhuvudbildområde med parallaxeffekt.

Det stöder anpassad accentfärg, anpassad logotypuppladdning, anpassade widgetar (video, Flickr och Dribbble), sidmallar, etc. Alla temalternativ är snabba och enkla att installera.

10. Maxwell

Maxwell

Maxwell är ett minimalistiskt och elegant WordPress-tema. Den har en ren tidsskriftslayout med vacker typografi.

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar olika inläggslayouter och ett underbart presenterat bildspel.

11. Write

Writee

Write är ett gratis WordPress-tema som passar för personliga webbplatser, äventyr och resebloggar. Den har en stor skjutreglage ovanpå med presenterade bilder från blogginlägg.

Det kommer också med flera mallar och anpassade widgetar bland många andra funktioner.

12. Fascinerar

Fascinera

Fascinate är ett vackert WordPress-bloggtema designat specifikt för professionella författare, personliga portföljer, livsstilsbloggar och modeföretag.

Den använder vacker typografi, eleganta färgscheman och en iögonfallande skjutreglage.

13. Moderne

moderne

Moderne är ett elegant utformat WordPress-bloggtema. Det är designat med tanke på läsbarhet och skapar ett visuellt utseende som ställer ditt innehåll i centrum.

Den levereras med en skjutreglage för innehålls karusell på hemsidan och en layout med två kolumner som visar ditt innehåll vackert.

14. Kent

Kent

Kent är ett modernt WordPress-bloggtema med en 2-kolumnslayout. Det kommer med en hopfällbar navigationsmeny, anpassad logotyp, anpassad bakgrund och rubrikstöd.

Alla temalternativ är ganska enkla att konfigurera med hjälp av live WordPress-anpassaren.

15. Lovecraft

Lovecraft

Lovecraft är ett rent och enkelt gratis WordPress-bloggtema. Den har en anpassad rubrik i full bredd längst upp och använder djärva rubriker för inläggstitlar.

Den har en vänster sidofält och en navigationsmeny längst upp.

16. Baskerville

Baskerville

Baskerville är ett modernt och elegant WordPress-bloggtema. Den har en stor huvudbredd i full bredd följt av dina inlägg som presenteras som ett rutnät på hemsidan. Det kommer med underbara mallar för enstaka inlägg och sidor.

17. Admiral

Amiral

Admiral är ett WordPress-tema i magasinstil som passar för sportbloggar, tidskrifter och nyhetswebbplatser. Den har en tre-kolumnlayout med 2 sidofält på båda sidor och innehållskolumnen i mitten.

Det levereras med ett visat bildspel, en mall för hemsidans hemsida, ett widgetiserat rubrikområde, 2 olika inlägglayouter och stöd för oändlig rullning.

18. Välformad

Välväxt

Om du letar efter ett WordPress-bloggtema med en fullskärmsbakgrund, försök sedan Shapely. Det finns i en 1-kolumns layout med flera hemsidevidgets, parallaxavsnitt och uppmaningsknappar.

Temat stöder populära WordPress-plugins som du behöver för att maximera funktionaliteten på din blogg. Det är fullt optimerat för SEO.

19. Ashe

Ashe

Ashe är ett vackert gratis bloggtema för WordPress. Den har en magasin-stillayout med en stor rubrikbild och ett skjutreglage för innehåll.

Det integreras med populära sidbyggare som Beaver Builder, Elementor och mer för enkel anpassning.

20. Hiero

Hiero

Hiero är ett gratis WordPress-bloggtema med en magasinlayout. Den använder djärva färger för rubrik och accent. Den har en 2-kolumnslayout och har en tydlig navigationsmeny ovanpå.

På hemsidan visas dina senaste inlägg med utdrag och presenterade bilder.

21. Spår

spår

Tracks är ett genomtänkt designat WordPress-bloggtema för personliga, tidskrifter och fotografihemsidor. Det innehåller en loggöverförare, sociala medieikoner, sökfält, widgetar-klara områden och skarp typografi.

Hemsidan har en rutnätlayout för dina inlägg med presenterade bilder.

22. Mesmerize

Hypnotisera

Mesmerize är ett färgrikt WordPress-bloggtema. Det är mycket flexibelt och använder över 30 innehållssektioner för att visa upp ditt blogginnehåll.

Det stöder videobakgrund, bildspelbakgrund, rubrikinnehållstyper och gradientöverlagring på hemsidan.

23. Kolumnisten

Kolumnisten

Spaltaren är ett gratis WordPress-bloggtema med en tidningsstil. Det kommer med olika layouter för hemsida, arkiv, enstaka sidor, bbPress och BuddyPress.

Det innehåller också en lyhörd anpassningsbar skjutreglage och fyra färgscheman.

24. Satori

Satori

Satori är ett mycket anpassningsbart WordPress-tema för bloggar och personliga webbplatser. Den har en rubrik i full bredd på hemsidan och kommer med olika sidmallar, inklusive stöd för WooCommerce, flera widget-klara områden och postformat.

25. Phlox

Flox

Phlox är ett mycket anpassningsbart gratis WordPress-bloggtema. Den har en vacker hemsida-layout med en bakgrundsbild på fullskärmshuvud ovanpå och innehållande innehåll nedan.

Det kommer med flera widget-klara områden, sidmallar, anpassade rubriker, bakgrunder, sociala ikoner och färgscheman.

26. Illdy

Illdy

Illdy är ett WordPress-tema med flera ändamål som är lämpligt för webbplatser för företag, personliga och tidskrifter. Det är byggt på bootstrap-ramverk, har stora rubrikbilder, layout med två kolumner eller full bredd, anpassad bakgrund och färgval.

27. Primer

Primer

Primer är ett enkelt och rent WordPress-bloggtema. Den har en klassisk blogglayout med en innehållskolumn och en högra sidofält.

Den har en fullskärmshuvudbild med en anpassad logotyp, en navigationsmeny och en uppmaningsknapp för att omdirigera användare till din målsida.

28. Bloggdagbok

Bloggdagbok

Bloggdagbok är ett mångsidigt WordPress-bloggtema med en vacker svartvit layout. Det har obegränsade färgval, skarp typografi och anpassade widgetar.

Temat stöder Gutenberg-blockredigeraren ur rutan.

29. Garfunkel

Garfunkel

Garfunkel är ett elegant WordPress-bloggtema med en rutnätlayout på hemsidan. Det stöder anpassade rubriker, anpassade bakgrunder, sex inläggsformat (inklusive ett galleri-bildspel), sex anpassade widgetar, en social meny och 2 sidmallar.

30. Författare

Författare

Författare är ett vackert WordPress-bloggtema för författare och författare. Den har en enkel layout med två kolumner med en sidofält och navigationsmeny i den vänstra kolumnen medan innehåll till höger.

Det stöder anpassade färger, bakgrund och flera postformat. Det är optimerat för tillgänglighet och prestanda.

31. Tempo

Tempo

Tempo är ett modernt WordPress-bloggtema som också lätt kan användas som en företagswebbplats. Den har ren skarp typografi med en ljus, luftig layout.

Det stöder anpassad rubrik, parallax, rubriksknappar, anpassad logotyp, anpassade färger, anpassad bakgrund, sociala länkar, vänster och höger sidofält och anpassade widgets.

32. Hueman

HUEman

Hueman är ett av de mest populära gratis WordPress-teman. Det har en layout med flera kolumner och kan enkelt användas på alla typer av innehållsrika bloggsidor eller tidskriftswebbplatser.

Du får också stöd för anpassade rubriker, 2-kolonners layout, layout i hela bredden och massor av enkla anpassningsalternativ.

33. iFeature

iFeature

iFeature är ett modernt och snyggt WordPress-tema som passar för tidskrifter, affärs-, personliga och portföljsidor. Den har en bakgrundsbild i full bredd och en reglage ovanpå följt av ditt innehåll.

Det innehåller funktioner som klibbiga rubriker, bio-box för författare, flera widgetområden och sidmallar. Temalternativen kan enkelt ställas in med dra och släpp i live-anpassaren.

34. Natural Lite

Natural Lite

Natural lite är ett enkelt bloggtema med jordnära toner. Den använder stora presenterade bilder, stöder anpassad rubrik och bakgrund.

Det kommer med layouter med flera kolumner och enkla anpassningsalternativ.

35. Lyhörd

Mottaglig

Responsive är ett vackert WordPress-tema utformat för flexibilitet. Det är lämpligt för författare, personliga webbplatser, fotografering och till och med företagswebbplatser.

Det kommer med 9 sidmallar, 11 widgetområden, 6 malllayouter, 4 menypositioner och mer. Responsive är WooCommerce-kompatibel, flerspråkig redo och stöder alla RTL-språk.

36. Förtjänst

Dygd

Virtue är ett vackert och gratis WordPress-bloggtema. Det har en ren layout med 2 navigationsmenyer och en stor huvudbredd med full bredd.

Alla temalternativ kan enkelt anpassas med hjälp av live-teman. Det kommer också med flera inläggsformat för videor, galleri, ljud, chatt, åt sidan, offert osv.

37. Otografi

Otography

Otography är ett klassiskt WordPress-gratis bloggtema. Den har en vacker skjutreglage i stor storlek med sociala ikoner, navigationsmeny och iögonfallande färger.

Det innehåller typografimöjligheter och enklare temainställning med drag-and-drop-inställningar under live customizer. Det är ett idealt tema för personliga, blogg-, tidnings-, fotograferings- och modewebbplatser.

38. Tända

Antända

Ignite är ett elegant WordPress-bloggtema med ett klassiskt bloggutseende. Det kommer med en 2-kolumnslayout, en kompakt toppfält som används för navigationsmenyer, sidtitel och beskrivning.

Den använder bilder med medelstora funktioner före posttitlar och använder skarp typografi för bättre läsupplevelse på din blogg.

39. Avant

Avant

Avant är ett mycket anpassningsbart och gratis WordPress-tema som passar alla typer av webbplatser. Den är redo för e-handel med fullt stöd för WooCommerce och kan enkelt användas för att skapa innehållsrika webbplatser också.

Det innehåller 7 sidhuvudlayouter, 5 blogglayouter, 3 sidfotlayouter, obegränsade färgval och mycket fler inställningar som alla är inbyggda snyggt i WordPress-anpassningen. Det testas för att fungera med alla populära sidbyggare och andra viktiga WordPress-plugins.

40. Responsive Mobile

Responsive Mobile

Som namnet antyder är Responsive Mobile ett WordPress-tema designat med en mobil-första strategi. Det ser lika bra ut på alla enheter och skärmstorlekar.

Detta tema har 9 sidmallar, 11 widgetområden, 6 malllayouter, 4 menypositioner, utropssektion med en uppmaningsknapp, anpassade teckensnitt, anpassad bakgrundsbild med mera. Lämplig för företagswebbplatser, den är väldigt enkel att använda och kan snabbt installeras.

41. Vogue

Vogue

Vogue är ett snyggt WordPress-tema utformat specifikt för mode-, livsstils- och e-handelswebbplatser. Det levereras med fullt WooCommerce-stöd och gör att du enkelt kan skapa en onlinebutik.

Det erbjuder flera sidhuvudlayouter, anpassad WooCommerce-design, flera sidfotlayouter, flera blogglayouter och en massa extra layoutanpassningar. Den har obegränsade färginställningar som alla är inbyggda snyggt i WordPress-anpassaren.

42. Magbook

Magbook

Magbook är ett vackert designat WordPress-tema för innehållsrika webbplatser, inklusive tidskrifter, tidningar, bloggar och mer. Den har en ren minimalistisk design med flera layoutalternativ och ett snabbt demoinstallationsprogram med 1 klick.

Det kommer med färdiga mallar för att kontakta oss, galleri och tidskriftssidor. Testat med alla populära WordPress-plugins kan Magbook också användas för att skapa en onlinebutik eller en flerspråkig WordPress-webbplats.

43. Panoramautsikt

Panorama

Panoramic är ett annat utmärkt gratis WordPress-tema som passar för alla typer av bloggar, webbplatser och onlinebutiker. Det kommer med flexibla anpassningsalternativ och en vacker glidreglage för hemsidan.

Det är väldigt lätt att använda även för absoluta nybörjare. Du kan hitta temalternativ under live customizer som gör att du kan göra ändringar på din webbplats med en live-förhandsvisning.

44. Conica

Conica

Conica är ett superflexibelt WordPress-flerfunktionstema som kan användas för att bygga nästan alla typer av webbplatser. Det innehåller två webbplatslayouter, 2 färgscheman, 4 sidhuvudlayouter, 5 blogglayouter, 3 sidfotlayouter, flera sidmallar och ett gäng temalternativ för att anpassa dina färger och layoutinställningar.

45. CityLogic

CityLogic

CityLogic är ett premiumliknande gratis WordPress-tema som passar för alla typer av webbplatser, inklusive webbplatser för små företag. Den har en modern design med en stor rubrik på hemsidan, en transparent navigationsmeny, ett välkomstmeddelande och ditt viktigaste innehåll.

Den levereras också med en inbyggd skjutreglage och kan även användas med andra skjutplugins. Det är WooCommerce redo och kan användas för att skapa vackra onlinebutiker.

Alla temalternativ är ganska enkla att följa och låter dig enkelt anpassa det efter dina behov.

46. ​​Agama

agama

Agama är ett rent och rymligt gratis WordPress-tema som passar alla typer av webbplatser. Det är superflexibelt och kommer med enklare temalternativ så att du snabbt kan ställa in den.

Det är byggt på Bootstrap med parallaxstöd, responsiv design och minimal layout. Det är WooCommerce redo och kan också användas för att skapa flerspråkiga webbplatser.

47. Rädsla

Raseri

Fury är ett enkelt WordPress-tema med minimal design och layout. Det fungerar ut ur rutan och har mycket enkla att använda temalternativ. Det är byggt på Bootstrap med responsiv design och snabb prestanda.

Den innehåller en klibbig rubrik, obegränsade färger, bloggsidesmall, en smidig rullningseffekt och mer. Det är WooCommerce redo och kan enkelt användas med alla WordPress-sidbyggare.

48. Stig upp

Stiga

Ascend är ett vackert WordPress-tema. Det kommer med stöd för den kommande Gutenberg-funktionen som lägger till redigeringsfunktioner för dra och släpp till WordPress. Den stöder också alla populära plugins för sidbyggare.

Inuti hittar du massor av användbara alternativ som alla är snyggt organiserade under tematilpassare. Det innehåller också en transparent rubrik, flera navigeringsmenyer, sidofält, färgalternativ och mer.

49. Wisteria

Blåregn

Wisteria är ett enkelt WordPress-bloggtema med fokus på vacker typografi och innehåll. Det kommer med en anpassad bakgrund, anpassade färger, anpassad rubrik och en vänster sidofält.

Wisteria har också en enda navigationsmeny på toppen och vacker hemsida design som visar dina inlägg med anpassade utdrag och presenterad bild.

50. Blogasm

Blogasm

Blogasm är ett enkelt gratis bloggtema för WordPress. Den har en minimalistisk och ren design med fokus på dina blogginlägg. Detta tema kan användas för att skapa en personlig, mode-, livsstils- och fotografiblogg.

Den levereras med en social menyhuvud, rubrik sökikon, kolumnlayout, anpassad rubrik och sidofält. Alla temalternativ är lätta att konfigurera med hjälp av anpassningstypen för levande teman.

51. Writers Blog

Writers Blog

Writers Blog är ett gratis mångsidig WordPress-tema som utformats specifikt för författare, bloggare, journalister, författare och bloggar med innehållsmässig kunskap. Den levereras med en bildreglage för att imponera besökarna i det första utseendet.

Det låter dig välja ett färgschema du väljer. Det är lätt att konfigurera, lyhörd och helt anpassningsbar WordPress-tema.

52. Bloggstart

Blogstart

Blogstart är det perfekta temat att starta din blogg direkt. Det är gratis att ladda ner med en ren och enkel layoutdesign som kan engagera dina användare med dess funktioner.

Det låter dig visa visade inlägg längs navigationsmenyn. Blogstart är optimerat för sidhastighet och prestanda.

53. Creativ

Creativ

Creativ är ett modernt gratis WordPress-bloggtema. Den har en rutalayout i full bredd för rubriken med en bildreglage, navigationsmeny, sökfält och social meny.

Den har en anpassad logotyp i mitten av rubrikavsnittet. Det har suddigheter för målsidor på hemsidan.

54. Blogger Era

Blogger Era

Blogger Era är ett vältänkt gratis bloggtema för WordPress. Det passar för en onlinemagasin, personlig blogg, förläggare, nyheter eller portföljsida. Det har ett ungefärligt avsnitt för dig att lägga till en bild och utdrag i sidofältet.

Det erbjuder en centraliserad layout för att publicera ditt innehåll. Detta tema är fullt lyhörd och översättningsklar att skapa en flerspråkig webbplats.

55. Queens Magazine

Queens Magazine

Queens Magazine är ett användarvänligt gratis WordPress-bloggtema byggt för bloggare och online-tidskrifter. Det har mycket utrymme för ditt innehåll. Med 3-kolumnens layout kan du visa flera presenterade inlägg i den första vikten av din blogg.

Det levereras med anpassade inställningar för logotyp och tagline. Queens Magazine-tema erbjuder flera sidfält och sidfötter för att ge dig en layout variation.

56. Balanserad

Balanserad blogg

Balanced är ett rent och lyhört WordPress-bloggtema. Den har en anpassad logotyp med en fullbredd huvudbakgrund på toppen.

Temat har layout med två kolumner och korsstil för inlägg. Du kan använda WordPress-widgetarna i sidofältet. Det är SEO-optimerat och stöder WPML för översättningar.

57. Oändlighet

Oändlighet

Infinity är ett minimalistiskt och gratis bloggtema. Det har djärva färger för gränser och bakgrund som är väl lämpade för små företag, kreativa byråer osv.

Hemsidan följer en navigationsmeny överst med sociala ikoner. Det låter dig lägga till en anpassad logotyp med en tagline.

58. Interserver

Interserver

Interserver är ett vackert gratis mammabloggertema för WordPress. Det är helt anpassningsbart med många alternativ på admin backend för blogglayout och målsidor.

Du kan lägga till bildreglaget och kategorierna på hemsidan. Den har vackra färger och design för hela bloggen.

59. Tidskrift

Tidning

Journal är ett elegant gratis WordPress-bloggtema för personliga tidskrifter och alla typer av bloggare. Den har fantastisk typografi och vacker layoutdesign.

Det ger ett utrymme att lägga till din korta biograf på hemsidan. Journal är ett helt lyhörd och sökmotorvänligt tema.

60. Fet fotografi

Fet fotografering

Bold Photography är ett modernt och gratis bloggtema för fotografer, författare och författare. Hemsidan har en bakgrundsbildreglage för fullskärm som du kan ersätta med dina mest populära eller presenterade foton.

Den har anpassade widgetar, färgval, parallaxavsnitt och mer. Bold Photography har en snabb sidladdningstid och lata bilder för att ladda bättre än vanligt.

61. Sparker

gnistskaparen

Sparker är ett lätt viktigt WordPress-bloggtema. Detta tema kan också användas för att skapa webbplatser för små företag och onlinebutiker.

Den har anpassade widgets, vackert skjutreglage-sektion, med inläggskolumn, sidfotalternativ och annonsutrymmen. Det är lätt att använda och optimerat för SEO.

Vi hoppas att den här listan hjälpte dig att hitta de bästa gratis WordPress-bloggtemaen för din webbplats. Du kanske också vill kolla in den här guiden om varför du måste undvika nollade WordPress-teman och plugins och vårt val av de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map