7 bästa blogggeneratorer som hjälper dig hitta bra idéer för bloggnamn

Att välja ditt bloggnamn är ett mycket viktigt beslut. Det spelar en avgörande roll i din bloggs varumärke, marknadsföring och SEO (sökmotoroptimering).


Men med miljoner bloggar redan online är det lite svårt att hitta ett fängslande namn på din blogg. Lyckligtvis finns det flera smarta blogggeneratorer som kan hjälpa dig att hitta bra idéer för bloggnamn.

Dessa blogggeneratorer är onlineverktyg som genererar idéer för bloggnamn baserat på de nyckelord du anger. De använder smarta hackar för att skapa unika bloggnamn som du kan använda.

I den här artikeln kommer vi att dela några av de bästa blogggeneratorerna för att hjälpa dig att komma med ett fängslande och märkbart bloggnamn.

Bästa blogggeneratorer

Vad gör ett bra bloggnamn?

Ett bra bloggnamn är något som är kort, unikt, minnesvärt och innehåller dina huvudnyckelord.

Din bloggs huvudsakliga nyckelord är det primära ämnet på hela webbplatsen. Detta gör det enkelt för dig som är intresserad av det ämnet att upptäcka din blogg.

Till exempel; vårt bloggnamn är WPBeginner, vilket är kort, enkelt och lätt att komma ihåg. Det innehåller nyckelorden “WP” (WordPress) och “Nybörjare”.

Att göra ditt bloggnamn unikt kan hjälpa till att bygga ett starkt varumärke. Medan du väljer ett generiskt eller vanligt namn, kommer det att vara svårt för människor att skilja din blogg från andra.

Till exempel använde “The Simple Dollar” -bloggen en kombination av vanliga ord för att skapa ett lätt att komma ihåg och fängslande bloggnamn.

Om du skapar en personlig blogg kan du också använda ditt namn som din bloggs namn. Det finns många populära bloggar uppkallad efter bloggarnas namn inklusive Michael Hyatt, Syed Balkhi och andra.

För att lära dig mer om att välja bloggnamn, se vår fullständiga guide för hur du väljer den bästa domänen för din blogg.

Med det sagt, låt oss ta en titt på de bästa blogggeneratorerna för att hitta bra idéer till din nästa blogg.

Bästa blogggeneratorer för 2019

Dessa blogggeneratorer använder slumpmässiga ordkombinationer med ditt huvudsakliga nyckelord för att hjälpa dig hitta tillgängliga bloggnamn som du kan använda för att starta en blogg.

1. Nameboy

Nameboy bästa domän- och blogggenerator

Nameboy är den äldsta och mest populära blogggenerator som finns på marknaden. Denna gratis namnsökningsmaskin är enkel att använda, snabb och mycket effektiv.

Allt du behöver göra är att ange dina sökord och klicka på knappen “Skicka”. Sedan kommer det att generera massor av kreativa bloggnamn baserade på dina sökord.

Om du till exempel vill starta en blogg om fitness kan du söka i termen “fitness”. Så här ser du resultaten.

Nameboy Blog Namnsökningsresultat

Nu kan du välja det bästa namnet från hundratals resultat. Om du inte hittar ett perfekt namn kan du söka igen med olika sökordskombinationer, synonymer och mer.

När du har valt ett namn på din blogg kan du klicka på knappen “Visa detaljer” bredvid ditt valda bloggnamn. Om du gör det öppnar Bluehost-webbplatsen där du kan registrera ditt bloggnamn och även köpa hosting för det.

Hos Bluehost får du 60% rabatt på WordPress-värd, gratis SSL och en gratis domännamn.

2. IsItWP

IsItWP Blog Namngenerator

IsItWP levereras med ett intelligent namngeneratorverktyg. Det skapar massor av smarta namnförslag och hjälper dig att välja det bästa namnet för din blogg.

Ange bara dina sökord eller varumärke och klicka sedan på knappen “Skapa namn”. Efter det kommer den med en lista med namn baserade på dina sökord.

Om du till exempel letar efter livsstilsbloggnamn kan ett eventuellt nyckelord vara “lyckligt liv.” Om du söker på det på IsItWP-namngenerator, så är det hur det kommer att visa resultat.

Sökresultat för IsItWP Blog Namngenerator

Som du kan se på skärmdumpen ovan ser du en mängd olika kombinationer för dina sökord. Om du inte hittar ett lämpligt namn kan du starta en ny sökning igen.

3. Domain.com

Domain.com Bloggsökning och registrering

Domain.com är en av de bästa domännamnsregistratorerna. Det kommer med en kraftfull blogg och företagsnamngenerator, som visar dig dussintals blogginamn med respektive kostnad för registrering.

När du söker i ett nyckelord kommer det först att kontrollera tillgängligheten för .com-domänen för ordet. Om det inte är tillgängligt, kommer det att avslöja andra relaterade namn för dig. Det visar både nya och premium-domännamn.

Låt oss till exempel försöka hitta ett namn på en reseblogg. Om du anger “reseanmärkningar” som sökord ser du sökresultaten nedan.

Domain.com Blogg Sökresultat

.Com-domänen för det här namnet är inte tillgängligt. .Net-versionen är tillgänglig för ett premiumpris. Och det finns fler alternativ med olika tillägg. Bläddra bara ner på sidan för att se fler förslag på bloggnamn.

När du väljer din bloggtitel kan du fortsätta registrera det. Domain.com är ett bra ställe för domänregistrering.

Domain.com erbjuder WPBeginner-läsare 25% rabatt på domänprodukter. Allt du behöver göra är att antingen klicka på länken från vår webbplats eller använda vår Domain.com-kupongkod: nameboy

4. Domänhjul

Domänhjul

Domain Wheel är ett fantastiskt verktyg för bloggnamnförslag. Det hjälper dig att snabbt identifiera tillgängliga domännamn för din blogg med önskat sökord.

Lägg bara till ett eller flera sökord i domänens sökfält och klicka på knappen “Sök domän”. Domain Wheel kommer med många toppdomännamn för din sökning.

Vi sökte till exempel på “smaskiga bitar” för att hitta ett namn på en matblogg.

Domänhjul Blogg Sökresultat

Om du bläddrar ner till resultatsidan kan du hitta slumpmässiga namnidéer från Domain Wheel. Dessa är korta namn som den tror kan användas för att bygga ett bra varumärke.

Om du tror att du kan bygga ett varumärke kan du komma igång med ett av dessa namn. Många av dagens populära varumärken började med ovanliga ord, till exempel Google, Facebook, Reddit, etc..

5. NameMesh

Namn Mesh

NameMesh gör det enkelt att hitta bra bloggnamn genom att erbjuda namnidéer i olika kategorier. När du söker i dina nyckelord kommer det att visa namnförslag i kategorier som Common, New, Short, Similar, SEO, fun, etc..

Om du till exempel vill starta en sportblogg med ‘sportälskare’ i ditt bloggnamn. Så här visar NameMesh att du namnger idéer till din blogg.

Namn Mesh bloggenerator sökresultat

Du ser flera förslag på bloggnamn för varje kategori. Kategorierna hjälper dig att välja det perfekta namnet på din blogg.

Välj ett namn genom att klicka; då öppnas GoDaddy-webbplatsen för registrering. Du kan dock också registrera dig med andra registratorer som Bluehost och SiteGround.

6. Lean Domain Search

Lean Domain Search - Blog Domain Name Generator

Lean Domain Search är ett enkelt och användarvänligt verktyg för bloggsökare. Det drivs av Automattic, företaget bakom WordPress.com.

När du har sökt i dina nyckelord kommer det att visas en lista med bloggförslag på några sekunder.

Om du till exempel planerar att starta en modeblogg, kanske du vill använda ‘toppmode’ i ditt bloggnamn. Låt oss söka efter termerna.

Lean Domain Search - Sökresultat för blogggenerator

Om du gillar något namn i listan, klicka på det för att kontrollera tillgängligheten. Om det är tillgängligt ser du registreringsalternativ hos Bluehost eller WordPress.com.

Att välja WordPress.com innebär att använda webbplatsen Builder för WordPress.com. Om du vill vara värd för din blogg själv kan du registrera ditt bloggnamn och köpa värd hos Bluehost.

För mer information, se vår fullständiga jämförelse på helt värd WordPress.com kontra självhotell WordPress.org.

7. Panabee

Panabee

Panabee är ännu ett fantastiskt verktyg för bloggnamnforskning. Det ger dig ett enkelt sätt att söka efter bloggtitlar, företagsnamngenerator och användarnamn på sociala medier.

I likhet med andra verktyg ovan ger det dig ett sökfält där du kan beskriva din idé i två ord. Ange dina valda ord och klicka på ‘Sök’ -knappen.

Om du till exempel letar efter ett skönhetsbloggnamn kan “beauty buzz” vara ett nyckelord du vill söka efter. Så här genererar Panabee namn för dina söktermer.

Panabee Blog Namnförslag

Det är lätt att ta reda på om namnen är tillgängliga eller inte. Namnen med blå hjärtaikoner är tillgängliga för registrering medan de trasiga hjärtan i orange färg redan har tagits. Vissa av de tagna domänerna kan dock köpas som premiumdomäner.

När du väljer ett namn kan du klicka på det för att gå vidare för registrering.

Vill du registrera ditt bloggnamn gratis?

När du har valt ditt bloggnamn måste du vara snabb att registrera det innan någon annan gör det. Du bör också se till att du får det bästa erbjudandet.

WPBeginner-användare kan nu registrera ett bloggnamn gratis på Bluehost vid köp av WordPress-värd. Det bästa med denna affär är att du också får 60% rabatt på webbhotellet.

Normalt kostar ett domän / bloggnamn $ 14 per år och ett värdkonto kostar cirka $ 7,99 per månad. Men Bluehost gör att du kan starta din blogg bara för $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Om du behöver hjälp med att starta din blogg, se vår steg för steg-guide för hur du skapar en blogg för nybörjare.

Det är allt! Vi hoppas att dessa blogggeneratorer hjälpte dig att komma med ett coolt bloggnamn. Om du vill tjäna stort på din blogg, se vår guide om 25 beprövade sätt att tjäna pengar online med en WordPress-blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me