7 bästa gratis e-handelsplattformar för 2020 (jämfört)

Letar du efter den bästa gratis eCommerce-plattformen för att bygga din eCommerce-webbplats?


Under de första dagarna brukade e-handelsplattformar kosta tusentals vilket hindrade många små företag från att skapa en onlinebutik. Lyckligtvis finns det nu flera populära e-handelsplattformar som erbjuder gratis eller billiga alternativ.

I den här artikeln kommer vi att jämföra de bästa och mest populära gratis e-handelsplattformarna som du kan använda för att starta en onlinebutik. Vi har en detaljerad analys av för- och nackdelar för var och en så att du kan välja den bästa e-handelswebbplatsen för dina behov.

Bästa gratis e-handelsplattformar att komma igång med

Hur man väljer den bästa gratis e-handelsplattformen

Låt oss vara ärliga, det finns inget sådant som en 100% gratis e-handelsplattform.

Även när själva eCommerce-plattformen är gratis måste du betala för domän, webbhotell, betalningsbehandlingsavgifter och andra förlängningskostnader.

Vi har en detaljerad guide om de verkliga kostnaderna för att bygga e-handelswebbplatser.

Med detta sagt bör ditt mål vara att hitta en e-handelsplattform som hjälper dig att komma igång till lägsta till ingen kostnad utan att sätta allvarliga begränsningar för hur du driver eller växer ditt företag.

Du vill också att plattformen ska vara enkel att använda, fullständig, med möjligheten att acceptera betalningar med dina önskade betalningsmetoder.

Med dessa saker i åtanke, låt oss ta en titt på de bästa gratis e-handelsplattformarna som du kan använda för att tjäna pengar online och växa ditt företag.

1. WooCommerce

WooCommerce-webbplatsen

WooCommerce är världens mest populära eCommerce-plattform. Det är en helt gratis programvara som du kan ladda ner och köra på alla webbhotellleverantörer.

Eftersom WooCommerce inte tillhandahåller webbhotell åt dig, måste du köpa webbhotell och ett domännamn för att se till att din webbplats kan nås av användare över hela världen.

Vi rekommenderar att du använder antingen Bluehost eller SiteGround. De är båda bland världens största värdföretag och rekommenderas officiellt av WooCommerce.

Bluehost erbjuder även WPBeginner-användare ett gratis domännamn + SSL-certifikat och en generös 60% rabatt på värd. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

→ Gör anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Fördelar

 • Det är lätt att komma igång med WooCommerce. Du kan skapa en onlinebutik snabbt även om du är en nybörjare.
 • Du kommer att vara värd för din webbplats själv, vilket ger dig full kontroll. Även om du måste betala för WooCommerce-värd, men detta behöver inte kosta mycket.
 • Det finns massor av WooCommerce-teman (design), vilket ger dig möjligheten att skapa en butik som verkligen återspeglar ditt varumärke.
 • Det finns tusentals WooCommerce-plugins som du kan använda för att lägga till nya funktioner och växa ditt företag.
 • Du kan sälja vad som helst med WooCommerce, oavsett om det är fysiska produkter, digitala nedladdningar, medlemsplaner, dropshipping-butik eller affiliate-produkter.
 • WooCommerce debiterar inte några transaktionsavgifter alls. Du måste bara betala din betalningstjänstleverantör som PayPal eller Stripe eller din bank.

Nackdelar

 • Om du är en nybörjare är WooCommerce lite svårare att komma igång med än några andra alternativ. Du måste till exempel köpa hosting och ett domännamn.
 • Du ansvarar för att underhålla din onlinebutik när den växer. Det kan innebära att du uppgraderar din värdplan eller betalar för ett säkerhetsplugin för WordPress.

För att hjälpa nybörjare att komma igång har vi den mest detaljerade WooCommerce-tutorial på webben som hjälper dig att bygga en eCommerce-webbplats med WooCommerce.

2. Konstant kontakts webbplatsbyggare

Constant Contact's eCommerce-webbplatsbyggare

Constant Kontakts webbplatsbyggare har en gratis plan som låter dig skapa en onlinebutik utan att spendera något alls. Constant Contact är värd för butiken och tillhandahåller även ett gratis underdomän.

Du kan bara ha upp till tre produkter i din butik, men om du precis börjar kan det vara tillräckligt. Om du vill lägga till fler produkter kan du uppgradera till en betald plan.

Det är värt att notera att Constant Contact tar ut en transaktionsavgift på 3% om du är gratis eller startar.

Fördelar

 • Du kan bygga en onlinebutik gratis med Constant Kontakts webbplatsbyggare. Du kan också få ett gratis märkesdomännamn i formatet storename.constantcontactsites.com.
 • Du kan sälja både fysiska och digitala produkter via din butik. Du kan använda Constant Contact för att spåra ditt lager.
 • Det finns support dygnet runt via e-post och livechatt, även med gratisplanen.
 • Du kan lägga till en blogg till din butiks webbplats gratis, men bloggprogramvaran är mycket grundläggande och erbjuder inte samma funktioner som en bloggplattform som WordPress.

Nackdelar

 • Du kan inte använda ditt eget domännamn med gratisplanen. Istället måste du använda konstantkontaktens domännamn.
 • Konstant kontakt kommer att visa sina annonser på din webbplats om du använder den gratis planen.

Du kan använda Constant Contact onlinebutik tillsammans med din WordPress-webbplats och enkelt länka till butiken från menyn. Detta är ett bra alternativ för småföretag som vill sälja få produkter utan omkostnaderna för att hantera en egen värd eCommerce-plattform som WooCommerce.

3. BuyNow Plus

BuyNow Plus-webbplats

BuyNow Plus är inte en full e-handelsplattform. Istället låter det dig skapa “köp nu” -knappar som du kan sätta på valfri webbplats.

Du måste skapa ett gratis Stripe-konto för att kunna använda BuyNow Plus.

Fördelar

 • Transaktionsavgiften är ganska låg till bara 2% per transaktion. Tänk på att Stripe tar ut sina egna transaktionsavgifter ovanpå detta.
 • Du kan använda BuyNow Plus för att hantera återkommande betalningar på kreditkort utan att dina kunder behöver konfigurera ett konto. Om du säljer återkommande medlemskap för offline-objekt är detta en riktigt praktisk funktion.
 • Du kan placera knapplänkar på sociala medier såväl som på din webbplats eller till och med använda dem i e-postmeddelanden.
 • Det finns ingen gräns för hur många olika produkter du kan sälja med BuyNow Plus.

Nackdelar

 • BuyNow Plus erbjuder inget extra, till exempel spårning av lager eller skapande av webbplatser.
 • Du kan göra något liknande genom att använda Stripe direkt på din webbplats. På så sätt behöver du inte betala BuyNow Plus transaktionsavgift. Du behöver ditt eget SSL-certifikat, men det är möjligt att få ett SSL-certifikat gratis.

4. BigCommerce

BigCommerces webbplats för eCommerce-plattformar

BigCommerce är en helt värd (eller allt-i-ett) eCommerce-plattform som du kan använda för att skapa din eCommerce-butik. Det finns också ett WordPress-plugin tillgängligt om du har en befintlig webbplats som du vill använda med BigCommerce.

Även om de inte har en gratis plan tillgänglig, finns det en kostnadsfri testversion som låter dig ställa in din butik och komma igång utan att betala något.

Fördelar

 • Du behöver inte ange några kreditkortsuppgifter för att ta gratisversionen.
 • BigCommerce är verkligen lätt att komma igång med. Du kan bara registrera dig, ange information om din butik och börja lägga till produkter.
 • Du kan få en gratis domän som mystore.mybigcommerce.com om du inte vill betala för ett anpassat domännamn.
 • BigCommerce ger dig många olika sätt att ta betalningar. Den har inbyggd integration med massor av betalningsplattformar, inklusive PayPal som drivs av Braintree, Stripe, Authorize.net och mer.
 • Det finns massor av tredjepartsappar som du kan lägga till din BigCommerce-butik för att utöka dess funktionalitet.

Nackdelar

 • Den kostnadsfria prövningen pågår bara i 15 dagar, vilket inte ger dig lång tid att börja tjäna pengar på din butik. Efter det måste du betala $ 29,95 per månad eller mer för att hålla din butik igång.
 • BigCommerce är en allt-i-ett-plattform, vilket innebär att du är begränsad till att använda deras tillägg och teman. Du har inte det urval som du skulle ha med några andra e-handelsalternativ.

Relaterad: Se vår jämförelse av WooCommerce vs BigCommerce för mer information.

5. Shopify

Shopify e-handelsplattformswebbplats

Shopify är en annan helt värd e-handelsplattform. Shopify erbjuder också en 14-dagars kostnadsfri provperiod och, liksom BigCommerces gratis provperiod, kräver detta inte kreditkort.

Fördelar

 • Det är verkligen lätt att komma igång med Shopify. Deras webbplatsbyggare har ett dra och släpp-gränssnitt som innebär att även totala nybörjare kan skapa en snygg online-butik.
 • Om du vill lägga till extra funktioner i din butik finns det en appmarknad med massor av tillägg som du kan köpa.
 • Det finns support dygnet runt via livechatt, telefon, e-post och Twitter.
 • Shopify-betalningar (Shopifys inbyggda betalningsport) debiterar 2,9% plus 30 cent per transaktion. Eftersom detta är en inbyggd funktion som har samma pris som Stripe eller andra gateways, gör det det enklare för användare att komma igång.

Nackdelar

 • Om du använder andra betalningsportaler, som PayPal eller Stripe, debiterar Shopify en transaktionsavgift på 2%. Detta är ovanpå den avgift som debiteras av tredjeparts betalningsport.
 • Den kostnadsfria testperioden varar bara 14 dagar. Efter det måste du gå över till en betald plan. Den billigaste är $ 29 / månad.

Relaterad: För mer information se vår jämförelse av Shopify vs WooCommerce.

6. Weebly

Weeblys webbplats för eCommere-plattformar

Weebly är inte så välkänd som andra e-handelsplattformar, som Shopify och WooCommerce, men de erbjuder en gratis testversion där du kan testa plattformen.

Fördelar

 • Du kan lägga till alla fysiska eller digitala produkter i din butik
 • Dra-och-släpp-gränssnittet är lätt att använda för att bygga din webbplats och hantera objekt i din butik.
 • Det finns cirka 100 olika teman (design) du kan välja mellan, så du borde kunna hitta något som passar just din webbplats.
 • Inbyggda lager-, frakt-, skattehanteringsfunktioner.
 • Förutom samhällsforumet ger gratisplanen dig tillgång till livechatt, e-post och till och med telefonsupport.
 • Om du vill uppgradera till en betald plan är dessa överkomliga även för mycket små företag. Startprogram för e-handel börjar på $ 12 per månad som betalas årligen.

Nackdelar

 • Weebly tar ut en transaktionsavgift på 3%. Det är utöver den transaktionsavgift som din betalningsgrind tar ut.
 • Om du har planer om gratis eller personlig ($ 9 / månad), kommer Weebly att visa annonser och varumärke från Square, Weeblys moderbolag.
 • Även med den betalda startplanen är du begränsad till att endast sälja 25 produkter åt gången.

7. Stor kartell

Big Cartel e-handelsplattforms webbplats

Big Cartel är en värd e-handelsplattform som är designad speciellt för artister och kreativa. Om du vill ha en butik som säljer handgjorda produkter eller liknande, kan det vara ett bra alternativ för dig.

Fördelar

 • Den kostnadsfria planen har inga transaktionsavgifter. Du måste dock betala Stripe- eller PayPal-avgifter (detta är de enda alternativ som Big Cartel erbjuder för betalningsbehandling).
 • Din gratis butik-URL kan anpassas. Det måste vara i formatet name.bigcartel.com, men du kan välja vad du vill ha för namnet. Många andra plattformar tilldelar dig en specifik URL baserat på ditt användarnamn eller butiksnamn och du kan inte ändra den.
 • Du kan ha upp till 5 produkter på din gratis plan, vilket gör det mer generöst än andra värd gratis planer.
 • Det går snabbt att skapa din butik och det är enkelt att lägga till dina produkter. Big Cartel leder dig steg för steg genom processen.

Nackdelar

 • Om du vill anpassa ditt webbplatstema måste du redigera tematets HTML. Detta är definitivt inte lika nybörjarvänligt som de flesta andra e-handelsplattformar.
 • Gratisplanen har endast begränsade funktioner. Du måste uppgradera till en betald plan om du vill använda saker som lagerspårning eller rabattkoder.

Välja den bästa gratis e-handelsplattformen

Så vilken är den bästa gratis e-handelsplattformen för dig? Det beror på vad du letar efter.

Om du vill starta billigt och ha full frihet att växa ditt företag är WooCommerce det bästa alternativet.

Med vår exklusiva Bluehost-affär kan du komma igång för $ 2,75 per månad. Det är mindre än en kopp kaffe.

Om du vill använda en helt gratis eCommerce-plattform, är Constant Contact webbplatsbyggare enklare och gratis. Men det är begränsat vad gäller funktioner och flexibilitet som du får med andra plattformar.

Om du vill testa en onlinebutik gratis, men du gärna betalar för något som passar bra för ditt företag, är BigCommerce och Shopify fantastiska alternativ med full funktion.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig om de bästa gratis e-handelsplattformarna att komma igång med. Du kanske också vill se vår guide om de bästa e-marknadsföringstjänsterna och bästa livechattprogramvara för e-handel, så att du kan öka din butiksförsäljning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me