7 bästa platserna att hitta premium-domännamn till salu (+ experttips)

Vi har ofta frågats av många läsare om de bästa platserna att hitta premium-domännamn till salu.


Det finns många domännamnsregistratorer på marknaden, var och en av dem försöker sälja de bästa domännamnen.

Men inte alla av dem erbjuder dig de bästa verktygen för att hitta det perfekta domännamnet. Vissa försöker till och med sitt bästa för att sälja mindre kända domänutvidgningar till billigare priser.

Detta gör det svårt för nybörjare att göra sina domännamnsundersökningar och hitta ett märkbart namn för deras företag eller blogg.

I den här artikeln kommer vi att dela de bästa platserna att hitta domännamn till salu inklusive nya, löpt ut och premium-domännamn. Vi kommer också att dela experttips om hur du gör due diligence när du köper ett premiumdomännamn.

Vilka är de bästa platserna att hitta domännamn till salu

Registrator för domännamn

Den första platsen att starta din domänsökning är genom en domännamnsregistrator. Dessa är de företag som tillåts av ICANN att sälja domännamn till allmänheten.

Men inte alla domänregistratorer är desamma.

Vissa försöker aggressivt sälja andra tjänster som du kanske inte behöver. Andra försöker låsa in dig genom att göra det svårt att överföra ditt domännamn.

Nedanför våra leverantörer som vi använder och rekommenderar.

1. Domain.com

Domain.com

Domain.com är marknadens bästa domännamn. Den har ett snabbt och enkelt domänsökverktyg som hjälper dig att enkelt hitta ett domännamn som är tillgängligt att sälja.

De erbjuder alla toppdomännamn till mycket konkurrenskraftiga priser för nyare domännamn.

Om du letar efter domännamn till salu klickar du bara på fliken premiumdomäner för att hitta unika, märkbara och kortare domännamn.

Premium domänsökning

Premium-domännamn är vanligtvis dyrare, men du får ett bättre val att välja mellan.

Domain.com gör det enklare att hantera dina domäner med ett enklare domänhanteringsområde. Därifrån kan du peka ditt domännamn till alla värdföretag och börja skapa en webbplats.

Hitta premium domännamn på domänmarknader

Domännamn är en lukrativ verksamhet. Du kan tänka på det som fastigheter för internet.

Tusentals människor handlar med domännamn varje dag vilket innebär att det vid varje given tidpunkt finns premium-domännamn till försäljning från domäninvesterare.

Du hittar dessa domännamn på domänmarknader. Det är här användare kan lista sina domännamn som är till salu, så att andra kan söka, göra ett erbjudande eller direkt köpa namnet till ett premiumpris.

2. Sedo

Sedo

Sedo är en av de största domänmarknaderna i världen. De tillhandahåller en pålitlig och säker plattform för domänägare att lista sina domännamn för försäljning.

Du hittar många premiumdomäner till salu där. Vissa av dem har använts tidigare, men de flesta används aldrig för att bygga en webbplats.

Sedo är också en utmärkt plattform för att göra din domännamnsundersökning. Du kan hitta intressanta idéer som matchar dina sökord, som du sedan kan använda för att hitta liknande domännamn till ett vanligt pris.

3. Flippa

Flippa

Flippa är världens ledande plattform för att sälja onlineföretag, webbplatser och domännamn. Det är en marknad där säljare listar sina domännamn för försäljning. De flesta av dem är premiumdomännamn som listas för auktion eller direktköp.

Du kan titta på domännamn, följa auktioner eller delta i auktionen genom att bjuda på domännamn.

Om ditt bud accepteras kan du följa betalningsriktlinjerna. Vanligtvis använder säljare Flippas escrow-tjänst för säkra betalningar och överföring av registrering till köparen.

4. GoDaddy

Kör pappa

GoDaddy är världens största domänregistrator. De hanterar miljontals domännamn för ett mycket stort antal kunder runt om i världen.

De erbjuder domänforskningsverktyg, domännamngenerator, domänmäklare och mer. De har också sin egen premiumdomänmarknad med auktioner.

Men som ett stort företag erbjuder de massor av andra tjänster och uppsäljningar som kan vara lite överväldigande för nybörjare.

Många GoDaddy-alternativ erbjuder mer fokuserade, billigare och bättre tjänster att konkurrera, vilket i slutändan gynnar kunderna.

Hitta domännamn till salu på forum

Det finns tusentals onlinesamhällen och forum där webbplatsägare kan diskutera affärsidéer, marknadsföringstekniker och bygga webbplatser.

Vissa av dessa onlinemiljöer fokuserar enbart på handel med domännamn, medan andra har dedikerade underforum för ämnet. Här är några av de onlineforum som du kan använda för att hitta domännamn som kan säljas inklusive utgått domännamn eller snart kommer att löpa ut domännamn.

5. NamePros

Namepros

NamePros är en av de ledande onlinemiljöerna för att köpa och sälja domännamn. Det är också ett utmärkt ställe att lära sig om att bygga onlineföretag, investera i domännamn och hitta unika idéer om domännamn.

De har en dedicerad domänmarknadssektion där säljare kan lista sina domännamn som är till försäljning. Domäner listas som auktioner, köp nu, fynd och gör ett erbjudande.

6. DNForum

DNForum

DNForum är ett annat populärt online-community för att hitta unika domännamn. Forumet används av både säljare och köpare för att handla domäner, köra auktioner, göra erbjudanden eller begära hjälp från domännamnsmäklare för att hitta dig en unik idé.

Få ett gratis domännamn via webbhotell

Om du bara vill registrera ett nytt domännamn för ditt företag är det enklaste sättet att få ett gratis domännamn genom att registrera dig för ett webbhotellkonto. På så sätt kan du spara pengar på domännamnsregistrering och snabbt skapa en webbplats direkt.

7. Bluehost

Bluehost

Bluehost är ett av de största värdföretagen i världen och officiellt rekommenderad webbhotell av WordPress och WooCommerce.

De har kommit överens om att erbjuda WPBeginner-användare ett gratis domännamn + SSL-certifikat och en generös rabatt på hosting. Du kan komma igång för bara $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Hur man hittar ett bra domännamn till salu

Det finns så många platser där du kan hitta domännamn som kan säljas. Det är emellertid ett mycket konkurrenskraftigt företag och om du inte är försiktig kan du i slutändan betala mycket mer för ett domännamn.

Först rekommenderar vi att du själv hittar en unik domännamnidé. Använd verktyget för domäntillgänglighet på Domain.com för att se om ditt önskade namn är tillgängligt för registrering.

På så sätt skulle du kunna hitta ett domännamn till ett vanligt pris som kan vara mellan $ 10-14.99 per år.

Se vår guide om hur du hittar ett domännamn för några tips om hur du kommer med iögonfallande idéer för din domän.

Hitta ett premium-domännamn till salu

Det kan vara svårt att hitta ett domännamn. Du kanske känner att alla bra idéer om domännamn redan har tagits.

Men om du är villig att investera i att köpa ett kortare, mer märkbart och smart domännamn, kan domänmarknader vara en bra resurs.

Detta hjälper dig att begränsa din sökning och få ett domännamn som inte är tillgängligt för registrering.

Vi rekommenderar att du använder plattformar som Sedo och Flippa för att hitta unika premium-domännamn till försäljning. Dessa plattformar erbjuder bättre verktyg för säker överföring av domänägare, bättre verktyg för att bedöma säljarens rykte och är betrodda av legitima företag över hela världen.

Hur man gör due diligence när man köper en premiumdomän till försäljning

När du har hittat ett unikt domännamn som du vill köpa är det dags att göra en viss noggrannhet innan du går vidare.

Domännamn som redan har använts kan vara svartlistade, markerade för skräppost eller ha ett dåligt rykte. Att köpa ett sådant domännamn kan påverka ditt företag.

Lyckligtvis finns det verktyg som du kan använda för att göra dina läxor innan du köper.

Först vill du se till att domännamnet inte är ett registrerat varumärke för ett befintligt företag.

Enligt ICANN-reglerna, om ett domännamn bryter mot ett företags registrerade varumärke, kan det företaget göra anspråk på domännamnet eller be dig att ta bort det.

Du kan kontrollera USA: s patent- och varumärkeskontors databas för att göra en snabb varumärkesökning efter ditt domännamn för att se att det redan är registrerat av ett företag.

Därefter vill du se om ett domännamn tidigare har använts för att skapa en webbplats. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda Wayback Machine. Detta massiva arkiv genomsöker internet och tar ögonblicksbilder av webbplatser.

Wayback-maskin

Du vill också söka i ett domännamns historiska poster med hjälp av Whois-verktygen. Detta gör att du kan se när ett domännamn skapades, senast förnyades, DNS-ändringar och historiska data.

Vem är

Slutligen vill du kontrollera om ett domännamn har missbrukats för att skicka skräppostmeddelanden, sprida skadlig programvara eller andra skadliga aktiviteter. Du kan utföra ett snabbt domänhälsokontrolltest för att se om det lyfter röda flaggor.

Domänhälsokontroll

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa platserna att hitta domännamn till salu. Du kanske också vill se vårt val av de bästa företagstelefontjänsterna och de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna som du kan använda för att växa ditt företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me