7 bästa Podcast-värd för 2020 jämfört (de flesta är gratis)

Flera av våra läsare har frågat oss om att hitta den bästa podcast-värdstjänsten.


Podcast-värd är annorlunda än webbhotell eftersom den erbjuder specifika verktyg byggda för att optimera abonnentupplevelsen (vi förklarar mer senare i artikeln).

Att välja en pålitlig värdplattform för podcasting är avgörande för din podcast eftersom det hjälper dig att växa din publik snabbare och samtidigt göra det enklare att hantera dina podcast-filer.

I den här artikeln kommer vi att jämföra de bästa podcast-värdföretag som du kan använda. Många av dem är gratis och vissa tar ut en liten avgift eftersom de erbjuder bättre support och verktyg.

De bästa podcasthotellföretagen jämfört

Vad är Podcast Hosting och varför du behöver det?

Podcast-värd är en specialiserad tjänst som erbjuder att lagra och leverera mediefiler som är associerade med en podcast.

Precis som om du behöver en webbhotelltjänst för att lagra alla dina webbplatsfiler, erbjuder en podcasthotell samma tjänst men för din podcasts mediefiler.

Nu undrar du dig, kan jag inte bara använda min webbhotell för att lagra mina podcast-filer också?

Du kan göra det, men det skulle inte vara bra för din webbplats eller dina lyssnare.

Du förstår, podcast-avsnitt är stora filer. Att leverera dem från samma server kräver mycket serverresurser.

Detta skulle göra din webbplats långsammare och den kan till och med krascha under hög belastning.

Om flera användare börjar ladda ner samtidigt blockerar de flesta delade värdtjänster helt enkelt de processer som tar upp serverresurser. Detta betyder att användare inte kan ladda ner din podcast.

Och det är just därför du behöver en podcast-värdstjänst.

Varför podcast hosting?

Dessa företag är specialiserade på att lagra och leverera stora mediefiler. De är tillverkade specifikt för podcasters och har specialverktyg för att hantera mediefiler.

Du får också stöd från människor som är specialister i branschen. Detta gör en stor skillnad på lång sikt.

Med det sagt, låt oss ta en titt på de bästa podcast-värdstjänsterna som du kan använda.

Bästa Podcast-värdtjänster

Det finns många företag som erbjuder podcast-hostingtjänster. Vi letar emellertid efter de som är lättast att använda, erbjuder fantastiska verktyg och support och givetvis flexibilitet i filstorlekar.

Här är våra val för de bästa podcast-värdstjänsterna.

1. Podbean

Podbean

Podbean är marknadens bästa leverantör av podcasthotell. De erbjuder obegränsade podcast-värdplaner med obegränsad bandbredd.

Det innehåller också vackra designverktyg för att vara värd för din webbplats med anpassningsbara teman. Du kan också enkelt bädda in Podbean podcast-spelaren direkt i dina WordPress-inlägg och sidor.

Bortsett från det har de också podcast-marknadsföringsverktyg som automatiskt skickar dina avsnitt till alla bästa podcast-kataloger. Detta gör att din publik kan använda sina föredragna verktyg för att lyssna och ladda ner podcast.

Podbean erbjuder också en marknadsföringsmarknad som ger podcasters möjligheter att tjäna pengar på sitt innehåll. De har också en enorm community av podcasters som redan använder Podbean som sin podcasting-plattform.

Prissättning: Gratis plan med begränsad lagring, betalda planer från $ 9 / månad med obegränsad lagring.

2. BuzzSprout

Buzzsprout

BuzzSprout är en av de enklaste att använda podcasting-webbhotell för nybörjare. De har varit i branschen sedan 2009 och har byggt en stark gemenskap av podcasters som inkluderar några av de bästa podcastrarna runt.

Om du bara är igång så tycker du att det är otroligt enkelt att använda. Ladda bara upp din mediefil så tar den automatiskt hand om resten.

De skickar också automatiskt dina avsnitt till alla de bästa podcast-katalogerna, vilket säkerställer att din podcast är tillgänglig på alla enheter och appar.

Deras inbäddbara podcast-spelare ser bra ut och fungerar bra på alla skärmstorlekar. Den visar omslagskonst, knappar för social delning, framåt- och bakåthoppskontroller och mer.

De erbjuder också ett gratis WordPress-plugin som gör inbäddningar ännu enklare.

Om du inte vill skapa en webbplats kan BuzzSprout skapa en åt dig. Du kan anpassa dess design och använda ditt eget anpassade domännamn.

Nackdelen är att även deras betalda planer har lagrings- och bandbreddgränser.

Prissättning: Begränsad gratis plan i 90 dagar. Betalda planer börjar på $ 12 / månad för 3 timmars uppladdning.

3. Blubrry

Blubrry

Blubrry erbjuder flexibla podcast-värdplaner för både nya och erfarna podcasters. De erbjuder ett populärt WordPress-podcasting-plugin som heter PowerPress vilket gör det superlätt att hantera en podcast direkt från din WordPress-webbplats.

Att använda Blubrry med PowerPress gör det enkelt att ladda upp dina podcast-avsnitt direkt till din podcast-värdleverantör. Det låter dig också enkelt skicka din podcast till Apple Podcasts (tidigare iTunes) och Google Podcasts.

Detta gör att dina podcast lätt kan upptäckas på Google Home, Assistant och Google Podcast-appen på Android-enheter.

Blubrry erbjuder också intäktsalternativ, podcaststatistik, funktioner för social delning och mer.

Prissättning: Från 12 $ per månad med 100 MB lagring varje månad.

4. Transistor

Transistor

Transistor är en kraftfull men ändå enkel att använda podcast-värdstjänst för proffs och nybörjare. De erbjuder obegränsade podcast-värdplaner vilket innebär att de inte debiterar dig för timmar med uppladdning som vissa andra värdar gör.

De gör det otroligt enkelt att helt enkelt ladda upp dina podcast-media och publicera den. De erbjuder också podcastanalys, så att du kan se hur varje avsnitt fungerade.

Deras inbäddningskod låter dig enkelt lägga till varje avsnitt till dina WordPress-inlägg och sidor. Om du inte har en webbplats kan de snabbt skapa en för dig.

En sak att se upp för är att deras planer begränsar antalet nedladdningar. Vilket innebär att du måste uppgradera din plan när din podcast växer.

Prissättning: Från $ 19 per månad för upp till 10.000 nedladdningar varje månad,

5. Smart Podcast Player

Smart Podcast Player

Oavsett vilken podcast-hostingtjänst du väljer, behöver du en mediaspelare för att bädda in och visa podcast på din webbplats på rätt sätt.

Vissa podcastingföretag har sina egna inbäddade spelare och andra inte. Problemet är att de inte ser någonstans lika bra ut som smart podcast-spelare, och de har definitivt inte samma anpassningsalternativ.

Smart Podcast Player är den bästa mediaspelaren för podcastwebbplatser.

Det låter dig visa en vacker mediaspelare på din webbplats. Du kan visa på enskilda avsnitt för din podcast eller på din hemsida. Användare kan bläddra bland avsnitten, använda skärmkontroller, dela din podcast och mer.

Det ser vackert ut på alla enheter och skärmstorlekar. Du kan också anpassa färgerna så att den matchar din webbplats och gör den klibbig på toppen eller botten.

Bortsett från att hjälpa dig hitta nya lyssnare, hjälper det dig också att växa din e-postlista och öka återvändande besökare till din webbplats.

Detta verktyg används av alla topp podcaster i världen, och det är skapat av Pat Flyns team.

Prissättning: Från $ 8,09 per månad (faktureras årligen)

6. Libsyn

Libsyn

Libsyn är en annan pålitlig leverantör av podcast-värdtjänster. De erbjuder en lättanvänd plattform som sätter ditt varumärke i centrum och hjälper dig att marknadsföra din podcast över olika plattformar, appar och enheter.

Libsyn startade 2004, vilket gör det till en av de allra första leverantörerna av podcasthotelltjänster. Det skapades av podcasters för andra podcasters och har ett stort community av användare inklusive några av de mest inflytelserika podcastersna.

De erbjuder podcast-värdplaner med olika lagringsgränser varje månad men med obegränsad bandbredd. De erbjuder intäktsalternativ, detaljerad analys och WordPress-integration med deras plugin som heter Libsyn Publisher Hub.

Prissättning: Från $ 5 per månad med 50 MB månatlig lagring.

7. SoundCloud

Soundcloud

SoundCloud är en populär plattform för musik och podcast. Det bästa är att du kan bädda in alla podcast-epidsoder från SoundCloud genom att helt enkelt placera URL: n var som helst i dina WordPress-inlägg och sidor..

SoundCloud är gratis för upp till 3 timmars uppladdningar. Deras gratis plan ger en bra utgångspunkt för nybörjare som vill testa vattnet först.

Deras betalade planer har mer lagrings-, bandbredd, avancerad statistik, intäktsgenerering och distributionsalternativ. Det är lätt att använda men inte den mest flexibla eller anpassningsbara podcast-värdplanen.

Prissättning: Gratis plan med 3 timmars uppladdningsgräns. Betalda planer börjar från $ 6 per månad.

Vilken är den bästa Podcast-värdstjänsten?

Som ni ser att många podcast-hostingtjänster erbjuder liknande planer med matchande funktioner. Vissa sätter gränser för lagringsutrymme och andra begränsar nedladdningar.

Med tanke på dessa faktorer rekommenderar vi Podbean som den övergripande bästa podcast-värdstjänsten. Deras planer har obegränsad lagring och bandbredd med en otroligt lättanvänd plattform. De låter dig också enkelt marknadsföra din podcast över olika tjänster.

Vår andra rekommendation skulle vara BuzzSprout. Det är en av de enklaste podcast-värdlösningarna som är perfekta för nybörjare att komma igång.

Hur man startar en podcast?

Förutom en podcast-hostingtjänst behöver du också en webbplats. Detta kommer att vara din podcast hem på internet där du kommer att marknadsföra den och hjälpa användare att upptäcka mer innehåll.

För att skapa en webbplats behöver du ett domännamn och ett webbhotellkonto.

Domännamnet kostar vanligtvis $ 14,99 per år och webbhotellplaner börjar från $ 7,99 per månad som vanligtvis betalas årligen.

Eftersom du precis börjar vill du spara pengar när du kan.

Lyckligtvis erbjuder våra vänner på Bluehost WPBeginner-användare en gratis domän och en generös rabatt på hosting.

→ Gör anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

För fullständiga steg-för-steg-instruktioner, se vår guide om hur du skapar en webbplats.

Därefter måste du ställa in din podcast. Vi har skapat en steg-för-steg-guide för att starta en podcast för nybörjare, den kommer att leda dig genom en komplett uppsättning inklusive hur du spelar in dina podcasts.

Vilken utrustning behöver du för podcasting?

Många professionella podcasters använder en mängd olika utrustningar för att spela in podcast. Detta inkluderar mikrofoner, ljudgränssnitt, mixrar, vindruta, chockfästen och mer.

All utrustning kostar mycket pengar.

Men du behöver inte alla av dem bara för att spela in en Podcast. Den enda utrustning vi rekommenderar att köpa från början är en bra mikrofon.

Vi rekommenderar att du använder Rode Podcaster, som du kan ansluta till din dator med en USB-port.

Om du kan skona lite mer kan du köpa Rode Podcaster Kit som levereras med en armarm och en chockfäste.

Alternativ: Samson C01UCW är en bra mikrofon för startnivå för att spela in podcast.

När din podcast växer och du tjänar pengar på den kan du investera i att förbättra din installation. Men kom ihåg att du inte kan förbättra något om du inte startar det, så bara börja!

Hur man marknadsför din podcast

Många av de ovannämnda podcast-hostingtjänsterna låter dig automatiskt skicka din podcast till olika podcast-kataloger och sökmotorer.

Du kan också skicka in din podcast manuellt också. När din podcast har godkänts och alla dess avsnitt kommer att bli upptäckbara på dessa plattformar.

Din podcast publiceras som ett RSS-flöde. Du måste kopiera webbadressen för podcast-flödet från din podcast-värdstjänst.

Hur du skickar din podcast till iTunes eller Apple Podcasts

iTunes är världens största podcastkatalog som gör det möjligt för användare att prenumerera på podcast med sina iPhones, Apple-datorer, iPods och andra Apple-enheter.

Först måste du logga in på iTunes Connect-webbplatsen med ditt Apple-ID. Om du inte har en så registrerar du dig för att skapa en gratis.

När du är inloggad, klicka på Podcasts Connect-knappen.

Podcast Anslut

På nästa skärm anger du din webbadress för podcast-flöde och klickar på knappen Validera.

iTunes skicka

iTunes hämtar nu din podcastinformation. Klicka på Skicka-knappen för att fortsätta.

iTunes granskar nu din podcast-inlämning och du kommer att meddelas via e-post när det har godkänts.

Hur du skickar din podcast till Google Podcasts

Google Podcasts är Googles alternativ till Apple Podcasts och iTunes.

För att skicka din podcast måste du besöka webbplatsen Google Play Musik och klicka på Publicera knappen.

Publicera Google Podcast

Detta tar dig till Podcast-hanteringskonsolen där du behöver ange din Podcast-flödesadress.

Skicka in podcast-flöde

Därefter måste du verifiera ägandet via e-post och skicka in ditt podcast-flöde för granskning. När din Podcast har godkänts kommer att listas på Google Podcasts.

Marknadsför din podcast på din egen webbplats

Att ha en WordPress-webbplats för din podcast ger dig massor av alternativ för att marknadsföra din podcast.

Först rekommenderar vi att du följer vår WordPress SEO-guide för att se till att din podcastwebbplats får söktrafiken.

När människor börjar besöka din webbplats kommer du att märka att de flesta av dem bara lämnar sig utan att prenumerera på din podcast. Det är här e-postmarknadsföring kommer in.

Du måste starta ett nyhetsbrev via e-post som gör att användare kan prenumerera på din podcast via e-post.

Många nybörjare podcasters hitta massor av nya lyssnare och prenumeranter genom att köra en giveaway tävling. Vi rekommenderar att du använder RafflePress som är den bästa WordPress-giveaway-plugin. Det låter dig skapa virala giveaway-tävlingar som hjälper dig att snabbt få fler besökare på din webbplats.

För mer tips, se vår guide om hur du ökar webbplatsens trafik och fler besökare på din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa podcast-värdstjänsten för att starta din podcast. Du kanske också vill se vår guide för hur du skapar en professionell e-postadress för företag som ska nå ut till sponsorer och ett virtuellt företagsnummer för att gå med din podcast.

Sist men inte minst, kolla in vår guide om de måste ha WordPress-plugins för att växa din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me