7 bästa SMTP-tjänsteleverantörer med hög e-postleverans (2020)

Letar du efter de bästa leverantörerna av SMTP-tjänster?


En SMTP-tjänsteleverantör hjälper dig att pålitligt skicka e-postmeddelanden från din webbplats till dina användare.

SMTP-servrar är speciellt konfigurerade för att se till att dina e-postmeddelanden når användarens inkorg och inte hamnar i skräppostmappen.

I den här artikeln kommer vi att dela de bästa leverantörerna av SMTP-tjänster med hög e-postleverans. Vi kommer också att visa dig hur du skickar dina WordPress-e-postmeddelanden med dessa SMTP-tjänster.

Bästa SMTP-tjänsteleverantörer för högre leveransbarhet

Varför du behöver en SMTP-tjänsteleverantör för WordPress-e-postmeddelanden?

Alla WordPress-webbplatser förlitar sig starkt på e-post för att utföra olika uppgifter. Till exempel:

  • Återställer förlorat lösenord
  • Registrerar ett nytt konto
  • Meddelanden för kommentarer, nya artiklar, lösenordsändringar och mer
  • Om det är en onlinebutik skickar du kundbekräftelse, fakturor och leveransinformation via e-post.

Som standard är WordPress konfigurerad för att skicka e-postmeddelanden med funktionen PHP-post (). Detta är det främsta skälet till att användare klagar över WordPress som inte skickar e-postproblem.

Det finns ett antal problem med standardmeddelandemetoden och varför den inte fungerar.

De flesta webbhotellleverantörer har inte den här funktionen konfigurerad korrekt. Vissa avaktiverar till och med det helt för att förhindra att deras servrar missbrukar.

Missbruk av den här funktionen är ett vanligt problem eftersom den inte kräver autentisering och kan användas för att skicka skräppostmeddelanden.

Även om e-postfunktionen fungerar på din WordPress-värd kan ibland dina WordPress-e-postmeddelanden fortfarande hamna i skräppost eftersom de flesta skräppostfilter kommer att verifiera avsändarens e-post, plats, domännamn och det skulle flagga din webbplats e-post som misstänkt eller skräppost.

Det enda sättet att lösa problemet är att använda en SMTP-server för att skicka WordPress-e-postmeddelanden.

Vad är SMTP?

SMTP eller Simple Mail Transfer Protocol är branschstandarden för att skicka e-postmeddelanden på internet. Den använder korrekt autentisering vilket ökar chansen att dina e-postmeddelanden faktiskt kommer att levereras i användarnas inkorg.

Det finns både betalda och gratis leverantörer av SMTP-tjänster. I själva verket kan du få ett gratis SMTP-konto med en affärs-e-postadress från Google eller Outlook.

Det finns dock en gräns för hur många e-postmeddelanden du kan skicka med de traditionella e-posttjänsterna. Vanligtvis vill dessa gratis e-postleverantörer som Gmail eller Outlook inte att du ska använda sina SMTP-servrar för automatiska e-postmeddelanden som de som skickas av en WordPress-webbplats.

Det är därför du måste registrera dig hos en av de välkända leverantörerna av SMTP-tjänster för att se till att dina e-postmeddelanden levereras korrekt. Oroa dig inte, många av de bästa SMTP-företagen erbjuder mycket generösa gratis SMTP-planer som är tillräckligt bra för de flesta webbplatser.

Låt oss titta på de bästa leverantörerna av SMTP-tjänster med hög leveransbarhet.

Bästa SMTP-tjänsteleverantörer

Det finns många SMTP-tjänsteleverantörer som låter dig skicka massmeddelanden, WordPress-e-postmeddelanden, transaktionsmeddelanden och mer.

Men var och en av dem är olika vad gäller funktioner, prissättning, användarvänlighet, antal e-postmeddelanden som är tillåtna på gratis plan, och viktigast av allt deras meriter på leveransen.

Följande är de bästa leverantörerna av SMTP-tjänster som erbjuder högre leveransbarhet och bästa uppsättning funktioner.

1. SendinBlue

SendinBlue

SendinBlue är den bästa SMTP-e-postleverantören på marknaden. De erbjuder en kraftfull marknadsföringsplattform med transaktionsmailar, e-postmarknadsföring, SMS-marknadsföring och livechatt.

Det fungerar vackert med WordPress och andra tredjepartsplattformar som OptinMonster, Salesforce, Google Analytics och många fler. De erbjuder också kraftfulla personaliserings- och marknadsföringsautomationsfunktioner som hjälper till med dina marknadsföringskampanjer.

SendinBlue har en mycket utdragbar API och SMTP-relätjänst som omedelbart förbättrar din e-postleverans för transaktionella e-postmeddelanden.

Prissättning: SendinBlue har en evigt gratis plan med 300 e-postmeddelanden per dag. Deras betalade planer börjar från $ 25 per månad med 40 000 e-post per månad och inga dagliga sändningsgränser.

2. Mailgun

Mailgun

Mailgun är en populär leverantör av SMTP-tjänster för utvecklare och företag. De erbjuder kraftfulla API: er för att skicka transaktionella e-postmeddelanden.

Det är lätt att integrera på din WordPress-webbplats. Oavsett om du är en e-handelsbutik, en medlemswebbplats eller ett litet företag, erbjuder Mailgun en enkel skala SMTP-tjänst för att skicka dina marknadsförings- och transaktionsmeddelanden.

Den är utformad för utvecklare och saknar några av de nybörjarvänliga funktionerna hos andra SMTP-leverantörer på listan.

Prissättning: Mailgun erbjuder en “pay as you go” -plan med de första 10 000 e-postmeddelandena gratis. Gratisplanen är mer än tillräckligt för små webbplatser. Deras betalda planer är ganska konkurrenskraftiga på marknaden. Men om du vill ha en dedikerad IP och förbättrad leverans, börjar den på $ 79 per månad med 1 dedicerad IP-adress.

3. SendGrid

SendGrid

SendGrid är en kraftfull molnbaserad SMTP-e-postleverantör som låter dig skicka massmeddelanden utan att hantera en SMTP-server. Det erbjuder högre skalbarhet med en kraftfull uppsättning funktioner.

Deras SMTP-relä är lätt att installera och fungerar med alla WordPress-webbplatser. Det inkluderar leveransoptimeringsverktyg, e-postanalys, e-postmallar med en enkel e-postredigerare och integrationer med tredje parts appar och tjänster.

Om leveransbarhet är ditt främsta problem, erbjuder SendGrid fantastiska verktyg för att ytterligare förbättra e-postleverans inklusive dedikerade IP-adresser och verifiering av domännamn.

Prissättning: De erbjuder en gratis plan med först 40 000 e-postmeddelanden och sedan 100 e-postmeddelanden per dag. Deras betalade planer börjar på $ 14,95 per månad.

4. Amazon SES

Amazon SES

AWS eller Amazon Web Services är branschledande inom infrastruktur för molntjänster. De erbjuder också Amazon SES eller Amazon Simple Email Service som ett tillägg till sina webbtjänster.

Det är en kraftfull molnbaserad SMTP-tjänst för marknadsförare och utvecklare för att enkelt skicka marknadsföring, meddelande och transaktionella e-postkampanjer.

Det erbjuder högre leveransbarhet med kostnadseffektivitet för AWS. Du får många kraftfulla funktioner, men de flesta av dem passar för avancerade användare och utvecklare.

Amazon SES kan enkelt integreras på din WordPress-webbplats med hjälp av plugins (mer om detta senare i artikeln). Beroende på din användning kan Amazon SES vara den billigaste SMTP-tjänsten på marknaden.

Prissättning: Om din webbplats är värd på AWS, kan du använda deras gratis nivå för att skicka 62 000 e-postmeddelanden varje månad. För andra webbplatser börjar prissättningen på $ 0,10 för varje 1000 e-postmeddelanden du skickar.

5. G-svit

G-svit

G Suite är Googles produktivitetssvit för företag. Det låter dig använda kalender, Google Drive, Dokument, Foton och Gmail med ditt eget domännamn.

Detta gör att du kan få en professionell e-postadress för företag medan du fortfarande använder det välkända gränssnittet från Google. Med G Suite kan du använda Google SMTP-servrar för att skicka ut e-post, vilket innebär att du kan ställa in ett e-postkonto för din WordPress-webbplats och sedan använda den för att skicka WordPress-e-post.

Det är dock endast lämpligt för webbplatser och bloggar för småföretag eftersom det bara kan skicka 2 000 meddelanden om dagen. För detaljer se vår artikel om hur du ställer in en professionell e-postadress med G Suite

Prissättning: Börjar från $ 6 per användare per månad.

6. Poststämpel

Postmark

Postmark är en annan enkel att använda SMTP-tjänsteleverantör för webbplatser, marknadsförare och företag. Det erbjuder snabbare e-postleverans med enklare prissättning och enkel integration.

Att skicka transaktionella e-postmeddelanden är deras expertis, vilket innebär att de är fokuserade på leverans och snabbhet. De erbjuder enkla analyser via e-post, kontosäkerhet, mobilvänliga responsiva mallar, meddelandeshändelser som utlöses med enkla webhooks och mer.

Prissättning: Från $ 10 per månad för 10 000 e-postmeddelanden sedan $ 1,25 per 1 000 e-postmeddelanden.

7. Office365

Kontor 365

Office365, tidigare känt som Outlook, är en populär e-post- och produktivitetssvit av Microsoft.

I likhet med G Suite kan Office365 skapa en professionell e-postadress för ditt företag. Du kan också använda Microsofts SMTP-servrar för att skicka e-postmeddelanden från din WordPress-webbplats så länge du är ett litet företag.

Affärsversionen av Office365 låter dig skicka upp till 10 000 e-postmeddelanden per dag, men det kombineras med dina vanliga e-postmeddelanden. Vi rekommenderar detta endast om du vill ha tillförlitliga e-postmeddelanden för din webbplats för små företag.

Du kan enkelt ansluta Office365 till WordPress med WP Mail SMTP-plugin.

För större medlemsplatser eller e-handel butiker vill du använda andra SMTP-leverantörer i vår lista ovan.

Vilken är den bästa leverantören av SMTP-tjänster?

Förutom de bästa SMTP-leverantörerna som vi nämnde ovan finns det bokstavligen dussintals andra som Mandrill, Mailjet, Moosend, Pepipost, etc..

Det stora antalet val gör det svårt för användare att välja den bästa leverantören av SMTP-tjänster för deras behov.

När du väljer en SMTP-tjänst måste du titta på tre huvudfaktorer: leverans av e-post, skalbarhet och prissättning.

Eftersom varje plattform i vår lista erbjuder hög e-postleverans och med undantag för G Suite och Office365, kan alla plattformar skala för att skicka miljoner e-post per dag, kommer vi att fokusera på prissättning eftersom det ofta är en avgörande faktor.

Vid första anblicken ser gratisplanerna väldigt konkurrenskraftiga över alla plattformar. Om du har en liten webbplats kan du verkligen inte gå fel med någon av våra två bästa SMTP-rekommendationer: SendinBlue och Mailgun.

Men när din webbplats växer blir prissättningen en ganska stor faktor. SendinBlue erbjuder den mest konkurrenskraftiga prissättningen med skalbarhet och viktigast av pålitlig teknisk support.

Om du till exempel skickar 120 000 e-postmeddelanden per månad betalar du $ 66 per månad och du kommer att ha en dedikerad IP. Medan för samma belopp för sändningskrav och dedicerad IP kostar SendGrid $ 79,95 per månad och MailGun kostar $ 109 per månad.

Nu om du har ett tekniskt team i hus, kommer ingenting att slå priset på Amazon SES eftersom dess $ 0,10 per 1000 e-postmeddelanden. Detta innebär att 120 000 e-postmeddelanden per månad bara kostar 12 $ på Amazon SES. Den stora fången är att deras tekniska support är ganska begränsad. För dedikerad IP måste du bara betala $ 24,95 per månad.

För stora webbplatser finns det verkligen inte en mer kostnadseffektiv SMTP-lösning än Amazon.

Vårt val för bästa SMTP-leverantörer för småföretag: SendinBlue.

Vårt val för bästa SMTP-leverantörer för stora företag och e-handelswebbplatser: Amazon SES.

Hur du enkelt ansluter din SMTP-tjänst till WordPress

När du registrerar dig hos en SMTP-tjänsteleverantör är nästa steg att integrera den med din WordPress-webbplats. Detta skulle ersätta standard WordPress-e-postfunktionen med din SMTP-tjänst, så att din e-post faktiskt levereras.

WP Mail SMTP är den bästa WordPress SMTP-plugin som gör att du enkelt kan skicka WordPress-e-postmeddelanden med vilken SMTP-tjänsteleverantör som helst..

Det finns både som en gratis SMTP-plugin och premiumversion med fler funktioner. Den betalade versionen ger dig åtkomst till e-postkontroller för att välja vilka WordPress-meddelanden som du vill skicka med din SMTP-tjänsteleverantör.

Du får också e-postloggar och enklare inställningar för populära SMTP-leverantörer som Mailgun, SendGrid, Amazon SES, Gmail, Outlook, G Suite och mer. Elite-planen ger dig tillgång till deras White Glove Setup där en expert från deras team kommer att ställa in din SMTP-tjänst.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP Mail SMTP-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka WP Mail SMTP »Inställningar och ange din licensnyckel. Du kan hitta den här informationen från ditt konto på WP Mail SMTP-webbplats.

WP Mail SMTP-inställningar

När du har angett din licensnyckel är nästa steg att konfigurera din posttjänst.

Rulla ner till avsnittet Mail och ange från från e-postadressen. Det här är den e-postadress du har lagt till för att använda din SMTP-tjänsteleverantör.

E-postinställningar

Efter det måste du ange ett från-namn. Helst bör det vara din webbplatstitel, så att dina användare vet var e-postmeddelandet kommer ifrån.

Rulla ner till avsnittet Mailer. Om din SMTP-tjänsteleverantör är listad där kan du välja den här.

Välj din SMTP-tjänsteleverantör

Att välja en SMTP-leverantör visar dig inställningar som är specifika för den tjänsteleverantören med en länk till detaljerade instruktioner om hur du anger önskad information.

Om din SMTP-server inte är listad där väljer du alternativet ‘Annat SMTP’. WP Mail SMTP fungerar med alla SMTP-leverantörer.

Nedanför ser du nu informationen du behöver ange. Du kan hitta den här informationen på din SMTP-leverantörs webbplats under ditt konto.

Annan SMTP-leverantör

Du behöver följande information.

  • SMTP-värd: Du smtp-värdadress som vanligtvis ser ut så här smtp.yoursmtpserver.com
  • Kryptering: Vanligtvis är det antingen SSL eller TLS
  • SMTP-port: Vanligtvis är det 465
  • Autentisering: Aktivera autentisering
  • Användarnamn: Användarnamn som tillhandahålls av din SMTP-tjänst är vanligtvis din e-postadress.
  • Lösenord: Lösenord för din SMTP-tjänst

Nu rekommenderar plugin att du istället för att spara ditt användarnamn och lösenord i vanlig text lägger till det i din wp-config.php-fil. Se vår guide om hur du redigerar wp-config.php-fil.

När du har angett all nödvändig information, glöm inte att klicka på knappen “Spara inställningar” för att lagra dina ändringar.

Du kan nu skicka ett testmeddelande för att se om allt fungerar bra. Byt till fliken E-posttest och ange en e-postadress för att skicka ett testmeddelande.

Skicka testmail

WP Mail SMTP skickar nu ett testmeddelande till den adress du angav. Kontrollera din inkorg för att se till att du fick testmeddelandet.

Grattis, du har framgångsrikt skapat din WordPress-webbplats för att använda din SMTP-tjänsteleverantör.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa SMTP-tjänsteleverantören för att skicka WordPress-e-post. Du kanske också vill se vår guide om enkla sätt att växa din e-postlista snabbare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me