7 bästa WordPress CDN-tjänster 2020 (Jämfört)

Letar du efter den bästa WordPress CDN-tjänsten för din webbplats? En CDN-tjänst påskyndar din webbplatshastighet genom att servera cachat statiskt innehåll från servrar som ligger nära din användares geografiska plats. I den här artikeln visar vi dig de bästa WordPress CDN-tjänsterna och hur CDN hjälper till att påskynda din WordPress-webbplats.


Hitta den bästa WordPress CDN-tjänsten

Vad är ett CDN?

Content Delivery Network eller CDN är ett nätverk av servrar som levererar cachat statiskt innehåll från webbplatser baserat på användarens geografiska plats. För mer information, titta på vår infographic om Varför du behöver ett CDN för din WordPress-blogg?.

Vad är ett CDN

En CDN är inte en WordPress-värdstjänst. Du kommer fortfarande att behöva en WordPress-webbhotell för att bygga din webbplats.

Hur CDN påskyndar WordPress?

Normalt serverar ditt WordPress-värdföretag din webbplats från en enda plats. Alla dina webbplatsbesökare har åtkomst till samma server.

Om du har en webbplats med hög trafik, kommer alla dessa användarförfrågningar att bromsa din webbplats. Under höga trafiktimmar kan den till och med krascha servern som gör din webbplats tillfälligt otillgänglig.

En studie utförd av Strangeloop upptäckte att en fördröjning av en enda sekund på webbplatsens hastighet orsakar 11% mindre sidvisningar och 7% mindre konverteringar.

Webbplatsens hastighet och hur det påverkar dina konverteringar och sidvisningar

Det här är CDN som kommer in. CDN cachar serverens statiska resurser som stilark, javascript och bilder.

När en användare begär din webbplats serveras alla statiska resurser via CDN-servrar. Detta minskar belastningen på din webbhotell och gör den snabbare och effektivare.

Statiskt innehåll serveras via ett nätverk av servrar belägna på olika geografiska platser runt om i världen. Varje användarbegäran hanteras av en server närmast användarens plats. Detta minskar sidhastigheten och din webbplats blir märkbart snabbare för alla användare.

Med det sagt, låt oss ta en titt på några av de bästa WordPress CDN-tjänsterna och hur de staplar mot varandra.

1. MaxCDN

MaxCDN

MaxCDN är marknadens bästa WordPress CDN. Deras servrar är utrustade med snabba SSD-enheter och sprids över datacenter runt om i världen.

Det är superlätt att installera och konfigurera MaxCDN i WordPress. Det fungerar vackert med populära WordPress-caching-plugins som W3 Total Cache och WP Super Cache.

Du kan hantera ditt CDN med en nybörjarvänlig kontrollpanel. Det låter dig rensa cache, visa rapporter, installationsplatser och mer. MaxCDN låter dig också lägga till SSL-certifikat eller använda ett delat SSL-certifikat för att se till att ditt cachade innehåll visas via SSL / HTTPS.

Vi har använt MaxCN på våra webbplatser i flera år. Vi tror att det är den mest pålitliga, snabba och nybörjarvänliga WordPress CDN-tjänsten.

Kvalitet: EN+

Prissättning: Från $ 9 / månad

2. Sucuri

Sucuri

Sucuri är ett populärt företagssäkerhetsföretag. De erbjuder en kraftfull WordPress-brandvägg och CDN, som skyddar din webbplats mot DDOS-attacker, skadlig programvara och andra WordPress-säkerhetshot.

Deras webbplatsapplikations brandvägg skannar alla användarförfrågningar till din webbplats innan den når din webbhotell. Detta blockerar många attacker mot skräppost, skadlig kod och DDOS.

Dessutom är deras anycast-nätverk spridd över hela världen så att dina användare aldrig är långt borta från de snabbaste servrarna. Deras brandvägg har dubbla fördelar: hastighet och säkerhet.

Sucuri fungerar med alla populära CDN: er på denna lista. Vi använder den tillsammans med MaxCDN på WPBeginner (se hur Sucuri hjälpte oss att blockera 450 000 WordPress-attacker). Detta minskar serverbelastningen enormt, eftersom Sucuri-brandväggen blockerar alla dåliga förfrågningar innan du begär cache-innehåll från MaxCDN.

Kvalitet: EN

Prissättning Från $ 9.99 per månad för en enda webbplats.

3. Cloudflare

CloudFlare

Cloudflare är mest känt för deras gratis CDN-erbjudande för små webbplatser. Tänk dock på att deras gratis plan innehåller begränsat DDoS-skydd och att de inte har alla funktioner inkluderade i deras betalda planer.

Det är enkelt att installera Cloudflare CDN i WordPress. Den har ett stort nätverk av globalt distribuerade servrar och det cachar automatiskt statiskt innehåll. Cloudflare har en lättanvänd kontrollpanel för att rensa upp cache och övervaka prestanda.

De har också en funktion “Jag är under attack”. Den visar användarna en säkerhetssida i några sekunder medan de analyserar trafiken och skickar dem till din webbplats.

Se vår jämförelse av Cloudflare vs Sucuri för att se hur de skyddar din webbplats mot DDoS-attacker och trafikspikar.

Kvalitet: EN

Prissättning: Betalda planer från 20 USD per månad.

4. StackPath

StackPath

StackPath erbjuder en bunnsolid CDN byggd ovanpå en stadigt växande plattform. De har ett större nätverk av servrar spridda över många länder runt om i världen.

Deras säkra CDN skyddar din webbplats från DDoS-attacker med funktioner för lastbalansering och blockering. Alla planer inkluderar webbplatsväggen som ytterligare minskar serverbelastningen på din webbplats och ökar sidans inläsningstid.

Det är enkelt att installera för webbplatsägare och kommer med en utvecklarvänlig uppsättning verktyg och API: er. Detta gör det möjligt för utvecklare att integrera sina appar eller webbplatser i StackPath API och dra fördel av dess kraftfulla gränssnitt.

Kvalitet: B+

Prissättning: Från $ 20 per månad.

5. KeyCDN

KeyCDN

KeyCDN är ett annat bra alternativ för en WordPress CDN-tjänst. De erbjuder ett kraftfullt nätverk av servrar spridda över Nordamerika, Europa och Asien och Stilla havet.

Det är enkelt att installera på många populära plattformar inklusive WordPress. Planerna inkluderar också DDoS-begränsning, gratis och anpassad SSL, HTTP / 2-stöd, vilsam API-support, SSD-servrar och kraftfull kontrollpanel.

KeyCDN erbjuder lön medan du planerar, vilket innebär att du betalar för det du använder istället för en fast månadsbetalning. Detta kan minska prissättningen för mindre webbplatser, men oväntad trafikökning kan också öka kostnaderna.

Kvalitet: B

Prissättning: Betala när du börjar från $ 0,04 per GB. Minsta $ 40 per år.

6. Rackspace

Rackspace

Rackspace är ett välkänt namn inom cloud computing, hosting och enterprise-nivå molnlösningar. De erbjuder också en CDN-lösning byggd ovanpå den kraftfulla molninfrastrukturen.

Installationen är lite mer komplicerad än vissa andra CDN-tjänster. Rackspace erbjuder många andra molnlösningar som gör det lite komplicerat för användare att hitta sin väg runt.

Det fungerar bra med WordPress och kan enkelt användas med populära WordPress-plugins. Men det erbjuder inte någon DDoS-begränsning alls. För DDoS-skydd måste du använda Sucuri eller Cloudflare.

Kvalitet: C

Prissättning Betala som du börjar från $ 0,16 per GB.

7. Inkapsula

Incapsula

Incapsula är en annan populär WordPress CDN-lösning. De har strategiskt lokaliserade servrar världen över inklusive ett datacenter i Sydamerika. Det är enkelt att konfigurera och fungerar bra med WordPress-caching och andra plugins.

Incapsula erbjuder brandvägg för webbplatsapplikationer, SSL, support 24/7 och DDoS-begränsning som en del av deras betalda CDN-planer. De har också en gratis CDN-plan som inte inkluderar dessa funktioner.

Kvalitet: C

Prissättning: Betalda planer från $ 59 per månad.

Slutsats

Efter noggrant utvärdering av alla dessa bästa WordPress CDN-tjänster var en sak tydlig att MaxCDN är marknadens bästa WordPress CDN. De erbjuder den mest omfattande uppsättningen funktioner till en rimlig prissättning och nybörjarvänlig installation.

Vi rekommenderar också Sucuri, eftersom det ger dig tillgång till deras webbplats brandvägg och moln proxy. Du kan också använda Sucuri med andra CDN: er för att ytterligare förbättra webbplatsens prestanda.

Om du har en begränsad budget kan Cloudflares gratis CDN-plan göra jobbet.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta den bästa WordPress CDN-lösningen för din webbplats. Du kanske också vill se vår Ultimate steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map