9 bästa webbplatser för nyhetsaggregatorer (+ Hur man bygger dina egna)

Vill du läsa de senaste nyheterna och uppdateringarna från dina favoritbloggar på ett ställe?


Om så är fallet, är nyhetsaggregatwebbplatser det bästa alternativet för dig. Dessa webbplatser visar automatiskt det senaste innehållet från dina favoritwebbplatser på en enda sida.

På så sätt kan du få alla dina nyheter och blogginlägg snabbt utan att sakna något.

I den här artikeln kommer vi att dela vårt val av de bästa webbplatserna för nyhetsaggregator som ska användas under 2019. Vi kommer också att visa dig hur du bygger en egen nyhetsaggregatwebbplats med WordPress.

Bästa webbplatser för nyheterna och hur du skapar dina egna

Vad är webbplatser för nyhetsaggregatorer?

Nyhetsaggregatwebbplatser tillåter användare att se nyheter och uppdateringar från olika källor på en bekväm plats. De hämtar data, organiserar dem i taggar / kategorier och visar dem i rätt ordning för enklare konsumtion.

Du kan också tänka på dem som en sammanställning av nyheter och uppdateringar som presenteras enligt användarens önskemål.

Med hjälp av nyhetsaggregatorer behöver du inte besöka olika webbplatser för deras senaste innehåll. Istället kan du hitta allt innehåll på ett ställe.

Det finns olika typer av innehållsaggregat på internet. Vissa är som Google Nyheter som helt enkelt samlar artiklar från populära online tidningar och visar dem i relaterade kategorier.

Å andra sidan finns det andra som Feedly, som erbjuder en mer personlig upplevelse. De låter dig skapa ditt eget flöde med dina valda utgivare.

Prenumerera på en webbplats med Feedly

De flesta nyhetsaggregat publicerar inte sitt eget innehåll. De hämtar artiklar från andra webbplatser med sina RSS-flöden, varför de också kallas flödesläsare.

Med det sagt, låt oss ta en titt på de bästa webbplatserna för nyhetsaggregat.

1. Foder

Feedly News Aggregator webbplats

Feedly är en av de mest populära webbplatserna för nyhetsaggregat på internet. Det låter dig skapa en egen nyhetsström med senaste innehåll från dina favoritförlag.

Med denna plattform kan du prenumerera på innehåll om en mängd olika ämnen. Du kan använda deras innehållsförslagsmotor för att upptäcka nya webbplatser efter ämnen.

Du kan också lägga till dina favoritwebbplatser eller bloggar manuellt. Till exempel kan du prenumerera på WPBeginner för WordPress-relaterade artiklar.

Feedly finns i både gratis och betald version. Med gratisplanen kan du prenumerera på 100 källor och skapa upp till 3 personliga flöden.

Du kan använda Feedly i webbläsaren eller ladda ner den som en mobilapp eller webbläsarförlängning.

2. Google Nyheter

Google News Aggregator

Google Nyheter är en kraftfull nyhetsaggregator som drivs av Googles sofistikerade sökteknologier, AI och användarens egen sökhistorik. Som standard visar det toppnyheter beroende på din geografiska plats.

Den erbjuder de senaste nyheterna och uppdateringarna för lokala, regionala, internationella, affärs-, teknik-, underhållnings-, sport-, vetenskaps- och hälsa-nyheter.

Du kan spara ämnen, källor och sökningar för att anpassa ditt flöde.

Google Nyheter är en gratis nyhetsaggregator som du kan använda på webben, dina Android- och iOS-enheter.

Om du letar efter ett icke-Google-alternativ erbjuder Bing News och Yahoo News den liknande funktionen.

3. Alltop

AllTop News Aggregator-webbplats

AllTop samlar nyheter och bloggartiklar från världens mest populära webbplatser som TechCrunch, Mashable, BBC, CNN och mer. Den samlar och visar innehåll i realtid.

Det finns separata kategorier för politik, tekniska nyheter, sport, underhållning, livsstil, företag osv. När du klickar på de kategorierna kan du hitta de mest populära berättelserna, såväl som topphistorier från de bästa källorna i det relaterade ämnet..

Förutom de senaste nyheterna har den en viral kategori där den visar det senaste virala innehållet och trenderna.

4. Nyheter360

News360 News Aggregator webbplats

News360 är en av de mest populära apparna för nyhetsaggregat på internet. Det låter dig hitta världsnyheter och berättelser kring dina intressen. Det är ett utmärkt alternativ till Google News och Feedly.

När du registrerar dig för News360 kan du välja de ämnen du är intresserad av och sedan visar det det senaste innehållet i dessa ämnen. Detta ger dig en hälsosam nyhetsström som du kan anpassa ytterligare genom att lägga till eller ta bort ämnen och källor.

Med News360 kan du få de viktigaste nyheterna från över 100 000 betrodda källor på internet.

Du kan läsa News360 i din webbläsare, iOS och Android-enheter.

5. Panda

Panda Content Aggregator webbplats

Ganska annorlunda från ovanstående nyhetsaggregat, aggregerar Panda innehåll som är användbart för webbdesigners, utvecklare och tekniska entreprenörer. Den samlar innehåll från Dribble, Behance, TechCrunch, Wired och andra liknande webbplatser.

Som nyhetsaggregat för nisch visar Panda nyheterna i en mer engagerande layout så att du kan upptäcka det mest intressanta innehållet. Innehållsflödet för källor som Dribble, Awwwards, är ett smart rutnät med miniatyrbilder.

6. Techmeme

Techmeme Tech News Aggregator

Techmeme är en teknisk nyhetsaggregatwebbplats. Det täcker topphistorier om teknik från olika pålitliga källor som TechCrunch, Wired, New York Times och mer.

På hemsidan finns de mest populära nyheterna inom teknikområdet, sponsorposter, jobb och kommande tekniska evenemang. Användare kan också byta till flodvyn för uppdateringar när de kommer eller Leaderboard-vyn som visar innehåll efter ämnen.

Techmeme är en bra utgångspunkt för den som söker ett enklare sätt att hålla sig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

7. Flipboard

Flipboard Blog Aggregator-webbplats

Flipboard är en utmärkt webbplats för bloggaggregat som låter dig skapa ditt eget innehållsflöde baserat på dina intressen. Det innehåller ett brett utbud av ämnen, inklusive affärsnyheter, tekniska nyheter, resor, politiska nyheter, skönhet och mer.

Du kan också använda Flipboard som en lokal nyhetsaggregator eftersom den har feeds för nästan alla städer i världen.

Flipboard har en fantastisk layout för tidskriftsstil som har interaktiva alternativ att gilla, kommentera och dela innehåll över dina sociala medieprofiler.

Flipboard är tillgängligt via webbläsare eller mobilappar för Android- eller iOS-enheter.

8. Ficka

Pocket News Aggregator webbplats

Pocket är en annan nyhetsaggregator-app där du kan utforska det mest populära innehållet på internet. Det låter dig också skapa ditt eget läsutrymme genom att spara det innehåll du gillar.

Pocket har olika typer av innehåll, inklusive artiklar, videor och berättelser från ett brett utbud av publikationer. Det har olika innehållskategorier som måste-läsningar, trend, teknik, ekonomi, hälsa, etc. för enkel surfning.

Det låter dig spara innehåll för att läsa senare när du är på språng, och det är tillgängligt som webbläsarutvidgningar och mobilappar.

9. Inoreader

Inoreader

Inoreader är ett kraftfullt Feedly-alternativ och utmärkt feed-reader-programvara. Innoreader är tillgänglig på webben, iOS och Android-enheter och låter dig enkelt lägga till dina favoritwebbplatser eller hitta nya bloggar för att prenumerera.

Det erbjuder massor av alternativ för att sammanställa, ordna om och visa innehåll i olika layouter och färgscheman.

Om du redan använder en nyhetsläsare kan du enkelt importera dina prenumerationer. När din läslista växer kan du också hantera prenumerationer i buntar och ämnen.

Hederliga omnämnanden

Det var vår lista med nyhetsaggregat att följa under 2019! Men det finns många fler nyhetsaggregat. Här är några hederliga omnämnningar du kanske vill kolla in.

  • Apple News: Nyhetsaggregat för Apple-användare.
  • Kurator: Social media aggregator.
  • TweetDeck: Twitter innehållsaggregat.
  • Reddit: Sociala nyhetsaggregat.

Hur man bygger en webbplats för nyhetsaggregator med WordPress

Nyhetsaggregatwebbplatser är oerhört användbara, och det finns så många nischer som är helt outnyttjade. Genom att skapa en nyhetsaggregatwebbplats som serverar dessa nischer kan du enkelt tjäna pengar online genom att sälja prenumerationer, sponsring och annonser.

Det bästa är att du kommer att sammanställa innehållet istället för att skapa ditt eget originalinnehåll. Du skulle kunna erbjuda mycket användbar information till dina användare från de bästa källorna.

Låt oss ta en titt på hur du enkelt kan skapa din egen webbplats för nyhetsaggregat steg för steg.

Steg 1: Ställa in din webbplats för nyhetsaggregat

Du kan skapa en nyhetsaggregatwebbplats med andra webbplatsbyggare eller skriva din egen anpassade kod. Båda alternativen är ganska svåra för en nybörjare utan programmeringsfärdigheter.

Det enklaste sättet att göra detta är att använda WordPress.

Det finns två typer av WordPress-webbplatser, WordPress.com och WordPress.org. Du behöver WordPress.org eftersom det ger dig full frihet och flexibilitet ur rutan.

För mer information, se vår guide om skillnaden mellan WordPress.com vs WordPress.org.

För att börja med WordPress.org behöver du ett webbhotellkonto och ett domännamn.

Normalt kostar ett domännamn $ 14,99 / år och WordPress värdplan kostar $ 7,99 / månad. Och nu eftersom alla webbplatser behöver SSL kan du lägga till ytterligare 69,99 USD per år till det totala beloppet. Det här är ganska mycket pengar.

Lyckligtvis har Bluehost gått med på att erbjuda våra användare rabatt på hosting med ett gratis domännamn + gratis SSL-certifikat. I princip kan du komma igång för bara $ 2,75 / månad.

Besök bara Bluehost-webbplatsen för att slutföra köpet och gå sedan över till vår guide om hur du skapar en WordPress-webbplats för steg för steg-installationsinstruktioner.

Steg 2: Installera och aktivera WP RSS Aggregator Plugin

När du har konfigurerat din WordPress-webbplats är nästa steg att installera och aktivera WP RSS Aggregator-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett plugin i WordPress.

WP RSS Aggregator är den bästa WordPress-plugin som gör en WordPress-webbplats till en innehållsaggregator. Det låter dig importera, sammanfoga och visa RSS-flöden på din WordPress-webbplats utan någon kodning.

Besök vid aktivering RSS Aggregator »Inställningar från din instrumentpanel för att konfigurera insticksinställningarna.

WP RSS Aggregator-inställningar

Standardinställningarna fungerar för de flesta webbplatser, men du måste fortfarande granska och ändra dem vid behov.

Steg 3. Lägg till flödeskällor för att importera foderobjekt

Nu är din webbplats redo att börja visa nyhetsflöden. Du behöver bara lägga till källorna som du vill visa på din webbplats.

WP RSS Aggregator kan hämta och visa innehåll från alla webbplatser som har ett RSS-flöde. De flesta nyheter och bloggsidor har ett RSS-flöde.

Gå först till RSS Aggregator »Feed Källor från din instrumentbräda och klicka sedan på knappen Lägg till ny.

Lägg till ny flödeskälla i WP RSS Aggregator

Efter det kan du lägga till din feedkälla. Ange namnet på foderkällans webbplats, till exempel WPBeginner.

Därefter måste du ange webbadressen för matningskällan. I de flesta fall kan du helt enkelt ange webbadressen till webbplatsen.

Du kan klicka på länken “Validera flöde” under URL-fältet för att testa giltigheten av RSS-flöde.

RSS Feed Validation Service

Om länken är giltig kan du publicera din feedkälla.

När det är gjort kommer plugin omedelbart att importera foderartiklar (beror på flödesbehandlingsintervall).

Du kan se de importerade foderartiklarna genom att gå till RSS Aggregator »Feed-artiklar.

WP RSS Aggregator Feed-artiklar i WordPress Dashboard

Upprepa sedan processen för att lägga till fler flaskällor till din webbplats.

Steg 4: Publicera din Content Aggregator Live

Nu när du har importerat foderartiklar kan du publicera dina sammanlagda artiklar live på din webbplats.

Skapa en ny sida eller inlägg för att publicera ditt innehållsflöde. Därefter måste du klicka på ikonen Lägg till nytt block och välja WP RSS Aggregator-block under avsnittet Widgets.

Lägg till WP RSS-aggregatorblock på WordPress-sida

När det är gjort kommer plugin automatiskt att ladda ditt WordPress-flöde.

RSS-nyhetsflöde Tillagd i WordPress-sida

Nu kan du publicera din sida och se ditt innehållsflöde live. Så här såg det ut på din demowebbplats.

RSS-nyhetsflöde i WordPress Site Demo

Steg 5: Lägg till fler funktioner i din WordPress Content Aggregator

Med WP RSS Aggregator kan du lägga till fler funktioner i din WordPress-innehållsaggregat med sina premiumtillägg. Du kan visa tillgängliga tillägg genom att gå till RSS Aggregator »Fler funktioner från din instrumentpanel.

WP RSS Aggregator Plugin-tillägg

Med hjälp av dessa tillägg kan du importera dina flödesobjekt som WordPress-inlägg och skapa en webbplats för nyhetsaggregat med mycket fler funktioner. Med Feed to Post-tillägget kan du lägga till den funktionen som gör varje feed-objekt till sitt eget oberoende innehåll.

Du kan också visa miniatyrbilder och utdrag med flöden. För att lägga till den här funktionen måste du använda utdragen & Miniatyrbilder tillägg.

För en detaljerad guide om de avancerade funktionerna i plugin, se vår kompletta guide för att hämta flöden i WordPress med WP RSS Aggregator.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig om de bästa webbplatserna för nyhetsaggregat och hur du bygger din egen i WordPress. Om du är en innehållsutgivare kan du också se vår guide för optimering av ditt RSS-flöde. Detta hjälper dig att få mer trafik från webbplatser för nyhetsaggregat som visar ditt flöde.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me