9 bästa WordPress-översättningsprogram för flerspråkiga webbplatser

WordPress används av miljontals webbplatser som inte är engelska runt om i världen. Du kan använda WordPress för att skapa en webbplats på vilket språk du vill.


Men WordPress har inte den inbyggda förmågan att skapa en flerspråkig webbplats. Lyckligtvis finns det några kraftfulla WordPress-översättningsprogram som gör att du enkelt kan lägga till flerspråkigt innehåll på din webbplats.

I den här artikeln visar vi dig de bästa WordPress-översättningsplugin som du kan använda för att skapa flerspråkiga webbplatser. Vi tittar på deras funktioner, fördelar och nackdelar för att hjälpa dig välja det bästa alternativet för din webbplats.

WordPress-översättningsprogram för flerspråkiga webbplatser

Välja ett översättningsprogram för att skapa flerspråkiga WordPress-webbplatser

De flesta nybörjare vet inte att du kan installera WordPress på ditt eget språk och använda det för att skapa webbplatser på vilket språk som helst.

Med hjälp av plugins kan du skapa tvåspråkiga eller flerspråkiga webbplatser. Du kan till och med låta dina användare översätta innehåll med Google Translate.

Det finns många översättningsplugins tillgängliga för WordPress, men de kan karakteriseras i två huvudkategorier.

  De flerspråkiga insticksprogrammen låter dig lägga till flerspråkigt innehåll manuellt till din webbplats. Den största fördelen med dessa insticksprogram är att dina översättningar är betydligt bättre än alla maskingenererade översättningsverktyg online.

  Den andra typen av WordPress-översättningsprogram är de som använder översättningstjänster online för att översätta ditt innehåll. Dessa plugins kräver inte att du skriver innehåll på flera språk, men kvaliteten på översättningarna är inte så bra som den kan vara.

  Med det sagt, låt oss titta på de bästa flerspråkiga plugin-programmen för WordPress och automatiserade plugins för översättning.

  Bästa flerspråkiga plugins för WordPress

  Till skillnad från automatiserade WordPress-översättningsplugins, gör dessa flerspråkiga plugins du manuellt kan översätta alla aspekter av din webbplats inklusive innehåll, tema, plugins och mer.

  Följande är våra bästa val för de bästa flerspråkiga plugins för WordPress för att enkelt översätta hela webbplatsen.

  1. TranslatePress

  TranslatePress

  TranslatePress är ett fullfjädrat WordPress-flerspråkigt plugin för att översätta alla aspekter av din webbplats. Den viktigaste funktionen i TranslatePress är att det låter dig översätta direkt från front-enden.

  Du kan enkelt byta språk under översättningen, och direktförhandsvisningen kommer att ändras direkt. En annan fördel med denna metod är att du kan översätta innehåll, tema, plugins och till och med metadata utan att ändra gränssnittet.

  TranslatePress är perfekt för manuella översättningar. Du kan översätta dig själv eller tilldela den anpassade användarrollen för översättare till alla användare på din webbplats. Dessa användare kommer att kunna översätta innehåll utan tillgång till adminområdet.

  Om manuella översättningar låter som mycket arbete kan du också använda Google Translate för maskinöversättningar. Detta tillvägagångssätt låter dig använda AI-drivna översättningar med manuella korrigeringar.

  Plugin skapar SEO-vänliga webbadresser för alla språk, vilket ger dig en ökning i lokala SEO-resultat.

  För mer information, se vår guide om hur du enkelt översätter WordPress med TranslatePress.

  Prissättning: Från 79 € för personlig licens.

  2. WPML

  WPML

  WPML är en av de populäraste WordPress-flerspråkiga plugin. Det kommer med ett kraftfullt översättningshanteringssystem som gör att du kan översätta innehåll, teman, plugins och mer.

  WPML finns i flerspråkiga blogg- och flerspråkiga CMS-licensplaner. Du behöver den flerspråkiga CMS-planen för e-handel, support för sidbyggare, anpassade fält, hantering av översättningsteam och några andra funktioner.

  Det kommer med ett användarvänligt gränssnitt för att lägga till översättningar och hantera flerspråkigt innehåll på din webbplats. WPML stöder alla inläggstyper, taxonomier, anpassade fält och strängar som genereras av dina WordPress-teman och plugins.

  Det låter dig också ansluta din webbplats till tredjepartsleverantörer av översättningstjänster. Du kan välja vilket innehåll som ska översättas och få det skickat direkt till din webbplats.

  För detaljerade instruktioner, se vår steg för steg-guide för hur du skapar en flerspråkig WordPress-webbplats med WPML.

  Prissättning: 29 $ för flerspråkig bloggversion och $ 79 för flerspråkig CMS.

  3. Polylang

  Polylang

  Polylang är ett annat kraftfullt plugin för att enkelt skapa en flerspråkig eller tvåspråkig WordPress-webbplats. Det kommer med ett enkelt gränssnitt för att enkelt lägga till översättningar för dina inlägg, sidor, anpassade inläggstyper, widgets och mer.

  Polylang kommer inte med stöd för att översätta ditt WordPress-tema och plugins. Standardpluginet inkluderar inte e-handelsstöd, så du måste köpa ett betalt tillägg för det.

  Det låter dig ställa in SEO-vänliga webbadresser för varje språk, och det fungerar bra med populära WordPress SEO-plugins. För språkval kan du lägga till språkväxlaren på din webbplats med en sidofältwidget.

  För mer information, se vår handledning om hur du skapar en flerspråkig WordPress-webbplats med Polylang.

  Prissättning: Basplugin är gratis. Du kan få Pro-version för € 99 med en enda webbplatslicens.

  4. Weglot

  Weglot

  Weglot är en molnbaserad webbplatsöversättningsplattform. Det fungerar med WordPress, Shopify, BigCommerce och mer.

  Under installationen måste du ange Weglot API för att ansluta din WordPress-webbplats till deras plattform. Därefter väljer du önskat språk, webbplatsspråk och språk du vill lägga till.

  Du måste använda Weglots webbplats för att översätta allt ditt innehåll, hantera översättningar och skjuta dem till din live-webbplats.

  Andra viktiga funktioner inkluderar SEO-vänlig URL-support, WooCommerce-support, språkomkopplare, översättningstjänster från tredje part och mer.

  Weglot använder en månatlig prissättningstruktur baserad på antalet språk och översatta ord. Detta kan göra det dyrare för dig än vissa andra flerspråkiga WordPress-plugins som har en fast årlig licens.

  Prissättning: Från 8,25 € / månad för 1 språk och 10 000 ord. Deras populära PRO-plan stöder obegränsade språk och 200 000 ord för € 41 per månad.

  5. FlerspråkigPress

  MultilingualPress

  FlerspråkigPress tar en något annorlunda inställning för att skapa flerspråkiga webbplatser med WordPress. Istället för att köra på en normal WordPress-installation använder den det inbyggda WordPress-nätverket för varje språk.

  Detta gör att plugin-programmet effektivt kan hantera innehåll för varje språk och samtidigt förbättra prestanda genom att ladda ett språk åt gången. Det kommer med ett enkelt gränssnitt för att hantera dina översättningar från en enda instrumentbräda.

  Det stöder inlägg, sidor, anpassade inläggstyper, taxonomier och mer. På grund av dess arkitektur kan varje språk ha sitt eget underdomän, katalog eller till och med ett anpassat domännamn.

  Prissättning: Börjar från $ 199 / år för en enda flersidig licens.

  Bästa WordPress-översättningsprogram

  Dessa plugins tillåter dig att översätta din webbplats med hjälp av automatiserade översättningstjänster eller genom att manuellt tillhandahålla översättningar för vissa delar av din webbplats.

  6. Översätt WordPress med GTranslate

  Översätt WordPress med Gtranslate

  Översätt WordPress med GTranslate är ett Google-översättningsprogram för WordPress. Den ansluts automatiskt till Google Translate API och kan hämta översättningar för alla språk som stöds.

  Det låter dig lägga till en språkväxlare för att enkelt översätta dina webbsidor, eller så kan du automatiskt översätta innehåll baserat på användarens webbläsarspråk.

  Plugin erbjuder också en betald version som låter dig välja SEO-vänliga webbadresser och låta sökmotorer indexera ditt översatta innehåll (mer om detta senare i artikeln).

  7. Transposh WordPress-översättning

  Transposh

  Transposh kombinerar automatiserade maskinöversättningar med manuella mänskliga översättningar. Du kan också låta dina webbplatsbesökare bidra med översättningar med ett lättanvänt gränssnitt i sammanhanget.

  Plugin kan du hyra professionella översättningstjänster för att skicka översättningar. Transposhs automatiska översättningsfunktion stöder Google, Bing, Yandex och Apertium översättningstjänster.

  8. Googles webbplatsöversättare

  Googles webbplatsöversättare

  Med Google Website Translator-plugin kan du använda Google Translate API för att översätta innehållet på din webbplats. Den använder standardöversättningsknappen för Google som du kan visa var som helst på din webbplats.

  Du kan välja vilka språk du vill visa i språkomkopplaren, som kan visas med sidofältets widget eller en inlinikortkod.

  Genom kortkodsfunktionen kan du erbjuda maskinöversättningar för specifika sidor efter behov. Den översatta sidan kommer att vara synlig för användare när de väljer språket eller pluginet upptäcker det via sina webbläsarinställningar.

  9. Loco Translate

  Loco Translate

  Loco Translate är något annorlunda än andra översättningsplugins i listan. Det låter dig i princip översätta WordPress-teman och plugins.

  Om ditt WordPress-tema eller plugin är översättningsklart kan du använda Loco Translate för att översätta det i WordPress-instrumentpanelen. Den använder ett enkelt användargränssnitt som liknar populära översättningsverktyg med en kolumn för originalsträngar och den andra för översättning.

  Mer information finns i vår guide om hur du översätter ett WordPress-plugin.

  Vårt val av det bästa WordPress flerspråkiga plugin

  Om du letar efter ett flerspråkigt WordPress-plugin för att manuellt kan översätta innehåll på din webbplats rekommenderar vi att du använder TranslatePress.

  Det är extremt nybörjarvänligt och ganska lätt att använda även för användare utan erfarenhet av att driva flerspråkiga webbplatser. Det är optimerat för SEO och prestanda, två funktioner som skulle gynna ditt företag på lång sikt.

  För automatiska WordPress-översättningar rekommenderar vi att du använder Translate WordPress med Gtranslate-plugin. Den är lätt att använda och till och med gratisversionen är ganska bra för automatiskt översättningar.

  Ska jag låta sökmotorer indexera automatiserade maskinöversättningar?

  Vissa översättningsplugins gör att du kan göra automatiska översättningar tillgängliga för sökmotorer att indexera.

  Dessa maskinöversättningar är inte särskilt bra. De kan vara udda och till och med vilseledande ibland. Att låta sökmotorer indexera detta innehåll av låg kvalitet är en dålig idé. Google kan identifiera sådant innehåll och kommer att betrakta det som skräppost som kan skada din webbplats sökrankning.

  Men för manuella webbplatsöversättningar, ja, du bör definitivt låta Google indexera dina översatta versioner, så att du kan ranka högre i lokal SEO.

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa WordPress-översättningsprogrammen för din flerspråkiga webbplats. Du kanske också vill se våra praktiska tips om hur du kan öka din webbplatstrafik.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map