WordPress-konkurrenter – 19 populära WordPress-alternativ 2020

WordPress är populärt, och vi älskar det, men det är inte den enda publiceringsplattformen. Det finns WordPress-alternativ som du kan använda för att bygga din webbplats.


Var och en av dessa WordPress-konkurrenter är olika och har sina egna för- och nackdelar. Du måste förstå dessa skillnader och begränsningar när du väljer ett WordPress-alternativ.

I den här artikeln kommer vi att visa dig några av de mest populära alternativen till WordPress som för närvarande finns på marknaden.

WordPress-konkurrenter - Populära alternativ till WordPress

1. Konstant kontakt Webbplatsbyggare

Konstant kontaktwebbplatsbyggare

Constant Contact webbplatsbyggare är en intelligent A.I. drivs webbplatsbyggare som hjälper dig att bygga en anpassad webbplats inom några minuter. Detta är en dröm som går i uppfyllelse för icke-tekniska småföretagare.

Denna dra och släpp webbplatsbyggare i kombination med en guidad A.I. powered wizard gör det enkelt att skapa en helt anpassad webbplats med personliga bild- och innehållsförslag.

Du kan komma igång gratis för att bygga en blogg, en webbplats och till och med en webbutik. Plattformen kommer också med användbara verktyg som en logotyptillverkare, professionellt arkivfotobibliotek med över 550 000 bilder och mer.

Deras betalda plan ger dig en gratis domän, gratis SSL-certifikat och dina egna varumärkes-e-postadresser.

2. Gator av HostGator

Gator webbplatsbyggare av HostGator

Gator är en webbhotellbyggare som är helt värd skapad av HostGator. De är ett av världens största webbhotellföretag och känner till sina saker när det gäller webbhotell.

Gator kommer med färdiga webbdesigns som du kan anpassa med en användarvänlig dra och släpp webbplatsbyggare. Även absoluta nybörjare kan snabbt bekanta sig med appen utan någon inlärningskurva.

Deras start- och premiumplaner är lämpliga för webbplatser för små företag. Du behöver deras e-handelsplan för att lägga till kundvagn och andra e-handelsfunktioner. Varje plan innehåller också en gratis domännamn och ett gratis SSL-certifikat.

3. Domain.com Webbplatsbyggare

Domain.com Webbplatsbyggare

Domain.com erbjuder ett enkelt att dra & släpp webbplatsbyggare för små företag. Du kan använda den för att skapa en webbplats, blogg eller till och med en e-handelswebbplats med bara några få klick.

Deras plattform kommer med hundratals vackert utformade mallar som du kan börja med, och du kan enkelt anpassa dem för att matcha dina behov med ett enkelt dra och släpp-gränssnitt.

Det levereras med alla väsentliga webbplatsfunktioner som webbplatsanalys, e-handelsfunktionalitet, möjlighet att lägga till en blogg och ett gratis SSL-certifikat med alla planer. Det är oerhört prisvärt med endast 1,99 dollar per månad.

Domain.com rankas konsekvent som den bästa domänregistratorn i världen, och deras webbplatsbyggare är ett bra alternativ för WordPress. Du kan använda vår Domain.com-kupong för att få en extra rabatt.

4. BigCommerce

BigCommerce

Om du letar efter ett e-handelsalternativ till WordPress kan BigCommerce vara rätt plattform för dig. Det är en helt värd eCommerce-webbplatsbyggare med dra och släpp-verktyg och vackra mallar för att komma igång.

Det stöder många betalningsportar inklusive PayPal, Stripe, Appley Pay och Pay med Amazon. En viktig fördel med att använda BigCommerce är att de inte debiterar dig för transaktioner.

BigCommerce låter dig lägga till obegränsade produkter, se din butiksprestanda och använda inbyggda verktyg för att optimera omvandlingar och öka försäljningen. Det kommer också med en inbyggd WordPress-integration, så du kan använda BigCommerce för din butik medan WordPress för din huvudinnehållswebbplats.

BigCommerce fungerar med många andra tredjepartsappar som du behöver för att växa ditt företag.

5. Shopify

Shopify

Om du vill bygga en onlinebutik är Shopify ett bra alternativ till WordPress. Det ger lättanvända verktyg för att skapa din egen onlinebutik. Du kan sälja dina produkter och acceptera betalningar.

Shopify kommer med en enkel guidad installation som hjälper dig att snabbt komma igång med din eCommerce-butik. Den har färdiga mallar, appar och massor av integrationsalternativ.

Undrar du hur det jämför med WooCommerce (det bästa WordPress eCommerce-plugin)? ]

Se vår artikel om Shopify vs WooCommerce för en detaljerad jämförelse av de två plattformarna.

6. Weebly

Weebly

Weebly är en annan helt webbhotellbyggare. Det låter dig skapa din egen webbplats med fördesignade mallar och deras drag-drop-sidbyggare.

Weebly har begränsat e-handelsstöd, men du kan använda anpassade domännamn. För en fullständig jämförelse se vår jämförelse av WordPress vs Weebly.

Om du redan använder Weebly och vill byta till WordPress, se vår steg-för-steg-guide om hur du går ordentligt från Weebly till WordPress

7. Wix

Wix

Wix är en webbhotellbyggare som är helt värd. Det erbjuder en begränsad gratisversion att använda för webbplatser för personlig eller små företag. Både kostnadsfria och betalade planer har förkonstruerade mallar som användare kan ändra med hjälp av en dra och släpp-sidbyggare.

Wix har också e-handelsstöd med sina betalade planer som gör det möjligt för webbplatsägare att acceptera onlinebetalningar med PayPal eller Authorize.net. Se vår artikel om Wix vs WordPress för en jämförelse sida vid sida av de två plattformarna.

Om du redan använder Wix och vill överföra det till WordPress, se vår artikel om hur du ordentligt byter från Wix till WordPress.

8. Medium

Medium

Medium är en populär publiceringsplattform. Det är annorlunda än WordPress på många sätt. Det är inte ett fullständigt innehållshanteringssystem. Deras fokus är på bloggning och gemenskapsaspekten. Det syftar till att förbinda människor med berättelser och idéer som betyder något för dem.

Medium är utformat för att ge ett rörigt fria skrivområde för förläggare och liknande läsupplevelse för läsarna. Det ser vackert ut på alla enheter och skärmstorlekar. Användare behöver inte oroa sig för teman eller plugins eftersom det inte finns några.

I stället för kommentarer har Medium in-line-anteckningar och svar. Du behöver inte oroa dig för programvaran eftersom Medium är en helt värdplattform. Medium tillåter inte anpassade domännamn längre, vilket innebär att du inte kan använda ditt eget domännamn för din publicering.

Se vår jämförelse av Medium vs WordPress för att se skillnaden mellan två plattformar.

Vi har också en steg-för-steg-tutorial för användare som vill flytta sina artiklar från Medium till en WordPress-webbplats.

9. Spöke

Spöke

Flera WordPress-användare som ville fokusera på blogg kände att WordPress gick i en annan riktning. Detta födde Ghost, som är en NodeJS-baserad bloggprogramvara.

Skillnaden är att Ghost är helt fokuserad på att blogga och hålla röran borta. Det ger en ren skriv- och surfupplevelse för bloggare och läsare.

10. Joomla

Joomla

Joomla är en populär CMS-programvara och en open source WordPress-konkurrent. Det är en stark, mångsidig och flexibel CMS-plattform med ett stort samhälle av användare och utvecklare.

Joomla låter dig göra många av de saker som WordPress kan göra, och sedan lite mer. Som WordPress-teman och plugins kommer Joomla med tillägg och mallar. Det används redan av miljoner användare, småföretag, företag, myndigheter och ideella organisationer över hela världen.

Precis som WordPress har Joomla ett communityt supportsystem, omfattande dokumentation, och det körs på de flesta webbhotellplattformar.

Undrar du hur det staplar mot WordPress? Se vår artikel om WordPress vs Joomla vs Drupal för en jämförelse av dessa tre open source CMS-plattformar.

Vi har också en stegvis steghandledning för användare som vill flytta från Joomla till WordPress.

11. Drupal

Drupal

Drupal är en annan mycket populär öppen källkod CMS. Precis som WordPress och Joomla har Drupal en stark användarbas och utvecklargemenskap. Det har nästan 2,1% av alla webbplatser på internet inklusive Vita huset, The Economist, State of Georgia och många fler.

Drupal har moduler och teman precis som WordPress-plugins och teman. Det delar samma programkrav som WordPress och Joomla, så det kan köras på nästan alla webbhotell som stöder WordPress.

12. Jekyll

Jekyll

Jekyll är en statisk webbplatsgenerator. Det är skriven i Ruby och kräver NodeJS. Det är mycket annorlunda än WordPress. Till att börja med är det en statisk webbplatsgenerator vilket innebär att den tar din text och genererar statiska HTML-sidor för din webbplats (ingen databas).

Du kan använda gratis värd som tillhandahålls av GitHub Pages med Jekyll. Detta betyder att om du är bekant med Markdown, SVN, Git och kommandoraden, kommer du att vara igång på nolltid. Med andra ord, detta är gjort för utvecklare!

13. Tumblr

tumblr

Tumblr är en populär gratis bloggplattform. Tumblr kombinerar bloggning med sociala och gör det ganska roligt. Det har en stark användarbas trots att det förvärvades av Yahoo 2013.

Tumblr tillåter användare att välja mellan gratis- eller premiumtema. Användare kan också använda anpassade domännamn för sina Tumblr-bloggar. Förutom din blogg kan du också skapa sidor. Det är en helt värdlösning, så du behöver inte oroa dig för att installera eller underhålla programvara.

Tumblr har flera begränsningar jämfört med WordPress. Du kan inte enkelt tjäna pengar på ditt innehåll eller driva en e-handel butik. Du måste också följa deras riktlinjer för innehåll annars kommer din webbplats att stängas av.

Vi har en steg-för-steg-tutorial om hur du går från Tumblr till WordPress för användare som letar efter ett Tumblr-alternativ med fler friheter.

14. Fyrkant

Squarespace

Squarespace är en betald webbplatsbyggare som kan användas som ett WordPress-alternativ. Det är extremt lätt att använda och en helt värdlösning.

Precis som Wix och Weebly, erbjuder Squarespace också färdiga mallar som du kan anpassa. Det finns inga plugins eller ytterligare moduler att installera. Du kan bara använda funktionerna från Squarespace. Se vår jämförelse av Squarespace vs WordPress.

På grund av dess begränsningar flyttar många användare av Squarespace så småningom till WordPress. För dessa användare har vi en steg-för-steg-guide om hur du går från Squarespace till WordPress.

15. Textpattern

Textpattern

Textpattern är ett annat open source-innehållshanteringssystem. Den delar samma serverkrav som WordPress. Det är en mycket enklare och rakt fram CMS med ett begränsat följande.

Den levereras med en inbyggd användarlogg för statistik och ett inbyggt kommentarsystem. Den använder Textil för att konvertera vanlig text till HTML.

16. Expression Engine

Expression Engine

Expression Engine är en PHP + MySQL-baserad betalad CMS. Det finns en grundläggande gratisversion med mycket begränsade funktioner tillgängliga för nedladdning. Till skillnad från andra CMS med öppen källkod i vår lista kräver Expression Engine en licensavgift och de flesta ytterligare funktioner är tillgängliga som betalda tillägg.

17. Google Sites

Googles webbplatser

Google Sites är ett enkelt och enkelt sätt att bygga små webbplatser. Det är extremt lätt att använda, gratis att vara värd, och du kan till och med använda din egen anpassade domän för din webbplats.

Det kan inte jämföras med CMS-programvara i vår lista, men det kan jämföras med tjänster som Wix, Weebly och Squarespace.

18. Statisk

Statamic

Statamic är en betald och platt fil CMS-programvara. Till skillnad från annan CMS-programvara i vår lista lagrar Statamic inte webbplatsens data i en databas. Istället använder den PHP, YAML och Markdown för att generera sidor.

19. Blogger

Blogger

Sist men inte minst lever Blogger fortfarande. Det är en gratis bloggtjänst av Google. Det har de flesta funktioner du behöver för att blogga. Ett kommentarsystem, inbyggda sociala kapaciteter, enkla att använda, mallar och alternativet att använda ditt eget domännamn.

Vi har skrivit en fullständig jämförelse mellan Blogger vs WordPress (För- och nackdelar). Om du använder Blogger och vill byta till WordPress, följ sedan den här guiden.

Vi hoppas att den här artikeln gav dig en chans att titta på några populära WordPress-alternativ. När du tittar på dessa alternativ kanske du vill titta på vår fullständiga WordPress-granskning och de viktigaste anledningarna till att du bör använda WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map