11 tips for å optimalisere blogginnleggene dine for SEO som en proff (sjekkliste)

Mange av leserne våre har bedt oss om å dele tips om hvordan vi kan optimalisere blogginnlegg for SEO, slik at de kan få bedre søkerangeringer.


Den beste tiden å optimalisere bloggeinnholdet ditt for SEO er når du oppretter det, men du kan alltid gå tilbake og forbedre de gamle artiklene dine også.

Blogg SEO er viktig fordi det hjelper deg konsekvent å få mer trafikk til nettstedet ditt. Det er mange ting du kan gjøre for å optimalisere blogginnleggene dine for SEO.

I denne artikkelen vil vi dele våre beste SEO-tips for blogg for å hjelpe deg med å optimalisere blogginnleggene dine for SEO som en proff. Dette er tipsene vi bruker på våre egne blogger, som får millioner av besøkende fra søkemotorer.

Tips for å optimalisere blogginnleggene dine for SEO

1. Planlegg innholdet med riktig søkeordforskning

Mange nybegynnere bruker bare de beste gjetningene sine for å skrive om temaer de føler at brukerne deres ville være interessert i.

Du trenger ikke å stole på blinde gjetninger, spesielt ikke når du kan søkeordundersøkelser for å finne ut nøyaktig hva brukerne dine leter etter.

Søkeordforskning er en teknikk som brukes av innholdsskapere og SEO-eksperter. Det hjelper deg å oppdage emner brukerne dine er interessert i basert på søkemotordataene.

Planlegg innholdet med nøkkelordforskning

Du kan deretter bruke disse nøkkelordene til å planlegge innholdsstrategien. Dette vil sikre at du skriver om emner som folk faktisk leter etter, og det er en flott måte å finne nye blogginnlegg-ideer.

Vi anbefaler å bruke søkeordforskningsverktøy som SEMRush eller Ahrefs. De tilbyr detaljerte søkeorddata, konkurranseanalyse, sporing av søkeordposisjoner og mange andre nyttige funksjoner.

Hvis du bruker SEMRush, vil du sjekke ut SEO Writing Assistant-verktøyet deres. Det hjelper deg å oppdage LSI og relaterte nøkkelord, lesbarhet, språketone og gjennomsnittlig artikkellengde.

For detaljerte instruksjoner, se vår artikkel om hvordan du gjør nøkkelordundersøkelser for blogginnleggene dine.

2. Finn semantiske nøkkelord for ditt fokusord

Etter at du har utført søkeordundersøkelser og oppdaget søkeordideer, er det på tide å velge en som har høyest søkevolum og lav konkurranse.

Dette vil være ditt nøkkelord. Det er søkefrasen som brukerne dine mest ser etter.

Hvis du bruker Yoast SEO-pluginen, kan du angi fokusordordet i artikkelens SEO-innstillinger. Dette vil tillate deg å se hvor effektivt du har brukt det i artikkelen din.

Innstiller fokus søkeord i Yoast SEO

Deretter må du finne ut nøkkelordene Latent Semantic Indexing (LSI). Dette er søkene relatert til fokusnøkkelordet ditt.

Den enkleste måten å finne dem på er å ganske enkelt legge inn fokusnøkkelordet ditt i Google Søk og bla ned til bunnen av resultatene. Der finner du dem oppført som ‘relaterte søk’.

Relaterte nøkkelord

Du må integrere så mange av disse nøkkelordene i innholdet ditt, slik at du kan ha det mest komplette innholdet for brukere.

Det er veldig viktig at du ikke prøver å fylle dem i innholdet ditt. Dette vil se merkelig ut for brukerne dine, og søkemotorene er ganske flinke til å oppdage stikk av nøkkelord.

3. Skriv en effektiv blogginnleggstittel

Tittelen på blogginnlegget ditt er ekstremt viktig for søkerangeringer.

En god tittel på blogginnlegg gjør artikkelen din mer relevant for søk. Enda viktigere er at det motiverer brukere til å faktisk klikke på artikkelen din når de ser den i søkeresultatene.

Du kan gjøre blogginnleggstittelen din mer SEO-vennlig ved å bruke fokusnøkkelordet i tittelen.

Fokus nøkkelord i blogginnleggstittel

Bortsett fra å legge til fokusnøkkelordet, anbefaler vi også å gjøre overskriften din fengende og klikkverdig. Det er fordi klikkfrekvens (CTR) spiller en viktig rolle i SEO.

Det er flere formler for å skrive effektive overskrifter. Den som fremdeles fungerer, kalles EMV eller emosjonell markedsføringsverdi.

Denne formelen anbefaler å bruke kraftord som utløser spesifikke emosjonelle responser i publikummet ditt. Det finnes elektroniske verktøy som EMV headline Analyzer som hjelper deg med å beregne tittelens EMV-poengsum.

For flere tips, se denne artikkelen om overskrifter som gikk viralt og hvordan du kan kopiere suksessen i dine egne artikler.

4. Gjør intern kobling til en vane

Når du har blogget en stund, vil du ha nok innhold som du vil at brukerne skal lese. Med intern lenking kan du sende nye lesere for å sjekke ut dine eldre relevante innlegg.

Intern lenking er en flott måte å utvikle et kontekstuelt forhold mellom dine nye og gamle innlegg. Det lar deg også overføre relevant lenkesaft til dine eldre artikler.

WordPress gjør det enkelt å søke etter de gamle innleggene dine rett innenfor innleggsredigereren. Bare velg teksten du vil koble til, og klikk deretter på lenkknappen.

Intern lenking

En tekstvindu vises under de valgte ordene. Du kan begynne å skrive for å søke etter de eldre artiklene du vil lenke her.

Å gjøre internkobling til en vane vil sørge for at SEO på siden er bra, og at de eldre artiklene dine fortsetter å få nye lenker.

Ofte gjør nybegynnere feilen ved å gjøre 1-veis internkobling der de lenker til eldre innlegg fra nye artikler. Du kan og bør også gå tilbake for å redigere eldre innlegg for å koble til de nye artiklene dine for maksimale fordeler.

5. Legg til bilder og videoer i blogginnleggene dine

Legg til bilder og videoer i blogginnleggene dine

Søkemotorer rangerer ofte engasjerende innhold høyere i søkeresultatene. Bilder og videoer er langt mer engasjerende enn ren tekst.

Du vil være sikker på at blogginnleggene inneholder bilder mellom avsnitt.

Når du legger til bilder, vil du være forsiktig med copyright. Ofte kopierer nybegynnere bilder fra andre nettsteder for bruk på nettstedet, og dette kan få deg i juridiske problemer hvis du gjør det uten riktig tillatelse.

Ikke bekymre deg, det er mange steder hvor du kan finne avgiftsfrie bilder du kan bruke i blogginnleggene dine. Du kan også bruke dine egne originale fotografier eller bruke nettsteder som Canva for å lage engasjerende grafikk.

Forsikre deg om at du optimaliserer bildene dine for SEO. Se veiledningen vår om hvordan du optimaliserer bilder for søkemotorer for detaljerte instruksjoner.

Videoer er enda mer engasjerende enn bilder. Du kan konvertere blogginnleggene dine til videoer ved å lage lysbildefremvisning, vlogger eller eksperimentere med andre formater.

Imidlertid bør du aldri laste opp videoer direkte til blogginnleggene dine. WordPress er ikke optimalisert for å tjene videoer, og den delte hosting-tjenesten din takler dem ikke.

Vi anbefaler at du laster opp videoene dine til YouTube. Det er den nest mest populære søkemotoren, og den nest største sosiale medieplattformen rett etter Facebook.

Se vår artikkel om hvordan du legger inn videoer i WordPress for mer informasjon.

6. Legg til en metabeskrivelse i blogginnlegget ditt

Metabeskrivelsen er en HTML-metakode som du kan legge til på hvilken som helst side. Hensikten er å gi en kort beskrivelse av artikkelen din for søkemotorer og andre gjennomsøkere.

Noen SEO-eksperter mener at metabeskrivelseskoden på en side har blitt irrelevant. Mange andre vil imidlertid være uenige. På WPBeginner anbefaler vi å bruke metabeskrivelsen for alle innleggene dine.

En god metabeskrivelse kan forklare mye mer om en artikkel. Nettsteder for sosiale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn viser det også når artiklene dine blir delt på disse plattformene.

Metabeskrivelse vist på Twitter

Siden du nå vet at folk kommer til å lese metabeskrivelsene dine, vil du forsikre deg om at det er nyttig.

Du vil også sørge for at du i det minste nevner fokusnøkkelordet ditt en gang i metabeskrivelsen for søkeformål. Tegngrensen for Meta Description er 155 tegn.

Forsøk å holde deg innenfor denne grensen ellers vil metabeskrivelsen din bli avkortet etter 155 tegn. Du vil også sørge for at du bruker fokusnøkkelordet tidligere i metabeskrivelsen i stedet for senere.

For å legge til metabeskrivelse, må du bla ned til Yoast SEO metaboks på redigeringsskjermen.

Legger til metabeskrivelse for blogginnleggene dine i Yoast SEO

7. Gjør artiklene lettere å lese

Lesbarhet er en viktig faktor som vurderes av søkemotorer. Artikler som er lettere å lese rangerer ofte høyere enn artikler som ikke er brukervennlige.

Datamaskin og mobilskjerm er fortsatt ikke en optimal plattform for lesing.

Dette er grunnen til at de fleste brukere bare skanner gjennom artikler. Studier fant faktisk ut at brukere bruker mindre enn et sekund på å bestemme seg for om de vil bli på en side eller la være.

Det er veldig kort tid for deg å overbevise brukeren om å bli og bla gjennom. Ved å forbedre lesbarheten kan du gjøre det mulig for brukerne dine å raskt skanne en artikkel.

Du kan forbedre lesbarheten ved å bruke kortere setninger, mindre avsnitt, tegnsetting, overskrifter og punktlister. Vi anbefaler å legge hvitt mellomrom rundt tekst og bruke bilder for å gjøre teksten din enklere på øynene.

Du kan bruke verktøy som Grammarly, som lar deg sjekke grammatikk, tegnsetting og stavemåte. Den gir også forslag for å forbedre lesbarheten til artiklene dine.

Yoast SEO-plugin kommer også med en innebygd lesbarhetssjekk. Den viser flesch lesescore for artikkelen din under fanen ‘Lesbarhetsanalyse’.

Lesbarhetsscore

For mer om dette emnet, se artikkelen vår om hvordan du kan forbedre lesbarhetspoengene til blogginnleggene dine.

8. Bruk kategorier og tagger for å organisere innhold

Kategorier og tagger hjelper deg med å sortere innholdet ikke bare for deg selv, men for leserne og søkemotorene.

Problemet er at mange WordPress-nybegynnere ofte ender opp med å bruke dem feil.

Hvis du tenker på nettstedet ditt som en bok, vil kategorier være koder og koder vil være indeksdelen av boken.

Kategorier brukes til å dele innholdet ditt i hovedtemaer diskutert på bloggen din. Tagger er derimot emnene som diskuteres i et individuelt blogginnlegg.

For å lære mer, se vår nybegynnerguide om bruk av kategorier og koder for maksimal SEO-fordel.

9. Mål å være den kjente delen i søkeresultatet

Google har prøvd å svare på brukerens spørsmål så raskt som mulig. Som en del av denne innsatsen har de introdusert det kjente resultatet eller svarboksen.

Svarboks i søkeresultatene

Dette er det uthevede søkeresultatet som vises på toppen. Google genererer et tilpasset utdrag fra artikkelens innhold som fremhever den delen som algoritmene deres mener er svaret på brukernes spørsmål.

I følge forskning utført av Advanced Web Ranking, sikrer svarbokser nesten 32,3% CTR. Dette gjør dem enormt viktige for SEO-strategien din.

Det er ikke noe spesifikt sett med instruksjoner gitt av Google angående hvordan de vil velge det kjente utdraget. Deres anbefaling er å forbedre innholdet ditt og sørge for at det gir informasjonen brukerne søker.

Hos WPBeginner har vi imidlertid laget nyttige tips basert på vår forskning som hjelper deg å vises i Googles svarbokser med blogginnleggene dine.

10. Gjør blogginnleggene dine omfattende

Søkemotorer elsker artikler som dekker et emne med detaljer. Dette er grunnen til at vi ba deg om å samle de semantisk relaterte nøkkelordene (LSI-nøkkelord) som en del av innholdsplanleggingen.

Disse relaterte nøkkelordene gir deg en ide om forskjellige varianter av brukersøk om det aktuelle emnet. Ved å dekke disse nøkkelordene i artikkelen din, vil du kunne gjøre det mer omfattende, informativt og nyttig.

Du bør bruke overskrifter og underoverskrifter for å inkludere disse nøkkelordene og prøve å dekke så mye grunn som du kunne.

Bortsett fra LSI-nøkkelord, er et annet tips for å lage fullstendig innhold å skrive inn ønsket søkeord og deretter bytte til bildesøk. Du vil se emnebobler med en rekke søkeord.

Blogg SEO - Bildesøk Komplett innholdstips

Vi anbefaler å inkludere disse når du lager innholdet ditt, slik at du kan ha det mest omfattende innholdet.

11. Optimaliser eldre blogginnlegg

Mange nybegynnere har en tendens til å glemme et blogginnlegg etter at de har publisert det. Faktisk er du ikke ferdig med å optimalisere blogginnlegget ditt for SEO når det først er publisert.

Her er noen ting du trenger å gjøre etter å ha publisert blogginnlegget ditt:

 • Markedsfør det på sosiale medier – Markedsfør blogginnlegget ditt på tvers av sosiale medier-profiler. Du kan til og med automatisere denne oppgaven ved å bruke IFTTT til å dele innholdet ditt.
 • Legg til interne lenker – Når du har publisert et innlegg, kan du gå tilbake til relevante gamle artikler og legge til en lenke til det nye blogginnlegget ditt. Dette gir de nye artiklene dine koblingsaft, samtidig som brukerne lettere kan oppdage den.
 • Spor søkerangeringer – Du har optimalisert et innlegg for SEO, men hvordan kan du følge med på søkeresultatene? Se vår guide for hvordan du sporer søkerangeringer for blogginnleggene dine for instruksjoner.

Vi anbefaler å optimalisere gamle innlegg regelmessig, slik at du kan fortsette å forbedre rangeringen.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å optimalisere blogginnleggene dine for SEO som en proff. Trenger du flere tips for å markedsføre innholdet ditt? Se artikkelen vår om hvordan du får mer trafikk til blogginnleggene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map