16 tips for å mestre WordPress Content Editor

Flertallet av WordPress-brukere bruker mesteparten av tiden sin ved å bruke innholdsredigereren til å skrive innlegg og lage sider. WordPress kommer med en intuitiv Gutenberg-blokkereditor som er veldig enkel å bruke.


Som kraftbruker kan du imidlertid øke produktiviteten betydelig ved å lære deg noen av de mindre kjente triksene. Dette vil tillate deg å lage svært engasjerende innhold på kortere tid.

I denne artikkelen vil vi dele våre eksperttips for å mestre WordPress-innholdsredigereren. Disse tipsene lærer deg hvordan du bruker WordPress innholdsredigerer som en proff.

Ekspertips for bruk av WordPress innholdsredigerer

1. Lære grunnleggende blokker

Blokker er de viktigste bygningselementene i WordPress-innholdsredigeringsprogrammet, og det er derfor det noen ganger blir referert til som blokkeredigeringsprogrammet.

Bruke blokker i WordPress innholdsredigerer

Hvert element i innholdet ditt består av blokker. Som standard kommer WordPress med mange ofte brukte blokker som avsnitt, lister, bilder, gallerier og mer.

Du kan bruke disse blokkene til å lage vakre innholdsoppsett. Dette gjør det viktig å utforske forskjellige blokker og lære hvordan du kan bruke dem i innholdet ditt. Vi vil nevne noen av blokkene senere i denne artikkelen.

2. Begynn å bruke hurtigtaster

Bruke hurtigtaster

Det er ineffektivt å bevege musen bare for å gjøre noe tekst fet eller legge til en lenke. Innholdsredigereren har flere nyttige snarveier som hjelper deg å utføre vanlige formateringsoppgaver uten å bruke musen.

Ved å bruke snarveier hjelper du deg med å spare tid og gjøre deg til en raskere skribent. Sjekk ut vår guide for de mest tidsbesparende hurtigtastene i WordPress.

3. Enkelt- og dobbeltlinjeavstand

Mange brukere på nybegynnernivå synes det er vanskelig å finne ut hvordan de oppretter avsnitt og linjeskift i WordPress.

For å legge til et nytt avsnitt i innholdsredigereren, trenger du ganske enkelt å trykke på Enter-tasten. WordPress vil legge til et nytt avsnitt med dobbelt linjeavstand.

Legger til dobbelt linjeavstand i WordPress

Men hvis du bare vil ha et enkelt linjeskift, må du trykke Shift + Enter-tastene sammen.

Sjekk ut vår guide for hvordan du legger til enkelt / dobbelt linjeavstand i WordPress.

4. Omorganisere redigeringsskjermen

Innholdsredigereren er i utgangspunktet et rent lerret med en topplinje og en kolonne til høyre. Dette gir deg et rent brukergrensesnitt for å opprette innleggene dine.

Redaktøren viser en verktøylinje på toppen av blokken du redigerer. Du kan flytte verktøylinjen ved å klikke på trepunktsmenyen øverst til høyre på skjermen.

Topp verktøylinje

Du kan også vise og skjule innstillingskolonnen ved å klikke på tannhjulikonet øverst.

Skjul innstillingskolonnen

WordPress gjør det også enkelt å bytte til Spotlight-modus, noe som gjør blokken du mer synlig ved å dempe resten av innholdet.

Spotlight-modus

Trenger du mer hvit plass på skjermen? Bytt til fullskjermmodus som gir deg et rent lerret med bare verktøylinjen øverst.

fullskjerm-modus

5. Endre skriftstørrelse i WordPress Visual Editor

Vi forstår at typografi spiller en veldig viktig rolle i nettinnhold. Det kan være lurt å bruke forskjellige skriftstørrelser for å fange publikums oppmerksomhet eller fremheve forskjellige seksjoner i en lang artikkel.

Endre skriftstørrelse i WordPress innholdsredigerer

Bare velg blokken der du vil endre skriftstørrelse, så ser du alternativet for skriftstørrelse i blokkinnstillingene til høyre.

6. Legg overskrifter til artiklene dine

Overskrifter spiller en viktig rolle i å forbedre lesbarheten. Dette er grunnen til at søkemotorer som Google også ser på overskrifter som viktige for SEO. Å bruke fokusnøkkelordene (ord som brukerne vil bruke for å søke) i overskrifter hjelper søkemotorer til å forstå viktigheten av disse søkeordene.

Innholdsredigereren gjør det enkelt å legge overskrifter til artiklene dine. Bare velg en overskriftsblokk og velg deretter en overskriftstørrelse og tekstjustering fra blokkeringsinnstillingene.

Legge til overskrifter til artiklene dine i WordPress innholdsredigerer

Du kan også legge til en lenke til overskriften, gjøre den fet eller kursivere den.

7. Legge til kolonner i innleggene dine

WordPress content editor kommer med en innebygd kolonneblokk, som lar deg legge til innhold i kolonner. Dette gjør det enkelt å gi teksten et magasinliknende utseende.

Bare velg og legg til en kolonneblokk til redaktøren din. Du kan velge antall kolonner du vil legge til fra blokkeringsinnstillingene.

Legger til kolonner i innleggene dine

Hver kolonne vil automatisk inneholde en avsnittsblokk. Du kan enkelt legge til andre blokker du ønsker i hver kolonne. For eksempel blokkeringskvoter, bilder, avsnitt og mer.

Hvis du ønsker å legge til et bilde ved siden av tekst, vil du imidlertid sjekke neste tips.

8. Legge til bilde ved siden av tekst

I eldre versjoner av WordPress var det ganske utfordrende å legge til et bilde rett ved siden av tekst med riktig justering. Dette problemet ble løst med media & Tekstblokk.

Media og tekstblokk i WordPress innholdsredigerer

Den lar deg legge til et bilde ved siden av tekstblokken. Den justerer automatisk bredden og avstanden mellom de to blokkene.

Du kan lage blokken i full bredde og bruke formateringsalternativene for tekstblokken.

9. Legge til YouTube-videoer i WordPress

Du kan laste opp videoer til ditt WordPress-nettsted. WordPress er imidlertid ikke laget for å brukes som en streamingplattform, og de fleste WordPress-vertsfirmaer kan ikke tjene store filer tilstrekkelig.

For å lære mer om dette, se artikkelen vår om hvorfor du aldri skal laste opp videoer til ditt WordPress-nettsted.

I stedet anbefaler vi å laste opp videoene dine til YouTube eller andre strømmenettsteder og deretter legge dem inn i WordPress-innlegg og sider.

Legger til YouTube-blokk i WordPress innholdsredigerer

Du kan bruke YouTube-blokken for å ganske enkelt lime inn URL-en til videoen du vil legge til, og WordPress vil automatisk legge den inn for deg.

Du kan også lime inn video-URL-en i et avsnitt eller en hvilken som helst tekstblokk, og WordPress vil automatisk konvertere den til YouTube-blokken.

Integrer YouTube-videoer automatisk i WordPress

10. Opprette tabeller i WordPress-innlegg

Innleggsredigereren har også en blokkering for enkelt å legge til tabeller i WordPress-innleggene og -sidene.

Bare legg til tabellblokken og velg deretter antall kolonner og rader du vil legge til. Ikke bekymre deg for at du alltid vil kunne legge til flere kolonner og rader senere etter behov.

Skriv inn radene og kolonnene for tabellen din

Etter det ser du et vanlig bord. Du kan legge til innhold i tabellceller og velge tabellfarger / stil fra blokkeringsinnstillingene.

Forhåndsvisning av tabellblokk

WordPress-tabellblokken er bra for grunnleggende tabeller, men den mangler mange funksjoner. Du kan for eksempel ikke velge overskriftsrad, gjøre kolonner sorterbare, fremheve rader og mer.

Dette er grunnen til at vi anbefaler å bruke TablePress. Det er en gratis plugin som lar deg lage vakre tabeller og legge dem til dine WordPress-innlegg og sider.

For å lære mer, se vår guide for hvordan du enkelt legger til tabeller i WordPress-innlegg.

11. Legge til knapper i WordPress-innlegg og sider

Knapper spiller en viktig rolle når du vil legge til en handlingsforklaring i WordPress-innleggene eller -sidene.

Innholdsredigereren har en grunnleggende knappeblokk som lar deg raskt legge til en knapp i innholdet.

Standard knappblokk i WordPress

Knappen kommer med tre stiler: firkantet, avrundet og med en kant. Du kan også velge bakgrunn, tekstfarge og justere knappen mot midten, venstre eller høyre.

12. Legg til omslagsbilder i WordPress-innlegg

Du har kanskje sett omslagsbilder brukt i midten av en artikkel om populære publikasjoner som New York Times. Et forsidebilde er ganske enkelt et bilde plassert midt i en artikkel, noen ganger med en overliggende tekst.

Hensikten med forsidebildet er å gjøre innholdet ditt mer engasjerende. Det gir brukerne dine en pause fra å lese teksten og se på et bilde for å fange oppmerksomheten.

Innholdsredigereren gjør det enkelt å legge til omslagsbilder i innleggene dine. Bare legg til en Cover Image-blokk, og last deretter opp bildet du vil bruke. Ideelt sett bør det være en større bildefil som ser bra ut i det brede formatet.

Blokk på omslag

For mer informasjon, se artikkelen vår om omslagsbilde kontra omtalt bilde og hvordan du bruker dem på bloggen din.

13. Endre avsnittsfarger

Et annet ryddig triks som ofte går upåaktet hen, er muligheten til å endre farger. De fleste ønsker å holde teksten konsistent gjennom hele artikkelen.

Noen ganger kan bruk av farger imidlertid hjelpe deg med å omdirigere brukerens oppmerksomhet og fremheve viktige deler av en artikkel.

Innholdsredigereren viser fargealternativer i høyre kolonne, du kan velge hvilke farger du vil ha. Bare sørg for at bakgrunns- og tekstfargekombinasjonen du velger er lett å lese.

Endre bakgrunns- og tekstfarge i innholdsredigereren

14. Legg til widgeter i innleggene dine

Widgets er ganske like på blokkene. De lar deg legge til webelementer til WordPress-nettstedet ditt uten å legge til kode.

Vanligvis brukes widgets ofte i sidefelt eller bunntekstområdet på et nettsted. Du kan imidlertid også legge til noen widgets til innholdsområdet, for eksempel kontaktskjemaer.

Bare se etter Widgets-delen under Legg til blokker-knappen. Herfra kan du bruke widgetene som brukes ofte i innleggene og sidene dine.

Legge til widgeter i WordPress-innlegg og sider

15. Legge til tilpasset HTML i WordPress-innlegg

Innholdsredigereren i WordPress er en fullt visuell WYSIWYG-redigerer. Du kan imidlertid fortsatt legge til HTML-kode hvis du trenger det.

Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å legge til den tilpassede HTML-blokken i innlegget ditt. Etter det kan du ganske enkelt lime inn HTML-koden du vil legge til.

Legger til tilpasset HTML i WordPress-innlegg

16. Få Word Count og andre statistikker for innleggene dine

Når du jobber med en lang artikkel, kan det være lurt å se den raske konturen av artikkelen, hvor mange ord den har, og hvordan alt er plassert.

Innholdsredigeringsverktøylinjen har to knapper for den øverst. Først infoknappen som viser ordtelling, avsnitt, blokker og artikkeloversikt basert på overskrifter du har brukt.

Artikkelstatistikk

Rett ved siden av er blokkeringsknappen. Den viser deg alle blokkene du har brukt i artikkelen din, og du kan klikke på en blokk for å hoppe direkte til den.

Hopp til en blokk i innlegget ditt

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å oppdage nye tips for å mestre WordPress-innholdsredigereren. Det kan også være lurt å se guiden vår for hvordan du oppretter et nyhetsbrev på e-post og får mer bloggtrafikk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map