30 “Ekspertips” som jeg skulle ønske jeg visste før jeg startet en blogg

Å starte en blogg for første gang kan være en nervevrakende opplevelse. Det er mye spenning, men samtidig er det frykt for ukjent. Du vil gjøre alt på riktig måte og unngå alle store fallgruver, slik at bloggen din kan lykkes. I løpet av 12 år med blogging har vi gjort utallige feil og lært av dem. I løpet av det siste tiåret har bloggene våre mottatt godt over en milliard sidevisninger. I dagens artikkel vil vi dele de “eksperttipsene” som vi skulle ønske vi visste før vi startet vår første blogg.


Ekspertips for å starte en blogg

Pro-tips: Vi har en trinnvis veiledning om hvordan du starter en blogg (den riktige måten) fra å sette den opp, til å optimalisere den, sikre den og deretter tjene penger på den. Denne guiden har blitt brukt av hundretusenvis av besøkende, og den er 100% gratis.

Når det er sagt, her er leksjonene som WPBeginner-grunnleggeren, Syed Balkhi, har de siste 12+ årene med blogging.

Contents

1. Velg riktig plattform

Velg riktig plattform for bloggen din

Mange mennesker starter med populære gratis bloggplattformer som Blogger, Medium eller WordPress.com, men disse bloggplattformene er begrensede. Du ønsker ikke å kaste bort tiden din der hvis du mener å blogge.

Først må du følge vilkårene og betingelsene for disse plattformene, og de har rett til å slå av bloggen din uten varsel. Det er heller ingen garanti for at du kan eksportere innholdet ditt hvis de slår av bloggen din.

Du kan bare bruke funksjonene som er tilgjengelige på plattformen deres, som er begrenset. De fleste gratis plattformer begrenser deg også til å tjene penger på blogging.

WordPress.org derimot gir deg full frihet og kontroll over bloggen din.

Du kan legge til funksjoner, tjene penger eller gjøre hva du vil. Alle bloggene våre bruker nå WordPress inkludert WPBeginner. WordPress gir mer enn 31% av alle nettsteder på internett.

Hvis du tenker hvordan WordPress.org kan sammenlignes med andre gratis bloggplattformer, har vi gjort forskningen for deg:

 • WordPress.org vs WordPress.com
 • WordPress vs Blogger
 • WordPress vs Medium
 • WordPress vs Weebly
 • WordPress vs Wix

2. Finn det perfekte domenenavnet

Velge et domenenavn

Å velge riktig domenenavn er veldig viktig. Jeg har en veldig vellykket blogg som heter List25.com som har over 2,3 millioner YouTube-abonnenter og over 500 millioner videovisninger. Men i ettertid ønsker jeg at jeg ikke la til et nummer i domenet fordi det har begrenset oss til bare 25 elementer på en liste.

Her er noen raske tips for å velge det beste domenenavnet for nettstedet ditt.

 • Hold deg med .no-domeneutvidelse
 • Velg et domenenavn som er lett å uttale, stave og så kort som mulig.
 • Bruk nøkkelord og merkenavn i domenenavnet. For eksempel er stargardeninghouston.com mer søkemotorvennlig enn stargardeningcompany.com

Se listen over de beste domenenavnregistratorene for å velge domenenavn. Vi har også en trinnvis guide for hvordan du registrerer et domenenavn gratis.

3. Å velge riktig hosting er veldig viktig

WordPress hosting

Å velge riktig webhotell er uten tvil en av de viktigste beslutningene når du starter en blogg, fordi det er her nettstedsfilene dine er lagret.

Mange nybegynnere liker ideen om å få gratis hosting, men å velge gratis webhotell er alltid en dårlig idé, og det vil ende opp med å koste deg mer penger og tid til slutt.

I de første dagene ble et av de første nettstedene mine vert på en gratis vert som gikk bra til de en dag stengte uten varsel. Hele nettstedet mitt var borte uten noen måte å gjenopprette det. Jeg mistet måneder med hardt arbeid.

Dette er grunnen til at det er viktig å velge et anerkjent hostingfirma. Her er et par ting du må vurdere:

 • Det er forskjellige typer hostingplaner som delt hosting, administrert hosting, VPS og mer. Du må velge en plan som passer dine behov og budsjett.
 • Sammenlign anmeldelser fra forskjellige vertsselskaper.
 • Støtte er viktig for nybegynnere, og du vil forsikre deg om at det er mange alternativer for å få hjelp når du trenger det.

For de som nettopp kommer i gang, anbefaler vi å bruke Bluehost fordi de er en offisiell hosting-leverandør av WordPress-anbefalte. De tilbyr også leserne våre et gratis domenenavn + 65% rabatt på hosting.

Vårt andre valg for hosting er SiteGround. De er også offisielt anbefalt av WordPress, og de er kjent for god støtte.

For mer om dette emnet, se vår guide for hvordan du velger den beste WordPress-hosting.

4. Hold alltid vanlige sikkerhetskopier

Sett opp sikkerhetskopier

Ofte tenker brukere ikke på sikkerhetskopier før det er for sent. De første dagene valgte jeg en billig webhotellleverandør som ikke var veldig kjent, og de hadde maskinvarefeil. Jeg mistet hele nettstedet mitt fordi jeg ikke hadde en sikkerhetskopi.

Mange vertsfirmaer tilbyr begrensede sikkerhetskopier. Imidlertid er ikke disse sikkerhetskopiene garantert, og en maskinvarefeil kan føre til at du mister både data og sikkerhetskopi.

Sikkerhetskopiering er din første forsvarslinje mot brute force-angrep, hacking og datatyveri. De er det første trinnet for å forbedre WordPress-sikkerheten din og holde nettstedet ditt trygt.

Det er mange pålitelige WordPress-backup-plugins som lar deg planlegge automatiske sikkerhetskopier og lagre dem på eksterne steder som Google Drive, Dropbox, Amazon S3 og mer.

Trenger du å konfigurere WordPress-sikkerhetskopier nå? Her er en trinnvis opplæring om sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt ved å bruke UpdraftPlus.

5. Konfigurer Google Analytics fra dag 1

Google Analytics

Du kan ikke utvide nettstedet ditt hvis du ikke vet hvordan folk finner og bruker nettstedet ditt. Som mange nybegynnere, stolte jeg også på “gjette-arbeid” og “winging-it” for å få jobben gjort til jeg lærte viktigheten av nettstedanalyse.

Google Analytics er den beste analyseprogramvaren i verden som brukes av millioner av nettsteder. Det lar deg se det mest populære innholdet ditt, hvor besøkende kommer fra og mer.

Det hjelper deg også å spore brukerengasjement på nettstedet ditt, noe som hjelper deg å forbedre virksomheten din ved å bruke reelle tall i stedet for gjetting. Hvis du driver en nettbutikk, kan du bruke den til å spore kunder og øke konverteringene dine.

For rask oppsett, følg vår trinnvise guide for hvordan du installerer Google Analytics i WordPress.

6. Sett opp en profesjonell e-postadresse

E-postadresse for merkevare

Hvis du ser alvorlig på bloggen din, er det viktig å ha en profesjonell e-postadresse. Dette går langt i å forhandle om avtaler med en annonsør fordi de mener at du er en legitim operasjon.

Slik får du enkelt en profesjonell e-postadresse gratis.

I tillegg hjelper det også med e-postlevering når du sender nyhetsbrev på e-post. Noe som bringer meg til tips 7.

7. Begynn å bygge en e-postliste med en gang

Begynn å bygge en e-postliste

Over 70% av folk som forlater nettstedet ditt kommer aldri tilbake. Du trenger en måte å holde kontakten med dem på. Dette er grunnen til at du må begynne å bygge en e-postliste.

Nå kan du kanskje tenke, hvorfor ikke bare bygge et følgende på sosiale nettverk som Facebook, Twitter, Instagram og mer?

Selv om du absolutt bør jobbe med å bygge et følger på sosiale medier, eier du ikke disse plattformene. De kan begrense rekkevidden til dine egne følgere og kan til og med blokkere kontoen din når som helst.

På den annen side er e-post fremdeles det mest effektive online markedsføringsverktøyet. Du eier e-postlisten din, og du kan nå publikum uten begrensning.

For mer om dette emnet, se artikkelen vår om hvorfor du bør begynne å bygge e-postlisten din med en gang.

Å ikke lage en e-postliste fra dag 1 er fortsatt min # 1-beklagelse, og dette er en vanlig beklagelse som deles av mange bloggeeksperter.

8. Sett opp unike kontaktskjemaer for hver sak

Sett opp flere unike kontaktskjemaer

I begynnelsen hadde jeg e-postadressen min offentlig vist på bloggen. Dette førte til at massevis av spam kom min vei. Kontaktskjemaer er veldig viktige, og det er derfor du vil finne en kontaktside på nesten alle nettsteder du besøker.

Det er også viktig å ha forskjellige former for hvert brukstilfelle, slik at du enkelt kan filtrere e-postene og være mer effektive.

Det er mange WordPress-kontaktskjema-plugins i markedet. Imidlertid er de fleste WordPress-kontaktskjema-plugins designet for utviklere. Dette er grunnen til at jeg lanserte WPForms, med målet om å gjøre det til den mest nybegynnende kontaktskjema-plugin for WordPress.

Det har mer enn en million aktive installasjoner med 2300+ femstjerners anmeldelser. Det er også en gratis versjon kalt WPForms lite som du kan prøve.

For trinnvise instruksjoner, se denne artikkelen om hvordan du enkelt oppretter et kontaktskjema i WordPress.

9. Vær oppmerksom på copyright og lisenser til bilder

opphavsrettigheter

Ofte kopierer og limer nybegynnere bilder fra internett. Dette legger til ansvar etter hvert som nettstedet ditt vokser. Ikke bruk bilder fra Google fordi du kanskje må betale tusenvis senere i avgifter for brudd på opphavsretten. Opphavsrettseieren kan også rapportere siden som viser arbeidet sitt og be Google om å fjerne det fra søkeresultatene.

Tatt i betraktning disse kostnadene, er det verdt å betale for en Shutterstock-lisens for å få vektorbilder av høy kvalitet til å bruke på nettstedet ditt.

Imidlertid, hvis du bare begynner og ikke vil betale for lisenser, kan du finne flere nettsteder som tilbyr cc0-bilder. Disse bildene er royaltyfrie, og du kan bruke dem på nettstedet ditt.

En annen måte å legge til bilder på nettstedet ditt er ved å lage din egen. Imidlertid er de fleste nybegynnere ikke grafiske designere. Heldigvis finnes det online verktøy som Canva som lar deg lage profesjonelle bilder du kan bruke på bloggen din.

10. SEO-optimalisering på stedet er viktig for vekst

On-Site SEO

Hvis du ser alvorlig på å vokse bloggen din og gjøre den vellykket, må du ta hensyn til SEO på siden fra begynnelsen.

SEO forkortelse for søkemotoroptimalisering hjelper deg å få flere besøkende til nettstedet ditt fra søkemotorer. SEO-strategier er delt inn i to kategorier, off-site og on-site SEO.

SEO på stedet hjelper deg med å optimalisere bloggen din ved å gjøre små justeringer på forskjellige områder. Nå kan dette høres litt teknisk ut, og det er det, men det er nok av verktøy som kan hjelpe deg med dette.

Først vil jeg anbefale deg å installere Yoast SEO på nettstedet ditt. Det er den komplette WordPress SEO plugin-pakken, og den vil hjelpe deg med optimalisering av bloggen på stedet.

Det lar deg også enkelt opprette og sende sitemaps til søkemotorer. Dette gjør at nettstedet ditt kan bli oppført i Google og begynne å vises i søkeresultatene.

Deretter må du gjøre intern kobling til en vane. Interne lenker er koblingene du oppretter i innholdet ditt til dine egne blogginnlegg, sider og forskjellige områder på nettstedet ditt. Interne lenker hjelper deg med å øke sidevisningene dine samt guide søkemotorer til å forstå konteksten og forholdet mellom innholdet ditt.

For flere SEO-tips, se vår ultimate WordPress SEO-guide for nybegynnere med trinnvis WordPress SEO-oppsett.

11. Søkeordforskning er veldig viktig

Søkeordforskning

Ofte skriver folk gode innlegg, men de kan ikke oppdages fordi de ikke tenkte på å bruke de riktige nøkkelordene. De fleste nybegynnere følger sine beste gjetninger for å komme med ideer til blogginnlegg. Du trenger ikke gjøre det når det er verktøy som kan hjelpe deg å finne ut hva brukerne dine leter etter. Du kan bruke disse nøkkelordene for blogginnleggene dine og øke trafikken.

Du kan bruke et gratis verktøy som AnswerThePublic for å finne spørsmålene brukerne søker etter. Du kan deretter svare på disse spørsmålene i blogginnleggene dine for å få mer søketrafikk.

Vil du vite hvilke nøkkelord som bringer trafikk til konkurrentene? Bruk SEMRush for å stjele konkurrentenes nøkkelord. Den viser også betalte nøkkelord der konkurrentene kjører betalte reklamekampanjer.

Hvis du vil ha flere verktøy og ideer, kan du se vår guide for hvordan du gjør søkeordundersøkelser for din WordPress-blogg.

12. Fengende overskrifter er viktige for sosiale og SEO

Fengende overskrifter

Folk dømmer boken etter omslaget og blogginnlegg etter overskriften. Hvis du vil få mange aksjer, må du skrive fengende overskrifter.

Google bruker til og med CTR (klikkfrekvens) som en rangeringsfaktor, så du må ha fengende overskrifter for å få flere til å klikke på dem.

Hvordan analyserer du overskriftene til blogginnleggene dine? Heldigvis er det flere verktøy som hjelper deg med å forbedre overskriftene. Her er en liste over verktøy som hjelper deg med å lage bedre overskrifter.

13. Gjenbruk av innhold er et hemmelig våpen for ekspertbloggere

Gjenta innholdet

Du trenger ikke alltid å komme med nye ideer om blogginnlegg. Ekspert bloggere bruker innholdet sitt tilbake til videoer, bilder, samleartikler osv.

Følgende er noen eksempler på artikler vi har samlet med gjeninnsatt innhold fra våre eksisterende artikler.

 • Vanlige WordPress-feil og hvordan du fikser dem
 • 32 Ekstremt nyttige triks for WordPress-funksjonsfilen
 • Slik løser du vanlige bildeproblemer i WordPress
 • 15 Nyttige WordPress-konfigurasjonstriks som du kanskje ikke kjenner

Du kan også gjenbruke artikler som nedlastbare ebøker, lydfiler eller YouTube-videoer. Abonner på YouTube-kanalen vår for å se hvordan vi gjenbruker innhold fra artiklene våre for å lage svært engasjerende videoopplæringsprogrammer. Noe som bringer meg til mitt neste tips nr. 14.

14. Videoer er en flott måte å øke engasjementet og skille seg ut fra mengden

Videoinnhold

Videoer er den mest engasjerende formen for innhold på internett. Brukere leter aktivt etter videoinnhold, og det er grunnen til at YouTube er den nest største søkemotoren i verden.

Ved å bruke videoer på bloggen din kan du holde brukere på nettstedet ditt og hjelpe dem med å oppdage mer innhold.

Gjennom årene har jeg lært at du aldri skal laste opp videoer til WordPress. I stedet anbefaler jeg å bruke videovertstjenester som YouTube.

Vi har vår egen WPBeginner Video-seksjon for å hjelpe nye brukere i gang med WordPress. WPBeginners YouTube-kanal har mer enn 100 000 abonnenter og 10 millioner visninger.

15. Du kan dele gamle innlegg på nytt for å øke trafikken

Del gamle innlegg på nytt

Blogginnleggene dine vises i omvendt kronologisk rekkefølge (nyere innlegg vises først). Dette betyr at de eldre innleggene dine blir gravlagt ned og ikke lett kan oppdages.

En måte å fikse dette på er ved å dele de eldre artiklene dine på sosiale medier. Ofte synes nybegynnere at det ikke er ok å resirkulere gammelt innhold. Det er helt greit og ekspertbloggere gjør det hele tiden.

For å gjøre dette, må du bruke Revive Old Posts-plugin, som lar deg dele gamle innlegg automatisk på Twitter, Facebook og LinkedIn. For instruksjoner, se vår guide for hvordan du automatisk deler dine gamle WordPress-innlegg.

Trenger du flere triks? Se disse testede og velprøvde metodene for å markedsføre gamle innlegg i WordPress.

16. Diversifiser inntektsstrømmen

Blogg inntekt

Den enkleste måten for nye blogger å begynne å tjene penger er ved å vise annonser som bruker Google AdSense. Selv om Google AdSense er flott, må du diversifisere inntektsstrømmen. Vi har sett bloggere miste alle inntektene sine da AdSense blokkerte kontoene sine for et brudd på retningslinjene.

Det er mange måter å tjene penger på nettet fra bloggen din. Du kan supplere blogginginntektene dine med tilknyttet markedsføring, selge nettkurs, tilby medlemskapsplaner og mer.

En annen måte å øke annonseinntektene dine er å overvåke hvem som annonserer på nettstedet ditt. Du kan deretter gå direkte til dem for å eliminere middelmannen.

17. Konsistens er nøkkelen

Konsistens er nøkkelen

Du trenger ikke å legge ut hver dag. Men du må være konsekvent i timeplanen din. På WPBeginner legger vi ut en gang om dagen, 5 dager i uken. Noen populære blogger publiserer flere nye innlegg hver dag.

Velg hvor ofte du vil publisere, og hold deg deretter til den frekvensen. Hvis du bare begynner, kan du starte med 3 innlegg per uke og deretter øke tempoet gradvis.

Hvis du ikke er disiplinert, er det lett å skli, og det er slik de fleste blogger dør. Du må holde deg motivert og ikke bli distrahert fra dine mål.

18. Strømlinjeformet en flyt for lagring av ideer om blogginnlegg

Redaksjonell kalender

Det er mange elektroniske verktøy som du kan bruke til å lagre bloggidéene dine. Som profesjonell blogger vil du ofte komme med ideer til blogginnlegg under samtaler og hverdagslige gjøremål. Det er viktig å notere dem før du glemmer det.

Du kan bruke verktøy som Asana, EditFlow eller Evernote for å lagre nye ideer, planlegge innholdsstrategi og administrere redaksjonskalenderen din.

Dette er ekstremt viktig fordi det vil komme dager hvor du er ute av ideer å skrive om. Å ha en idébank vil hjelpe deg å være i samsvar med publiseringsplanen din.

19. Sett opp et sted å administrere alle passordene dine

Behandle passord

Passord er portvokteren til WordPress-nettstedet ditt, så vel som online-kontoene dine. De er også det vanligste målet for hackingforsøk.

Derfor anbefales det å bruke sterke og unike passord for alle kontoene dine. Jeg blir ofte spurt av nybegynnere hvordan jeg kan huske alle de sterke og unike passordene?

Det trenger du ikke. Det er utmerkede passordbehandlere som LastPass og 1Password, som sikkert lagrer alle passordene dine, fyller dem automatisk for deg og kan generere sterke passord å bruke.

For å lære mer, se artikkelen vår om den beste måten å administrere passord for WordPress-brukere.

Uansett hva du gjør, bare sørg for at du IKKE bruker det samme passordet overalt!

20. Koble flere e-poster med Gravatar

Bruker Gravatar

Gravatars er profilbildene som brukes av WordPress. Det er superenkelt å begynne å bruke Gravatar, men det de fleste brukere ikke vet er at du kan koble flere e-postadresser til gravatar.

Dette lar deg bruke samme merkevarebilde for kommentarene dine mens du bruker forskjellige e-postadresser.

Å legge igjen kommentarer til andre blogger er en fin måte å få oppmerksomhet til den nye bloggen din og få mer trafikk.

For å lære mer, se artikkelen vår om Gravatar og hvorfor du bør begynne å bruke den.

21. Kommenter andre blogger og nettverk for å utvide merkevaren din

Nettverk

Blogger er en iboende sosial plattform, som lar folk kommentere og engasjere seg i innhold. For å vokse merkevaren din, må du bruke denne funksjonen ved å delta på andre blogger i din nisje.

Da vi først begynte, kommenterte vi alle relevante blogger. Det er viktig at du deltar i relevante blogger og Facebook-grupper for å vokse merkevaren din. Denne grasrota-innsatsen er avgjørende for veksten i bloggen din.

Det hjelper deg å få ordet om bloggen din, bli lagt merke til av påvirkere i din nisje, og få nye forbindelser på vei.

22. Om side og start her Sider er veldig viktige

Start her-siden

Du trenger et sted å dele historien din og gi nye brukere et sted å begynne. Dette er grunnen til at du må legge til en om-side til bloggen din. Det lar brukerne lære mer om deg, historien din og bygge en personlig forbindelse med merkevaren din.

Du bør også legge til en Start Here-side for å gå gjennom de nye brukerne gjennom det viktigste innholdet. Denne vandreturen hjelper deg raskt å få nye abonnenter på bloggen din og etablere merkevaren din som en autoritet.

Trenger du flere ideer? Se listen over de viktigste sidene for WordPress-bloggen din.

23. Sosiale medier er viktige, men husk alltid at det er leid land

Bruk sosiale medier strategisk

Husker du MySpace eller Orkut? Vi har sett sosiale nettverk komme og gå. Selv om sosiale nettverk kan være en god kilde for å drive trafikk til bloggen din, bør du alltid fokusere mer på elementer du kontrollerer (dvs. bloggen din, nyhetsbrevet, pushvarsler).

Det er mange smarte måter du kan bruke sosiale medier på for å utvide e-postlisten din

24. Begynn å bygge merkevaregjenkjenning

WPBeginner merket bærbar PC

I 2011 mistet jeg 40% trafikk da jeg tegnet om WPBeginner bare fordi vi byttet fargeskjema som forvirret brukere. Konsistens i merkevarenes fargevalg og nettsted er avgjørende for å bygge merkevareigenkjenning.

Det er tusenvis av gratis og betalte WordPress-temaer som gjør det fristende for nybegynnere å endre nettstedets design og farger. Du må velge et design og holde fast ved det, slik at brukerne dine kan bli kjent med merkevarens farge og design,

Du bør bruke merkevarenes farger og logo på varene dine som t-skjorter, krus, klistremerker, osv. Du bør også holde deg konsekvent på tvers av sosiale medieprofiler.

25. Utnytt sosialt bevis når du kan

Utnytt sosialt bevis

Social Proof er en markedsføringstaktikk som letter kundene ved å vise dem at andre kunder allerede stoler på merkevaren, produktet eller nettstedet de ser på..

Som mennesker foretrekker vi å lære av andre menneskers erfaringer og beslutninger. Markedsførere bruker dette sosiale fenomenet ved å legge til sosialt bevis på sine markedsføringskampanjer og nettsteder.

Du må bruke dette for å bidra til å etablere tillit og utvide bloggen / virksomheten din. Du kan legge til sosialt bevis ved å dele det totale abonnentantallet, legge til nettstedslogoer der du er vist, vise vekstindikatorene, antall nedlastinger og mer.

26. Nettstedets hastighet er veldig viktig

Nettstedets hastighet

Ingen liker trege nettsteder. Søkemotorer som Google gir en SEO fordel til raskere nettsteder. Som blogger må du optimalisere nettstedet ditt for hastighet og raskere sidebelastning.

Nøkkelen til raskere nettsteder er å velge riktig WordPress-hosting. En dårlig vert kan bremse nettstedet ditt, og uansett hva du gjør på slutten, vil du aldri kunne forbedre ytelsen.

Deretter må du begynne å bruke en WordPress-hurtigbufring-plugin. Det er utmerkede gratis plugins som WP Super Cache som hjelper deg å tjene hurtigbufret versjon av nettstedet ditt med bare noen få klikk.

Du kan også kombinere det med DNS-baserte brannmurer som Sucuri eller Cloudflare. Disse brannmurene blokkerer dårlig trafikk som reduserer serverbelastningen. De serverer også statisk innhold gjennom sine CDN-servere som gir deg et betydelig hastighetsøkning.

For fullstendige trinnvise instruksjoner se vår ultimate WordPress hastighets- og ytelsesguide for nybegynnere.

27. Oppgraderinger og avslutningsvinduer for innhold er magiske

Bruker popups og innholdsoppgraderinger

Innholdsoppgraderinger og exit-popups fungerer som magi. Når du først begynner, kan du tenke at disse tingene ikke fungerer, men de gjør det, og det er derfor du ser dem overalt.

Jeg brukte popup-popup-popups på WPBeginner og økte abonnentene våre med 600%. Senere kjørte jeg et lignende eksperiment med innholdsoppgraderinger på mitt personlige nettsted og fikk en konverteringsfrekvens på 27% på en enkelt side.

Statistikk for innholdsoppgradering

For detaljer, se artikkelen vår om hvordan du legger til innholdsoppgraderinger i WordPress.

28. Ignorer hatere og slå av distraksjoner

Ignorer haterne

Når bloggen begynner å vokse, vil du få massevis av positive tilbakemeldinger og oppmuntringer fra brukerne dine. Imidlertid vil du også få noen hatere som vil kritisere deg og prøve å få deg ned.

Du må ignorere disse haterne og ikke kaste bort energien eller tiden din på dem. For å sikre at du ikke blir distrahert, slår du på kommenteringsmoderering og deaktiverer nye kommentarvarsler.

29. Ikke obs på perfeksjon

Redigering til perfeksjon

Når jeg skriver en blogg, anbefaler jeg ikke besettelse over perfeksjon. Det er helt ok å gjøre feil så lenge du fikser dem.

Noen mennesker kan bli opprørt over grammatikk eller stavefeil, men du kan fikse det og gå videre. Husk at det er menneskelig å gjøre feil.

Du kan bruke verktøy som Grammarly for å finne noen feil.

Mitt råd til nye bloggere er bare å skrive og utvikle din egen stemme / stil. Ofte klarer blogger med mer personlig skriving bedre enn de som er skrevet som forskningsartikler.

30. Bruk alltid de beste verktøyene for å komme deg foran

Velg de beste verktøyene

Alle eksperter har verktøyet som hjelper dem å være i forkant. Disse online verktøyene er laget spesielt for bloggere og eiere av nettsteder. De vil hjelpe deg å være mer effektiv, slik at du kan gjøre bloggen din vellykket.

Følgende er bare noen av verktøyene som jeg har funnet veldig nyttige på reisen min.

 • Asana – Produktivitets- og oppgavehåndteringsverktøy
 • Evernote – Notater og personlig arrangør-app
 • Grammatikk – Beste verktøy for stavekontroll og grammatikk
 • AnswerThePublic – Gratis søkeordforskningsverktøy
 • SEMRush – Beste konkurrentanalyse og søkeordforskningsverktøy i markedet
 • TimeDoctor – Tidssporings- og produktivitetsapp for team og enkeltpersoner
 • LastPass – Den beste passordbehandler-appen
 • EMV Headline Analyzer – Analyser blogginnleggene
 • Feedly – Beste RSS-feedleser som hjelper deg å følge med på alle bloggene du følger
 • IFTTT – Online automatiseringsapp som lar deg koble til forskjellige apper som WordPress-bloggen din og sosiale medier

Trenger du enda flere verktøy? Ta en titt på vårt utvalg av de 40 nyttige verktøyene for å administrere og utvide WordPress-bloggen din.

Forhåpentligvis synes du at disse blogg rådene var nyttige, og jeg skulle ønske det hjelper deg å unngå noen av feilene jeg gjorde da du startet en blogg. Det kan også være lurt å se disse handlingsrike tipsene for å føre trafikk til det nye WordPress-nettstedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me