4 “Må vite” -regler om WordPress-logo og varemerke (forklart)

Som bruker av WordPress og blogger som skriver om plattformen, er det noen regler om WordPress-logoen og varemerket du må huske på.


WordPress er en åpen kildekode-programvare, men den er fremdeles beskyttet av lov om opphavsrett og merkevare. Mange nybegynnere kjenner dem ikke, og de kan bryte retningslinjene ved et uhell.

I denne artikkelen vil vi forklare reglene du trenger å følge når du bruker WordPress-logoen og varemerket. Vi vil også diskutere hvorfor det er viktig og hvilke rettigheter du får under WordPress-lisensen.

Slik bruker du WordPress-logo og varemerke

Forståelse av GPL – WordPress-lisensen

La oss begynne med det grunnleggende.

Det er to typer WordPress-nettsteder. Først er det WordPress.com som er en hostet løsning, og så er det den populære WordPress.org som også kalles self-hosted WordPress.

Når de fleste sier WordPress, snakker de om WordPress.org. For å lære mer, se vår guide om forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org.

WordPress utgis under åpen kildekode-GPL-lisens. Dette gjør WordPress til en gratis programvare. Imidlertid brukes gratis her som i frihet ikke som i gratis kaffe.

Denne lisensen gir hvem som helst frihet til å laste ned, kopiere, bruke, studere og endre WordPress-koden.

WordPress friheter og rettigheter

Selv om programvaren i seg selv er gratis å bruke, må du kjøpe et domenenavn og en webhotellkonto for å installere WordPress og lage et nettsted.

For å lære mer, se artikkelen vår som forklarer hvorfor WordPress er gratis og hva er kostnadene.

Det er en misforståelse blant nybegynnere om gratis programvare og copyright. Selv om du står fritt til å bruke programvarekoden på hvilken som helst måte du ønsker, er programvaren i seg selv beskyttet av copyright og varemerker.

Hva betyr det?

I utgangspunktet kan du kopiere WordPress-koden for å lage ny programvare, men du kan ikke kalle programvaren din WordPress.

Navnet WordPress er et registrert varemerke som eies av WordPress-stiftelsen. Det er en ideell organisasjon som sikrer at WordPress kjører vellykket som et gratis open source prosjekt.

Hvorfor du trenger å forstå WordPress-logo og varemerkeregler?

WordPress driver nesten 33% av alle nettsteder på internett. Det er et veldig stort antall.

Millioner av bedrifter er avhengige av WordPress for å effektivt drive nettstedet sitt, nettsamfunn og blogger.

For å sikre at alt fungerer jevnt, trengte WordPress merkevare og varemerke å beskyttes. For dette formålet ble WordPress-varemerket overført til The WordPress Foundation i 2010.

Nå er problemet at WordPress foundation ikke er den eneste som fungerer på WordPress. Det er et open source-prosjekt der tusenvis av mennesker bidrar til suksess.

Bortsett fra disse bidragsyterne, er det mange selskaper, enkeltpersoner og frilansere som selger WordPress-relaterte produkter og tjenester rundt om i verden.

Hvis du driver et WordPress-nettsted, et webdesignbyrå eller leverer WordPress-relaterte tjenester, må du forstå disse reglene for å overholde varemerkepolicyene..

Når det er sagt, la oss se på reglene og retningslinjene du må følge for å bruke WordPress-varemerket og -logoen på riktig måte i prosjektene dine.

Regel 1. Skriv alltid WordPress med en hovedbok

Den riktige måten å stave WordPress på er med en hovedbok P. Denne bokstaven blir tatt veldig seriøst av WordPress-samfunnet.

Hvis du skal nevne WordPress hvor som helst, må du sørge for å bruke riktig stavemåte. Å bruke en feil staving blir rynket og ansett som uprofesjonell.

WordPress-teamet tar det så alvorlig at de i 2010 la til et innebygd filter kalt capital_P_dangit () i WordPress 3.0-utgivelse.

Denne funksjonen korrigerer feilstavede forekomster av WordPress automatisk i tittel, innhold og utdrag.

function capital_P_dangit ($ text) {
// Enkel erstatning for titler
$ current_filter = current_filter ();
if (‘the_title’ === $ current_filter || ‘wp_title’ === $ current_filter) {
return str_replace (‘WordPress’, ‘WordPress’, $ text);
}
// Fortsatt her? Bruk den mer omhyggelige erstatningen
statisk $ dblq = falsk;
if (falsk === $ dblq) {
$ dblq = _x (” ‘,’ åpning av krøllet dobbelt sitat ‘);
}
return str_replace (
array (‘WordPress’, ” WordPress ‘, $ dblq.’ WordPress ‘,’>Wordpress ‘,’ (WordPress ‘),
array (‘WordPress’, ” WordPress ‘, $ dblq.’ WordPress ‘,’>WordPress ‘,’ (WordPress ‘),
$ tekst
);
}

Regel 2. Ikke bruk WordPress i domenenavnet ditt

Som vi nevnte tidligere at navnet WordPress er et registrert varemerke som eies av WordPress-stiftelsen. Dette beskytter WordPress-merket og sikrer fortsatt suksess.

Akkurat som alle andre registrerte varemerker, forbeholder WordPress Foundation eksklusive bruksrettigheter for begrepet WordPress. Dette betyr at du ikke kan bruke WordPress som en del av merkenavnet eller nettstedet ditt.

Denne begrensningen inkluderer også domenenavn. For eksempel:

WordPressBeginner.com Feil!
WPBeginner.com OK!

Du kan bruke WordPress i et underdomen som (wordpress.example.com), WordPress Foundation er hovedsakelig bekymret for toppdomener.

Hvis du ser noen som bruker WordPress i domenenavnet eller merkenavnet, bør du kontakte WordPress Foundation og varsle dem om bruddet.

Se også: Slik registrerer du et gratis domenenavn for ditt WordPress-nettsted.

Regel 3. WordPress-logoen

WordPress-logoen består av brevet W i en grå eller noen ganger hvit sirkel med en grå ring rundt seg.

Høyden på bokstaven W er høy og grasiøs. Mange bloggere og eiere av nettstedet bruker noen ganger feilaktig faux-logoen som vanligvis har en kortere W i seg.

WordPress faux vs ekte logo

Forsikre deg om at du bruker riktig WordPress-logo i prosjektene dine. WordPress-logoen er også tilgjengelig som et tekstmerke, tekstmerke med W-logo og W-logo.

Eksempler på WordPress-logo

Du kan laste ned alle disse logoene fra den offisielle WordPress-logo-siden.

Bruk gjerne disse bildene i prosjektene dine. Sørg imidlertid for at du bruker dem i samsvar med WordPress-varemerkepolitikken.

Regel 4. Ingen tilknytning eller påtegning

WordPress-stiftelsen ønsker at du skal bruke WordPress-logoen og merkevaren for å markedsføre selve WordPress-prosjektet.

Du har imidlertid ikke lov til å bruke det på en måte som antyder påtegning eller tilknytning til prosjektet. Her er noen eksempler:

 • Du kan ikke bruke WordPress-logo i produktets annonser.
 • Du kan ikke bruke WordPress eller logoen som en del av din egen logo.
 • Du kan plassere ‘Powered by WordPress.org’ på nettstedet ditt, men du kan ikke si ‘Anbefalt av WordPress’.

Med enklere ord er ethvert forsøk på å gjøre urettferdig fordel av WordPress-merkenavn et brudd på varemerkepolitikken.

Hva som skjer når noen ikke følger disse reglene?

WordPress-stiftelsen tar disse bruddene veldig alvorlig. Du kan motta en e-post fra dem for å overholde retningslinjene for varemerker.

Unnlatelse av å etterkomme kan føre til ytterligere handlinger. Disse handlingene kan omfatte flere juridiske prosedyrer.

Hvis du for eksempel bruker WordPress i domenenavnet ditt, kan foundation kreve det domenenavnet. Advokatene deres kan også sende deg et juridisk varsel.

Rettsforhandlingene vil koste deg mye penger, og du vil miste støtten fra WordPress-samfunnet selv.

WordPress-samfunnet er avhengig av WordPress-stiftelsen for å gjøre disse handlingene. Det gagner alle i økosystemet og hjelper utallige WordPress-relaterte selskaper til å vokse og lykkes.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forstå reglene du må følge for å overholde WordPress-logoen og varemerkepolitikken. Det kan også være lurt å se guiden vår om de beste WordPress-plugins og de beste e-postmarkedsføringstjenestene for små bedrifter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map