Begynnerveiledning for hvordan du legger til en lenke i WordPress

Vil du legge til en hyperkobling i WordPress? Nylig spurte en av brukerne oss hvordan vi kan legge til en kobling i WordPress. I denne nybegynnerguiden viser vi deg hvordan du legger til en lenke i WordPress-innlegg, sider, tekstwidgets, navigasjonsmenyer og mer.

Siden dette er en veldig lang og detaljert opplæring, kan du bruke navigasjonen nedenfor for å komme til den aktuelle delen:

  Slik legger du til lenker i WordPress-innlegg og sider

  WordPress kommer med en brukervennlig innleggsredaktør kalt Visual Editor.

  Du kan se den visuelle redaktøren ved å gå til Innlegg »Legg til nytt eller ved å redigere et eksisterende innlegg eller side.

  For å opprette en kobling, må du klikke på Link-knappen i den visuelle redigereren.

  Sett inn lenkknappen i WordPress visuelle editor

  Når du klikker på knappen for å sette inn lenken, vil det få opp et popup-vindu. I URL-feltet vil du legge inn den faktiske hyperkoblingen, og i koblingstekstfeltet vil du legge til teksten som vil bli lenket.

  Standard innstikkslink popup i WordPress innlegg redigeringsprogram

  Du har også muligheten til å merke av i ruten ved siden av ‘Åpne link i en ny fane’ -alternativ. Dette vil åpne linken i en ny nettleserfane. Det anbefales at du bruker dette alternativet hvis du kobler til et eksternt nettsted.

  WordPress lar deg også raskt koble til innlegg og sider som du har publisert på din egen webside ved å bruke innholdssøkfunksjonen.

  Bare klikk på alternativet ‘Eller lenke til eksisterende innhold’, og WordPress viser deg nylig innhold og et søkefelt.

  Du kan søke etter et innlegg eller bla ned for å finne det fra listen. Du må klikke på innleggstittelen for å velge den og deretter klikke på Legg til eller oppdater kobling-knappen.

  Link til dine eksisterende innlegg og sider i WordPress

  Ta en titt på våre 14 tips for å mestre WordPress-visuelle redaktøren for å lære mer.

  Slik legger du til lenker i WordPress-tekstwidgets

  WordPress lar deg legge til widgeter på sidefeltet eller andre widgeter-klare områder.

  De fleste av disse widgetene er automatiserte og har ikke mange alternativer. For eksempel viser widgeten til nylige innlegg automatisk koblinger til de nylige innleggene dine.

  Hvis du vil legge til noe tilpasset tekst med lenker i sidefeltet, kan du bruke Tekst-widgeten.

  Tekst-widget lar deg legge til tekst og grunnleggende HTML i den.

  Det er to måter du kan legge til en kobling i en tekstwidget. Den første metoden krever at du skriver noe veldig grunnleggende HTML.

  Metode 1: Legge til en kobling i HTML

  Det er veldig enkelt å opprette en kobling i HTML. Ta en titt på følgende eksempel.

  WPBeginner

  Den vil nå vise WPBeginner knyttet til wpbeginner.com.

  Href-koden er der du legger til nettadressen. Sørg for å legge til http: // før domenet.

  I mellom ankermerkene kan du legge til hvilken som helst tekst du vil koble til, i vårt eksempel WPBeginner.

  Her er et skjermbilde av en tekstwidget med en HTML-kobling inni.

  En tekstwidget i WordPress med en HTML-kobling

  Metode 2: Bruke en plugin

  Hvis du ikke vil skrive HTML, kan du aktivere visuell redigerer for tekstwidgets.

  Du må installere og aktivere Black Studio TinyMCE Widget-plugin. Hvis du trenger hjelp til å installere en WordPress-plugin, følg deretter vår trinnvise guide for å installere en WordPress-plugin.

  Ved aktivering, bare gå til Utseende »Widgets side. Du vil merke en ny widget med tittelen ‘Visual Editor’ under tilgjengelige widgeter.

  Dra og slipp denne widgeten til en sidefelt der du vil legge til din tilpassede tekst og lenker. Modulen utvides for å vise et tekstområde med samme Visual Editor som WordPress-innlegg og sider.

  Legge til en visuell redigeringswidget i WordPress

  Du kan nå legge til lenker og formatere teksten din akkurat som du ville gjort i redigeringsprogrammet.

  Slik legger du til lenker i WordPress-navigasjonsmenyer

  Vil du legge til lenker i navigasjonsmenyen på nettstedet ditt? WordPress kommer med en intuitiv menyredigerer som lar deg lage og administrere navigasjonsmenyer på ditt WordPress-nettsted.

  Bare gå til Utseende »Menyer side. Hvis du ikke har et navigasjonsmenyoppsett, kan du opprette et ved å skrive inn et menynavn.

  Opprette navigasjonsmenyer i WordPress

  Hvis du allerede har satt opp navigasjonsmenyer, kan du legge til, redigere eller slette koblinger fra dem.

  Ta en titt på nybegynnerguiden vår for hvordan du legger til navigasjonsmenyer i WordPress.

  Hvordan legge til tittel og Nofollow i WordPress Links

  Mange eksperter anbefaler å legge til en nofollow-kode med lenker som peker til eksterne nettsteder. Det forbedrer SEO-poengsummen din og beskytter nettstedets lenkesaft.

  Slik kan du legge til tittel- og nofollow-alternativer for å sette inn linkpop-up i WordPress.

  Bare installer og aktiverer plugin Tittel og Nofollow for Links. Ved aktivering vil plugin-en legge til tittel- og nofollow-alternativer for å sette inn link-popup.

  Neste gang du legger til en kobling, vil du se en innstikkslink-popup som denne:

  Alternativer for tittel og nofollow i innstikkslink-popup

  Ta en titt på guiden vår om hvordan du legger til tittel og nofollow for å sette inn lenke-popup i WordPress for mer informasjon.

  Slik legger du til lenkknapper i WordPress

  Vil du legge til en knapp i WordPress-innleggene eller -sidene? Det er mange måter du kan gjøre dette på. Du kan skrive din egen HTML og CSS for knappene dine, eller du kan prøve en plugin.

  Problemet med de fleste plugins er at de vil at du bruker kortkoder for å legge til knapper og lenker. Å legge til forskjellige parametere til en kortkode er veldig som å skrive HTML.

  Vi har en bedre løsning.

  Bare installer og aktiver inn Glem om kortkodeknapper-plugin. Ved aktivering oppretter du et nytt innlegg eller redigerer et eksisterende.

  Du vil merke en ny knapp i visuell redigeringsmeny for å sette inn knapper i innlegget eller siden din.

  Menyknapp for å sette inn en knapp i innlegget ditt

  Ved å klikke på knappen får du opp en popup der du kan tilpasse knappen, velge farger, rammer, legge til tekst og lenker mens du ser en live forhåndsvisning.

  Design knappen

  For mer informasjon og detaljer, ta en titt i vår guide for hvordan du legger til knapper i WordPress uten å bruke kortkoder.

  Hvordan legge til linkinnholdskort i WordPress

  Har du lagt merke til hvordan Twitter og Facebook automatisk viser miniatyrbilder for koblingene du deler? Du kan få WordPress-nettstedet ditt til å gjøre det samme.

  WordPress kan automatisk legge inn lenker som innholdskort for andre WordPress-drevne nettsteder. Denne funksjonaliteten ble lagt til i WordPress 4.4.

  Bare lim inn en lenke i redigeringsprogrammet, og hvis nettadressen er fra et WordPress-nettsted, vil WordPress automatisk legge den inn.

  WordPress innebygd

  Men hvis du ikke liker WordPress-implementering av innholdskort, kan du prøve Plugin for Content Cards.

  Den lar deg hvitliste denne funksjonen for utvalgte få nettsteder, og den bruker metadata for åpen graf på Facebook, slik at den også fungerer på ikke-WordPress-nettsteder. Se veiledningen vår om hvordan du legger til lenker som innholdskort i WordPress for detaljer.

  Hvordan legge til tilknyttede lenker i WordPress

  Vil du øke inntektene på nettstedet ditt ved å bruke tilknyttede lenker? Affiliate markedsføring gir en jevn inntekt til mange blogger og nettsteder.

  Alt du trenger å gjøre er å legge til henvisningskoblinger til produkter og tjenester som du anbefaler, og når de besøkende kjøper disse produktene, får du en provisjon.

  Problemet som de fleste nybegynnere møter er at hvert produkt eller nettsted de ønsker å anbefale har en annen URL. Å holde oversikt over alle disse nettadressene er ikke mulig spesielt hvis du anbefaler flere produkter.

  Den beste måten å legge til og administrere tilknyttede koblinger er ved å bruke et tilknyttet administrasjonsplugin.

  Bare installer og aktiver ThirstyAffiliates-plugin. Ved aktivering vil plugin-en legge til et nytt menyelement merket Affiliate Links i din WordPress admin-meny.

  Klikk på den for å legge til tilknyttede lenker.

  Legg til og administrer tilknyttede lenker i WordPress

  Når du er ferdig, vil du enkelt kunne sette inn tilknyttede lenker i innleggene og sidene dine ved å klikke på knappen Legg til tilknyttet link.

  Sett inn tilknyttet lenke i WordPress-innlegg og sider

  For detaljerte instruksjoner, se på vår guide for hvordan du legger til tilknyttede lenker i WordPress med ThirstyAffiliates.

  Det kan også være lurt å lese denne artikkelen om: Top affiliate marketing error you need to unngå.

  Hvordan legge til et eksternt lenkeikon i WordPress

  Mange nettsteder som Wikipedia, legger til et ikon ved siden av lenker til eksterne nettsteder. Hensikten med dette ikonet er å fortelle brukere at hvis du klikker på lenken vil de ta dem til et tredjeparts nettsted.

  Slik kan du gjøre et eksternt lenkeikon på WordPress-nettstedet ditt.

  Først må du installere og aktivere pluginen for eksterne koblinger. Ved aktivering, bare gå til Innstillinger »Eksterne koblinger side for å konfigurere plugin-innstillinger.

  legg til ikon for å indikere eksterne lenker i WordPress

  Du må merke av i ruten ved siden av ‘Merk utgående koblinger med et ikon’ og lagre innstillingene. Du kan nå besøke nettstedet ditt, og du vil se et ikon ved siden av alle eksterne lenker på nettstedet ditt.

  Ikon som indikerer eksterne lenker

  For detaljerte instruksjoner, se på vår guide for hvordan du legger til et eksternt lenkeikon på WordPress-nettstedet ditt.

  Det er alt, vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til en lenke i WordPress. Det kan også være lurt å se vår guide for hvordan du løser de vanligste bildeproblemene i WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me