Com vs Net – Hva er forskjellen mellom domeneforlengelser

Vi blir ofte spurt av brukerne våre om .no vs .net domenenavnsutvidelser. Å velge et domenenavn er ekstremt viktig for forretningsmålene dine, fordi det kan ha innvirkning på merkevarebyggingen og søkerankingen. I denne artikkelen vil vi forklare forskjellen mellom Com vs Net-domeneutvidelser og hvilken som er bedre for nettstedet ditt.


Forskjellen mellom Com vs Net-domenenavnsutvidelser

Hva er utvidelser av Com og Net Domain Name?

Et domenenavn er nettstedets adresse på internett. Dette er hva brukerne dine skriver inn i nettleseren for å få tilgang til nettstedet ditt. For eksempel wpbeginner.com

For å lære mer om domenenavn, se vår nybegynnerguide om hva som er et domenenavn og hvordan fungerer domener.

Domenenavn kommer i forskjellige utvidelser som com, net, org og mer.

example.com
example.net
example.org

Du kan fritt velge et domenenavn fra hvilken som helst av disse utvidelsene for å lage et nettsted. Imidlertid ble disse utvidelsene opprettet for å skille mellom forskjellige typer nettsteder.

Du må velge et domenenavnutvidelse som passer din virksomhet, samtidig som du hjelper deg å bygge et gjenkjennelig merke og autoritet i bransjen din.

Når det er sagt, la oss sammenligne forskjellen mellom .com og .net domeneforlengelser for å se hvilken som er bedre for bedriften din.

Forskjell mellom .Com vs .Net-domenenavn

Domenenavnsutvidelser

Com og Net er to av de mest populære domenenavnutvidelsene. Hvis din foretrukne dot com-domenenavnutvidelse ikke er tilgjengelig, vil mange domenenavngeneratorverktøy foreslå .net som alternativ.

Imidlertid er det ikke et passende alternativ for din virksomhet i de fleste tilfeller.

COM i .com-domenenavnet representerer kommersielle domenenavn. Dette inkluderer alle forretningsnettsteder, nettsteder som vil tjene penger på nettet, personlige nettsteder, blogger, porteføljer og nesten hva som helst i mellom.

På den annen side representerer NET i .net domenenavnsutvidelse “nettverk”. Det anbefales og passer for leverandører av internett, e-post og nettverk.

Når du skal velge et COM-domenenavn?

.Com-domeneutvidelsen har blitt synonymt med internett. Nesten 46% av alle registrerte domenenavn er .com-domener.

Dette er grunnen til at det er enklere for brukere å huske et .com-domenenavn enn noe annet domeneforlengelse. På grunn av populariteten til .com-domenenavn, er de også lettere å merke, markedsføre og hjelpe deg med å utvide virksomheten din.

Hvis du ønsker å lage noen form for bedriftsnettsted, bør du alltid bruke et .domenavnsutvidelse. Det gir nettstedet ditt en kjent adresse og gjør at virksomheten din ser mer profesjonell og etablert ut.

Nå er problemet at .com-domenenavn er så populære at det føles som om alle gode allerede er tatt. Imidlertid er det fortsatt mange smarte måter å få det perfekte .com-domenenavnet på.

Her er noen tips for å velge det beste .com-domenenavnet.

 • Domenenavnet ditt skal representere virksomheten din og det du gjør. For eksempel er stargardeningservices.com bedre enn starservices.com
 • Hvis det foretrukne domenenavnet ditt tas, kan du legge til små ord før eller etter det for å gjøre det unikt. For eksempel stargardeninghouston.com
 • Forsikre deg om at domenenavnet ditt enkelt kan uttales. Ikke bruk bindestrek eller nummer i domenenavnet ditt.
 • Dra nytte av online domenenavnegeneratorer. Disse gratis verktøyene hjelper deg å komme med smarte domenenavnideer som er unike og fremdeles tilgjengelige.

Trenger du mer hjelp? Se vår artikkel om hvordan du velger det beste domenenavnet for nettstedet ditt med praktiske tips og virkelige eksempler.

Når du bør bruke netts domeneutvidelse?

Du bør bruke .net-domenenavn hvis du skal tilby internett, nettverk, databaser, e-posthotell eller lignende tjenester.

Du kan fremdeles bruke et .net-domenenavn hvis det passer merkevaren din. Du vil imidlertid trenge noen seriøse markedsføringstalenter for å få dette til.

For eksempel er Behance.net et populært online designsamfunn som med suksess bruker en .net-domeneforlengelse for nettstedet deres. Det passer dem fordi de ønsket å være et nettverk av kunstnere, designere og selskaper som lette etter talent.

Nesten 4% av alle domenenavn som er registrert bruker .net domeneforlengelse. Domenenavnsregistratoren begynte å presentere .net og andre domenenavnsutvidelser som et alternativ til .com, noe som kan gi deg et inntrykk av at det er mer brukt enn det faktisk er.

Opprinnelig skulle det være et domenenavnutvidelse for internett- og nettverkstjenesteleverandører. Mange ekte og kjente internettbedrifter bruker fremdeles først og fremst sitt .com-domenenavn for virksomheten. Hvis du for eksempel besøker comcast.net, tar du deg til deres nye .com-nettsted.

Nå kan du tro at 4% er ganske mange domenenavn (rundt 14 millioner når jeg skriver denne artikkelen). Hvem andre bruker .net domenenavn?

Mange bedrifter registrerer et .net-domeneforlengelse for deres merkevare, slik at noen andre ikke kunne krenke bedriftsnavnet.

Noen selskaper begynte å bruke det fordi de ikke kunne få sitt foretrukne .com-domenenavn. Flertallet av disse selskapene overfører snart til et .com-domeneforlengelse, men de beholder .net-domenenavnet av tekniske og juridiske årsaker.

Com vs Net – Hvilken er bedre for SEO?

Mange av brukerne våre spør oss om hvilket domeneforlengelse som vil hjelpe dem å rangere høyere. Hvis du spør mellom Net og Com, vil det å velge en av dem ikke påvirke SEO-en din.

Søkemotorer vil behandle begge domenetilleggene den samme. Du må bare fokusere på beste praksis for SEO og lage nyttig målrettet innhold for å rangere høyere.

Den faktiske viktige delen vil være selve domenenavnet ditt, ikke utvidelsen. Stargardeningservices.com vil for eksempel rangere bedre enn starservices.net fordi det inneholder nøkkelordet som folk har større sannsynlighet for å søke.

Hvordan kjøpe et domenenavn?

Det er to måter å få et domenenavn på. Du kan velge den som passer best for deg.

1. Få et GRATIS domenenavn med Bluehost

Hvis du vil lage et nettsted, trenger du også webhotell. Se vår artikkel om forskjellen mellom domenenavn og webhotell.

Vanligvis betaler du $ 14.99 per år for et domenenavn og $ 7.99 / måned for hosting. Hvis du bare begynner, så høres dette ut som mye penger.

Heldigvis tilbyr folk på Bluehost WPBeginner-brukere et gratis domenenavn og 60% rabatt på hosting.

→ Klikk her for å kreve ditt gratis domenenavn ←

2. Registrer et domenenavn

Hvis du ikke vil lage et nettsted, kan du fortsatt registrere et domenenavn og lage et nettsted senere.

Vi anbefaler å bruke GoDaddy. De er det største domenenavnsregistreringsselskapet i verden som for øyeblikket administrerer 72+ millioner domenenavn.

For detaljerte trinnvise instruksjoner, se vår artikkel om hvordan du registrerer et domenenavn.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære forskjellen mellom utvidelser av com kontra netto domenenavn. Det kan også være lurt å se vår trinnvise guide til hvordan du starter en blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map