Hva er Akismet og hvorfor du bør begynne å bruke det med en gang

Hver WordPress-installasjon har to plugins forhåndsinstallert. En av dem er Akismet, som definitivt er i vår liste over må ha WordPress-plugins. Selv om Akismet kommer forhåndsinstallert, aktiveres den ikke som standard. Du må ta noen ekstra skritt for å aktivere den. I denne artikkelen vil vi forklare hva som er Akismet, og hvorfor du bør begynne å bruke den med en gang. Vi vil også vise deg hvordan du konfigurerer Akismet på ditt WordPress-nettsted.


Hva er Akismet?

Akismet er en kommentar for spamfiltreringstjeneste. Navnet Akismet kommer fra Automattic og Kismet. Auttomatic er selskapet bak Akismet, og det ble grunnlagt av WordPress-medgründer Matt Mullenweg. Akismet fanger bloggkommentarer og pingback spam ved hjelp av algoritmene sine. Denne algoritmen lærer av sine feil og fra handlingene som er tatt av deltakende nettsteder. For eksempel, når flere nettsteder begynner å rapportere lignende utseende som spam, vil Akismet lære å identifisere den typen innhold som spam i fremtiden. Fra 14. juni 2013 har Akismet fanget mer enn 83 milliarder spam-kommentarer.

Hvorfor du bør bruke Akismet?

På populære nettsteder kan mengden spam-kommentarer komme opp i 85%. Dette betyr at av hver 100 kommentarer bare 15 er legitime. Kommentarstyring er en tidkrevende oppgave, og Akismet kan spare deg for timer. Akismet vil fange spam-kommentarer før den lander i moderasjonskøen som ventende. Dette lar deg fokusere energien din på å moderere kommentarer fra virkelige brukere.

Kritikk fra brukere

I det siste har brukere kritisert Akismet for å ha gitt falske positiver. Falske positive er legitime kommentarer som blir markert som spam av Akismet. Dette kan skje av forskjellige årsaker. En av de vanligste årsakene er at hvis en bruker kommentar er merket som spam av en rekke blogger, vil Akismet lære å merke alle kommentarer fra denne brukeren som spam. Som enhver annen automatisert plattform er ikke Akismet perfekt, men den er den beste som er.

Hvordan vite om kommentaren din ble oppdaget som spam

Hvis kommentaren din ble merket som spam av Akismet, vil du ikke se varselet om ventende moderering slik du normalt ville gjort. Hvis du sender inn en kommentar på et nettsted, og du ikke ser kommentarteksten sammen med et varsel som sier om avventer moderering, bør du umiddelbart kontakte nettstedets administrator. De kan hjelpe med å trekke kommentaren din ut av søppelpostboksen, og overtid Akismet vil lære av sine feil.

Hvordan sette opp Akismet i WordPress

Det første du trenger å gjøre er å gå til plugins og aktiver Akismet.

Aktiver Akismet i WordPress

Ved aktivering legger Akismet til et nytt menyelement kl Plugins »Akismet-konfigurasjon. Hvis du klikker på Akismet Configuration, kommer du til Akismet Configuration-skjermen. På denne siden blir du bedt om å oppgi Akismet API-nøkkel. La denne siden være åpen og åpne et nytt nettleservindu. Vi kommer tilbake til denne siden etter å ha opprettet en API-nøkkel for Akismet.

Hvordan få API-nøkkel for Akismet

For å sette opp Akismet på nettstedet ditt, trenger du en API-nøkkel. Gå til Akismet-nettstedet og klikk på Få en WordPress-tasteknapp.

Få en Akismet-nøkkel til ditt WordPress-nettsted

Dette tar deg til Akismet planer og priser side. Akismet er gratis for ikke-forretningsmessige og personlige nettsteder. For forretningsnettsteder er det forskjellige planer og pakker tilgjengelig. Velg et alternativ som passer best for deg. Prisene er satt opp på æresystem, så teoretisk sett kan du komme deg unna ved å bruke en personlig plan på et lite trafikknettsted. Uansett hvilken plan du velger vil de resterende trinnene være like. Klikk på Registrer-knappen for å fortsette.

Velg en Akismet abonnementsplan for nettstedet ditt

Ved å klikke på påmeldingen vil du komme til neste skjermbilde der du blir bedt om å registrere deg med WordPress.com. WordPress.com er en bloggvertjeneste av Automattic, det samme selskapet som gir deg Akismet. WordPress.com er imidlertid ikke det samme som ditt WordPress.org-nettsted. For mer informasjon, sjekk ut Self Hosted WordPress.org vs. Free WordPress.com [Infograph] og hvordan er WordPress.com og WordPress.org relatert. Du kan opprette en WordPress.com-konto uten å opprette en blogg. Klikk på Registrer deg med WordPress.com-knappen for å fortsette. Dette åpner et popup-vindu med et enkelt registreringsskjema.

Akismet registrerer deg med WordPress.com-konto

Hvis du allerede har en WordPress.com-konto, kan du klikke på lenken. Jeg har allerede en WordPress.com-konto. Hvis du ikke har en WordPress.com-konto, må du bare fylle ut detaljene og opprette en.

Når godkjenningen med WordPress.com er fullført, blir du tatt tilbake til Akismet-nettstedet. Der vil du bli bedt om å oppgi noen brukerinformasjon sammen med betalingsinformasjonen. Hvis du valgte gratisplanen, kan du bare dra prisbeløpet til $ 0.

Akismet registrerings- og betalingsside

Klikk på Fortsett-knappen, så blir du ført til skjermen som viser API-nøkkelen. Du vil også motta en e-post fra Akismet som inneholder API-nøkkelen din.

Kopier Akismet API-nøkkelen

Husk at en API-nøkkel er som et passord. Ikke del det med noen. I tilfelle du mister eller glemmer API-nøkkelen din, kan du alltid besøke Akismet.com og klikke på påloggingsknappen for å få tilgang til kontosiden din. Etter å ha logget på vil du se Akismet API-nøkkelen skjult. Klikk på Avslør-linken for å vise API-nøkkelen.

Få din Akismet API-nøkkel når som helst fra Akismet-kontosiden

Bruke Akismet API-nøkkel i WordPress

Kopier Akismet API-nøkkelen og gå tilbake til WordPress-nettstedets administratorområde. Gå til Plugins »Akismet-konfigurasjon og lim inn API-nøkkelen. Resten av alternativene på denne skjermen er valgfrie. Når du klikker på knappen Oppdateringsalternativer, vil Akismet nå bekrefte nøkkelen din og vise deg en suksessmelding:

Akismet er klar og klar til å fange spam

Viser Akismet-statistikk på baksiden og frontend av nettstedet

Etter å ha logget på WordPress-nettstedet ditt, vil du se en oversikt over Akismet Stats. Det vil vise deg hvor mange spam-kommentarer som er fanget av Akismet, og hvor mange av dem som er i spamkøen din akkurat nå. Det anbefales på det sterkeste at du tar en titt på spamkøen din en gang i blant, slik at du ikke går glipp av en legitim kommentar som blir slettet ved en feiltakelse.

Akismat statistikk oversikt på WordPress admin dashbord

Det er en detaljert oversikt over Akismat-statistikk tilgjengelig under Dashbord »Akismat Stats menypost. Ved å klikke på den vil du vise detaljert statistikk over spam- og skinkommentarer på nettstedet ditt. Du kan også se antall spam-kommentarer fanget av Akismet siden du aktiverte den.

Detaljerte Akismet Stats for Ham og Spam kommentarer på nettstedet ditt

Hvis du vil vise antall spam-kommentarer Akismet har fanget på nettstedet ditt, kan du bruke Akismet-widgeten. Gå til Utseende »Widgets, dra og slipp Akismet Widget til sidefeltet.

Akismet-widgeten for å vise antall spam-kommentarer fanget av plugin-modulen

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å sette opp Akismet på nettstedet ditt, få en Akismet API-nøkkel og lære hvorfor Akismet er viktig. Spam-kommentarer er et stort problem som mange WordPress-nettsteder står overfor. Når nettstedet vokser, vil du finne at du trenger andre alternativer for å jobbe sammen med Akismet for å redusere mengden spam. Du kan for eksempel blokkere spam-kommentaroboter i WordPress med honeypot. Siden de fleste spammere ønsker å legge igjen spam-koblinger på nettstedet ditt, kan du fjerne URL-feltet fra nettstedet fra WordPress-kommentarformular som vi gjør. Vi har også satt sammen en liste over tips og verktøy for å bekjempe kommentarsøppel i WordPress. For spørsmål og tilbakemeldinger vennligst legg igjen en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map