Hva er en e-postblast? Hvordan gjøre en e-postblåsing “den rette veien”

Vil du vite hva som er en e-post eksplosjon og hvordan du gjør det “på riktig måte”?


En e-postblåsing eller kringkasting er en prosess med å sende en enkelt e-postmelding til et stort antall abonnenter i adresselisten din.

Disse er ekstremt effektive for bedrifter for å få mer salg, og bloggere bruker det for å få mer nettstedstrafikk til det nye innholdet.

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan en e-post sprenges på riktig måte, samt dele noen eksempler.

Hva er en e-postblast? Hvordan gjøre en e-post eksplosjon

Hva er en e-postblast?

En e-postblast er en enkelt e-postmelding som sendes til en hel e-postliste, et stort segment av en e-postliste, eller mange e-postlister på en gang.

Disse e-postene er målrettet mot de fleste eller alle kontaktene i adresselisten din, noe som gjør at e-postblåsingene dine har bred rekkevidde.

E-postblaster er også kjent som kringkastede e-postmeldinger, masse-e-postmeldinger, bulk-e-poster, e-eksplosjoner og e-postkampanjer. De fleste bruker uttrykket ‘e-postkampanjer’ for å unngå den aggressive tonen som følger med ‘e-blast’.

E-postblåsinger brukes hovedsakelig for sending av kampanjetilbud og nyhetsbrev. Hos WPBeginner bruker vi epost-sprengninger for å markedsføre våre premium WordPress-plugins, samt dele våre nyttige opplæringsprogrammer.

Ta for eksempel en titt på e-postkampanjen vi sendte for å promotere MonsterInsights-plugin-salget.

Flash Sale Email Campaign Demo

Hvis du vil informere alle abonnentene dine om spesialtilbud, er e-postblåsinger den mest pålitelige og effektive formen for kommunikasjon.

Er e-postblåsinger utdaterte?

Selv om e-postblåsinger er gode for å levere en melding til et stort antall mennesker, anser noen dette for å være en utdatert kommunikasjonsmetode.

Det er fordi e-postblåsinger er bulk-e-poster som sendes til alle uansett valg, prioriteringer og behov. Noen ganger kan eksplosive e-poster være svært irrelevante og ubrukelige for mottakerne.

På grunn av samme grunn kan e-postmottakerne ignorere, merke e-posten som spam og til og med melde seg ut av e-postlisten din.

Her er de viktigste grunnene til at brukere ikke liker e-postblåsninger:

1. Usegmentert: E-postblåsinger bruker ofte hele adresselisten uten segmentering. Ofte er e-postabonnentene dine veldig forskjellige, og de kan være interessert i forskjellige produkter eller tjenester.

2. Målrettet: E-postblåsningene sender den samme meldingen til alle uten å ta hensyn til deres personlige interesser, tidligere interaksjoner eller deres behov. Brukere melder seg ofte ut av adresselisten etter å ha mottatt slike uønskede e-poster.

3. Ikke personliggjort: Alle av oss elsker å lese en melding som adresserer oss personlig. E-postblåsinger som ikke tilpasser e-postene, blir ofte merket som spam.

4. Uventet: I motsetning til handlingsbaserte e-postmeldinger, sendte e-postmeldinger er uventede fordi det kan være en naturlig følelse av motstand fra mottakerne.

I motsetning til for 10 eller 15 år siden, er det mange nye markedsføringsmetoder tilgjengelig som sosiale medier, betaling per klikk-annonsering, osv. Men ingen er like effektive som e-post.

For å svare på spørsmålet, er e-postblest død? NEI.

E-post er fortsatt den mest pålitelige formen for kommunikasjon i verden. Med ny teknologi er det bedre måter å gjøre en e-postblåsing på som gir deg høyere resultater.

Vi vil forklare hvordan du sender en e-post på riktig måte i følgende avsnitt nedenfor.

Slik gjør du en e-postblåsning “riktig måte” – trinn for trinn

Markedsførere tilknyttet store og små selskaper bruker fremdeles e-post eksplosjon for å markedsføre sine produktlanseringer, rabattilbud osv.

Og resultatene er strålende. Det er fordi de bruker e-postblåsinger på riktig måte.

Hvis du ikke er en profesjonell markedsfører, kan du følge trinnene nedenfor for å kunne kjøre en e-postblåsing.

  La oss gå foran og se trinnene en etter en.

  Trinn 1: Velg den beste e-postblestjenesten

  Først av alt, trenger du en robust e-postmarkedsføringstjeneste for å lage en e-post-eksplosjon. En e-postmarkedsføringstjeneste lar deg opprette en adresseliste, segmentere listen og sende bulk-e-poster.

  Det er dusinvis av e-postmarkedsføringstjenester i markedet. Blant dem Constant Contact, SendinBlue, Drip og ConvertKit er de mest populære selskapene.

  Vi har prøvd og testet alle ovennevnte e-postmarkedsføringstjenester, og vi tror de er gode på det de tilbyr. Vi anbefaler imidlertid Constant Contact fordi den tilbyr den beste prisen av alle.

  Constant Contact er den mest nybegynner-e-postprogramvaren for e-post. Den kommer med dusinvis av forhåndslagde e-postmaler som hjelper deg raskt å komme i gang. Du kan velge en mal og enkelt tilpasse den ved å bruke dra og slipp-redigereren.

  Den har enkle alternativer for å samle e-postmeldinger, automatiseringsfunksjoner for å sende / utløse e-postmeldinger basert på brukernes handlinger og mer. I tillegg lar det deg segmentere abonnentene dine og sende målrettede e-postkampanjer.

  For å komme i gang, må du gå til Constant Contact-nettstedet og registrere deg for en ny konto.

  Registrering for konstant kontakt

  Du kan raskt opprette en Constant Contact-konto da den tilbyr en 60-dagers gratis prøvekonto (Ingen kredittkort kreves).

  Når du er ferdig, vil du se Constant Contact-oversikten fra hvor du kan administrere e-postlister, abonnenter og sende e-postblaster.

  Konstant kontakt dashbord

  Alternativt kan du også bruke SendinBlue som tilbyr en gratis markedsføringsplan for e-post.

  Trinn 2. Lag din e-postliste

  En e-postliste er ganske enkelt en liste over e-postadresser som du kan sende e-post. Det er som din kontaktbok som inneholder e-postadressene til abonnentene og potensielle kunder.

  For å opprette en e-postliste i konstant kontakt, gå til ‘Kontakter’ -menyen øverst og klikk deretter på alternativet E-postlister i sidefeltet..

  Oppretter en ny e-postliste

  Nå vil du se standard e-postliste merket ‘Generell interesse.’ Klikk på koblingen ‘Skriv inn en ny liste’ for å opprette en ny e-postliste.

  Velg et navn for e-postlisten din

  Etter det, navngi e-postlisten din og klikk på knappen Legg til liste.

  Når e-postlisten din er bygget, er neste trinn å legge til kontakter på listen din. Åpne den nye e-postlisten din, og klikk på knappen Legg til kontakter.

  Legg til kontakter i din konstante e-postliste

  Som du kan se på skjermbildet over, lar Constant Contact deg legge til kontakter på flere måter. Du kan skrive inn en kontakt, laste opp fra en fil eller importere fra Gmail, Outlook og andre apper.

  Hvis du vil utvide e-postlisten din raskere, kan du se vår guide for enkle måter å utvide en e-postliste.

  Trinn 3: Segmenter e-postlisten din

  Når du har en e-postliste, er neste trinn å segmentere den. E-postsegmentering er det mest kritiske aspektet ved å gjøre en vellykket e-blast.

  E-postsegmentering deler dine e-postabonnenter i mindre grupper eller segmenter for å sende svært målrettede e-poster.

  Du kan segmentere e-postabonnentene dine basert på kjønn, alder, geografisk beliggenhet, interesser, kjøpshistorikk, kontaktaktivitet osv.

  For eksempel kan en bokhandel lage forskjellige segmenter for studentene i kunst, fysikk og matematikk og sende forskjellige e-poster.

  E-postsegmentering er en avgjørende oppgave som må gjøres med et klart mål. Du må være tydelig på hvilken type abonnenter som skal inkluderes i et segment.

  For mer informasjon, se denne guiden om smartere måter å segmentere e-postlisten din.

  For å opprette segmenter i konstant kontakt, gå til ‘Kontakter’ -menyen og klikk på koblingen Segmenter. Etter det, klikk på knappen Opprett segment.

  Opprett segmentknapp i konstant kontakt

  I neste skjermbilde kan du opprette et segment ved å velge riktige kriterier for dine behov.

  Opprett et segment i konstant kontakt

  Som du kan se på skjermdumpen over, lar Constant Contact deg opprette segmenter basert på kontaktaktivitet som e-postmeldinger sendt, åpnet, klikket eller ikke åpnet. Du kan også inkludere e-postabonnenter via kontaktinformasjon, inkludert stillingstittel, by, land osv.

  Trinn 4: Opprett en målrettet e-postkampanje

  Etter å ha laget segmenter, er neste oppgave å lage en målrettet e-postkampanje eller en e-postblast. Det kan være forskjellige måter du kan opprette en e-postkampanje avhengig av e-postmarkedsføringsprogramvaren du bruker.

  For å opprette en e-postkampanje i konstant kontakt, gå til ‘Kampanjer’ -menyen og klikk deretter Opprett-knappen.

  Lag velkomst-e-postkampanje

  Deretter kan du velge alternativet E-post.

  Velg E-postkampanje

  Etter det vil du se hundrevis av forhåndslagde e-postmaler klare til bruk. Du kan forhåndsvise malene en etter en eller bare skrive inn nøkkelordene dine for å søke i en mal.

  For eksempel vil vi søke etter nøkkelordet ‘salg’.

  Konstant e-postmaler for salg til salgs

  Som du kan se på skjermdumpen over, vil de tilgjengelige malene for salg vises. For eksempel vil vi velge “Begrenset tidssalg.”

  Etter det åpnes siden for e-postkampanjebygger. Først, navngi kampanjen din.

  Gi e-postkampanjen din navn

  Klikk deretter på området over malen for å åpne e-postinnstillingene.

  Etter det må du redigere emnelinjen for e-post. Du kan også tilpasse emnelinjen for e-post ved å legge til abonnentens navn. Klikk på alternativet ‘Tilpass’.

  Faglinjeinnstillinger for e-postblåsing i konstant kontakt

  Deretter kan du velge fornavn eller annen kontaktdetalj du vil sette inn i emnelinjen.

  Du kan også oppgi et generisk navn som kunde, bruker eller venn for å adressere brukere hvis navn ikke er tilgjengelige. Når du er ferdig, klikker du på knappen “Sett inn”.

  Tilpass emnelinje for din e-postblåsing i konstant kontakt

  Du vil se litt tekst med store parenteser lagt til i emnelinjen. For eksempel, [[FIRSTNAME ELLER “User”]] i skjermdumpen nedenfor.

  Emnelinje tilpasses i konstant e-postblåsing

  Etter det kan du redigere e-postforhoderen, fra Navn (firmanavn eller organisasjonsnavn), fra adresse, og klikk deretter Lagre-knappen.

  Lagre e-postinnstillinger Konstant kontakt

  Neste trinn er å tilpasse e-postorganet. Du kan ganske enkelt peke og klikke på hvilket som helst element i e-posten for å redigere eller endre det.

  Tilpass e-posten din i konstant kontakt

  Du kan også dra og slippe Bygg elementer og oppsett fra venstre sidefelt.

  Når e-postdesignet ditt er fullført, kan du sjekke og forhåndsvise e-posten. Hvis det ser bra ut for deg, kan du klikke på ‘Fortsett’ -knappen øverst til høyre.

  I neste skjermbilde vil du se alternativer for sending (sprengning) av e-post. Du kan velge mottakere fra e-postlister eller segmenter. For eksempel vil vi velge segmentet som vi opprettet tidligere.

  Send din konstante e-postblast

  På høyre sidefelt vil du se alternativer for å sende e-postkampanjen nå eller planlegge for senere.

  Trinn 5: Mål resultater og forbedrer e-postlevering

  Å sende en e-postkampanje betyr ikke at arbeidet ditt er gjort. Etter at du har lagt ut e-posten din, må du måle resultatene og se hvordan mottakerne samhandler med dem.

  Topp e-postmarkedsføringstjenester som Constant Contact har innebygd e-poststatistikk.

  For å se statistikken for e-postkampanjer, klikk på ‘Rapportering’ -menyen øverst.

  Konstant kontakt e-postblåsrapportering

  Du kan også se resultatene til e-postkampanjene dine individuelt ved å klikke på dem.

  Du vil se open rate for e-post, den totale sendte e-postmeldingen, avvisning og vellykkede leveranser. Rapportene vil også avdekke klikkfrekvens, ikke åpne, avslutte abonnement og merket spamstatistikk.

  Konstant e-poststatistikk for kontaktpersoner

  Den største utfordringen med sprengning av e-post er levering av e-post. Mange ganger blir ikke e-postene dine levert i det hele tatt eller sendt til søppelpostboksen direkte.

  Her er noen velprøvde teknikker for å forbedre leveransen av e-post:

  • Oppdater e-postlisten din gang på gang for å fjerne falske e-postadresser, slettede e-postadresser osv.
  • Oppretthold e-postens hyppighet (ingen pigger)
  • Unngå villedende emnelinjer
  • Gjør e-postene dine nyttige med vaubale og engasjerende innhold

  Beste eksempler på e-eksplosjon

  Det er hovedsakelig to typer e-poster som brukes til markedsføring: Broadcast e-poster (e-postblasts) og triggede e-poster.

  De utløste e-postene er automatiserte e-postmeldinger som blir sendt til brukerne etter handlingen. Du kan for eksempel sende en utløst velkomst-e-post etter at en bruker abonnerer på listen din.

  E-postblåsinger er forskjellige fordi du manuelt oppretter kampanjer og sender til et stort segment på en gang. E-postblåsing gjøres med den tro at den eneste meldingen vil være nyttig for hver abonnent på en liste eller et segment.

  Det betyr at du ikke kan kringkaste en velkomstmail til hele e-postlisten din som inneholder allerede kjøpte kunder.

  E-postblåsinger kan derfor bare brukes til spesifikke formål. Her er de beste eksemplene på e-eksplosjon:

  1. Flash-salg

  Hvis du tilbyr flash-salg, kan du sende masse-e-poster i bulk for å informere alle abonnentene dine.

  Følgende er et par emneeksempler for eksplosjon av flash-salg:

  • [FLASH SALE] Motesko 40% -60% avslag!
  • [LAST CHANCE] 40% -60% avslag på salg avsluttes i dag!

  2. Informasjon om hendelser som webinarer

  Hvis du gjennomfører online opplæring og webinarer for brukerne dine, kan du sende masseemails.

  Her er et par emnelinjer for e-postblåsing om hendelsesinformasjon:

  • LIVE-trening: 10 trinn for å lage en vinnende e-postkampanje
  • Bli med LIVE, i morgen kl. 17 for en GRATIS markedsføringsklasse

  3. Nye produkter

  Du kan sende en e-postblåsing når du lanserer et nytt produkt. Det er best å segmentere listen din i allerede kjøpte kunder og nye abonnenter, slik at du kan sende forskjellige kampanjer til dem.

  4. Nyhetsbrev

  Nyhetsbrev er den vanligste typen sendte e-postmeldinger. Nyheter, magasin nettsteder, blogger, så vel som næringsliv eller ideell organisasjon sender nyhetsbrev for å informere sine abonnenter om de siste nyhetene.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hva som er en e-post eksplosjon og hvordan du gjør en e-post eksplosjon på riktig måte. Det kan også være lurt å se vår guide for hvordan du får en gratis bedrifts-e-postadresse.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map