Hva er et WordPress Child Theme? Fordeler, ulemper og mer

Mange av brukerne våre spør oss hvilken mal vi bruker? Svaret vårt er at vi bruker et tilpasset barnetema bygget på Genesis temaramme. Oppfølgingsspørsmålet mesteparten av tiden er et todelt spørsmål. Hva er et WordPress-temarammeverk? Den andre delen av spørsmålet er hva er et WordPress-barnetema? Vi har allerede forklart hva som er et WordPress-temarammeverk i vår forrige artikkel. I denne artikkelen vil vi gjøre vårt beste for å svare på spørsmål som hva som er et WordPress-barnetema, når skal du lage et barnetema, hvorfor lager folk barnetemaer, og til slutt fordeler og ulemper ved å bruke et barnetema. Håpet vårt er at etter å ha lest denne artikkelen, vil du ha en klar forståelse av hva som er et WordPress-barnetema, og du vil vite om du bør bruke et barnetema eller ikke.


WordPress Barnetemaer

Hva er et WordPress Child Theme

Et WordPress-barnetema er et WordPress-tema som arver funksjonaliteten fra et annet WordPress-tema, overordnet tema. Undertemaer brukes ofte når du vil tilpasse eller finpusse et eksisterende WordPress-tema uten å miste muligheten til å oppgradere dette temaet. Tidligere var det ingen enkel måte å oppdatere WordPress-temaer uten å miste all den tilpassede stylingen og endringene du hadde gjort. Dette blir kaos når du plutselig finner ut at et mye brukt skript i populære temaer har en stor utnyttelse, og du må oppdatere temaene dine ASAP. Det blir et tøft valg fordi du på den ene siden mister alle de tilpassede stilene hvis du oppdaterer. På den annen side risikerer du at nettstedet ditt blir hacket hvis du ikke oppdaterer raskt nok.

Kjerneteamet og samfunnet bestemte seg for å løse dette problemet ved å introdusere begrepet foreldertema og barnetema. Et barnetema i WordPress ville arve all funksjonalitet, funksjoner og koden til overordnet tema uten å gjøre noen endringer i selve overordnede tema. Dette tillot brukere å endre stylingen på overordnet tema og legge til / endre funksjoner uten å miste muligheten til å oppdatere overordnet tema.

I teorien kan ethvert WordPress-tema ha temaer for barn, men ikke alle WordPress-temaer er gode foreldertemaer. Et overordnet tema med begrenset funksjonalitet og funksjoner er ikke akkurat en ideell overordnet temakandidat i de fleste tilfeller. Vi vil snakke om unntakene senere i artikkelen.

Et godt foreldertema også kjent som temarammer inneholder vanligvis egne handlingskroker og filtre. Dette gjør det mulig for designere og utviklere å lage et robust tilpasset WordPress-nettsted ved hjelp av underordnede temaer på en brøkdel av tiden.

Hvorfor bruker folk WordPress Child Themes?

Designere og utviklere bruker temaer for barn for å få fart på utviklingen. Når du bruker et godt foreldertema, kan du drastisk redusere tiden det tar for deg å opprette et WordPress-nettsted. Alle gode overordnede temaer aka temarammer tilbyr mange funksjoner og tilpasningsmuligheter, slik at du ikke trenger å kode alt. DIY-brukere lager ofte barnetemaer for å finjustere et eksisterende tema uten å miste muligheten til å oppdatere overordnet tema om nødvendig.

Å lage et WordPress-barnetema kan være så enkelt som å lage en ny style.css-fil i en ny mappe. Alt du trenger er en linje i den nye style.css-overskriften som definerer malen (se Codex for referanse). Et robust barnetema kan ha like mange malfiler som overordnet tema om ikke mer. Et barn-tema kan ha malfiler som ikke en gang er tilgjengelige i overordnet tema.

Når bør du bruke et barn-tema?

avgjørelser

Avgjørelsen om å bruke et barnetema avhenger ofte av dine behov. De fleste nettsteder som vi bygger for oss selv og våre kunder, er temaer for temaet i Genesis-temarammen. I sjeldne tilfeller når prosjektet er for sammensatt eller for enkelt, bygger vi det som et frittstående tilpasset WordPress-tema. Som WordPress-utviklere må vi effektivisere arbeidsflyten mens vi oppretter kvalitetstemaer. Å lage et barnetema i Genesis rammeverk hjelper oss å oppnå nettopp det.

For brukere anbefaler vi bare underordnede temaer hvis du konstant legger til deg nye funksjoner i temaets funksjoner.php-fil og / eller konstant legger til / endrer style.css-filen til temaet ditt. I disse tilfellene anbefaler vi på det sterkeste at du bruker et barnetema. For en liten stund siden under møtet med WordPress, spurte et av medlemmene oss hva om du bare legger til tilpassede stiler? Er det bedre å bruke et barnetema eller en tilpasset CSS-plugin?

Svaret på det avhenger av hvor kunnskapsrike og komfortable du er med teknologi. Hvis du bare endrer stilene til noen få elementer, fungerer det å bruke en tilpasset CSS-plugin helt fint. Imidlertid, hvis du finner ut at du endrer hele fargevalget, flytter ting rundt i CSS, osv., Bør du absolutt vurdere å bruke et barnetema.

Det er VIKTIG å velge et godt overordnet tema

Alle WordPress-rammer er overordnede temaer, men ikke alle overordnede temaer er rammer. Vi kan ikke stresse dette nok. Selv om ethvert WordPress-tema kan ha temaer for barn, er ikke alle ment å brukes som temarammer. Vi har sett mange nybegynnere som gjør feilene ved å lage et barnetema for et foreldertema som ikke tilbyr mye funksjonalitet.

Hvis du lager et barnetema hvor du finner ut at du erstatter mange av de overordnede temafilene, bør du tenke nytt om prosessen din. For eksempel liker du virkelig Twenty Eleven-temaet, og du bestemte deg for å lage et barnetema. I ditt barnetema hadde du stilen.css-filen og funksjoner.php-filen. På toppen av det bestemte du deg for at du ikke liker hvordan bunnteksten ser ut, så lagt til bunntekst.php. Det samme for header osv. Hvis dette er tilfelle, bør du ikke bruke Twenty Eleven som et overordnet tema. Snarere bør du bruke det som et starttema som du forvandler til ditt eget tilpassede tema.

Vi har hatt flere brukere som opprettet tilpassede underordnede temaer som virkelig burde være helt uavhengige tilpassede temaer fordi de hadde tilsidesatt nesten alle overordnede temafiler..

Kort sagt, bør du bruke et barn-tema når du trenger funksjonalitet, funksjoner og finesse til et kraftig foreldertema uten å skrive mye kode for det selv.

Fordeler med å bruke et WordPress Child Theme

Som de fleste ting er det fordeler og ulemper ved å bruke et WordPress Child-tema. La oss se på fordelene først.

1. Trygge oppdateringer
Et barn-tema arver automatisk foreldretemaets funksjoner, stiler og maler. Dette lar deg gjøre endringer på nettstedet ditt ved å bruke underordnede temaer uten noen gang å endre overordnet tema. Når en ny versjon av overordnet tema kommer, kan du trygt oppdatere det da alle endringene dine er lagret i underordnet tema.

2. Lett å utvide

Et barnetema bygd på et kraftig temaramme gir mye fleksibilitet uten å skrive mye kode. Du kan selektivt endre bare malfilene og funksjonene du trenger uten å gå gjennom andre malfiler. Du kan legge til ny funksjonalitet og mye mer.

3. Fallback Safe

Når du lager et komplett tema, må du tenke på alle mulige scenarier og koder for dem. Imidlertid, når du jobber med et barnetema og glemmer å kode for noe, så er det alltid funksjonen til overordnede tema tilgjengelig som et alternativ.

Ulemper ved å bruke et barn-tema

En av de største ulempene ved å bruke barnetemaer er tiden du trenger å investere for å lære om foreldertemaet. Det er en læringskurve spesielt når du jobber med robuste rammer fordi hver av dem har sine egne kroker og filtre. Du må virkelig kjenne dem for å maksimere potensialet. Etter vår mening er denne læringskurven en engangs ting. For eksempel kan de første par temaene du oppretter ta deg lengre tid, men etter det oppretter du tilpassede nettsteder på en brøkdel av tiden. Din generelle ytelse vil bli bedre.

En annen ulempe som ofte påpekes, er at utviklerne av foreldertemaet ditt kan miste interessen og forlate den, slippe en funksjon som du brukte i ditt barnetema, eller bringe en endring som ødelegger barnet ditt totalt. Dette er ikke så ille som det høres ut. Hovedsakelig fordi alle gode WordPress-temaer er åpen kildekode og GPL. Hvis den overordnede temautvikleren forlater prosjektet, er det ingenting som sier at du må slutte å bruke det. Ofte opptrer andre mennesker i samfunnet for å ta over prosjektet. Hvis de originale temautviklerne fjerner en bestemt funksjon, kan du ganske enkelt legge den til i barnetemaet. Du har koden for det. Til slutt, hvis de gjør en drastisk endring som du ikke liker, kan du alltid unngå å oppdatere. Temaoppdateringer er avgjørende når det er en sikkerhetsutnyttelse. Vi anbefaler alltid brukere å oppdatere temaer fordi det er med på å sikre fremtidig kompatibilitet med andre skript og plugins.

Hvis du bruker et kommersielt temarammeverk som Genesis, har du støttealternativ tilgjengelig som hjelper deg med å oppgradere temaet eller løse problemer. En plattform som Genesis vil ikke bare forsvinne fordi det ligger en stabil forretningsorganisasjon bak seg med tusenvis av kunder over hele verden. For eksempel fjernet de visse innebygde widgeter, men de gjorde dem offentlig tilgjengelige som plugins for de som fremdeles ønsket å bruke den.

Konklusjon

Det er viktig å vite at selv om du alltid kan lage et barnetema for et hvilket som helst WordPress-tema, kan det hende at du ikke trenger et barnetema noen ganger. Tenk på antall endringer du har planlagt for barnet ditt, hvis endringene du planlegger er mindre, kan du alltid opprette en tilpasset-stil.css-fil i ditt tema eller bruke en tilpasset CSS-plugin. Hvis endringene er for ekstreme der du synes du overstyrer kjernetemaene for overordnede temaer, bør du sannsynligvis lage et tilpasset tema.

Vi håper at denne artikkelen hjelper deg å forstå hva som er WordPress Child Theme, og om det passer deg eller ikke. Hvis du tror vi savnet noe, vennligst gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me