Hva er forskjellen mellom innlegg kontra sider i WordPress

Ofte blir WordPress-nybegynnere forvirret mellom innlegg og sider. Som standard kommer WordPress med to innholdstyper: innlegg og sider.


Som nybegynner lurer du sikkert på hva som er forskjellen mellom innlegg og sider? De ser ut til å se like ut i WordPress-dashbordet så vel som på nettstedet.

Leserne spør oss ofte: Hvorfor trenger jeg begge deler? Når skal jeg bruke innlegg? Når skal jeg bruke sider?

I denne artikkelen vil vi forklare forskjellen mellom innlegg kontra sider i WordPress.

WordPress Posts vs. Pages - Hva er forskjellen

Hva er innlegg i WordPress?

Innlegg er blogginnhold oppført i en omvendt kronologisk rekkefølge (nyeste innhold på toppen). Du vil se innlegg oppført på bloggsiden din.

Hvis du bruker WordPress som blogg, vil du ende opp med å bruke innlegg for mesteparten av nettstedets innhold.

Du kan legge til og redigere WordPress-innleggene dine fra ‘Innlegg’ -menyen i dashbordet. Slik ser skjermbildet Legg til nytt innlegg ut.

Ny WordPress innleggskjerm

På grunn av omvendt kronologisk rekkefølge, er innleggene dine ment å være betimelige. Eldre innlegg arkiveres basert på måned og år.

Når innleggene blir eldre, må brukeren grave dypere for å finne dem. Du har muligheten til å organisere innleggene dine basert på kategorier og koder.

WordPress Innlegg Kategorier Tagger

Fordi WordPress-innlegg blir publisert med tid og dato i tankene, syndikeres de gjennom RSS-feeder. Dette lar leserne dine bli varslet om den siste postoppdateringen via RSS-feeds.

Bloggere kan bruke RSS-feeds til å levere e-postsendinger gjennom tjenester som Constant Contact, Aweber eller MailChimp. Du kan opprette et daglig og ukentlig nyhetsbrev for publikum å abonnere på.

Den veldig betimelige naturen til innlegg gjør det ekstremt sosialt. Du kan bruke en av de mange sosiale deling-plugins for å la brukerne dine dele innleggene dine i sosiale medienettverk som Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest osv..

Innlegg oppfordrer til samtale. De har en innebygd kommentarfunksjon som lar brukere kommentere et bestemt emne. Som standard er kommentarer, pingbacks og trackbacks aktivert.

WordPress Innlegg Kommentarer er aktivert

Du kan gå til din Innstillinger »Diskusjon å slå av kommentarer på eldre innlegg hvis du vil.

WordPress-innlegg har vanligvis navnet på forfatteren og publisert / oppdatert dato.

Det beste eksemplet på et WordPress-innlegg kan være denne artikkelen du leser nå. Gå til toppen, så kan du se innleggskategorien ‘Nybegynnerguide’ over artikkeltittelen. Under tittelen er det den siste oppdaterte datoen, forfatterens navn og sosiale delingsknapper.

WordPress Innlegg Eksempel WPBeginner Blogg

Etter hovedartikkelinnholdet er det kommentarfeltet. Disse finner du vanligvis ikke på en side.

Nå som du vet hva som er innlegg, la oss se på sider og hvordan de er forskjellige.

Hva er sider i WordPress?

Sider er statisk “engangs” -innhold, for eksempel om side, personvernregler, kontaktside, osv. Mens WordPress-databasen lagrer den publiserte datoen for siden, er sider tidløse enheter.

For eksempel antar ikke din om side å utløpe. Visst kan du gå tilbake og oppdatere det, men sjansen er stor for at du ikke har noe om side 2012, om side 2013 osv. Fordi det ikke er tid og dato knyttet til sider, er de ikke inkludert i RSS-feedene dine som standard.

Du kan legge til og redigere sider i WordPress fra ‘Sider’ -menyen i dashbordet. Slik ser ut skjermen Legg til ny side:

Legg til ny side WordPress-skjerm

Sider er ikke ment å være sosiale i de fleste tilfeller, og inkluderer derfor ikke sosiale delingsknapper. For eksempel vil du sannsynligvis ikke at andre skal tweete siden for personvernregler i de fleste tilfeller.

På samme måte inkluderer ikke sider kommentarer. Du vil ikke at brukere skal kommentere kontaktsiden din eller den juridiske ansvarsfraskrivingssiden. Det er et alternativ for å aktivere kommentarer. Imidlertid er de deaktivert som standard for WordPress-sidene dine.

Kommentaralternativer i WordPress-sider

I motsetning til innlegg, sider er hierarkiske av natur. Du kan for eksempel ha undersider eller barnesider på en side. Du kan enkelt slå en side til underside ved å velge en overordnet side fra Sideattributter når du redigerer en side.

Sideattributter WordPress

Et sentralt eksempel på dette i handlingen ville være Blueprint-siden vår. Denne funksjonen lar deg organisere sidene dine sammen, og til og med tilordne en tilpasset mal til dem.

WordPress leveres som standard med en funksjon som lar deg lage tilpassede sidemaler ved å bruke ditt tema. Dette lar utviklere tilpasse utseendet på hver side når det er nødvendig.

I de fleste temaer ser innlegg og sider like ut. Men når du bruker siden din til å opprette en destinasjonsside eller en galleriside, kommer funksjonen for tilpassede sidemaler veldig nyttig.

Sider har også denne arkaiske funksjonen kalt ‘Order’, som lar deg tilpasse rekkefølgen på sider ved å tilordne en tallverdi til den. Denne funksjonen utvides imidlertid med plugins som Simple Page Ordering som lar deg dra & slipp rekkefølgen på sider.

WordPress Pages vs. Posts (viktige forskjeller)

For å oppsummere, er følgende de viktigste forskjellene mellom innlegg og sider i WordPress.

  • Innlegg er betimelig kontra sider er tidløse.
  • Innlegg er sosiale kontra sider er IKKE.
  • Innlegg er organisert ved bruk av kategorier og tagger kontra sider er hierarkiske og kan organiseres som barne- og foreldresider.
  • Innlegg er inkludert i RSS-feed kontra Sider er det ikke.
  • Innlegg har forfatter og publisert dato kontra sider gjør det ikke.

Forskjellene vi listet over kan ha unntak. Du kan bruke plugins for å utvide funksjonaliteten til begge innholdstypene.

Til tross for disse forskjellene, er det noen likheter mellom sider og innlegg i WordPress.

For det første brukes de begge til publisering av innhold. Du kan legge til tekst, bilder, skjemaer, etc. til både innlegg og sider. Det er et metafelt for bilder på både sider og innlegg.

Du kan bygge et nettsted uten noen gang å bruke innlegg eller bloggfunksjoner i WordPress. Du kan også lage et bedriftsnettsted med sider og en egen bloggseksjon for nyheter, kunngjøringer og andre artikler.

ofte stilte spørsmål

Følgende er noen av de mest stilte spørsmålene vi har hørt fra brukerne våre om innlegg kontra sider, og hvordan du kan bruke dem riktig i WordPress.

1. Hvor mange innlegg og / eller sider kan jeg ha?

Du kan ha så mange innlegg og / eller sider du vil ha. Det er ingen begrensning på antall innlegg eller sider som kan opprettes.

2. Er det noen SEO fordeler med det ene eller det andre??

Søkemotorer liker innhold som skal organiseres. Tidløst innhold anses å være viktigere; Imidlertid er det mye prioritert til det siste tidsinnholdet.

Kort fortalt kan det være en forskjell, men som nybegynner trenger du ikke bekymre deg for det. Fokuser på å gjøre nettstedet ditt organisert for brukeren. For å lære mer, se vår komplette WordPress SEO-guide for nybegynnere.

3. Hvilke sider jeg skal lage på nettstedet eller bloggen min?

Det kommer virkelig an på hva slags blogg eller nettsted du lager. Det kan imidlertid være lurt å se listen over viktige sider for alle nettsteder.

4. Kan jeg bytte innlegg til sider og omvendt?

Mange nybegynnere legger tilfeldigvis innhold til innlegg når de faktisk ønsket å lage sider. Tilsvarende kan noen nye bloggere ende med å lagre blogginnlegg som sider.

Hvis du nettopp har startet, kan du enkelt fikse det ved å bruke posttypebryteren-plugin. For mer informasjon se vår artikkel om hvordan du bytter innleggstyper i WordPress.

5. Finnes det andre innholdstyper i WordPress foruten innlegg og sider?

Ja, det er det. Imidlertid inkluderer disse andre standardinnholdstypene vedlegg, revisjoner og navigasjonsmenyer som vanligvis ikke brukes på samme måte som innlegg og sider.

WordPress lar også utviklere lage egne tilpassede innleggstyper. Denne funksjonen brukes av plugins for å lage flere innholdstyper i WordPress. Hvis du for eksempel driver en WooCommerce-butikk, vil du se en “Produkter” -postype i WordPress-adminstrumentområdet.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære forskjellen mellom sider og innlegg i WordPress og hvordan du bruker dem. Det kan også være lurt å se listen over viktige ting du kan gjøre etter å ha installert WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me