Hva, hvorfor og hvordan gjør jeg om Trackbacks og Pingbacks i WordPress

Nylig spurte en bruker oss om trackbacks og pingbacks i WordPress. De ønsket også å vite hvordan disse to funksjonene kan brukes mer effektivt.


Trackbacks og pingbacks er kommunikasjonsmåter mellom WordPress-blogger. De har eksistert siden de første dagene av blogging, men veldig få brukere vet om disse funksjonene.

I denne artikkelen forklarer vi trackbacks og pingbacks i WordPress. Vi snakker om forskjellen deres, hvordan de fungerer og hvordan de skal brukes.

Hva, hvorfor og hvordan skal WordPress Pingbacks og Trackbacks

Hva er en Trackback?

Trackbacks gir bloggere muligheten til å kommunisere mellom nettsteder. Det er nesten som en person som sier til en annen “Dette er noe du kan være interessert i”.

Slik fungerer trackbacks i WordPress:

 • Vi skriver et innlegg på bloggen vår.
 • Du vil kommentere innlegget vårt, men du vil at dine egne lesere skal se hva du har å si og kunne kommentere det.
 • Deretter skriver du et innlegg på din egen blogg og sender en trackback til blogginnlegget vårt. (Som standard tillater ikke WordPress deg å sende manuelle trackbacks mens du skriver et blogginnlegg).
 • Vi mottar trackbacken din, og velger å vise den som en kommentar eller ikke. Kommentarvisningen vil være en tittel, utdrag og en lenke til blogginnlegget ditt.

Hva er en Pingback?

Pingbacks gir blogger muligheten til å kommunisere gjennom et automatisert system. Det er nesten som eksterne kommentarer.

Slik fungerer pingbacks i WordPress .:

 • Vi skriver et innlegg på bloggen vår.
 • Etter det skriver du et innlegg på bloggen din der du nevner / lenker til artikkelen vår.
 • Bloggprogramvaren din sender automatisk bloggplattformen en pingback.
 • Bloggprogramvaren vår vil motta pingback. Den vil da automatisk gå til bloggen din for å bekrefte at pingbacken har sin opprinnelse der, og linken er til stede.
 • Etter det vil vi ha muligheten til å vise pingbacken din som en kommentar. Dette vil utelukkende være en lenke til nettstedet ditt.

Pingbacks fungerer også på nettstedet ditt. Dette betyr at hvis du lenker til en av dine egne artikler på det samme nettstedet, ville WordPress automatisk sendt en pingback til seg selv.

Dette kalles en selvping, og når du begynner å blogge regelmessig, kan du synes de er irriterende. Ikke bekymre deg, de kan enkelt slås av, slik vi viser deg senere i denne artikkelen.

Hva er forskjellen mellom Trackbacks og Pingbacks?

Ikke mye egentlig. De gjør begge det samme, men tar en litt annen tilnærming.

Den første forskjellen er at trackbacks er manuelle mens pingbacks er automatiske (annen kommunikasjonsteknologi).

For det andre sender pingbacks ikke noe innhold mens trackbacks er ledsaget av et utdrag av innholdet.

Slik sender du trackbacks og pingbacks i WordPress

Siden WordPress 5.0, har muligheten til å sende en trackback manuelt til andre blogger blitt fjernet fra skjermbildet for redigering av innlegg.

Funksjonen ble ikke brukt så mye, og WordPress har allerede automatisk pingbacks aktivert som standard.

Imidlertid er funksjonaliteten fortsatt der og tilgjengelig med den gamle klassiske redaktøren. Bare rediger et innlegg i den klassiske redigereren, så finner du muligheten til å sende trackbacks under redigeringsområdet.

Send trackbacks i klassisk editor

Hvis du ikke finner metaboxene til trackbacks i den klassiske redigereren, klikker du på skjermalternativ-knappen øverst til høyre på skjermen. Merk av i ruten ved siden av “Send trackbacks” -alternativet, og WordPress vil begynne å vise send trackbacks-ruten under redigeringsområdet.

Vis send trackbacks-boksen

Hvordan modere Pingbacks og Trackbacks i WordPress?

Moderasjonen er ganske enkel. Både trackbacks og pingbacks dukker opp under kommenteringsmoderasjonsområdet. Herfra kan du godkjenne, slette eller merke dem som spam.

Moderat pingbacks og trackbacks

Fra vår erfaring er 99% av alle trackbacks og pingbacks spam. Dette er den enkleste måten for spammere å få tilbakekobling fra nettstedet ditt.

I vårt tilfelle ser vi ofte pingbacks fra innholdsskrapere (innholdstyver) som kopierer hele artiklene våre ord for ord inkludert alle lenker..

På grunn av disse koblingene sender bloggprogramvaren automatisk pingbacks til artiklene våre.

De få gangene vi fant trackbacks / pingbacks som nyttige når legitime bloggere koblet til oss, hjalp de oss faktisk med å finne at vi ble omtalt i Mashable og NYTimes.

Kort sagt, vi har funnet at 99% av alle trackbacks / pingbacks er spam. Dette er grunnen til at vi har deaktivert dem helt. Det er ikke verdt tiden å moderere massevis av spam.

Det er andre måter å finne ut hvem som lenket til artiklene dine. Det enkleste er å bruke Google Analytics for å finne hvem som lenker til nettstedet ditt.

Slik deaktiverer du trackbacks, Pingbacks og Self Pings

Hvis du er lei av å få spammy trackbacks og pingbacks, er det et alternativ for deg å deaktivere dem helt.

Bare gå til Innstillinger »Diskusjon side og fjern merket for “Tillat koblingsvarsler fra andre blogger (pingbacks og trackbacks)”.

Deaktiver innkommende trackbacks og pingbacks i WordPress

Hvis du fjerner merket for denne ruten, deaktiveres bare trackbacks og pingbacks for fremtidige innlegg (ikke eksisterende innlegg).

For å deaktivere trackbacks på eksisterende innlegg, må du følge veiledningen vår om hvordan du deaktiverer trackbacks og pingbacks på eksisterende WordPress-innlegg.

Hvis du er lei av at bloggen din selv ping, kan du ganske enkelt installere og aktivere No Self Pings-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering vil plugin deaktivere selvpinger på ditt WordPress-nettsted.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære om WordPress-trackbacks og pingbacks, det kan også være lurt å se listen over de må ha WordPress-plugins og de beste e-postmarkedsføringstjenestene for små bedrifter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map