Hvor mye koster et domenenavn virkelig? (Ekspert svar)

Hvis du noen gang har prøvd å registrere et domenenavn før, har du sannsynligvis sett et bredt utvalg av priser fra 9 til flere tusen dollar..


Kostnaden for et domenenavn varierer basert på domenetillegg (som .com, .org, .net), domeneregistrator, tilgjengelighet og få andre faktorer..

Bortsett fra nye domenenavn, kan du også kjøpe premium domenenavn fra noen andre som har registrert det før deg. Domenenavninvestorer registrerer ofte premium domenenavn som er kortere, merkenavn og lett å huske med det eneste formål å videreselge.

I denne artikkelen forklarer vi hvor mye koster et domenenavn virkelig. Vi viser deg også forskjellige måter å kjøpe et domenenavn på, inkludert en måte å få et gratis.

Hvor mye koster et domenenavn egentlig

Siden dette er en omfattende guide for kostnadene for domenenavn, har vi delt den inn i få seksjoner:

  Hvor mye koster et nytt domenenavn?

  Å kjøpe et nytt domenenavn vil vanligvis koste deg hvor som helst mellom $ 9 og $ 14.99 per år. Disse prisene kan imidlertid variere basert på domenetillegg eller domeneregistratoren du velger.

  Hvis du starter et nytt nettsted, anbefaler vi at du bruker Bluehost. De er et av verdens beste vertsbedrifter.

  De tilbyr WPBeginner-brukere et gratis domenenavn + gratis SSL-sertifikat på toppen av 60% rabatt på sine webhotellplaner.

  → Gjør krav på ditt gratis domenenavn med Bluehost ←

  Siden du trenger både et domenenavn og webhotell for å lage et nettsted, er dette det rimeligste alternativet å komme i gang.

  Hvis du bare vil kjøpe et domenenavn, anbefaler vi at du bruker Domain.com som din registrator. Du kan bruke Domain.com-kupongkoden for å få 25% avslag på kjøpet.

  Her er hvor mye en ny domeneregistrering koster med forskjellige registrarer.

  • Bluehost – Gratis domene med hosting $ 2,75 / måned
  • Domain.com – $ 7.45 for .com domenenavn med vår kupongkode
  • HostGator – Gratis domene med hosting $ 2,64 / måned
  • GoDaddy – $ 11.99
  • DreamHost – Gratis domene med hosting $ 2.59 / måned

  Disse prisene er bare for nye .com-domenenavn. Prisene for andre utvidelser som .net, .org, .info, .blog osv. Vil variere basert på domeneregistratoren du bruker.

  Når det gjelder domenetillegg, anbefaler vi alltid brukere å bruke .com fordi det er det mest populære.

  Skjulte kostnader for et domenenavn

  Bortsett fra domeneregistreringskostnadene, er det få skjulte domenekostnader og oppsalg du bør være klar over, slik at du kan ta den mest utdannede beslutningen.

  Årlige fornyelser

  Domenenavnsregistrering gjøres på årlig basis. Du kan opprettholde kontrollen over domenenavnet ditt så lenge du fortsetter å fornye registreringen hvert år.

  Noen domeneregistratorer tilbyr rabatter på domenenavn ved kjøp første året, men fornyelseskostnadene er mye høyere. Hvis du ser en kampanje hvor du kan betale $ 0,99 for et domenenavn, må du vite at det vanligvis bare er for første år. Dine årlige fornyelser vil være til en mye høyere pris.

  WHOIS og personvern for domener

  ICANN er det allmennyttige selskapet som ikke er for profit, som er ansvarlig for å koordinere tildelingen og vedlikeholdet av domenenavn. De krever at hver domeneregistrator samler inn kontaktinformasjon for eieren av nettstedet.

  Denne informasjonen kan åpnes offentlig ved hjelp av WHOIS-data. Andre bedrifter og selskaper kan bruke denne informasjonen til å kontakte deg om et potensielt samarbeid.

  Å ha WHOIS-data offentlig tilgjengelig kan føre til uønskede e-postmeldinger og telefonsamtaler. Dette er grunnen til at mange domeneregistratorer selger et tillegg kalt Domain Privacy.

  Dette tillegget koster vanligvis kr 9,99 ekstra, og det er helt valgfritt. Problemet er at ofte registrarer legger den automatisk til i handlekurven, og du må fjerne den manuelt hvis du ikke vil betale for den.

  Noen registrarer som DreamHost tilbyr gratis domenenavn med sine domener.

  Business-e-postkontoer (e-postdomener)

  Når du kjøper et domenenavn, vil du sannsynligvis se et tillegg for e-postdomener for å sette opp en profesjonell e-postadresse.

  Du trenger ikke kjøpe dette fordi du kan få en gratis e-postadresse til bedrifter med de fleste webhotellfirmaer.

  Hvis du vil ha et mer profesjonelt alternativ, anbefaler vi at du kjøper dette direkte fra G Suite eller Microsoft Office365, slik at du ikke er låst inn i en registrar.

  Pro-tips: Sikre domenerabatter for flere år

  Noen registrarer som Domain.com lar deg forhåndsbetale for flere år på forhånd. Dette er en flott måte å få et introduksjonstilbud i flere år.

  Siden du må betale for domenefornyelser hvert år, kan forhåndsbetaling i flere år være en betydelig besparelse. For ikke å nevne, det sparer deg for fremtidige prisøkninger.

  Men disse skjulte gebyrene og forklaring av domenekostnader er først og fremst for nye domener som er tilgjengelige å registrere.

  Hva med premiumdomener eller domener som du kjøper fra andre mennesker? La oss se på kostnadene for premiumdomenet i detaljer.

  Hvor mye koster et premiumdomenenavn?

  Premium domenenavn er forhåndsregistrerte domenenavn som ofte er kortere, merkenavn og mer minneverdige. Ofte registrerer domeneinvestorer disse premiumdomenenavnene for å selge senere til en høyere pris for fortjeneste.

  Kostnader for premium domenenavn kan variere fra noen få hundre dollar til tusenvis av dollar. Det hele avhenger av det unike navnet, domenelengden og det generelle merkevarepotensialet.

  Noen premiumdomener kan til og med koste hundre tusen til millioner av dollar. Her er noen av de dyreste domenene som er solgt i historien:

  • Insurance.com – $ 35,6 millioner
  • PrivateJet.com – 30,18 millioner dollar
  • Hotels.com – 11 millioner dollar
  • Fb.com – 8,5 millioner dollar
  • Business.com – 7,5 millioner dollar

  Du kan finne premium domenenavn oppført for salg av private selgere på forskjellige nettsteder.

  Vi anbefaler å kjøpe domenenavn fra anerkjente nettsteder for å sikre en sikker overføring av domenenavnet. Se vår guide om de beste stedene å kjøpe et premiumdomenenavn.

  Hvordan estimere verdien av et premiumdomenenavn?

  Mange nybegynnere spør oss om hvordan du finner riktig tilbud å tilby for et premiumdomener eller et forhåndsregistrert domenenavn?

  Domenenavn som allerede er solgt ofte til en høyere pris. Imidlertid er mesteparten av tiden prisantydningen høy, noe som fraråder mange uerfarne domenekjøpere å gi et tilbud.

  Vi anbefaler brukere å undersøke og komme med et rimelig tilbud. Husk at domeneinvestoren bare tjener penger når de selger domenet.

  Som de fleste handler, avhenger verdien av et premiumdomen stort sett av det maksimale du er villig til å betale, og den laveste selgeren er villig til å godta.

  Du kan imidlertid se på domenemarkeder som BuyDomains, Sedo eller Flippa for bedre å forstå markedsprisene, slik at du kan gi et respektabelt tilbud for en bestemt nisje.

  Flippa-domener

  Hvis domenet du leter etter allerede har en børsnotert pris, kan du starte med å tilby 50-75% av den oppførte prisen.

  Merk: De fleste verktøy for estimering av domeneverdi er helt ubrukelige, så det er best å unngå å bruke dem som referanse.

  Vi anbefaler forsiktighet når du kjøper et registrert domenenavn. Hvis du er usikker på om domenets potensielle verdi for virksomheten din, kan du bare gå bort.

  Hvor mye koster et utgått domenenavn?

  Hver dag utløper tusenvis av domenenavn. Dette er domenenavnene der eieren bestemte seg for ikke å fornye registreringen, eller de bare glemte disse domenenavnene.

  Utgåtte domener gir en utmerket mulighet til å finne et godt merke domenenavn. Følgende er noen steder hvor du kan se etter nylig utgåtte domenenavn.

  1. FreshDrop

  FreshDrop

  FreshDrop er et domenemarked som lar deg følge utløpt og snart utløpt domenenavn. Den kommer med et avansert søkeverktøy som du kan bruke til å begrense søket.

  2. ExpiredDomains

  ExpiredDomains

  ExpiredDomains er en søkemotor dedikert til utløpte domenenavn. Det ser kanskje ikke så lett ut å bruke som andre domenesøkverktøy, men det har en stor og kontinuerlig oppdatert indeks med domenenavn.

  Merk: Du må sjekke for domenemisbruk og andre problemer før du kjøper et brukt, forhåndsregistrert eller utgått domenenavn (mer om dette senere).

  Kostnader for utløpte domenenavn

  Normalt kan du registrere et utgått domenenavn til de vanlige årlige prisene for ditt domeneregistreringsselskap.

  Men hvis et domenenavn snart skal utgå, kan du bruke en tilbakestillingstjeneste for domener. Dette lar deg legge inn en forhåndsbestilling for domenenavnet.

  Hvis det ikke er noen annen forhåndsbestilling for det domenenavnet, vil bestillingen bli vellykket. De fleste domenenavn selskaper krever en liten engangsavgift ($ 25 – $ 99) for å tilby denne tjenesten.

  Hvordan kjøpe et domenenavn som ikke er oppført for salg?

  Så langt har vi snakket om kostnadene for domenenavn som er tilgjengelige for registrering eller solgt av tredjeparter. Hva om du har øye med et domenenavn som allerede er tatt, men ikke er oppført for salg?

  Det er en god sjanse for at du fremdeles kan ta hendene i det aktuelle domenenavnet.

  Du ser, mange brukere registrerer domenenavn for å starte en ny online forretningsidé. Mange av dem ender opp med å aldri bruke det domenenavnet eller forlate ideen.

  Siden de ikke bruker domenenavnet, kan du direkte kontakte domeneeieren for å gi et tilbud.

  Hvis domenenavnet har et nettsted, kan du bruke kontaktskjemaet på deres nettsted for å nå ut.

  Alternativt kan du bruke Whois-søket til å finne kontaktinformasjon til domeneeieren og sende dem en melding for å vise din interesse.

  Noen ganger registrerer folk domenenavn for fremtidige ideer, så selv om de ikke bruker det, vil de fortsatt ikke ønske å selge det. Noen mennesker blir grådige og vil be om en premie for å dele måter med sitt domene.

  Husk at du kjøper noens “drømmeide”, så du må være respektfull, men også realistisk når det gjelder verdien.

  Pro tips: Hvis du har en forretningsidé, er det bedre å registrere et domenenavn selv om du ikke er 100% sikker. Du vil ikke risikere at noen andre registrerer det før du kommer til det. Vi tenker på det som en forsikring fordi et domene bare koster $ 9.99.

  Gjør leksene dine før du kjøper et domenenavn

  Hvis du kjøper et domenenavn som aldri har blitt brukt før, er du god til å gå.

  Imidlertid, hvis du kjøper et domenenavn som tidligere var eid av noen andre, må du gjøre noen grunnleggende due diligence.

  Disse domenenavnene krenker opphavsretten eller varemerket, brukes til å distribuere skadelig programvare eller spam, eller misbrukes i andre ondsinnede aktiviteter.

  Ikke bekymre deg, det er mange verktøy du kan bruke til å gjøre leksene dine.

  1. Se etter varemerke

  Først vil du forsikre deg om at domenenavnet ikke er et registrert varemerke for en eksisterende virksomhet.

  I henhold til ICANN-regler, hvis et domenenavn bryter et selskaps registrerte varemerke, kan det selskapet kreve domenenavnet eller be deg om å fjerne det.

  Du kan sjekke USAs Patent and Trademark Office-database for å gjøre et raskt varemerkesøk. Bare skriv inn domenenavnet ditt i søkefeltet for å se om det gir noen treff.

  Varemerkesøk

  2. Kontroller bruken av tidligere domenenavn

  Deretter ønsker du å se hvordan domenenavnet har blitt brukt i det siste. Hva slags nettsteder ble laget med det aktuelle domenenavnet?

  Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke Wayback Machine. Det er et massivt historisk arkiv på internett med øyeblikksbilder av nettsteder som arkiveres regelmessig.

  Wayback-maskin

  3. Sjekk historiske Whois-poster

  Whois-verktøy gir deg historiske whois-poster for et domenenavn. Dette hjelper deg med å se når et domenenavn ble opprettet, sist fornyet, DNS-endringer og andre historiske data.

  Hvem er

  4. Kjør en domenehelsetest

  Til slutt må du sørge for at domenet ikke brukes til å sende spam, starte DDoS-angrep eller spre skadelig programvare. Du kan bruke MxToolBoxs domenehelseverktøy for å se om det hever røde flagg.

  Sjekk domenes helseundersøkelse

  Ofte stilte spørsmål om kostnader for domenenavn

  Etter å ha hjulpet tusenvis av brukere med å starte en blogg og et nettsted, har vi svart på mange spørsmål relatert til domenenavn. Nedenfor er noen av de vanligste:

  Kan jeg få et domenenavn gratis?

  Mens domenenavn vanligvis koster $ 14.99 / år, kan du få et domenenavn gratis som et samlet tilbud med forskjellige webhotellfirmaer.

  Hosting selskaper som Bluehost, HostGator, Dreamhost, GreenGeeks og andre tilbyr gratis domener med sine web hosting pakker.

  Som er den beste domenenavnsregistratoren?

  Vi tror at Domain.com er den beste registraren akkurat nå fordi de har funksjonene du trenger, og de tilbyr 25% rabatt.

  Det er imidlertid en smartere avgjørelse om penger å få et gratis domene med webhotell som Bluehost fordi det sparer deg for tid og penger.

  Du kan alltid overføre domenenavnet ditt til en annen populær domenenavnsregistrator hvis du ikke er fornøyd med din eksisterende leverandør.

  Trenger jeg både domenenavn og webhotell for å bygge et nettsted?

  Ja, du trenger både domenenavnet og webhotellet for å bygge et nettsted. Domenenavn er nettstedets adresse på internett, mens webhotell er der nettstedsfilene dine er lagret. For mer informasjon, se vår guide om forskjellen mellom domenenavn og webhotell (forklart).

  Kan jeg kjøpe et domenenavn for alltid (permanent)?

  Nei, du kan ikke kjøpe et domenenavn permanent. Domenenavnsregistrering gjøres på årlig basis. Du kan imidlertid forhåndsbetale i opptil 10 år som garanterer at du vil ha et domenenavn i 10 år.

  Hvor mye koster et domenenavn på Wix vs WordPress?

  Når du bruker en vertsatt nettstedbyggerplattform, vil kostnadene for domenenavnet ditt variere. Det er viktig å huske at plattformer for nettstedsbygger tilbyr en kombinasjon av hosting + domene.

  For eksempel koster Wix-domener $ 14,95 per år, men de er gratis hvis du velger den årlige planen som koster $ 13 / måned.

  WordPress.com-domener koster $ 18 / år, men de er gratis inkludert i den årlige personlige planen som koster $ 8 / måned.

  Men hvis du bruker en WordPress-plattform som er hostet selv, kan du starte et nettsted med Bluehost for $ 2,75 per måned, og det kommer med et gratis domenenavn. For mer informasjon, se forskjellen mellom WordPress.com vs WordPress.org som er selv vert.

  Vi håper denne artikkelen hjalp deg å lære hvor mye koster et domenenavn virkelig. Det kan også være lurt å se guiden vår om hvor mye det koster å bygge et WordPress-nettsted.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map