Hvordan angre endringer i WordPress med innleggsversjoner

Visste du at WordPress kommer med en innebygd funksjon som lar deg angre endringer og gå tilbake til en tidligere versjon av et innlegg. Denne funksjonen kalles Innleggsversjoner eller bare Revisjoner.


De fleste av oss gjør feil når vi skriver. Noen ganger kan du ønske at du ikke hadde slettet det du skrev tidligere. Revisjoner lar deg fikse det ved å gå tilbake i tid og angre endringene.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan angre endringer i WordPress med postrevisjoner.

Angre endringer i WordPress enkelt med innleggsversjoner

Hva er postrevisjoner?

WordPress kommer med et kraftig system for å lagre revisjonshistorikk for hvert innlegg eller side du skriver.

For hvert utkast du jobber med lagrer WordPress automatisk en midlertidig revisjon. Denne typen revisjoner kalles auto-save.

WordPress lagrer en automatisk lagring hvert 60. sekund. Den erstatter også den eldre versjonen automatisk med den nye automatisk lagringen.

Lagre innlegg automatisk i WordPress

Auto-lagringsfunksjonen hjelper deg med å gjenopprette innhold hvis noe går galt før du kan lagre det. Hvis nettleseren din for eksempel krasjet eller datamaskinen din ble hengt mens du skrev, kan du gjenopprette det nyeste utkastet fra automatisk lagring.

WordPress lagrer også innleggsversjoner hver gang en bruker klikker på lagre, oppdatere eller publisere-knappen. I motsetning til automatisk lagring, blir disse revisjonene lagret permanent i WordPress-databasen.

Du kan finne, bla gjennom og gå tilbake til hvilken som helst av disse revisjonene fra redigeringsskjermen.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du bruker funksjonen for postrevisjoner for å angre endringer i WordPress-innlegg og sider.

Hvorfor du bør bruke revisjoner etter innlegg

Nesten alle WordPress-brukere kan dra nytte av postrevisjoner. Å skrive flott innhold krever mye finjusteringer og redigeringer. Etter revisjoner lar du se prosessen din og se et fugleperspektiv av hvordan innlegget ditt har utviklet seg.

Du kan deretter veksle mellom forskjellige tilstander i utkastet ditt, gjøre endringer og gjøre artikkelen perfekt for publisering.

For WordPress-nettsteder med flere forfattere gir postversjoner redaksjoner enkelt muligheten til å administrere arbeidet til flere forfattere. Du kan se hvem som har gjort endringer i en artikkel, hvilke endringer de har gjort, og så videre.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du bruker innleggsrevisjoner for å forbedre WordPress-innleggene og -sidene.

Slik bruker du Postversjoner for å angre endringer i WordPress

WordPress viser antall revisjoner under ‘Dokument’ -panelet på redigeringsskjermen for innlegg / side.

Du kan finne det på høyre side av innlegget-redigeringsskjermen. Ved å klikke på ‘Revisjoner’ vil du komme til et innlegg-skjermbilde.

Gutenberg WordPress Post Revisjoner

Innstillingsrevisjonsskjermen viser deg den siste revisjonen av innlegget med en rullefelt øverst. Når du skyver knappen på rullefeltet, kommer du til tidligere versjoner av innlegget.

Skjerm for revisjon av WordPress Post

Endringer som er gjort i hver revisjon vil bli uthevet i grønne og rosa farger. På toppen kan du se brukeren som har gjort disse endringene, klokkeslettet og annen informasjon.

WordPress vil også gi deg beskjed om en revisjon er en automatisk lagring eller et utkast.

Lagret automatisk WordPress

Du kan bruke neste og forrige knapper for å flytte rundt i versjoner.

I tillegg kan du merke av i boksen øverst der det står ‘Sammenlign to revisjoner’. Hvis du gjør det, deles rullefeltknappen i to, og du kan ta hver knapp til en annen versjon og sammenligne forskjellen mellom to fjerne revisjoner.

Sammenlign To revisjoner WordPress-innlegg

For å gjenopprette en revisjon, kan du ganske enkelt klikke på Gjenopprett denne versjonen eller Gjenopprette denne automatisk lagre-knappen.

WordPress vil gjenopprette den valgte revisjonen som den nåværende innleggsrevisjonen, og du kan deretter lagre den som et utkast.

Gjenopprett en versjon i WordPress

Husk at gjenoppretting til en tidligere revisjon ikke vil slette den siste versjonen av innlegget ditt. I stedet vil WordPress lagre den i databasen som en annen revisjon.

Bruker innleggversjoner med gammel WordPress Editor

I tilfelle du ikke har oppgradert WordPress til Gutenberg og fortsatt bruker den gamle Classic Editor, finner du revisjonene av innleggene i den metaboksen publiser til høyre i panelet til redigeringsskjerm.

Bla gjennom innleggversjoner i WordPress Classic Editor

For å se innleggsversjonene, kan du bare klikke på ‘Bla gjennom’ -koblingen ved siden av antall revisjoner. Bortsett fra dette fungerer innleggsrevisjonene på samme måte både i Classic Editor og Gutenberg.

Begrense eller slette revisjoner av innlegg i WordPress

Alle postrevisjoner lagres i WordPress-databasen din. På grunn av dette er mange brukere bekymret for at for mange revisjoner kan bremse nettstedene sine.

Det er ikke sant.

WordPress hopper over revisjoner når du foretar databasesamtaler i frontend. Den ser bare etter revisjoner på redigeringsskjermen, eller når du faktisk ser på revisjoner.

WordPress lar deg kontrollere hvor mange revisjoner du vil beholde for en artikkel. For å begrense revisjoner etter innlegg, bare legg til denne koden i WordPress-nettstedets wp-config.php-fil.

definere (‘WP_POST_REVISIONS’, 10);

Ikke glem å erstatte 10 med antall revisjoner du vil beholde for hvert innlegg.

Du kan også slette gamle innleggsversjoner. Hvis du er sikker på at du aldri vil trenge disse revisjonene, er du hvordan du kan slette dem.

Lag først en ny WordPress-sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Dette vil tillate deg å gjenopprette nettstedet ditt hvis noe går galt.

Deretter må du installere og aktivere WP-Optimize-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Etter aktivering, gå til WP-Optimaliser »Database , og merk av i ruten ved siden av “Rengjør alle innlegg versjoner”.

Rengjør innleggsrevisjoner

Klikk nå på “Kjør optimalisering” -knappen for å slette alle postrevisjoner. Du kan avinstallere plugin-modulen etter at du har slettet revisjonene.

Merk: Å slette revisjoner forhindrer ikke WordPress i å lagre revisjoner for fremtidige innlegg.

Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å forstå hvordan du bruker innleggsrevisjoner for å angre endringer i WordPress. Det kan også være lurt å se tipsene våre om å lage en redaksjonskalender for mordere i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map