Hvordan bruke FTP til å laste opp filer til WordPress for nybegynnere

Leter du etter å lære hvordan du bruker FTP for å laste opp filer på WordPress-nettstedet ditt? FTP eller filoverføringsprotokoll er en rask og enkel måte å laste opp filer fra datamaskinen til nettstedet ditt. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du bruker FTP til å laste opp filer til WordPress.


Bruke FTP for å laste opp filer i WordPress

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoopplæringer eller vil flytte i ditt eget tempo, fortsett å lese instruksjonene nedenfor.

Hva er FTP?

FTP er en forkortelse for File Transfer Protocol. Det lar deg overføre filer fra datamaskinen din til webområdet ditt.

Nå tenker du kanskje at det allerede er en medieopplaster i WordPress admin-området for å laste opp filer som bilder, video, lyd, PDF og mer.

Hvorfor trenger du FTP?

Du trenger FTP for å kunne laste opp filer manuelt i WordPress som noen ganger ikke vil fungere på grunn av en feil på nettstedet ditt.

Normalt trenger du ikke FTP for å laste opp filer i det hele tatt. Du kan enkelt laste opp bilder fra WordPress admin-område. Du kan til og med laste opp plugins og temaer fra WordPress selv.

Noen ganger må du imidlertid laste opp en plugin eller temafil manuelt for feilsøkingsformål i WordPress og fikse de vanligste WordPress-feilene.

Bruke FTP for å laste opp WordPress-filer

Først må du laste ned og installere en FTP-klient på datamaskinen din. FTP-klient er en app som hjelper deg å koble deg til nettstedet ditt og overføre filer ved hjelp av FTP-protokollen.

Her er noen av de mest populære FTP-klientene du kan installere.

 • FileZilla (Windows, Mac, Linux | Gratis)
 • WinSCP (Windows | Gratis)
 • Cyberduck (Mac | Gratis)

Av hensyn til denne opplæringen bruker vi FileZilla. Du kan bruke hvilken som helst annen FTP-klient du liker. De grunnleggende konseptene er de samme uavhengig av programvaren du bruker.

Koble til ditt WordPress-nettsted ved hjelp av FTP

Når du åpner FTP-programvaren din, vil den be deg om å koble til nettstedet ditt ved å bruke FTP-påloggingsinformasjon.

Din FTP-påloggingsinformasjon blir sendt til deg via e-post når du registrerer deg for din WordPress-hostingkonto. Du kan også finne FTP-kontoinformasjonen din i cPanel-dashbordet til vertskontoen din.

Behandle FTP-kontoer i cPanel

Hvis du ikke finner påloggingsinformasjon, kan du kontakte hostingleverandøren for å få denne informasjonen.

Når du har innloggingsinformasjonen, må du åpne FileZilla og deretter gå til Fil »Site Manager.

Site manager i FileZilla FTP-klient

Dette vil åpne et pop-up-vindu der du kan legge til informasjon om nettstedet. Klikk på knappen “Ny side” og oppgi en tittel på nettstedet ditt.

Legger til et nytt nettsted i FileZilla

I neste kolonne blir du bedt om å oppgi verten. Dette er vanligvis ditt domenenavn.

Merk: I protokolldelen bør du velge SFTP hvis hostingleverandøren støtter det.

Under “Påloggingstype-feltet” velger du “Normal” og skriver deretter inn ditt FTP-brukernavn og passord.

Innloggingsinformasjon

Nå kan du klikke på tilkoblings-knappen for å fortsette. FileZilla vil lagre nettstedinnstillingene dine for fremtidige pålogginger og åpne en ny FTP-forbindelse til nettstedet ditt.

Hvis dette er første gang du kobler deg til nettstedet ditt fra denne datamaskinen, kan FileZilla vise deg et sertifikat-popup.

Tillitsbevis

Merk av i ruten ved siden av ‘Stol alltid på sertifikat for fremtidige økter’, og klikk på OK-knappen for å fortsette.

FileZilla vil nå forsøke å logge inn på nettstedet ditt ved å bruke legitimasjonsopplysningene du oppga. Når du er tilkoblet, ser du listen over filer og mapper på nettstedet ditt under kolonnen ‘Eksternt nettsted’.

Lokale og eksterne filkolonner i Filezilla

Den eksterne nettstedskolonnen viser filer og mapper på nettstedet ditt, og delen “Lokalt nettsted” viser filer på datamaskinen din.

Du kan bla gjennom lokalt nettsted for å finne filene på datamaskinen du vil laste opp til nettstedet ditt. Deretter må du høyreklikke på filen og velge opplasting fra menyen.

Last opp fil fra datamaskinen din til nettstedet ditt

FileZilla vil nå overføre filen fra datamaskinen din til ditt WordPress-nettsted.

WordPress trenger imidlertid visse filer og mapper på bestemte steder for å fungere ordentlig. Dette betyr at du ikke bare kan laste opp en fil hvor som helst. Du må vite hvor du skal laste opp en fil på ditt WordPress-nettsted.

Hvis du for eksempel vil laste opp en plugin manuelt til WordPress-nettstedet ditt. Så først må du laste ned plugin-en til datamaskinen din.

Etter det må du pakke ut plugin-filen. Inne i zip-filen finner du plugin-mappen. WordPress ser etter plugins i / wp-content / plugins / mappen.

Du må først gå til / wp-content / plugins / mappe i kolonnen Eksternt nettsted. Etter det kan du laste opp plugin-mappen fra datamaskinen til nettstedet ditt.

Last opp plugin-mappen

Når du har lastet opp plugin-modulen, må du gå til plugins-siden i WordPress-adminområdet for å aktivere plugin-modulen.

Installert plugin i WordPress adminområde

På samme måte, hvis du ønsket å laste opp et premiumtema til nettstedet ditt, vil du først laste ned og pakke ut temamappen på datamaskinen din. Etter det kan du laste den opp til / wp-content / temaer / mappe på nettstedet ditt.

FTP brukes ikke bare til å laste opp filer fra datamaskinen din til WordPress-nettstedet. Det kan også brukes til å laste ned filer fra nettstedet ditt og redigere dem.

Bare høyreklikk på filene eller mappene du vil laste ned under kolonnen ‘Ekstern side’ og klikk på nedlastningsknappen.

Last ned en fil fra nettstedet til datamaskinen din

Du kan også bruke FTP til å ta sikkerhetskopi av alle WordPress-filer. Bare velg alle filer og mapper og last dem ned til datamaskinen din.

Husk imidlertid at dette bare er sikkerhetskopien av WordPress-filene dine, og det inkluderer ikke innholdet ditt (Database). Hvis du også vil sikkerhetskopiere innhold, kan du gjøre det ved å opprette en manuell sikkerhetskopi av WordPress-databasen.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du bruker FTP til å laste opp filer til WordPress. Det kan også være lurt å se vår trinnvise WordPress sikkerhetsguide for nybegynnere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map