Hvordan endre et WordPress-tema riktig (Ultimate Guide)

Planlegger du å endre WordPress-temaet på nettstedet ditt? WordPress gjør det superenkelt for brukere å endre og administrere temaer på nettstedet deres.


Du må imidlertid huske at det er en viktig begivenhet å endre utseendet på nettstedet ditt direkte. Du må huske på visse ting før og etter at du har endret et tema, slik at du ikke mister data og trafikk på nettstedet.

I denne artikkelen viser vi deg trinn for trinn for hvordan du riktig kan endre et WordPress-tema med en trinnvis sjekkliste.

Hvordan endre et WordPress-tema riktig (Ultimate Guide)

Her er en rask oversikt over hva du lærer i denne artikkelen:

  Ting du må gjøre før du endrer et WordPress-tema

  Selv om det å endre et tema bokstavelig talt er noen få klikk unna, må du ta noen forholdsregler før du starter prosessen.

  Vi anbefaler at du går gjennom følgende sjekkliste for å sikre at prosessen med å endre WordPress-temaet ditt går greit, og at du ikke ender med å miste viktige data.

  1. Kopier utdrag fra det nåværende temaet

  Noen mellomliggende WordPress-brukere liker å tilpasse nettstedet deres ved å legge til kodebiter direkte til funksjoner.php-filen til sitt tema.

  Siden disse endringene ble gjort en gang, glemmer folk som regel dem.

  Hvis du eller webutvikleren har gjort disse endringene, må du huske å gå gjennom filene med det nåværende temaet og notere all tilleggskoden du har lagt til tidligere. Dette vil tillate deg å legge dem til senere i det nye temas funksjoner.php-fil eller et stedspesifikt WordPress-plugin.

  2. Test lastetid

  Før du endrer tema, bør du sjekke lastetiden på nettstedet ditt, slik at du enkelt kan sammenligne forskjellene i lastetiden for siden etter at du har gjort endringer på nettstedet ditt.

  Husk at WordPress-hastighet er en viktig faktor i brukeropplevelse og SEO, så du må sørge for at det nye temaet er raskere enn det forrige.

  Du kan sjekke nettstedets hastighet ved å bruke et verktøy som Pingdom.

  Forsikre deg om at du tester lastetiden til hjemmesiden og også noen av de indre sidene dine.

  3. Ikke mist noen sporingskode

  Noen brukere legger til analytisk sporingskode direkte i temafilene. Det er også WordPress-temaer som lar deg legge til Adsense- eller Analytics-kode i innstillingspanelet.

  En av de vanligste feilene nybegynnere gjør er å overse disse kodene.

  Du må sørge for at du kopierer alle sporingskodene, slik at du kan legge dem til på det nye nettstedet ditt etter å ha endret tema.

  For å bevise dette fremover, anbefaler vi alltid brukere å installere Google Analytics ved hjelp av en plugin som MonsterInsights, og for annen sporingskode anbefaler vi å bruke topptekst- og bunnteksttillegget.

  4. Foreta en fullstendig sikkerhetskopi

  Det anbefales alltid å ta sikkerhetskopi av innlegg, bilder, plugins og databasen før du endrer tema.

  Du kan bruke en WordPress backup-plugin for å opprette sikkerhetskopien av hele nettstedet. Forsikre deg om at du laster ned denne sikkerhetskopien til datamaskinen før du går videre.

  Dette trinnet vil sikre at du enkelt kan gjenopprette nettstedet ditt hvis noe går galt.

  5. Sidefeltinnhold

  Sidefelt brukes til å legge til forskjellige widgets, inkludert sosiale koblinger, annonser, abonnementskjemaer eller et kontaktskjema.

  Noter disse endringene. Hvis det er lagt til noen tilpasset kode i en widget, må du sørge for å kopiere og lime inn denne koden på datamaskinen din, slik at du kan bruke den på nytt i det nye temaet.

  6. Hold nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus

  Det er en god praksis å sette nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus når du gjør endringer. Du vil ikke at besøkende skal se en under bygging, ikke sant?

  Vi anbefaler å bruke SeedProd-pluginen til dette formålet.

  SeedProd-plugin

  Det er en populær WordPress-plugin som lar deg enkelt lage flotte sider som snart kommer og vedlikeholdsmodus for nettstedet ditt.

  For å holde nettstedet ditt i vedlikeholdsmodus, må du installere og aktivere SeedProd-pluginen.

  Neste, gå over til SeedProd »Innstillinger side for å konfigurere plugin-innstillinger. Her må du velge Aktiver vedlikeholdsmodus alternativknapp og klikk på Lagre alle endringer knapp.

  SeedProd aktiverer vedlikeholdsmodus

  Slik installerer du et WordPress-tema

  Etter å ha fulgt forholdsreglene ovenfor, er neste trinn å installere et tema du vil bruke på nettstedet ditt.

  Det er tusenvis av gratis og betalte WordPress-temaer tilgjengelig for deg å velge mellom. Det at du leser denne artikkelen, betyr at du sannsynligvis har funnet et godt tema for dine behov.

  Hvis du ikke allerede har valgt et tema, kan vi anbefale følgende WordPress-temaer til deg på det sterkeste:

  1. Divi

  Divi WordPress-tema

  Divi er et av de mest populære WordPress-temaene i markedet. Den drives av dra og slipp Divi Builder som lar deg enkelt bygge hvilken som helst type nettsted.

  Det leveres med 20+ forhåndsbygde oppsett og 46 forskjellige innholdselementer. Du kan enkelt tilpasse hvert enkelt element på nettstedet ditt og se endringene i sanntid.

  2. Astra

  Astra WordPress-tema

  Astra er et lett og fartsoptimalisert WordPress-tema. Det er kompatibelt med forskjellige sidebygger-plugins som Beaver Builder, Divi og Visual Composer.

  Det er et oversettelses- og RTL-klart tema. Dette lar deg starte nettstedet ditt på alle språk og til og med opprette et flerspråklig nettsted.

  Astra kan enkelt integreres med WooCommerce-plugin, slik at du enkelt kan opprette en nettbutikk uten mye bry. Du kan også tilpasse topptekst, bunntekst, layout og mer ved hjelp av WordPress Theme Customizer.

  Vår favorittdel om Astra er alle maler som starter med hjemmesiden.

  3. StudioPress

  StudioPress WordPress-temaer

  Genesis er det mest populære WordPress-temarammen og er bygget av StudioPress-teamet. Du kan lage fantastiske nettsteder ved å bruke Genesis-rammeverket og andre StudioPress-temaer.

  I tilfelle du ikke vet det, er StudioPress nå en del av WP Engine, det mest populære administrerte WordPress-vertsfirmaet.

  Det beste er at du får 35+ StudioPress-temaer gratis hvis du registrerer deg for en WP Engine-hostingplan.

  4. OceanWP

  OceanWP WordPress-tema

  OceanWP er et responsivt og flerbruks WordPress-tema. Den tilbyr flere demomaler som er bygget med forskjellige yrker og virksomheter i tankene.

  Det er kompatibelt med de viktigste sidebygger-pluginsene. Du kan også bruke forskjellige utvidelser for å ta nettstedet ditt til neste nivå.

  5. Beaver Builder

  Beaver Builder-plugin

  Beaver Builder er en av de beste dra-og-slipp-sidebygger-plugins som lar deg bygge fantastiske sider for nettstedet ditt uten kodingsevner..

  Beaver Builder er kompatibel med nesten alle WordPress-temaer, og du kan til og med bruke det til å lage et tilpasset WordPress-tema uten å skrive noen kode.

  Uansett håper vi anbefalingene ovenfor vil hjelpe deg med å velge et WordPress-tema for nettstedet ditt.

  Når du har valgt et tema, må du installere det på WordPress-nettstedet ditt. Y

  ou kan bruke en av følgende tre metoder for å installere et WordPress-tema:

  • Bruke WordPress temasøkalternativ
  • Last opp et tema fra WordPress Dashboard
  • Installere et tema ved hjelp av FTP

  Du kan sjekke nybegynnerguiden vår om hvordan du installerer et WordPress-tema for å få hjelp.

  Hvordan endre WordPress-tema uten å gå live

  Når du har installert det nye temaet, er du klar til å bytte tema.

  Imidlertid anbefales det alltid å teste et tema før du bytter til det på nettstedet ditt.

  På denne måten vil du kunne sjekke kompatibiliteten til det nye temaet med dine eksisterende plugins og sørge for at alt fungerer som ønsket.

  Det er to måter du kan bruke til å endre WordPress-temaet uten å gå live:

  1. Alternativ for direkte forhåndsvisning

  Som standard lar WordPress deg forhåndsvise et tema på nettstedet ditt uten å endre det.

  For å gjøre det, gå over til Utseende » temaer fra venstre sidefelt på adminpanelet.

  På denne siden ser du alle de installerte temaene på nettstedet ditt. Du må føre musen over temaet du vil forhåndsvise og klikke på Live forhåndsvisning knapp.

  WordPress Theme Live Preview Alternativ

  Dette vil åpne ditt nye tema i WordPress Theme Customizer. Du kan nå teste det nye temaet ditt og sørge for at alt fungerer som det skal.

  2. Theme Switcha-plugin

  Et annet alternativ er å bruke Theme Switcha-plugin. Den lar deg forhåndsvise det nye temaet uten å aktivere det.

  Først må du installere og aktivere denne gratis plugin-modulen. Neste, gå til innstillinger » Tema Switcha fra venstre sidefelt på adminpanelet.

  Tema Switcha plugin-innstillingsside

  På Innstillinger-siden må du velge alternativet “Aktiver bytting av temaer” og deretter bla til bunnen av siden for å klikke på Lagre endringer.

  Denne plugin vil nå vise alle installerte temaer nederst på denne siden. Gå videre og klikk på det nye temaet for å forhåndsvise det på en ny fane i nettleseren.

  Theme Switcha tilgjengelige temaseksjon

  Slik endrer du WordPress Theme på Live Site

  Etter at du har testet det nye temaet ditt, er det på tide å starte prosessen med å bytte tema på WordPress-nettstedet ditt.

  For å gjøre det, gå til Utseende » temaer fra venstre sidefelt i WordPress adminpanel.

  Endre WordPress-tema på live-nettsted

  På denne siden må du føre musepekeren over temaet du vil bruke, og deretter klikke på Aktiver -knappen for å endre WordPress-temaet.

  Nå kan du besøke hjemmesiden til nettstedet ditt for å se det nye temaet i aksjon.

  Hvordan endre WordPress Theme manuelt

  Noen ganger kan en feil gjøre WordPress-adminområdet utilgjengelig. I så fall vil du ikke kunne endre temaet ved hjelp av metoden ovenfor.

  For å gjenopprette nettstedet ditt, må du gjenopprette det fra sikkerhetskopi, eller du kan feilsøke WordPress-feilen som forårsaker problemet.

  Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, kan du imidlertid endre temaet manuelt ved hjelp av phpMyAdmin.

  Denne metoden lar deg informere WordPress hvilket tema du skal bruke ved å endre informasjonen i databasen.

  Først må du koble til nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient og gå til / wp-content / temas / mappen.

  FTP WordPress temamappe

  Her vil du kunne se alle temaene som er installert på nettstedet ditt. Du kan også installere et WordPress-tema via FTP hvis du ikke ser det.

  Deretter vil du skrive ned mappenavnet på temaet du vil bruke fordi du trenger det senere.

  Etter det må du gå til cPanel på WordPress-hostingkontoen din. På denne siden må du bla ned til databaser-delen og deretter klikke på phpMyAdmin.

  cPanel åpen phpMyAdmin

  Når du er i phpMyAdmin, ser du en liste over databaser på venstre side av skjermen. Bare klikk på databasen du bruker på ditt WordPress-nettsted.

  phpMyAdmin åpen database og tabell

  Deretter viser den deg listen over tabeller i denne databasen. Du må klikke på “wp_options” -tabellen for å åpne den.

  Merk: Som standard bruker WordPress wp_ som prefiks for tabellenavn. Det er imidlertid mulig å ha et annet databaseprefiks, som vist på bildet ovenfor.

  Nå må du finne mal og stilark rader på høyre panel.

  Mal og stilark rader

  Deretter klikker du på Redigere lenken som er til stede i “mal” -raden for å åpne redigeringsprogrammet.

  Her må du endre verdien i option_value felt til temanavnet du vil bruke. Det er vanligvis det samme som mappenavnet i / wp-innhold / temaer / mappen som du kopierte tidligere.

  Endre malverdi

  Når du er ferdig, klikker du på for å lagre endringene. Neste, fortsett og gjenta den samme prosessen for “stilark” raden.

  Etter å ha gjort endringer i begge radene, kan du gå til nettstedet ditt for å se det nye temaet i aksjon.

  Ting å gjøre etter å ha endret tema

  Når du har endret temaet på nettstedet ditt, må du ta vare på visse ting før du slår av vedlikeholdsmodus.

  Du kan sjekke ut følgende sjekkliste over ting du kan gjøre etter å ha endret WordPress-temaet:

  1. Test nettstedet ditt

  Først må du sørge for at alle funksjonaliteter, plugins og widgets fungerer som de skal.

  Du bør investere litt tid på å teste nettstedet ditt og sjekke ut forskjellige ting, inkludert innlegg, kommentarseksjon, bilder og kontaktskjema.

  2. Kompatibilitet med tvers av nettlesere

  Nettlesere har en tendens til å vise visse ting annerledes.

  For å sikre at nettstedet ditt ser bra ut i alle større nettlesere, bør du teste nettstedet ditt i forskjellige nettlesere inkludert Google Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer.

  3. Legg til sporingskode

  Etter at du har testet funksjonene og kompatibiliteten mellom nettlesere, bør du legge til analyser og Adsense-sporingskoden på nettstedet ditt.

  Du kan bruke MonsterInsights-pluginen for å legge til Google Analytics-sporingskoden. Dette vil tillate deg å konfigurere analyser på riktig måte og se detaljert nettstedstatistikk rett innenfor WordPress-dashbordet.

  4. Slå av vedlikeholdsmodus

  Du kan deaktivere vedlikeholdsmodus på nettstedet ditt for å få det til å bli levende.

  Hvis du bruker SeedProd-pluginen, bare gå til SeedProd » innstillinger fra venstre sidefelt. På innstillingssiden velger du “Deaktivert” og klikker på Lagre alle endringer for å slå av vedlikeholdsmodus.

  SeedProd deaktiverer vedlikeholdsmodus

  5. Test lastetid

  Du må gå til nettstedet Pingdom igjen for å teste lastetiden til hjemmesiden din etter å ha endret temaet.

  Deretter kan du sammenligne det med lastetiden da det gamle temaet ble installert. Hvis du ser store forskjeller, kan du følge guiden vår for å forbedre WordPress-hastigheten.

  6. Monitor avvisningsfrekvens

  Etter å ha byttet tema, bør du overvåke avvisningsfrekvensen på nettstedet ditt.

  Hvis det nye temaet ditt ikke er brukervennlig og vanskelig å navigere, kan det øke avvisningsfrekvensen på nettstedet ditt.

  Du kan legge til relaterte innlegg, populære innlegg-widget og brødsmuler for å redusere avvisningsfrekvensen og øke sidevisningene.

  7. Be om tilbakemelding

  Du kan også be brukerne dine om tilbakemeldinger og forslag til hvordan du kan forbedre utformingen av nettstedet ditt. Du kan bruke undersøkelsesskjemaer eller online avstemning for å samle innspill fra brukerne.

  Du kan dele det nye designet med abonnentene dine ved hjelp av en e-postmarkedsføringstjeneste og be dem om deres forslag. Dette vil hjelpe deg å få ideer om hva de ønsker å bli forbedret.

  Vi håper denne trinnvise guiden hjalp deg med å endre WordPress-temaet ditt enkelt. Det kan være lurt å se listen over de må-ha WordPress-plugins for bedriftsnettsteder.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me